Sevgilim Evden Kovdu

Evlenmeye hazır olmaması sevmediğini göstermez tabi. Öncelikle bunu bil. Ama senin evlenme niyetinde olman zaten farklı beklentilere sahip olduğunuzu gösterir. Bana sorarsan dokuz ay gelecek konuşmak için de biraz erken. Bu benim şahsi görüşüm tabi. 25 yaş da erkek için erken aslında. Hele ki hayatı, sorumlulukları yüzünden yaşayamamışsa. Ancak iki üç yıl sonra bu konular değerlendirilmeye başlansa daha doğru gibi geliyor bana. Ama tabi bunlar çok kişisel kararlardır.
Yine de düzgün iletişim kurmak varken bu kabalığını onaylamak da mümkün değil. Önündeki beş on yıl bile evlilik düşünmediğini söyleyebilirdi, güzelce. O zaman sen düşünmek için zaman isteyip bir karar verirdin. Kovmak çok ağır.
Bazen bir gelecek düşünmek için sevgi de yetmez. Ama ille ayrılınca bir yıl içinde sana uygun birini tanıyıp üç beş yıla evlenmenin de garantisi yok. Bu yüzden ben amacın evlilik değil de doğru insanı bulmak olduğuna inanıyorum. Sevgilinin ciddi düşünüp düşünmesini değil de doğru insan mı onu bir değerlendir diyeceğim ama, bunun için de dokuz ay çok erken.
Benim görüşlerimi benimseyerek barışsan bile sevgilinin sinirlendiğindeki tavırlarına bir çare bulman lazım tabi. Bunu da diğer huylarının genel anlamda iyi olmasını göz önüne alarak barışırsan diye söylüyorum. Ama beklentileriniz uyuşmuyorsa çok mutsuz olursunuz ve bu kavgalar çok yaşanır. Ayrıca yıllarca uzak şehir ilişkisi yaşamış biri olarak çok ama çok zor olduğunu, zaten o zaman çok sınanacağınızı, ancak gerçekten birbirinize uygunsanız bu sınavları geçebileceğinizi de söylemeden edemeyeceğim.

Umarım kendine göre en doğru kararı verebilirsin.

Son düzenleme:
25 yaşında hayatını oturtmaya çalışan bir adama bence bu soruyu sormak doğru değil. Ne olur uzun ilişki deyince aklımıza hemen evlilik gelmese. Biraz tadını çıkarsak yaşadığımız anın. Biz de eşimle evlendiğimizde 26 yaşındaydı ama biz 4 senedir beraberdik.
Daha 9 aydır sevgiliymişsiniz, belki sana hemen bir vaat vermek istemedi. "Beni bekle tayinlerimizi ayarlar evleniriz" demek istemedi. Çünkü sorduğun soru bu.
Bir yandan sen de haklısın. Onu bekleyeceksin uzun süre o zaman ayakları yere basan sonunu görebildiğin bir ilişki istiyorsun.
Ayrılma kararı aceleci olmuş bence. Keşke deneseydiniz biraz. Hayırlısı budur inş ikiniz için de.

ama bende mutlu olmak istiyorum..mutlu bir evlilik bir yuvam olsun istiyorum..hoş bu durumda nasıl çocuğa falan bakıcam bir muamma..diktirmeyi bile düşünüyorum fakat eş tarafından alaşılır diye aklım çıkıyor..
mutlu olmak icin evlenmek mi gerek?
mutlu olmak icin bir erkeğe ihtiyacımız yok.
mutlu olmak için bir cocuga da ihtiyacımız yok.

yalnız geldik, yalnız öleceğiz. Yalnızca hayatımıza eslik edecek insanlar gelecek,elbet evlilik kurumu da olacak ama mutlu olmak icin amaç değil arac olmalı

A çok eski konuymuş, hortlamış, ben de yeni sandım yazıyorum:110:
Konu sahibi kusura bakmayın, sayfa sayfa her şeyi okumadan ana konudan yazıyoruz genelde, tarihe bakma alışkanlığını da ben edinemedim bir türlü..
Kapattırın isterseniz konunuzu, daha ışığı gören gelecek, burası çok coşacak bu gidişle söyleyeyim :KK66:

