- 10 Aralık 2014
- 8.631
- 6.441
-
- Konu Sahibi hayatguzeldirrr
Teşekkür ederim canım iyi dileklerin için. Umarım sen de bu ilişkinde mutlu olursunCanik
Canim benim ya :)))) insallah istedigin kadar tatilin olur istedigin yerde doyasiya eglendigin ve dinlendigin harika bir tatil yapar yorgunluk atarsin :) bize de burdan anlatirsin :)
Aradi cok defa measaj da atti konusmadim acmadim ama ben kotu bi sey demedim sen gittin diyor inkar ediyor sanirim kendine konduramiyor. Bununla hatirlanmak istemiyor. Cok seviyorum hala anlayamadin bi de soruyosun yazmis. Ama ben bunun tekrarini yasamak istemiyorum ve dogru sekilde adim atmak istiyorum. Henu sessizim
kusura bakma yazdıklarından seninle ciddi düşünmediğini hissettim benMerhaba arkadaslar;
Oncelikle hepinize tum yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim. Burayi uzun zamandir takip ediyorum ama ilk defa konu aciyorum.
Oncelikle kendimden bahsedeyim. Ben Istanbul'da yalniz yaşayan genç bir öğretmenim. 9 aydır bir sevgilim var. Kendisi devlette elektronik muhendisi. Burda anlatabildigim kadar genel bilgi verip konuya gececegim zira disardan gozlemler duymaya ihtiyacim var.
Sevgilim agir sorumluluklari olan 25 yasinda genc bir adam. Babasi olmadigi icin annesini ve kardesini ayri sehirde olsalar da gozetmeye devam ediyor. Caliskan, biraz da yorgun oldugunu dusundugum biri.
Ben de ondan farkli sayilmam. Ben de yillardir bir cok seyi kimsenin katkisi olmadan tek basina yurutmus okulu bile aileden hic maddi katki gormeden bitirmis biriyim. Ikimiz de geriden bakinca dikkat ceken insanlariz. Bunlari soylememin sebebi, ikimizin de birbirimize mecburiyeti yok tek basina hayata devam edecek donanima ve ozguvene sahibiz.
Sevgilim devlette oldugu uzak bir ile tayini cikti bir hafta sonra gidecek. Onu seviyorum o da benim icin cok fazla fedakarlik yapmadi desem yalan olur. Hic bir zor animda yalniz birakmadi.
Simdi asil mevzuya geliyorum. Bugun kendisinin evindeydik. Beraber film izledik her zamanki gibi cok hos zaman gecti. Sonrasinda ben kendisine benimle ilgili gelecege yonelik planlarini sordum. Cevap vermeyince tekrar sordum. Uzak bir sehre gidecek olan ve o kadar zaman bekleyecegim birinin bu konuya bakisini bilmek hakkim diye dusunuyorum. Cevap vermeyince bozuldum ve ciddi bir planin yoksa bunu bilmek istiyorum dedim. Ben her tatilde yanina gelmekten bahsediyorum butun bos vakitlerim seninle geciyor, sen hala bana bu soruyu soruyorsun dedi. Konu buyudu tartistik biraz. Sana inanmiyorum. Her turlu cevabi verebilecekken sen bu cevabi sectiysen bunun bir anlami olmali dedim. Sinirlendiginde fazla tepki verebiliyo sozel olarak. Ben o sekilde konusunca : hala bana inanmiyor musun tamam istemiyorum. Git . dedi. Ben de cantami alirken daha once orda kalmis olan buluzumu de cikardi verdi. Onu da aldim. Cantaya koyarken bogazim dugumlendi ama aglamadim. Kolay kolay aglayabilen biri degilim zaten. Aciksozlu oldugu icin tesekkur ettim.Cikarken: kendine iyi bak. Hakkini helal et dedim ve ciktim. Sonra yolda bir cafeye oturup dusundum. Ben ciddi bir iliski istiyorum. Ailesi vs beni biliyor ama sordugum sorunun cevabi bu olmamaliydi. Bu konuyu daha once ciddi ciddi konusmamistik cunku. Ustune gelindigini dusunuyor belki ama bunun karsiligi 'evden git' deyip bir tartisma baslatmak olmamali. Sehir disina gidecegi icin gergin olmasi vs buna aciklama olmamali. Arkamdan evden cikmis olmali ve biraz da aramis olmali ki 15-20 dk sonra oturdugum cafede masaya yanima oturdu. Caddede bir suru cafe var biraz aramis oldugunu ordan dusundum. Gulumsedi ne yapiyorsun dedi. Hic bir sey soylemeden masadan kalkip gittim.
Daha once de birkac tartismami olmustu sozel tepkileri agir oluyo ama evden kovmak bana cok cok agir geldi. Bunun nasil bir aciklamasi olabilir ki???? Kim sevgilisine bunu hem de boyle bir sebepten reva gorur? Size yazdim cunku bir tarafim ona bozukken bir tarafim her zaman oldugu gibi nedenlerini one surup savunmasini yapiyor. Objektif ve sagduyulu yorumlara ihtiyacim var . Simdiden tesekkurler hepinize
15 yaşindada 40 yaşındada aynısınız "ailesi beni biliyor" Erkek 10 tane kizida ailesinin onune cikarir bu ciddi oldugu anlamini tasimaz (ciddi noluyosa) bigun seni evden kovduğu gibi hayatindan temelli kovduğunda ailesi , "olmaz artik tanistik evleneceksin." mi diyecek saniyorunuz taktiniz aileye bu ailesi ile tanismak siz hanimlara ne gibi bir garanti sagliyorda her ciddiyiz'in ardindan "ailesi ile tanistim" cumlesi geliyor anlamiyorum
Neyse bence ustelememeliydin evlenecek adam zaten konusur yada alir yuzugunu teklif eder bu kadar ittirmenin bir manası yok ..
