Sevgilimin arkadaşı gece yarısına kadar evimizde...

Merhaba bayanlar. Sevgilimle aynı evde yaşadığımızdan daha öncesinde bahsetmiştim. Ama aynı ev olayının bu kadar can sıkıcı olacağı aklıma gelmedi hiç. Bu hafta erkek arkadaşımın vize haftasıydı ve ders çalışması gerekti sürekli. Son sınıf oldugu için çok daha yoğun dersleri ve sınavları. Herneyse sıkıntı şu ki vize haftası dolayısıyla sevgilimin çok yakın oldugu bi kız bi de erkek sürekli bizim eve geldi. Sınava birlikte çalıştılar. Ben bir şey demedim, rahatsız da olmadım ilk başlarda. Ama sonra bi gece saat 12 ye gelirken erkek olan gitti ve kız olan kaldı sadece. Onlar masanın orda çalışıyolar ben de aynı odada koltukta kitap okuyorum. Saat 2 oldu hala gitmedi. O kadar rahatsız oldum ki. Ve sürekli sevgilimin dibinde. En son sinirlenip" sevgilim geç oldu yatsak mı artık?!!" gibi bi imada bulundum ama kız pişkin pişkin "valla daha çalışacak çok yer var, uyku saatin geldiyse biz bi kafede falan çalışalım" dedi. Ben de sinirlenip yatağa gittim. Erkek arkadaşım hemen arkamdan geldi ve "ayıp olmadı mı öyle söylemen!!!" tarzı bi şey söyledi. O kadar bozuldum ki, beni yok saydı resmen. Yarım saat sonra kız gitti yanıma geldi sarıldı, özür diledi. Ama o kadar sinirim bozuldu ki. Sevgilinle aynı evde yaşıyosun, eve en yakın oldugun kız arkadasını getiriyorsun ve gece 3lere kadar ders çalışıyosun. Kız sevgiline bi şey söyleyince de ağzını açıp tek kelime etmiyosun. Ben mi abartıyorum sizce?3 gündür konuşmuyorum, sürekli yaklaşmaya çalışıyor bi şeyler anlatmaya falan çalışıyor ama umrumda değil... Gerçekten çok fazla kırıldım.

Madem hatasını telâfi etmek istiyor yanaşıyor sende bunu kullan ve bir daha bu saatlere kadar böyle bir şey istemedgini ona sert bir dille belirt. Fazla rahatlık sonnda sknti getrr. Senn sert çizgilerini bilsin ilerdede sknti ckmasn.
Ayrca hukuk ezber okuma sözel bunlar icin gerekirse ona yardimci olabileceğini söyle. Sncta mantık matematik problem vs cozmuyorlarsa pekâlâ sende ezberde yardmci olablrsn diye düşünüyorum.

Dersleri sevmeyenler için sıkıcı ve sıkıntı verici bir durum. Ben pek dizi izlemem, filmlerde de dikkat etmemiştim nasıl yansıtıldığını. :)
Dersleri sevmeyen sozel yada sayilsal farketmiyor. Sonuc itibariyle denildigi gibi yani calismayi sevmeyen kendine bir kurban seciyor yani caliskan birini:) genelde o girtlagini yorup ders anlatip diger yada digerleri ondan ne faydalanabilirsek diyorlar..benim de gozlemllerim bu dogrultuda

Ablacım kafalarına o tuğla gibi kitapları indiriverseydin oracıkta bayılsalardı. Ne münasebet mıç mıç dip dibe ders çalışmak falan,sözel dersler bireysel çalışılır.
Diğer konuda da mesela ben o kızın yerinde olsam ve masumane niyetle cidden ders çalışmak maksatlı gelsem sizin rahatsız olabileceğiniz saati düşünüp müsaade ister kalkarım,kız kalkıp bir de size laf etmiş yani pirelendirmek istemem ama bence hafiiiiiif bir asılma söz konusu.

