Sevgilimin arkadaşı gece yarısına kadar evimizde...

Hadi uyuyalım mı demem doğru olmadı ama komik de değildi. Çünkü erkek arkadaşım öncesinde bana "sen de aynı odada kitap falan oku, işimiz bitince birlikte yatarız" demişti. Ki zaten her zaman birlikte yatıyoruz. Komik değildi o yüzden ama doğru da değildi kabul ediyorum
bunu kabul etmen güzel bir şey bir sonrakne öyle davranırsın kızın da sana cevap verecek bir durumu olmaz zor durumda kalmazsın.

Baya dip dibe okuyup okuyup üzerine konuştular. Kız sürekli temas halindeydi ya düşündükçe kafayı yiyorum. Aynı odada çocugun sevgilisi var biraz utan çekin dimi

Evli değilsin sanane diyen yorumlara hak vermiyorum evli olmasanız yaşınız küçük olsa bile aynı evde yaşama sorumluluğuna girmişsiniz o zaman herkes ona göre davranacak. Bence bu yaşta aynı evde yaşamak doğru değil ama madem yaşıyor, o zman ders çalışmak için de olsa öyle dokunmalı dip dibe oturmalı kız-erkek arkadaşlıkları olmamalı. Se nin erkek bi arkadaşın gelse gece 2 ye kadar çalışsan ve dizleriniz birbirine değse sevgilin aynı odada hiçbişey yapmadan durur mu? Bunu öncelikle sor sevgiline bakalım ne diyecek.

Güncellemeni de okudum. Bence kızın sevgiline ilgisi yok, ama kızlar arkadaşlarını bile sevgililerinden kıskanabilir. Kadının doğası nda var kıskançlık onlar en yakın arkadaş ve çok samimi iken senin gelip bu samimiyete mesafe koymaya çalışmana sinir olmuş eskisi gibi mıç mıç olmak istiyor. Ama o artık başkasının sorumluluğunda bir erkek eskisi gibi kız arkadaşlarına samimi davranamaz davranmamalı. O kız da bunu biliyor o yüzden kıskanıyor.

Hanımlar polemik olmasın, birde şu "Kezban" özel ismini rahat bıraksanız.
Kezban aynı Ayşe Fatma gibi özel isimdir, bazı erkeklerin kızlarımızı yermek için ortaya attıkları şeylere sizlerde uyuyorsunuz ya ne diyeyim sizlere, yarın bir gün sizlerin de adlarınızı ağızlarına dolarlarsa içerlemeyin sakın.

Mune hanım geçe n de bunu düşündüm gerçekten. Neden geri kafalılığı ifade etmek için Kezban diyoruz ne kadar ayıp ve iğrenç bir ifade. Kezban hala köylerde kullanılan gayet masum ve güzel bir isim. O Kezbanlardan bir tanesinin tırnağı kadr olabilirler mi acaba bunu söyleyenler çok merak ediyorum art niyetli, modern olduğu için kendi kültürünü küçümsemeye kendini hak gören insanlar.
aynı şaban gibi güzel bir ismin içini boşalttılar şimdi kimse çocuğunun adını şaban koymuyor çünkü dalga geçilen bir isim oldu maalesef.

Bunu ben de kensine sormuştum çünkü tuğla gibi kitapları okumaktan ibaret hukuk, o da tek başına okunabilir pekala.
Bu yıl ceza usul hukuku diye bi dersleri varmış, onda zorlanıyorlarmış o yüzden bilikte çalışıyorlarmış. Sürekli kitaptan bi şeyler okuyup üzerine konuşuyorlardı. Falan filan. Her ne olursa olsun rahatsız ediciydi
Beraber çalışınca daha akılda kalıcı oluyordur. Biz de universitedeyken öyle calisirdik garipsemeyin yani:)

:)))) bu yoruma baya güldüm. Bence o burnunu evden çıkarmayan sizsiniz çünkü etrafta olanlardan haberiniz yok. Üniversitede birçok arkadaşım sevgilisiyle yaşıyor. Normal bir durum yani.
Ha bir de... Tıp okuyorum hanımefendi, öyle oturup senaryo uyduracak tek bi dakikam bile yok. Olanı yazıyorum ve olay dışardan nasıl görülüyor bir anlamda bunu öğrenmiş oluyorum.

