Sevgilimin arkadaşı gece yarısına kadar evimizde...

Valla benim tüm etrafım avukat, alttan alta götürüyorlar zaten milletin ruhu duymuyor, ondan cin gibiler dedim. :) sizin bir şey duymamış olmanız, hiçbir şey yapmadığı anlamına mi geliyor?
Benim gordugum ve sizin gorduklerimiz anlaminda yaziyoruz zaten. Neyse fazla polemikli ve iddiali bir yazismaya donusmesin. Duyma ve soylenti hadiselerle cok isim olmaz.

Bizim dersler cafede çalışılmaz yalnız. O kadar gürültünün içinde imkansız, millet en sessiz yer kütüphane diye kütüphanelere akın ediyordu vize-final zamanlarında. Bu kızın derdinin pekte ders olduğunu sanmam. O yüzden ayıplık bir durum da yok kanımca, öyle bir kızı tabiki de evden kovmak gerek. Herkes yerini ve haddini bilsin.

Sevgili Jewels bence yanılıyorsun. Çağırdıysan ve bariz kasıtlı bir şey yoksa kovamazsın daha doğrusu kovmamalısın. Ha şüphelendiysen bir daha asla çağırmaz ve hatta muhatap bile olmazsın. Yani kızlar cin gibiyken, erkekleri de saflıktan ölmüyordur herhalde. :) bir zahmet uzak dursun erkek arkadaş kişisi.

Neyse... Geçmiş gitmiş. Gerisi konu sahibi ve sevgilisine kalmış. Dilerim mutlu olurlar. Size de güzel yorumlarınız/sohbetiniz işin teşekkür ederim.

İyi geceler.

Jewels_ Jewels_ in dediği gibi de olabilir. Kız art niyetli de olabilir ama bunlar bizim varsayımlarımız. Diyelim ki art niyetli, yine de bu şekilde yaklaşılmaz. Konu sahibi sevgilisiyle konuşur, mesafe koyarlar aralarına. Yine bu kızla muhatap olmayı gerektirecek bir durum yok bence ortada. Ki bu tavrı konu sahibini karlı çıkaramamış, daha kötü bir duruma düşmüş.

Ne olursa olsun, başbaşa çözmeliydiler sorunu.
Tabiki uzlasim her ne olursa olsun onemli bir unsurdur. Mesafe de ne bileyim kime ? Neye? Arkadasa mi? sevgiliye mi? Ikiside birbirinden kiymetli

Empatiyi konu sahibi yerine değil de kız yerine kurun.

Ayrıca yanılıyorsunuz konu sahibi erkek arkadaşına seslenmemiş, tam da kıza seslenmiş, biz uyuyacağız kalk git demek istemiş. Kız da bizim dersimiz bitmedi, istersen dışarıda çalışalım demiş.

Gerçekten yanlış yerden bakıyorsunuz. O kızın ne sucu var da misafir olduğu bir evde kovulur pozisyona düşürülüyor ?
Ama konuyu açan konu sahibi, ben onun üzerinden empati kurunca çok da yanlış bulmadım kıskanmasını. Ama tabii daha tatlı-sert bi şekilde "uykunuz gelmedi mi, saat 3 olmuş yoruldunuz" falan deseydi ortaya atmış olurdu lafı. Yine de diğer kızın cevabı çok fevri, o da konu sahibinin üzerine empati kursaydi "ya cidden gec olmuş yatacaksaniz ben kalkayım" falan deseydi o zaman bu kadar rahatsız olmazdı. Kızın yerinde olsam bozulsam da o şekilde cevap vermezdim kesinlikle. Yani benim yorumum kızın onları kıskanmasının cok da yanlış olmadığı yönünde.

Sevgili Jewels bence yanılıyorsun. Çağırdıysan ve bariz kasıtlı bir şey yoksa kovamazsın. Ha şüphelendiysen bir daha asla çağırmaz ve hatta muhatap bile olmazsın. Yani kızlar cin gibiyken, erkekleri de saflıktan ölmüyordur herhalde. :) bir zahmet uzak dursun erkek arkadaş kişisi.

Neyse... Geçmiş gitmiş. Gerisi konu sahibi ve sevgilisine kalmış. Dilerim mutlu olurlar. Size de güzel yorumlarınız/sohbetiniz işin teşekkür ederim.