Dersleri sevmeyen sozel yada sayilsal farketmiyor. Sonuc itibariyle denildigi gibi yani calismayi sevmeyen kendine bir kurban seciyor yani caliskan birini:) genelde o girtlagini yorup ders anlatip diger yada digerleri ondan ne faydalanabilirsek diyorlar..benim de gozlemllerim bu dogrultuda
Bizim bölümde öyle bir şey yok işte; çünkü yorum değil ezber mevzusu bizimki, anlatılacak bir şey yok kitaptakini ezberliyor herkes. :)

Yani bütün sayfaları okudum da bir tek bana mı konu sahibi hatalı geldi ? Öncelikle birlikte yaşamayı kabul edecek dünya görüşüne sahip bir insan sevgilisinin karşı cins arkadaşlağının da olabileceği düşüncesindedir bence -ki siz de bunu sorun etmemişsiniz. Kız arkadaş gelmiş, ders çalışılırken siz “sevgilim uyuyalım mı?” demişsiniz, eee sevgiliniz de tamam uyuyalım deyip gelse ?! Ne alaka ? Kız kalkıp dese ki “Yahu biz ders çalışmak için bir araya geldik, sen bunu kabul ettin, daha konular bitmedi ya da anlamadım vs. Şimdi ben buradayken gidip yatacak mısınız? Ha yok bu tavınız kalk git demekse böyle basit numaralara gerek yok, uykum geldi artık anlayamıyorum konuyu de, ben de yeter o halde der, kalkar giderim.” O zaman siz ve sevgiliniz çok çirkin bir duruma düşmüş olacaktınız. Ki bence böyle davranarak siz hata yapmışsınız. Biz de öğrenci olduk, ders çalıştık, dip dibe oturduk, hiç de arkadaşımla ilgili yanlış şeyler geçmedi aklımdan.

Eşim de avukattır halen daha işiyle ilgili arkadaşlarıyla fikir-bilgi alışverişi yaparlar. Bu davadan ne olur, o dosyayla ilgili Yargıtay kararları var, o bozulmuş, bu tutmuş vs.

Bilemiyorum, ben böyle düşünüyorum.

Bizim bölümde öyle bir şey yok işte; çünkü yorum değil ezber mevzusu bizimki, anlatılacak bir şey yok kitaptakini ezberliyor herkes. :)

Eşim de sizin bahsettiğiniz şekilde yapar ezberi ama ben de sözel bir bölüm mezunuyum ve okuyarak çok geç ezberlerim, birisi bana anlatınca daha kolay aklımda kalır, belki konu sahibinin sevgilisi de öyledir ama ne şekilde olursa olsun, kızla ders çalışmak için sözleşip, konu sahibinin de sonra uykum geldi demesini ben hoş bulmuyorum.

Benim gözlemlediğim kadarıyla hukuk okuyan/mezun kişiler açık sözlü, direkt bir konudaki rahatsızlığını dile getiren, biraz da özgüveni yüksek kişiler. Arkadaş da ders mevzusu bitseydi ya da isteseydi “bugünlük yeter bu kadar çalıştık, burada bırakalım artık sınavda da ne yapabilirsek” diyebilirdi. Konu sahibinin öyle bir atak yapmasına gerek yokmuş.

Eşim de sizin bahsettiğiniz şekilde yapar ezberi ama ben de sözel bir bölüm mezunuyum ve okuyarak çok geç ezberlerim, birisi bana anlatınca daha kolay aklımda kalır, belki konu sahibinin sevgilisi de öyledir ama ne şekilde olursa olsun, kızla ders çalışmak için sözleşip, konu sahibinin de sonra uykum geldi demesini ben hoş bulmuyorum.