Gerçekten garip olanin sevgilinle yaşaman olduğunu mu düşündüm sence.

Bana garip gelen tek sey “gec oldu yatsak mi” tavriniz. Yani o evde birlikte yasiyor olabilirsiniz sevgilinizle de,anasi gibi davranmak yanlis olmus. Siz onu derseniz o kiz da “uyku saatin geldiyse yat” der.
Elbette birlikte yasamanin kurallari vardir. Ama bakin o ev iki kisilik,onun da arkadasi gelir sizin de gelir,sabaha kadar ders de calisilir,muhabbet de edilir. Aslinda sizin o noktada yapmaniz gereken “gec oldu hadi size kolay gelsin bana da iyi geceler” deyip yatmanizdi. Sonradan sevgilinize soylerdiniz o arkadasindan rahatsiz oldugunuzu. Sevgiliniz sonra sizi arattirmis kiza falan cok cocukca ve luzumsuz olmus. Kiz kiskandiginizi anlamis,kiskansaniz bile belli etmeniz manasiz. Bu kafadan cikarsaniz birlikte daha mutlu olursunuz ama sanirim yasiniz da kucuk,daha zamana ihtiyaciniz var ;) zamanla rayina oturtursunuz davranislarinizi.

Ne tuhaf değil mi sürekli buna vurgu yapması ve konularının çoğunun sevgiliyle birlikte yaşama temalı olması..
Konularım onunla alakalı çünkü hayatım, gündemim, hatta bütün günüm o. Çok normal değil mi? Evli olanlarının kocasıyla ilgili konu açması gibi bi şey. Ya da çocugu olanın çocugunun sıkıntısıyla ilgili açması. Gündemi o çünkü

Gerçekten garip olanin sevgilinle yaşaman olduğunu mu düşündüm sence.
Kafa yapınızı anladığım için çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Burda "sırf sevgilimle yaşadıgım için" saçmasapan olumsuz yorum yapan birçok insan oldu, burnumu dışarıya çıkarmayan bi insan oldugumu ve bunları uydurduğumu falan düşünmüşsünüz. Kişi kendinden bilir işi. Ne diyeyim...

Bana kalırsa büyütmüşsünüz. Dışarda çalışılıyor olsalar tamam da, yanıınızdalar zaten. Hiç sorun yok. Kız belki ilgi duyuyor olsa da, beraber yaşadığınız için cesaret edemez zaten bişey yapmaya.
Ahlak bekçilerine gelince; insanlar ne zaman başkasının hayatına müdahale etmemeyi öğrenecek? Böyle bir Hakkı olamaz kimsenin. Herkes haddini bilsin.

Bunu ben de kensine sormuştum çünkü tuğla gibi kitapları okumaktan ibaret hukuk, o da tek başına okunabilir pekala.
Bu yıl ceza usul hukuku diye bi dersleri varmış, onda zorlanıyorlarmış o yüzden bilikte çalışıyorlarmış. Sürekli kitaptan bi şeyler okuyup üzerine konuşuyorlardı. Falan filan. Her ne olursa olsun rahatsız ediciydi

Boyle düşünüp kendini bosuna uzme. Benim sevgilimde hukuk mezunu, ben baska bir bolum okuyorum. Sinav zamani saatlerce beraber hukuk calistigimizi biliyorum.

