- 25 Haziran 2015
- 589
- 553
- 36
-
- Konu Sahibi hayatguzeldirrr
Ogretmen olmak gercekten cok zor is. Anne babalarin bir tanesiyle yeri gelip ugrasamadigi onlarca cocukla ugrasirken bazen icimden: tas tasisam daha mi kolay acaba? Diye dusunmuslugum vardir. Beyin yorgunlugu beden yorgunluguna benzemiyor.Siz insan yetiştirmenin ne demek olduğunun farkında mısınız peki?
Hiç kpss ile yıllarca atama bekleyip, öğretmen olup da pazarda tezgah açan insanlardan bahsetmiyorum bile.
Okuması zor, atanması daha zor, o kadar çalışıp öğretmen olup, o maaşla 'normal standartlarda' bir aileyi geçindirmek çok daha zor, hepsinden önemlisi 'insan yetiştirme'nin zorluğunu, bunun mücadelesini anlatmak bile yersiz.
Dolayısıyla her şey tamam ama tatil mi gözünüze fazla geldi?
Siz de oluverin, bir şey değil ne de olsa...
Kocanin yapmasindan iyidir. Elbette sevgiliyken ic yuzunu gostermesini tercih ederim sonra evlenince aglayan cok insan biliyorumcanım sen bilirsin, tanıdın da ne oldu? adam seni evden kovdu işte.
Evlilikten korkuyor olabilir.. Stres altında olabilir.. Sizin bilmediğiniz ikilemleri olabilir.. Olabilir..Merhaba arkadaslar;
Oncelikle hepinize tum yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim. Burayi uzun zamandir takip ediyorum ama ilk defa konu aciyorum.
Oncelikle kendimden bahsedeyim. Ben Istanbul'da yalniz yaşayan genç bir öğretmenim. 9 aydır bir sevgilim var. Kendisi devlette elektronik muhendisi. Burda anlatabildigim kadar genel bilgi verip konuya gececegim zira disardan gozlemler duymaya ihtiyacim var.
Sevgilim agir sorumluluklari olan 25 yasinda genc bir adam. Babasi olmadigi icin annesini ve kardesini ayri sehirde olsalar da gozetmeye devam ediyor. Caliskan, biraz da yorgun oldugunu dusundugum biri.
Ben de ondan farkli sayilmam. Ben de yillardir bir cok seyi kimsenin katkisi olmadan tek basina yurutmus okulu bile aileden hic maddi katki gormeden bitirmis biriyim. Ikimiz de geriden bakinca dikkat ceken insanlariz. Bunlari soylememin sebebi, ikimizin de birbirimize mecburiyeti yok tek basina hayata devam edecek donanima ve ozguvene sahibiz.
Sevgilim devlette oldugu uzak bir ile tayini cikti bir hafta sonra gidecek. Onu seviyorum o da benim icin cok fazla fedakarlik yapmadi desem yalan olur. Hic bir zor animda yalniz birakmadi.
Simdi asil mevzuya geliyorum. Bugun kendisinin evindeydik. Beraber film izledik her zamanki gibi cok hos zaman gecti. Sonrasinda ben kendisine benimle ilgili gelecege yonelik planlarini sordum. Cevap vermeyince tekrar sordum. Uzak bir sehre gidecek olan ve o kadar zaman bekleyecegim birinin bu konuya bakisini bilmek hakkim diye dusunuyorum. Cevap vermeyince bozuldum ve ciddi bir planin yoksa bunu bilmek istiyorum dedim. Ben her tatilde yanina gelmekten bahsediyorum butun bos vakitlerim seninle geciyor, sen hala bana bu soruyu soruyorsun dedi. Konu buyudu tartistik biraz. Sana inanmiyorum. Her turlu cevabi verebilecekken sen bu cevabi sectiysen bunun bir anlami olmali dedim. Sinirlendiginde fazla tepki verebiliyo sozel olarak. Ben o sekilde konusunca : hala bana inanmiyor musun tamam istemiyorum. Git . dedi. Ben de cantami alirken daha once orda kalmis olan buluzumu de cikardi verdi. Onu da aldim. Cantaya koyarken bogazim dugumlendi ama aglamadim. Kolay kolay aglayabilen biri degilim zaten. Aciksozlu oldugu icin tesekkur ettim.Cikarken: kendine iyi bak. Hakkini helal et dedim ve ciktim. Sonra yolda bir cafeye oturup dusundum. Ben ciddi bir iliski istiyorum. Ailesi vs beni biliyor ama sordugum sorunun cevabi bu olmamaliydi. Bu konuyu daha once ciddi ciddi konusmamistik cunku. Ustune gelindigini dusunuyor belki ama bunun karsiligi 'evden git' deyip bir tartisma baslatmak olmamali. Sehir disina gidecegi icin gergin olmasi vs buna aciklama olmamali. Arkamdan evden cikmis olmali ve biraz da aramis olmali ki 15-20 dk sonra oturdugum cafede masaya yanima oturdu. Caddede bir suru cafe var biraz aramis oldugunu ordan dusundum. Gulumsedi ne yapiyorsun dedi. Hic bir sey soylemeden masadan kalkip gittim.