Benim gözlemlediğim kadarıyla hukuk okuyan/mezun kişiler açık sözlü, direkt bir konudaki rahatsızlığını dile getiren, biraz da özgüveni yüksek kişiler. Arkadaş da ders mevzusu bitseydi ya da isteseydi “bugünlük yeter bu kadar çalıştık, burada bırakalım artık sınavda da ne yapabilirsek” diyebilirdi. Konu sahibinin öyle bir atak yapmasına gerek yokmuş.
Şimdi canım anlatmam bunu çok zor. Bizim dersler diğer sözel derslere benzemiyor. Diğer sözel dersler dinlenilerek anlaşılıp, ezberlenir de Hukuk öyle değil. Akılda kalma mevzusu değil bu. Kelime kelime kanunun maddesini ezberlemekle ilgili, bir kelimesini noksan ezberlerseniz maddede, sınavda o ezber bir işinize yaramıyor. Geçmiş olsun yani. Diğer sözel derslerde kelime kelime ezbere gerek kalmıyor, ezberden aklında kalanı yazabilirsin, bizde öyle değil.

Mühendislik okuyorum, herhangi bir arkadaşımın kız arkadaşı kıskandığı takdirde kızı oldukça ilginç buluyorum ve epey gülüyorum. Gece 4e kadar proje yaptığımız çok oldu erkek arkadaşlarımla. Ayda en az beş gün olan bir şey bu. Tamam hukuk ezber olduğu için tek kişi çalışılıyor olabilir ama belki onlar da birlikte çalışınca motive oluyordur. Belki bir bölümü biri bir bölümü diğeri okuyordur diğerine okuma konusunda zaman kazandırmak için biri diğerine önemli kısımları anlatıyordur. Bu kısımları iyice gözlemlemeden yargılamamak gerekir. Kıskanıp gösterdiğin tepki biraz çocukça olmuş, bir iki dakika erkek arkadaşını çağırıp derdini o şekilde anlatsan daha şık olurmuş. Kızın verdiği yanıt öyle bir tavra cuk oturmuş. Sanırım senin kıskandığını anlayıp sinir olmuş. Hatta yüksek olasılıkla böyle çünkü verdiği yanıtta evde olmasa da biz birlikte çalışacağız sen ne yaparsan yap tavrın umurumda değil mesajı var gibi. Ben böyle bir durumla karşılaşsam kızla benzer yanıt verirdim, genelde bazı kızlar sevgilisini bulunmaz hint kumaşı sandığı için herkes sanki ona ölüp bitiyor zannediyor.

Erkek arkadaşına gelince bana kalırsa ev ortak evinizmiş bilincinde değil, sanki ev onun ve sen arada kalmaya gelen biriymişsin gibi davranmış. Ha şu da var ki, erkek arkadaşının ayıp etmiyor musun diyeceğine orada sana yüklenmek yerine ortamı biraz yumuşatmaya çalışabilirdi. Seni pek umursuyormuş gibi durmuyor şu hareketi, kız gittikten sonra özür dilemesi de hoş değil.

Evlilik ve sevgililik tabiki farkli. Ha bu insan yerine koymamak, sallamamak degil ama daha rahat olunuyor sonucta ve daha ögrencisiniz siz. Fazla sey bekliyorsunuz yani.

Kendimizden ornek vereyim. Sevgiliyken esime su saatte evde olmalisin vs demiyordum, arkadaslariyla daha sık gorusuyordu.
Kendimde ayni sekilde daha rahat hareket ediyordum, arkadaslarla sabahliyorduk bile ama evlenince ikimizde eve gece yarisi gelmedik, kimseyle sabahlamadik. Arkadaslar eskisi kadar yer kaplamiyor, arada hep birlikte gorusuyoruz filan bunlar en basit örnekleri. :))

Siz rahat olmaniz gereken zamanda ogrenci halinizle ayni eve cikip evli hayati bekliyorsunuz.

Ablacım kafalarına o tuğla gibi kitapları indiriverseydin oracıkta bayılsalardı. Ne münasebet mıç mıç dip dibe ders çalışmak falan,sözel dersler bireysel çalışılır.
Diğer konuda da mesela ben o kızın yerinde olsam ve masumane niyetle cidden ders çalışmak maksatlı gelsem sizin rahatsız olabileceğiniz saati düşünüp müsaade ister kalkarım,kız kalkıp bir de size laf etmiş yani pirelendirmek istemem ama bence hafiiiiiif bir asılma söz konusu.