Anladığım kadarıyla bunların arkadaşlığı senden öncesine dayanıyor.
Böyle kıskançlıkları çok anlamsız buluyorum ben.
Sonuçta aralarında bir şey olacak olsa senden önce vardı ve olurdu bana göre.
Seni seçti ve seninle birlikte.
Ders çalışıyorlar madem olabilir.
Ben olsam rahatsız bile olsam kıza değil sevgilime baş başayken ifade ederdim.
Cidden hoş olmamış geç oldu yatsak mı tavrınız..
Neyse bundan sonrası için tavrınız ve tepkiniz direk sevgilinize olsun.
Çünkü size karşı sorumluluğu olması gereken tek kişi o..
Başkalarından türlü incelikler beklemek tuhaf..

Merhaba, ben aslında konuyu gördükten sonra size yazmak için üye oldum. Tam olarak hepsini okuyamadım yorumları çok fazla vardı ve sanırım bir tartışmaya da döndü aynı ev mevzusu. Bende erkek arkadaşımla yaşıyorum anladığım kadarıyla yaşlarımız yakın, ahlaki açıdan kimsenin değerlendirmelerine kulak asma bence kendi iradenle hareket edecek yaşta ve olgunlukta olduğunu duşünüyorum. Ben annem ve babam dışında kimseye bahsetmedim gerekli de görmedim çünkü herkesin hayatı kendine özeldir boş yorumlarla huzur kaçırmak anlamsız. Bizde okuyoruz ama hukuk bölümü ile ilgili bir bilgim yok ancak birlikte çalışmanın kişiden kişiye farklı etkileri olur yani faydalı veya faydasız genelleme yapmak zor. Bir fikir olarak erkek arkaşınla konuşmamazlık etme, ona kırıldığın durumu ve hissettiklerini söyle ki empati kurmaya çalışsın senin hislerini önemsediğini düşünüyorum -ki zaten sevgilin sevgi ve saygı sonsuz olur ilişkide- konuşmanın hemen sonrasında yanına gelmiş, aynı evde duyguları saklamak zor olur birbirinizi sürekli görüyorsunuz hem sana hem ilişkinize zor olur konuşmaman, bazı kızlar bu tarz davranabiliyor çok karşılaştım hiç kendini üzmene değmeyen tiplerdir genelde gece 2 çok geç bir vakit sabretmişsin bence vize veya finaller ağır olabiliyor tabi ama geceye kadar birlikte çalışmak bilemiyorum.

Merhaba, ben aslında konuyu gördükten sonra size yazmak için üye oldum. Tam olarak hepsini okuyamadım yorumları çok fazla vardı ve sanırım bir tartışmaya da döndü aynı ev mevzusu. Bende erkek arkadaşımla yaşıyorum anladığım kadarıyla yaşlarımız yakın, ahlaki açıdan kimsenin değerlendirmelerine kulak asma bence kendi iradenle hareket edecek yaşta ve olgunlukta olduğunu duşünüyorum. Ben annem ve babam dışında kimseye bahsetmedim gerekli de görmedim çünkü herkesin hayatı kendine özeldir boş yorumlarla huzur kaçırmak anlamsız. Bizde okuyoruz ama hukuk bölümü ile ilgili bir bilgim yok ancak birlikte çalışmanın kişiden kişiye farklı etkileri olur yani faydalı veya faydasız genelleme yapmak zor. Bir fikir olarak erkek arkaşınla konuşmamazlık etme, ona kırıldığın durumu ve hissettiklerini söyle ki empati kurmaya çalışsın senin hislerini önemsediğini düşünüyorum -ki zaten sevgilin sevgi ve saygı sonsuz olur ilişkide- konuşmanın hemen sonrasında yanına gelmiş, aynı evde duyguları saklamak zor olur birbirinizi sürekli görüyorsunuz hem sana hem ilişkinize zor olur konuşmaman, bazı kızlar bu tarz davranabiliyor çok karşılaştım hiç kendini üzmene değmeyen tiplerdir genelde gece 2 çok geç bir vakit sabretmişsin bence vize veya finaller ağır olabiliyor tabi ama geceye kadar birlikte çalışmak bilemiyorum.
Çok teşekkür ediyorum öncelikle yorumunuz için. Aynı evde yaşamamızı eleştirenlere elbette kulak asmadım, sorsan burda herkes ahlak bekçisi. Bi karar verdim ve uyguladım. Ki zaten kendi kararlarımı kendim verebilecek olgunluktayım diye düşünüyorum. Bu konuya gelince, sevgilimle hallettik sayılır. Burada "aynı konuyu ısıtıp ısıtıp önümüze sürme" diye yorum yapanlar olacağı için tekrardan güncelleme yapmadım fakat o kız birkaç gün sonra erkek arkadaşıma karşı hisleri oldugunu, o yüzden bilinçsizce yakın durmaya çalıştıgını anlatan uzuuun bi mesaj yazdı, özür diledi ve o günden sonra iletişim kurmayacağını söyledi. Nitekim öyle de oldu. Anlatmaya çalıştıgım o ders çalışılan gecenin "normal bi çalışmak" olmadığı. Normal görseydim buraya yazmazdım zaten çünkü bu tip kıskançlıklara giren bi insan değilim. Neyse çok uzattım ajdjajd Tekrardan çok teşekkür ediyorum