İyi geceler.
Ben zaten komple kadın-erkek hepsinden bahsediyorum. Hatta hep bizim bölümden sevgili istemem derim.
Misafirliğin bir sınırı vardır, misafirlik adabına uygun olmuyorsa artık kapı gösterilir. Bakın diğer çocuk nasıl kalkıp gitmiş vaktinde. Bu kız uygun davranmıyorsa misafirliğe, artık benim de onu misafir yerine koymama gerek kalmamıştır. Ben yapardım açıkçası, o kızın da öyle konuşmasına müsade etmezdim gerçi ben. Ben teşekkür ederim, iyi geceler.

Ama konuyu açan konu sahibi, ben onun üzerinden empati kurunca çok da yanlış bulmadım kıskanmasını. Ama tabii daha tatlı-sert bi şekilde "uykunuz gelmedi mi, saat 3 olmuş yoruldunuz" falan deseydi ortaya atmış olurdu lafı. Yine de diğer kızın cevabı çok fevri, o da konu sahibinin üzerine empati kursaydi "ya cidden gec olmuş yatacaksaniz ben kalkayım" falan deseydi o zaman bu kadar rahatsız olmazdı. Kızın yerinde olsam bozulsam da o şekilde cevap vermezdim kesinlikle. Yani benim yorumum kızın onları kıskanmasının cok da yanlış olmadığı yönünde.

Ben hepsini anlıyorum, konu sahibi kıskançlığında sonuna kadar haklı olabilir, kız gerçekten art niyetli olabilir ama şunu anlatmaya çalışıyorum; üslup, kurulan cümle yanlış. Cümlenin ortaya atılması yanlış. Sizin de dediğiniz gibi daha yumuşak olsaydı aldığı cevap da yumuşak olabilirdi.

Ben şu düşüncedeyim güçlü-güçsüz hep bir taraf diğer tarafa baskın gelme, ezme durumu var. Doğanın işleyişi böyle. Bu konuda kız arkadaş daha dişli çıkmış ve ev sahibi bastırmış. Ha daha pasif olsaydı bu defa konu sahibi onu evden kovmuş, ezmiş olacaktı. Kız mazlum/haklı olacaktı. Tüm iş dengede/adalette bitiyor. Yani erkek arkadaşta. O dengeleri sağlayamamış. Arkadaşı zamanında evine gönderememiş, kaygılı-kıskanç olan sevgiliyi yatıştıramamış ve olay bu hale gelmiş.

Konu sahibinin terazinin ayarlarıyla oynaması gerek, karşı taraftaki ile değil. :)

Sevgili Jewels bence yanılıyorsun. Çağırdıysan ve bariz kasıtlı bir şey yoksa kovamazsın daha doğrusu kovmamalısın. Ha şüphelendiysen bir daha asla çağırmaz ve hatta muhatap bile olmazsın. Yani kızlar cin gibiyken, erkekleri de saflıktan ölmüyordur herhalde. :) bir zahmet uzak dursun erkek arkadaş kişisi.

İyi geceler.
Evet katılıyorum, çağırildiysa kesinlikle kıza git artık geç oldu denemez, yani burada kıza gitme vaktinin geldiğinin sinyalini verecek kisi de erkek arkadaşı, arada ufak ufak esneyebilir benim artık kafam almıyor yarın mı devam etsek diyebilir vs:) kız eğer rahatsız edici şekilde davranmayıp tek yaptığı ders çalışmaksa isterse 5'e kadar oturabilir,onun bir günahı yok neticede. yine de konu sahibinin onlari kıskanıp, yalnız birakmak istemeyisini de anlayabiliyorum. Bence iki tarafta da niyetler kötü değil ama üslup yanlış

Ben zaten komple kadın-erkek hepsinden bahsediyorum. Hatta hep bizim bölümden sevgili istemem derim.
Misafirliğin bir sınırı vardır, misafirlik adabına uygun olmuyorsa artık kapı gösterilir. Bakın diğer çocuk nasıl kalkıp gitmiş vaktinde. Bu kız uygun davranmıyorsa misafirliğe, artık benim de onu misafir yerine koymama gerek kalmamıştır. Ben yapardım açıkçası, o kızın da öyle konuşmasına müsade etmezdim gerçi ben. Ben teşekkür ederim, iyi geceler.