Neden kızı bir şeyleri düşünmeye mecburmuş gibi bir konumda tutuyorsunuz ki ? Ders çalışma talebi kimden gelmiş olursa olsun konu sahibi ve sevgilisi bunu kabul etmiş. Konu sahibinin erkek arkadaşı çalışma bittiyse, yeterli verimi aldıysa “bu kadar çalışma bize yeter, burada bırakalım” diyebilirdi. Demek ki konu daha bitmemiş. Dersi birlikte çalıştılarsa, bitmesi gerektiğine de birlikte karar verebilirler. Neden konu sahibi müdahil olup “uyuyalım mı” diyor ? Çocuk tamam yatalım dese o kız ne olacak orada ? Bence hiç şık olmamış bu mevzu.

Şimdi canım anlatmam bunu çok zor. Bizim dersler diğer sözel derslere benzemiyor. Diğer sözel dersler dinlenilerek anlaşılıp, ezberlenir de Hukuk öyle değil. Akılda kalma mevzusu değil bu. Kelime kelime kanunun maddesini ezberlemekle ilgili, bir kelimesini noksan ezberlerseniz maddede, sınavda o ezber bir işinize yaramıyor. Geçmiş olsun yani. Diğer sözel derslerde kelime kelime ezbere gerek kalmıyor, ezberden aklında kalanı yazabilirsin, bizde öyle değil.

Haklısınız, şimdi daha iyi anladım ama konuyla ilgili fikrim aynı. Öyle veya böyle iki arkadaş çalışmak için ortak karar almış. İki taraftan biri bu eyleme son vermemişken, konu sahibinin araya girmesini hoş bulmuyorum.

Tabi erkek arkadaş da stratejik davranabilirdi, “şu konuya da göz atıp bitireceğiz” diyerek iki tarafa da ne yapması gerektiğini, sonraki hamleyi anlatabilirdi. Ha bunu yapmamışsa da bu arkadaşın suçu değil. Bence bu konunun en masumu ders çalışmaya gelen arkadaş.

Yani dışardan bakınca ders çalışıyorlar saygı göstermek lazım gibi geliyor ama empati kurunca insan bi huylanmiyor değil :KK53: hem insan sadece eşini değil, sevdiğini kıskanır. Yani pek tabii daha iyi organize olup, daha erken saatte çalışsalar olurmuş. Bence sen de o saatte bir erkek arkadaşınla burun buruna ders çalışsan sevgilin de seni bırakıp uyumaya gidemezdi.

Ayrıca sen kıza değil sevgiline seslenmissin, asıl kızın "sen yat biz devam edicez" demesi hadsizlik olmuş. Seni dış kapının mandalı pozisyonuna sokmuş biraz

Haklısınız, şimdi daha iyi anladım ama konuyla ilgili fikrim aynı. Öyle veya böyle iki arkadaş çalışmak için ortak karar almış. İki taraftan biri bu eyleme son vermemişken, konu sahibinin araya girmesini hoş bulmuyorum.

Tabi erkek arkadaş da stratejik davranabilirdi, “şu konuya da göz atıp bitireceğiz” diyerek iki tarafa da ne yapması gerektiğini, sonraki hamleyi anlatabilirdi. Ha bunu yapmamışsa da bu arkadaşın suçu değil. Bence bu konunun en masumu ders çalışmaya gelen arkadaş.
Ben sizin kadar masum bulamadım. Bizim bölümdekiler afedersiniz de cin gibidir. Bu kadın-erkek ilişkilerinde özellikle. Çok yırtıcılar. :)

Yani dışardan bakınca ders çalışıyorlar saygı göstermek lazım gibi geliyor ama empati kurunca insan bi huylanmiyor değil :KK53: insan sadece eşini değil, sevdiğini kıskanır. Yani pek tabii daha iyi organize olup, daha erken saatte çalışsalar olurmuş. Bence sen de o saatte bir erkek arkadaşınla burun buruna ders çalışsan sevgilin de seni bırakıp uyumaya gidemezdi.