Haklisin o da ayni seyleri yaziyo. Her gun calistigim yere gelir mesela ogle arasina bile. Onlari yazmis. Ben senin kadar kimseye deger vermedim diyor hep. Sanirim dedigin gibi hazir degil ama ben yine de git demesini dogru bulmuyorum. Ofkelense de bu boyle ifade edilmezKusura bakma ben bu konuda sevgilinin tarafındayım. Oda sert cevap vermiş ama ben seni daha hatalı buldum.Kim ne derse desin bence adama biraz kırılmakta haklı. Aylardır çıkıyorsun adamla, hemen atlamışsın geleceğe dair planlar diye. Noluyor? Adam 25 yaşında, erkek için çok genç. Doğal olarak kendini hazır hissetmemiş olabilir. Yıllarca çıkan çiftler var, ay ne ki?Sen kaç yaşındasın merak ettim.
Ayrıcada benimle ilgileniyordu,zor zamanlarımda yanımdaydı, ailesiyle tanıştırdı bana abiye kiyafet seçti falan da filan da dedin. Bir de üstüne adam tüm tatilerimi seninle geçiriyorum demiş. Eee daha ne olsun demek adam sana değer veriyor seninle ilgileniyor. Bence biraz kırılmakta haklı. Erkekler evlilikten üzerlerinde baskı yapılmasından korkarlar, haliyle sen böyle üzerine gidince oda sinirlenmiş saçmalamış sert tepki göstermiş.
Eğer bu davranışından başka onun tarafından başka bir soğukluk görmediysen, yani ayrılmak için tartışmayı hemen kullanıp senden ayrılmak için bir sebep olarak göstermemişse O ZAMAN... Bence git gönlünü al o çıkıp gitmeden.
Haklisin o da ayni seyleri yaziyo. Her gun calistigim yere gelir mesela ogle arasina bile. Onlari yazmis. Ben senin kadar kimseye deger vermedim diyor hep. Sanirim dedigin gibi hazir degil ama ben yine de git demesini dogru bulmuyorum. Ofkelense de bu boyle ifade edilmez
Ha "Git" demis, ha "Evden cik git" demis.... Adam Bluzuda uzatmis konusahibenin "aman senden bisey kalmasin evimde,herseyinle git" dercesine...
Dinlemeden kalktim cnm ne munasebetNasil bi gerekce sundu o an cadefe masaya otururken?
Nasil affettirdi kendini?
Ozur diledimi bari?
Tayin degil canim mecburi dogu gorevi. Biter bitmez donmek istiyor Istanbul a. O da benim gibi Istanbulseverlerden.bence senin bu soruyu sormuş olman bahane olmuş. adam zaten başka şehre tayin istemiş. biz ayrı ayrı şehirlerde 3 senedir bir araya gelebilmek için mücadele ederken adam kendine bir yön çizebilmiş sensiz. ayrıca sen sormadan onun bahsetmesi gerekirdi planlardan.
Aynen oyle canim. Ben de onu hazmedemiyorum zaten. Ki zaten yapiskan biri de degilim. Iliski ille evlenmekle bitecek diye bir takintim da yok ama laylaylom bir iliski de bana gore degil. Dogudan donmesini iki sene beklememi istiyor ve hatta onunla gitmemi istiyor kabul etmedigim icin bozuluyor. Ben de haliyle uzun vadeli dusuncesini oturup bi konusmak istedim. Madem iki yil bekleyecegim bunu bilmek hakkim yoksa neden bu sartlarda onu bekleyeyim."Bluzu uzatması" filan gözümden kaçmış benim. "Gönlünü al" dedim sana konusahibi, şimdi sözümü geri alıyorum. Gerçekten kaba davranmış sana. Geri adım atma ona karşı.
Ha "git" demiş ha " Evden çık git" demiş cümlesi arasında fark var. Tabii bu halükarde olmayabilir ama başka halükarde farklı. Mesela ben sevgilimle kavga ederken "git" diye bilirim. Ama bu benim onu sevmediğim ve bir daha görmek istemediğim anlamına gelmez. O an sinirli olduğum için o an yüzünü görmek istemeyebilirim. Fakat eğer sevgilime "Evden çık git" dersem bu bir kereliğine mahsus olmaz bu benim "onu bir daha görmek istemiyorum yani herşey bitti pırını pırtını topla git" anlamına gelir yani.
İstediğini yapmaktan kastım mesela şimdi tatile çıkabilirsin gibi bir soruydu. Yoksa akşam kaçta geldin ne giysin diye hesap vermekten bahsetmiyorum. Mesela benim adli tatilim bile yok duruşma verdiler çünkü sağolsunlar. Bahsettiğim bu tatil yapamıyorum uzun süreli.