Çıkamadım bir türlü. Şimdi olaya senin dediğin gibi yaklaşınca da şunu düşünüyorum. Her şey senin söylediğin gibiyse, erkek arkadaş bu işin neresinde? Kızı eve çağırdı, kız gitmiyor sırnaşıyor ama erkek arkadaş da göndermiyor. Kızın haksızlığına meydan verdiği gibi, beni de çirkin bir duruma düşürüyor. Yani senin gibi yaklaşınca ben olsam ikisini de kovardım o halde. O erkeği de terk ederdim.

Konu sahibine gaz vermek gibi olmasın da, ya öyle ya böyle. :)

Ben hepsini anlıyorum, konu sahibi kıskançlığında sonuna kadar haklı olabilir, kız gerçekten art niyetli olabilir ama şunu anlatmaya çalışıyorum; üslup, kurulan cümle yanlış. Cümlenin ortaya atılması yanlış. Sizin de dediğiniz gibi daha yumuşak olsaydı aldığı cevap da yumuşak olabilirdi.

Ben şu düşüncedeyim güçlü-güçsüz hep bir taraf diğer tarafa baskın gelme, ezme durumu var. Doğanın işleyişi böyle. Bu konuda kız arkadaş daha dişli çıkmış ve ev sahibi bastırmış. Ha daha pasif olsaydı bu defa konu sahibi onu evden kovmuş, ezmiş olacaktı. Kız mazlum/haklı olacaktı. Tüm iş dengede/adalette bitiyor. Yani erkek arkadaşta. O dengeleri sağlayamamış. Arkadaşı zamanında evine gönderememiş, kaygılı-kıskanç olan sevgiliyi yatıştıramamış ve olay bu hale gelmiş.

Konu sahibinin terazinin ayarlarıyla oynaması gerek, karşı taraftaki ile değil. :)
Cevabı okumadan ayni şeyi yazmışız, evet üslup yanlış kesinlikle. Bu bence karakter ile alakalı, çok rahat bi insan takilmaz böyle şeylere ama gururlu biri asla ezdirmez kendini, çok naif biri alınabilir. Ama kız arkadaş daha zeki davranıp o şekilde sert çıkismak yerine aynı konu sahibinin yapmasi gerektiği gibi Tatlı-sert bi cevapla kendini Müdafaa edebilirdi. Yani konu yine üsluba geliyor:)

Konu sahibi bu kadar beyin jimnastiginin sonucunda ne yapacak acaba:)

Cevabı okumadan ayni şeyi yazmışız, evet üslup yanlış kesinlikle. Bu bence karakter ile alakalı, çok rahat bi insan takilmaz böyle şeylere ama gururlu biri asla ezdirmez kendini, çok naif biri alınabilir. Ama kız arkadaş daha zeki davranıp o şekilde sert çıkismak yerine aynı konu sahibinin yapmasi gerektiği gibi Tatlı-sert bi cevapla kendini Müdafaa edebilirdi. Yani konu yine üsluba geliyor:)

Konu sahibi bu kadar beyin jimnastiginin sonucunda ne yapacak acaba:)

Biz konu sahibinden daha fazla dertlenip konuyla meşgul olduk. :)

Umarım haklarında en iyisi olur. Teşekkür ederim yorumlarınız/sohbetiniz için. İyi geceler diliyorum.

Güldüyseniz ne mutlu. Zira sizin gibi enteresan gülen kalmadı hanımefendi. :KK51:
Ben evli olunca mikemmel değerli olunuyor demedim orada anlatmak istediğim şey farklıydı. Beni anlayacak üyeler bu konuda çıkmadı bu da benim şanssızlığım.
Ben ne anlatmak istedigini anladim. Mudahil olmak istemiyorum konuya. Sadece kendini yalniz hissetmeni istemedim..

Çıkamadım bir türlü. Şimdi olaya senin dediğin gibi yaklaşınca da şunu düşünüyorum. Her şey senin söylediğin gibiyse, erkek arkadaş bu işin neresinde? Kızı eve çağırdı, kız gitmiyor sırnaşıyor ama erkek arkadaş da göndermiyor. Kızın haksızlığına meydan verdiği gibi, beni de çirkin bir duruma düşürüyor. Yani senin gibi yaklaşınca ben olsam ikisini de kovardım o halde. O erkeği de terk ederdim.

Konu sahibine gaz vermek gibi olmasın da, ya öyle ya böyle. :)
O sizin bileceğiniz iş, ben kızdan sonra adamın çok iyi bir ifadesini alırdım, konuşmanın gidişatına göre baktım kızı savunuyor, benden daha fazla ona değer veriyor,onu da terk ederdim. Benden daha değerli ise zaten ona gitsin.