A çok eski konuymuş, hortlamış, ben de yeni sandım yazıyorum:110:
Konu sahibi kusura bakmayın, sayfa sayfa her şeyi okumadan ana konudan yazıyoruz genelde, tarihe bakma alışkanlığını da ben edinemedim bir türlü..
Kapattırın isterseniz konunuzu, daha ışığı gören gelecek, burası çok coşacak bu gidişle söyleyeyim :KK66:
sizin yorumlarınıza ve zekanıza hayranım bu arada

ben evlenmek istemiyor gelecek düşünmüyor lafını anlamıyorum saygıda duymuyorum.tamam evliliğe hazır olunmayabilir ki bende evliliği erteleyen biriyim hazır olmadan olmaz bunun bilincindeyim, az zaman geçmiş daha o statüye koymamış olabilir ama 9 ay olmuş artık birini bu anlamda tanımak için bence yeterli 9 aylık ilişki laylaylom zaman geçirme zamanı değil ki koskoca 9 ay. yani karşında ki insan seni seviyorsa elbet bir gelecek düşünmeli şimdi olmasa ileride ama mutlaka düşünmeli aksini kabul edemiyorum o derece sevmiyorsa da zaten hayatımda olmasın

AYRILDIK
Merhaba arkadaslar;
Oncelikle hepinize tum yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim. Burayi uzun zamandir takip ediyorum ama ilk defa konu aciyorum.
Oncelikle kendimden bahsedeyim. Ben Istanbul'da yalniz yaşayan genç bir öğretmenim. 9 aydır bir sevgilim var. Kendisi devlette elektronik muhendisi. Burda anlatabildigim kadar genel bilgi verip konuya gececegim zira disardan gozlemler duymaya ihtiyacim var.
Sevgilim agir sorumluluklari olan 25 yasinda genc bir adam. Babasi olmadigi icin annesini ve kardesini ayri sehirde olsalar da gozetmeye devam ediyor. Caliskan, biraz da yorgun oldugunu dusundugum biri.
Ben de ondan farkli sayilmam. Ben de yillardir bir cok seyi kimsenin katkisi olmadan tek basina yurutmus okulu bile aileden hic maddi katki gormeden bitirmis biriyim. Ikimiz de geriden bakinca dikkat ceken insanlariz. Bunlari soylememin sebebi, ikimizin de birbirimize mecburiyeti yok tek basina hayata devam edecek donanima ve ozguvene sahibiz.
Sevgilim devlette oldugu uzak bir ile tayini cikti bir hafta sonra gidecek. Onu seviyorum o da benim icin cok fazla fedakarlik yapmadi desem yalan olur. Hic bir zor animda yalniz birakmadi.
Simdi asil mevzuya geliyorum. Bugun kendisinin evindeydik. Beraber film izledik her zamanki gibi cok hos zaman gecti. Sonrasinda ben kendisine benimle ilgili gelecege yonelik planlarini sordum. Cevap vermeyince tekrar sordum. Uzak bir sehre gidecek olan ve o kadar zaman bekleyecegim birinin bu konuya bakisini bilmek hakkim diye dusunuyorum. Cevap vermeyince bozuldum ve ciddi bir planin yoksa bunu bilmek istiyorum dedim. Ben her tatilde yanina gelmekten bahsediyorum butun bos vakitlerim seninle geciyor, sen hala bana bu soruyu soruyorsun dedi. Konu buyudu tartistik biraz. Sana inanmiyorum. Her turlu cevabi verebilecekken sen bu cevabi sectiysen bunun bir anlami olmali dedim. Sinirlendiginde fazla tepki verebiliyo sozel olarak. Ben o sekilde konusunca : hala bana inanmiyor musun tamam istemiyorum. Git . dedi. Ben de cantami alirken daha once orda kalmis olan buluzumu de cikardi verdi. Onu da aldim. Cantaya koyarken bogazim dugumlendi ama aglamadim. Kolay kolay aglayabilen biri degilim zaten. Aciksozlu oldugu icin tesekkur ettim.Cikarken: kendine iyi bak. Hakkini helal et dedim ve ciktim. Sonra yolda bir cafeye oturup dusundum. Ben ciddi bir iliski istiyorum. Ailesi vs beni biliyor ama sordugum sorunun cevabi bu olmamaliydi. Bu konuyu daha once ciddi ciddi konusmamistik cunku. Ustune gelindigini dusunuyor belki ama bunun karsiligi 'evden git' deyip bir tartisma baslatmak olmamali. Sehir disina gidecegi icin gergin olmasi vs buna aciklama olmamali. Arkamdan evden cikmis olmali ve biraz da aramis olmali ki 15-20 dk sonra oturdugum cafede masaya yanima oturdu. Caddede bir suru cafe var biraz aramis oldugunu ordan dusundum. Gulumsedi ne yapiyorsun dedi. Hic bir sey soylemeden masadan kalkip gittim.
Daha once de birkac tartismami olmustu sozel tepkileri agir oluyo ama evden kovmak bana cok cok agir geldi. Bunun nasil bir aciklamasi olabilir ki???? Kim sevgilisine bunu hem de boyle bir sebepten reva gorur? Size yazdim cunku bir tarafim ona bozukken bir tarafim her zaman oldugu gibi nedenlerini one surup savunmasini yapiyor. Objektif ve sagduyulu yorumlara ihtiyacim var . Simdiden tesekkurler hepinize