Ayrıca sen kıza değil sevgiline seslenmissin, asıl kızın "sen yat bilkz devam edicez" demesi hadsizlik olmuş. Seni dış kapının mandalı gibi pozisyonuna sokmuş biraz

Empatiyi konu sahibi yerine değil de kız yerine kurun.

Ayrıca yanılıyorsunuz konu sahibi erkek arkadaşına seslenmemiş, tam da kıza seslenmiş, biz uyuyacağız kalk git demek istemiş. Kız da bizim dersimiz bitmedi, istersen dışarıda çalışalım demiş.

Gerçekten yanlış yerden bakıyorsunuz. O kızın ne sucu var da misafir olduğu bir evde kovulur pozisyona düşürülüyor ?

Ben sizin kadar masum bulamadım. Bizim bölümdekiler afedersiniz de cin gibidir. Bu kadın-erkek ilişkilerinde özellikle. Çok yırtıcılar. :)

:) ortada somut şeyler var. Siz hukukçusunuz daha iyi bilirsiniz, o kız ortak kararla orada. Erkek arkadaş da ders çalışılmasından yana. Bence varsayımla devam etmeye gerek yok. Geri kalan kısım çifti ilgilendirir, kız gittikten sonra konu sahibi rahatsızlığını dile getirir erkek arkadaşı da ona göre davranır. Mevzu da kapanır. Konu sahibi olaylara arkadaşı da dahil etmiş, arkadaş da üslubunca cevap vermiş.

Allah allah oyle demeyin hanimefendi cok cin olanina ben rastlamadim. Kuzenim var mesela cok basarili bir avukat taninmis hatta arkadaslariyla ders calisiyorlardi. Hani yazmayayim dedim ama neyse kusura bakmayin:)

:) ortada somut şeyler var. Siz hukukçusunuz daha iyi bilirsiniz, o kız ortak kararla orada. Erkek arkadaş da ders çalışılmasından yana. Bence varsayımla devam etmeye gerek yok. Geri kalan kısım çifti ilgilendirir, kız gittikten sonra konu sahibi rahatsızlığını dile getirir erkek arkadaşı da ona göre davranır. Mevzu da kapanır. Konu sahibi olaylara arkadaşı da dahil etmiş, arkadaş da üslubunca cevap vermiş.
Bizim dersler cafede çalışılmaz yalnız. O kadar gürültünün içinde imkansız, millet en sessiz yer kütüphane diye kütüphanelere akın ediyordu vize-final zamanlarında. Bu kızın derdinin pekte ders olduğunu sanmam. O yüzden ayıplık bir durum da yok kanımca, öyle bir kızı tabiki de evden kovmak gerek. Herkes yerini ve haddini bilsin.

Allah allah oyle demeyin hanimefendi cok cin olanina ben rastlamadim. Kuzenim var mesela cok basarili bir avukat taninmis hatta arkadaslariyla ders calisiyorlardi. Hani yazmayayim dedim ama neyse kusura bakmayin:)
Valla benim tüm etrafım avukat, alttan alta götürüyorlar zaten milletin ruhu duymuyor, ondan cin gibiler dedim. :) sizin bir şey duymamış olmanız, hiçbir şey yapmadığı anlamına mi geliyor?

Jewels_ Jewels_ in dediği gibi de olabilir. Kız art niyetli de olabilir ama bunlar bizim varsayımlarımız. Diyelim ki art niyetli, yine de bu şekilde yaklaşılmaz. Konu sahibi sevgilisiyle konuşur, mesafe koyarlar aralarına. Yine bu kızla muhatap olmayı gerektirecek bir durum yok bence ortada. Ki bu tavrı konu sahibini karlı çıkaramamış, daha kötü bir duruma düşmüş.

Ne olursa olsun, başbaşa çözmeliydiler sorunu.

Back