Aynen onu diyorum işte. Önemsemiyor sorumluluk duymuyor. Yahu kız arkadaşı bile konu sahibiyle dalga geçmiş bu haddi ona veren de sevgilisi işte. Gelip konu sahibine ayıp olmadı mı demiş bide. Kendisi arkadaşlarını çağırmadan fikrini almadı bu ayıp değil mi peki?
Evli olsalardı (şunu da yazmaktan gına geldi. Namahreeem diye dolaşan insanlardan değilim. Tek demek istediğim evli olsalardı buna cürret edemezdi erkek kişisi.)
Yani buyuk ihtimal cesaret edemezdi.Ama eder miydi cunku azinlik farkli bir grup bu evlenmeden yasayanlar.Evlendiklerinde de ayni mi devam ederler acaba?Cidden merak ettim

Evlilik sorumluluk olayina girdiklerinde ogrencilik bittiginde hersey normal dongusune girer bence:KK66:Ogrencilikte olur boyle seyler.Cunku ogrencilikle evlilik cok zit seyler gibi gorulup bagdastirilmaz, evlenince o tribe girilir.Burdaki erkek, kendisi ogrenci ve sinav telasinda .Simdi gozu ne seviliyi gorur ne de evlilik halleri gorunur ustunde.
Ve su tartisilan konu.Sevgililik enazindan bir erkek gozunden evliligin bir tik altidir ulke geneli erkekleri dusundugumde.Hayaller ve hayatlar baska olabiliyor.Oyle gorunuyor.

Merhaba bayanlar. Sevgilimle aynı evde yaşadığımızdan daha öncesinde bahsetmiştim. Ama aynı ev olayının bu kadar can sıkıcı olacağı aklıma gelmedi hiç. Bu hafta erkek arkadaşımın vize haftasıydı ve ders çalışması gerekti sürekli. Son sınıf oldugu için çok daha yoğun dersleri ve sınavları. Herneyse sıkıntı şu ki vize haftası dolayısıyla sevgilimin çok yakın oldugu bi kız bi de erkek sürekli bizim eve geldi. Sınava birlikte çalıştılar. Ben bir şey demedim, rahatsız da olmadım ilk başlarda. Ama sonra bi gece saat 12 ye gelirken erkek olan gitti ve kız olan kaldı sadece. Onlar masanın orda çalışıyolar ben de aynı odada koltukta kitap okuyorum. Saat 2 oldu hala gitmedi. O kadar rahatsız oldum ki. Ve sürekli sevgilimin dibinde. En son sinirlenip" sevgilim geç oldu yatsak mı artık?!!" gibi bi imada bulundum ama kız pişkin pişkin "valla daha çalışacak çok yer var, uyku saatin geldiyse biz bi kafede falan çalışalım" dedi. Ben de sinirlenip yatağa gittim. Erkek arkadaşım hemen arkamdan geldi ve "ayıp olmadı mı öyle söylemen!!!" tarzı bi şey söyledi. O kadar bozuldum ki, beni yok saydı resmen. Yarım saat sonra kız gitti yanıma geldi sarıldı, özür diledi. Ama o kadar sinirim bozuldu ki. Sevgilinle aynı evde yaşıyosun, eve en yakın oldugun kız arkadasını getiriyorsun ve gece 3lere kadar ders çalışıyosun. Kız sevgiline bi şey söyleyince de ağzını açıp tek kelime etmiyosun. Ben mi abartıyorum sizce?3 gündür konuşmuyorum, sürekli yaklaşmaya çalışıyor bi şeyler anlatmaya falan çalışıyor ama umrumda değil... Gerçekten çok fazla kırıldım.

Sevgilin hukuk okuyor ve son sinif hatirladigim kadariyla. Sen abartiyorsun kesinlikle ben sana daha önce de yazdim ilk sordugunda ben de evde sevgilimle yasadim ama sana tavsiye etmiyorum diye. Ayrixa Hukuk okumus bir insan olarak sana soruyorum vize doneminde ne bekliyordun? Sinava bir gün önce calisip gecmesini filan mi? Daha final donemini gör diyorum o zaman. Cook sabahlicak daha 2.30 erken bir saat. Ben ya kutuphanede calisirdim sabahlara kadar ya da 5 de yatar 7 de kalkardim sinav günleri. ayrica insan tek basina motive olamaz cocugun okulunu baltama derim.