AYRILDIK

Ayrildik arkadaslar. Acikca sordum ve konustuk. Benden emin degil. Bunu net soyleyemedigi icin farkli tepkiler verdi sanirim. Ama benimle ilgili net bir gelecek plani yok. 9 ayda benim icin cok sey yapti. Ben de onun icin cok sey yaptim ama yetmemis yine de geldigimiz nokta. Bu sartlarda benimle sadece vakit gecirdigini bildigim biriyle de yapamazdim. Ayrilirken gule gule dedim cevap vermedi. Sus dedi sadece sakince. Icim aciyo. Oyle ki acligimi bile unuttum. Hissetmeden konusmadan duymadan yasamak istiyorum sanki. Anlatilmaz bi sey ama benimle ilgili gelecek hayali kurmadigini bildigim biriyle de devam etmek kendime hakaret gibi geliyor. Bu kadar asagilanmayi daha fazla kaldiramayacagim. Ayrıldıktan sonra da tüm sosyal hesaplardan silmiş beni ilk iş olarak :) boşuna zaman harcamışım onu yanlış anlamış, yanlış yorumlamışım meğer ama görememişim

Ya zaten yasi gencmis 25 evlenmek istemiyor olabilir iliski daha cok yenismis bu aradaki mesafede onu dusundurmus sen spruyu direk sorunca yok hemen evlenelim falan demesi gerektigini dusundu herhalde, hos ciddi dusunuyorum dese 1 sene oyle gelip gitseniz onun ne garantisi olacakti ki. Ikinizde isi olan insanlarsiniz o yasta biriyle uzun sureli iliski istemenin amaci anlasirsak evlilik yapmak demektir sende adam gittigi icin sormussun bu erkekleri anlamiyorum ne var yani acikca soyle emin degilim de henuz tam tanimadik de birsye de yani git ne demek cok sacma

Arkadaşlar konu eski ve yorumlar da başka arkadaslarinki ile karıştı.. :) baştan sona söylüyorum ve mesajda derdim evlilik değil. Ben evlenmek için evlenmektense bir omur bekar kalmaya raziyim. Rica ederim klasik evlilik delisi kadınlarla karıştırmayın.