Daha once de birkac tartismami olmustu sozel tepkileri agir oluyo ama evden kovmak bana cok cok agir geldi. Bunun nasil bir aciklamasi olabilir ki???? Kim sevgilisine bunu hem de boyle bir sebepten reva gorur? Size yazdim cunku bir tarafim ona bozukken bir tarafim her zaman oldugu gibi nedenlerini one surup savunmasini yapiyor. Objektif ve sagduyulu yorumlara ihtiyacim var . Simdiden tesekkurler hepinize
Canim benim insanin psikolojik durumu bazen ona istemedigi seyler yaptiriyo haklisin ama mesele bunu kontrol edebilmek zatenCanım benim çok haklısın ama bazen insanin ağzından öyle şeyler çıkabiliyorki, inanki karşındakini bırak kendine bile bir açıklama yapamıyorsun. Ama tabiki en doğrusunu yinede sen bilirsin lakin arkadaşını en iyi sen tanıyorsun.
Nekadar doğru yazmışsın, keşke öyle olsa ama olmuyor. Bazen insanlar aslında hiçte okadar kontrolsüz değildirler ama karşısında nazı geçen biri olduğunda kendilerini koyuveriyorlar. Hani başka bir sorun yoksa bence bunlar konuşularak çözülebilecek sorunlar, ama sabır sabır ve tekrar sabır gerektiren süreçler olabilir, değermi değmezmi bunu sadece sen bilebilirsin canımCanim benim insanin psikolojik durumu bazen ona istemedigi seyler yaptiriyo haklisin ama mesele bunu kontrol edebilmek zaten
nasıl anlayacak merak ettim, bende de mesafe varda arada....Biraz uzak kal
kırıldığını belli et
yelkenleri suya indirme hemen
sonuçta bekleyeceksen sana bir iki sözle niyetinin ciddi olduğunu belirtmeli
araya mesafe girince gerçek niyetini anlarsın zaten
seminer döneminde rapor alıp gitmeyebilirsiniz zaten seminer sabah 9 öğlen 12 dirÇok alakasız bir soru olacak ama sormam gerek.. Öğretmenim yazınca sen şimdi tatilde misin ya? Yani okula gitmiyorsun istediğini yapabiliyor musun?
çok güüülldddüümmcanım sen bilirsin, tanıdın da ne oldu? adam seni evden kovdu işte.
hayatta kafaya takılacak çok dert var canım bence bir süre akışına bırakman gerek bu konuyu. evlilikten korkuyor ve bence sana belirtemedği bir sebebi var. az sabret bırak kıymetını anlasın anlasın ki bunu bir daha yapmasınMerhaba arkadaslar;
Oncelikle hepinize tum yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim. Burayi uzun zamandir takip ediyorum ama ilk defa konu aciyorum.
Oncelikle kendimden bahsedeyim. Ben Istanbul'da yalniz yaşayan genç bir öğretmenim. 9 aydır bir sevgilim var. Kendisi devlette elektronik muhendisi. Burda anlatabildigim kadar genel bilgi verip konuya gececegim zira disardan gozlemler duymaya ihtiyacim var.
Sevgilim agir sorumluluklari olan 25 yasinda genc bir adam. Babasi olmadigi icin annesini ve kardesini ayri sehirde olsalar da gozetmeye devam ediyor. Caliskan, biraz da yorgun oldugunu dusundugum biri.
Ben de ondan farkli sayilmam. Ben de yillardir bir cok seyi kimsenin katkisi olmadan tek basina yurutmus okulu bile aileden hic maddi katki gormeden bitirmis biriyim. Ikimiz de geriden bakinca dikkat ceken insanlariz. Bunlari soylememin sebebi, ikimizin de birbirimize mecburiyeti yok tek basina hayata devam edecek donanima ve ozguvene sahibiz.
Sevgilim devlette oldugu uzak bir ile tayini cikti bir hafta sonra gidecek. Onu seviyorum o da benim icin cok fazla fedakarlik yapmadi desem yalan olur. Hic bir zor animda yalniz birakmadi.