Çok teşekkür ediyorum öncelikle yorumunuz için. Aynı evde yaşamamızı eleştirenlere elbette kulak asmadım, sorsan burda herkes ahlak bekçisi. Bi karar verdim ve uyguladım. Ki zaten kendi kararlarımı kendim verebilecek olgunluktayım diye düşünüyorum. Bu konuya gelince, sevgilimle hallettik sayılır. Burada "aynı konuyu ısıtıp ısıtıp önümüze sürme" diye yorum yapanlar olacağı için tekrardan güncelleme yapmadım fakat o kız birkaç gün sonra erkek arkadaşıma karşı hisleri oldugunu, o yüzden bilinçsizce yakın durmaya çalıştıgını anlatan uzuuun bi mesaj yazdı, özür diledi ve o günden sonra iletişim kurmayacağını söyledi. Nitekim öyle de oldu. Anlatmaya çalıştıgım o ders çalışılan gecenin "normal bi çalışmak" olmadığı. Normal görseydim buraya yazmazdım zaten çünkü bu tip kıskançlıklara giren bi insan değilim. Neyse çok uzattım :))Tekrardan çok teşekkür ediyorum

Çok teşekkür ediyorum öncelikle yorumunuz için. Aynı evde yaşamamızı eleştirenlere elbette kulak asmadım, sorsan burda herkes ahlak bekçisi. Bi karar verdim ve uyguladım. Ki zaten kendi kararlarımı kendim verebilecek olgunluktayım diye düşünüyorum. Bu konuya gelince, sevgilimle hallettik sayılır. Burada "aynı konuyu ısıtıp ısıtıp önümüze sürme" diye yorum yapanlar olacağı için tekrardan güncelleme yapmadım fakat o kız birkaç gün sonra erkek arkadaşıma karşı hisleri oldugunu, o yüzden bilinçsizce yakın durmaya çalıştıgını anlatan uzuuun bi mesaj yazdı, özür diledi ve o günden sonra iletişim kurmayacağını söyledi. Nitekim öyle de oldu. Anlatmaya çalıştıgım o ders çalışılan gecenin "normal bi çalışmak" olmadığı. Normal görseydim buraya yazmazdım zaten çünkü bu tip kıskançlıklara giren bi insan değilim. Neyse çok uzattım ajdjajd Tekrardan çok teşekkür ediyorum
Çok sevindim hallolduğuna zaten işin içinde bir gariplik vardı nedeni belli olmuş, ben teşekkür ederim asıl, mutlu bir birliktelik diliyorum size
:KK66:

Back