AYRILDIK
Merhaba arkadaslar;
Oncelikle hepinize tum yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim. Burayi uzun zamandir takip ediyorum ama ilk defa konu aciyorum.
Oncelikle kendimden bahsedeyim. Ben Istanbul'da yalniz yaşayan genç bir öğretmenim. 9 aydır bir sevgilim var. Kendisi devlette elektronik muhendisi. Burda anlatabildigim kadar genel bilgi verip konuya gececegim zira disardan gozlemler duymaya ihtiyacim var.
Sevgilim agir sorumluluklari olan 25 yasinda genc bir adam. Babasi olmadigi icin annesini ve kardesini ayri sehirde olsalar da gozetmeye devam ediyor. Caliskan, biraz da yorgun oldugunu dusundugum biri.
Ben de ondan farkli sayilmam. Ben de yillardir bir cok seyi kimsenin katkisi olmadan tek basina yurutmus okulu bile aileden hic maddi katki gormeden bitirmis biriyim. Ikimiz de geriden bakinca dikkat ceken insanlariz. Bunlari soylememin sebebi, ikimizin de birbirimize mecburiyeti yok tek basina hayata devam edecek donanima ve ozguvene sahibiz.
Sevgilim devlette oldugu uzak bir ile tayini cikti bir hafta sonra gidecek. Onu seviyorum o da benim icin cok fazla fedakarlik yapmadi desem yalan olur. Hic bir zor animda yalniz birakmadi.
Simdi asil mevzuya geliyorum. Bugun kendisinin evindeydik. Beraber film izledik her zamanki gibi cok hos zaman gecti. Sonrasinda ben kendisine benimle ilgili gelecege yonelik planlarini sordum. Cevap vermeyince tekrar sordum. Uzak bir sehre gidecek olan ve o kadar zaman bekleyecegim birinin bu konuya bakisini bilmek hakkim diye dusunuyorum. Cevap vermeyince bozuldum ve ciddi bir planin yoksa bunu bilmek istiyorum dedim. Ben her tatilde yanina gelmekten bahsediyorum butun bos vakitlerim seninle geciyor, sen hala bana bu soruyu soruyorsun dedi. Konu buyudu tartistik biraz. Sana inanmiyorum. Her turlu cevabi verebilecekken sen bu cevabi sectiysen bunun bir anlami olmali dedim. Sinirlendiginde fazla tepki verebiliyo sozel olarak. Ben o sekilde konusunca : hala bana inanmiyor musun tamam istemiyorum. Git . dedi. Ben de cantami alirken daha once orda kalmis olan buluzumu de cikardi verdi. Onu da aldim. Cantaya koyarken bogazim dugumlendi ama aglamadim. Kolay kolay aglayabilen biri degilim zaten. Aciksozlu oldugu icin tesekkur ettim.Cikarken: kendine iyi bak. Hakkini helal et dedim ve ciktim. Sonra yolda bir cafeye oturup dusundum. Ben ciddi bir iliski istiyorum. Ailesi vs beni biliyor ama sordugum sorunun cevabi bu olmamaliydi. Bu konuyu daha once ciddi ciddi konusmamistik cunku. Ustune gelindigini dusunuyor belki ama bunun karsiligi 'evden git' deyip bir tartisma baslatmak olmamali. Sehir disina gidecegi icin gergin olmasi vs buna aciklama olmamali. Arkamdan evden cikmis olmali ve biraz da aramis olmali ki 15-20 dk sonra oturdugum cafede masaya yanima oturdu. Caddede bir suru cafe var biraz aramis oldugunu ordan dusundum. Gulumsedi ne yapiyorsun dedi. Hic bir sey soylemeden masadan kalkip gittim.
Daha once de birkac tartismami olmustu sozel tepkileri agir oluyo ama evden kovmak bana cok cok agir geldi. Bunun nasil bir aciklamasi olabilir ki???? Kim sevgilisine bunu hem de boyle bir sebepten reva gorur? Size yazdim cunku bir tarafim ona bozukken bir tarafim her zaman oldugu gibi nedenlerini one surup savunmasini yapiyor. Objektif ve sagduyulu yorumlara ihtiyacim var . Simdiden tesekkurler hepinize

AYRILDIK

Ayrildik arkadaslar. Acikca sordum ve konustuk. Benden emin degil. Bunu net soyleyemedigi icin farkli tepkiler verdi sanirim. Ama benimle ilgili net bir gelecek plani yok. 9 ayda benim icin cok sey yapti. Ben de onun icin cok sey yaptim ama yetmemis yine de geldigimiz nokta. Bu sartlarda benimle sadece vakit gecirdigini bildigim biriyle de yapamazdim. Ayrilirken gule gule dedim cevap vermedi. Sus dedi sadece sakince. Icim aciyo. Oyle ki acligimi bile unuttum. Hissetmeden konusmadan duymadan yasamak istiyorum sanki. Anlatilmaz bi sey ama benimle ilgili gelecek hayali kurmadigini bildigim biriyle de devam etmek kendime hakaret gibi geliyor. Bu kadar asagilanmayi daha fazla kaldiramayacagim. Ayrıldıktan sonra da tüm sosyal hesaplardan silmiş beni ilk iş olarak :) boşuna zaman harcamışım onu yanlış anlamış, yanlış yorumlamışım meğer ama görememişim
canım zaten amacı laylaylommus onun takılmakmıs.Sen tabı sıkıstırınca kaçmış.Sence bır ınsan bır ınsanı sevınce 1 gun bıle ayrı kalabılır mı?en azından evlılıkten korkuyorum ama sensız yapamam bıle dememıs.Yazıklar olsun boyle ınsanlara

X