Simdi asil mevzuya geliyorum. Bugun kendisinin evindeydik. Beraber film izledik her zamanki gibi cok hos zaman gecti. Sonrasinda ben kendisine benimle ilgili gelecege yonelik planlarini sordum. Cevap vermeyince tekrar sordum. Uzak bir sehre gidecek olan ve o kadar zaman bekleyecegim birinin bu konuya bakisini bilmek hakkim diye dusunuyorum. Cevap vermeyince bozuldum ve ciddi bir planin yoksa bunu bilmek istiyorum dedim. Ben her tatilde yanina gelmekten bahsediyorum butun bos vakitlerim seninle geciyor, sen hala bana bu soruyu soruyorsun dedi. Konu buyudu tartistik biraz. Sana inanmiyorum. Her turlu cevabi verebilecekken sen bu cevabi sectiysen bunun bir anlami olmali dedim. Sinirlendiginde fazla tepki verebiliyo sozel olarak. Ben o sekilde konusunca : hala bana inanmiyor musun tamam istemiyorum. Git . dedi. Ben de cantami alirken daha once orda kalmis olan buluzumu de cikardi verdi. Onu da aldim. Cantaya koyarken bogazim dugumlendi ama aglamadim. Kolay kolay aglayabilen biri degilim zaten. Aciksozlu oldugu icin tesekkur ettim.Cikarken: kendine iyi bak. Hakkini helal et dedim ve ciktim. Sonra yolda bir cafeye oturup dusundum. Ben ciddi bir iliski istiyorum. Ailesi vs beni biliyor ama sordugum sorunun cevabi bu olmamaliydi. Bu konuyu daha once ciddi ciddi konusmamistik cunku. Ustune gelindigini dusunuyor belki ama bunun karsiligi 'evden git' deyip bir tartisma baslatmak olmamali. Sehir disina gidecegi icin gergin olmasi vs buna aciklama olmamali. Arkamdan evden cikmis olmali ve biraz da aramis olmali ki 15-20 dk sonra oturdugum cafede masaya yanima oturdu. Caddede bir suru cafe var biraz aramis oldugunu ordan dusundum. Gulumsedi ne yapiyorsun dedi. Hic bir sey soylemeden masadan kalkip gittim.
Daha once de birkac tartismami olmustu sozel tepkileri agir oluyo ama evden kovmak bana cok cok agir geldi. Bunun nasil bir aciklamasi olabilir ki???? Kim sevgilisine bunu hem de boyle bir sebepten reva gorur? Size yazdim cunku bir tarafim ona bozukken bir tarafim her zaman oldugu gibi nedenlerini one surup savunmasini yapiyor. Objektif ve sagduyulu yorumlara ihtiyacim var . Simdiden tesekkurler hepinize
ha öğretmenlik konusu var ya gelmiş yine biz bir hafta zor tatil yapıyorcuyuzlarKonunun dışında ama Türkiye şartlarında 2 ay tatil në demek farkindamisiniz? Biz bir hafta izni zor kullanıyoruz. 3 ay değilmiş te iki ay mis sakamisiniz?
Onlar mesafe olarak yeni ayrılacak sizin durumunuzu bilmiyorumnasıl anlayacak merak ettim, bende de mesafe varda arada....
Sinirli bi yapiya sahipse normal karsilanablir arada 9ay var senin tarafindan baktgmda evet git demek agir oolmus ama ozur diliyor diyorsunnn dilin kemigi yokkk sinirliyken insan soylememesi greeken seyleri soyleyebliyor bnce kafana takma seviyorsan devam etDaha once de birkac tartismamiz olmustu. Kardesinin nisanina dugunune beraber gitmeyi teklif etti benimle bunun icin abiye bile bakti ama tartisirken dedigim gibi tepkileri agir oluyor sonra sakinlesince ozur diliyor. Ama ilk kez bu kadar agir geldi.
Konunun dışında ama Türkiye şartlarında 2 ay tatil në demek farkindamisiniz? Biz bir hafta izni zor kullanıyoruz. 3 ay değilmiş te iki ay mis sakamisiniz?
Siz insan yetiştirmenin ne demek olduğunun farkında mısınız peki?
Hiç kpss ile yıllarca atama bekleyip, öğretmen olup da pazarda tezgah açan insanlardan bahsetmiyorum bile.
Okuması zor, atanması daha zor, o kadar çalışıp öğretmen olup, o maaşla 'normal standartlarda' bir aileyi geçindirmek çok daha zor, hepsinden önemlisi 'insan yetiştirme'nin zorluğunu, bunun mücadelesini anlatmak bile yersiz.
Dolayısıyla her şey tamam ama tatil mi gözünüze fazla geldi?
Siz de oluverin, bir şey değil ne de olsa..