Evlilik ve sevgililik tabiki farkli. Ha bu insan yerine koymamak, sallamamak degil ama daha rahat olunuyor sonucta ve daha ögrencisiniz siz. Fazla sey bekliyorsunuz yani.

Kendimizden ornek vereyim. Sevgiliyken esime su saatte evde olmalisin vs demiyordum, arkadaslariyla daha sık gorusuyordu.
Kendimde ayni sekilde daha rahat hareket ediyordum, arkadaslarla sabahliyorduk bile ama evlenince ikimizde eve gece yarisi gelmedik, kimseyle sabahlamadik. Arkadaslar eskisi kadar yer kaplamiyor, arada hep birlikte gorusuyoruz filan bunlar en basit örnekleri. :))

Siz rahat olmaniz gereken zamanda ogrenci halinizle ayni eve cikip evli hayati bekliyorsunuz.
Ta
Tam da boyle dusunuyorum.

Ceza muhakemesi ezber bir ders. Bir öğrencinin başkasına anlatacağı bir ders değil. Açsın kanunu ezberlesin. Hocanın derste anlattığı önemli yerlerin notunu alsın, onu da okusun, girsin. Ben de hukukçuyum, etrafımda da zibilyon tane hukukçu var, ciddi anlamda diyorum, beraber çalışınca anlaşılmadığı için herkes tek çalışır, özellikle de usul dersleri için geçerli bir durum bu. Ceza özel, borçlar özel gibi olaya dayalı dersler belki beraber çalışılır da usul beraber çalışılmaz.
Senin sevgilinde bir problem var, normal değil bu biriyle çalışma muhabbeti.

Bence genellemeyin aksine coook fazla ders calismak gerektigi icin bir baskasiyla calismak kendi kaytarmana da engel olur sizin mantiginizla kutuphanede kimse calisamazdi. Ayrica ben de hukuk bitirmis biri olarak her zaman arkadaşlarımla ders çalıştım hep ayni anda mola verdik ayni anda basladik. Ve cevremde ki bircok kiside benim gibi yapti mesele konusmak degil ders ortagi ya da dert ortagi bulmak.

Neden kızı bir şeyleri düşünmeye mecburmuş gibi bir konumda tutuyorsunuz ki ? Ders çalışma talebi kimden gelmiş olursa olsun konu sahibi ve sevgilisi bunu kabul etmiş. Konu sahibinin erkek arkadaşı çalışma bittiyse, yeterli verimi aldıysa “bu kadar çalışma bize yeter, burada bırakalım” diyebilirdi. Demek ki konu daha bitmemiş. Dersi birlikte çalıştılarsa, bitmesi gerektiğine de birlikte karar verebilirler. Neden konu sahibi müdahil olup “uyuyalım mı” diyor ? Çocuk tamam yatalım dese o kız ne olacak orada ? Bence hiç şık olmamış bu mevzu.
Erkek calismak istemis kiz kiskanmis.Bu arada gelenler bir kiz bir erkekti diger erkek onceden mi kalkmis?
Kiz basbasa oldugu halde mi dersi sabote edilince cafeye gidelim demis.Basbasaysa birakmaz istemez sevgilisi.O diger kizin ve sevgilisinin niyetine ve aralarindaki guvenilirliklerine bagli.

Yani buyuk ihtimal cesaret edemezdi.Ama eder miydi cunku azinlik farkli bir grup bu evlenmeden yasayanlar.Evlendiklerinde de ayni mi devam ederler acaba?Cidden merak ettim

Ben evlenmeden ayni evde yasadim ama durumum konu sahibiyle farkliydi. Biz ayni evi birlikte kurduk. En bastan ikimizin eviydi masraflarini ortak karsiladik. Hicbir zaman birbirimizden habersiz misafir cagirmadik. Fakat evlilikle sevgililik kesinlikle ayni olmuyor ayni evde yasansa dahi. İmza erkekleri degistiriyor ve olgunlastiriyor. Mesela esim icin ben olmadigim zaman eski evimiz hep ogrenci eviydi bekar arkadaşlarıni cagirir icki icer erkek erkege playstation oynarlardi bu evimde onu yapamaz. Yani genel olarak erkek imza atmadikca bekar gibi yasamaktan vazgecmiyor.

Back