Sekiz Haftada Zayıflama Deneyimlerimiz

Başıma gelen komediyi sormayın gülsem mi ağlasam mı..

Daha önce bir defa yazmıştım, bizim evdeki baskül şu taa eskilerden çizgi çizgi olan basküllerden. Kaç zamandır aklımda bir dijital baskül almak vardı. Markete gitmiştik, Ramazan da geldi artık çıkmam çarşıya falan diye marketten bir baskül aldım. Aslında daha iyi bir marka istiyordum ama iki marka varmış, sinbo bitmiş, tek king kalmış. Üstelik sinbo kingden daha ucuzdu. King aldım artık bir tane.

Eve gelip ilk çıktığımda 57.7 gösterdi :KK53: :KK59:
Allahım kafayı yiyeceğim, indim çıktım bikaç kez daha, birkaç farklı sayı gösterdikten sonra 56.8 de karar kıldı. Şimdi gittim bir daha tartıldım 56.3 gösteriyor. Ne anladım ben bu işten? Güyagram farklılıklarını da göstermesini istemiştim ama bu hepten sapıtmış :KK35: Üstelik garibim çizgili baskülüm hala 55 olduğumda ısrarcı :44: Sizce hangisi doğrudur? Sizin kullandığınız basküller nasıl? Sizce bunu iade mi etmeliyim? :26:

Sorularım bu kadar :44:

Dijitaller eski usul basküllerden yaklaşık 2kg. fazla tartıyor.Bu her zaman böyle, çok denedim.Ama hangisi doğrudur bilemiyorum. Benimki Bosh'un dijital tartısı.Piyasadaki diğer markalarla hemen hemen aynıydı fiyatı alırken, öyle hatırlıyorum ve çok memnunum.Kaç senedir kullanıyorum, hiç dediğin gibi birşey yaşamadık.Acaba senin aldığın tartının bataryası eskimiş olabilir mi?

yok ayol, daha 3-4 saat önce aldım, pili var, kendim çıkarıp taktım paketinden. tartıda sorun, yarın vereceğim gitsin, çünkü bir değil, iki değil, denemek için odaya girip çıkarken ara ara çıkıyorum, her çıktığımda farklı bişey gösteriyor, böyle böyle gitmez yani ben nerden bileyim aldım mı verdim mi dimi ama :)

Kızlarr hepinize hepimize hayırlı ramazanlar.. baktım sayfalar dolmuş taşmış msjlarınızla :))))))) ders arasında bakıverim bi dedim... hepsini okuyamadım tabii..

bennn 79 kiloyumm kayıtcım eklee emi?

bu arada ramazanın ilk günüü sabah 8 den beri ders anlatıyorum boğazım kurudu..ben böyle gidersem eririm valla bir ayda kızlar su içmiyoruz ya akşam olsun sahurda olsu birden içince miğdeyi büyütürmü acaba?

sevgiyle kalınn

No Hatun Kişi Başlangıç Kilosu Geçen Hafta Bu Hafta YANİ?
1 Kayıt 55 54 55 :KK58:
2 Simorgh 56.6 54,7 54,2 (4 günlük) :KK62:
3 Jelyb 51 50 49 :KK62:
4 Ewrem 60 59 59 :KK50:
5 Esindrella 70,1 68 67,6 :KK62:
6 Minnaksultan 55 - - -
7 Kirmizii 54 - - -
8 Daisy 78 80 79 :KK62:
9 Umutlugünler 89 87,4 87,7 :KK58:
10 Yenilik 58 - - -
11 Prensesperi 82 82 81,4 (ilk haftası) :KK62:
12 Domination 95 95 93,5 (ilk haftası) :KK62:
13 Uykucuşirin 78 78 76,6 (ilk haftası) :KK62:
14 Unlucky 83 - Yeni Başladı -
15 Asikumrall 86 - Yeni Başladı -
16 Yarimmm 78,4 - Yeni Başladı -

su mideyi büyütür mü sorunu bilmiyorum canım, sen de vermişsin bu arada tebrikler ve de kolay gelsin :)

Son düzenleme:
inşaallah bu başlayışla göreceksin canım ben inanıyorum, hatta ben bile göreceğim inşaallah herşeye rağmen :63: :KK53:

ben de öyleeee, hiç incecik yüzüm, düz bir karnım, ince bacaklarım olmadı :KK59: Hep tombik, hep göbekli.. :)
ama bana nasıl geliyor biliyor musun, zaten kısa boylu da olunca, zayıflarsam esen yelde uçarım gibi geliyor :KK55:
Zaten yüzüm yaşımı göstermiyor, bi de istediğim gibi kilo verirsem, yeniden "sen ortaokula mı gidiyorsun yavrum?" sorularıyla karşılaşabilirim :KK60:

Ben de erkek gibi duruyorum ya iriyim :KK5:

Bu arada 94e yaklaşmışım bak ben dememiş miydim :KK60:

olsun biraz oynasın zararı yok, iftarlarda dikkatli olacağız inşaallah..

Akşama bişeyler değişmezse ben doktorların dediği gibi su+çorba sonra 15 dk ara 4-5 kaşık yemek+salata düşünüyorum. Belki yoğurt vb. de olabilir. Bi deneyelim bakalım.. Bikaç bişey okudum da ne yiyeceğimize dair, iftarda birden yemek kan şekerini yükseltiyormuş bunlar da yağa dönüşüyormuş. Bu yüzden çok yemek, birden yemek hele hele tatlı yemek zararlıymıııışş :))

sütlü tatlı veya egzersiz, iftardan 1-2 saat sonra,
egzersizden sonra mutlaka biraz takviye yapılacakmış. Artık meyve vs. ile...

Ve tabiki su :KK66:

ve tabikiiiiii akşama gözüm dönmezse açlıktan :18:

Kızlar, az kaldı..yemeklere saldırmayın :KK20: Ben çorba sonrası 15 dk. beklemeyi uygulamayı düşünüyorum.Allah ibadetinizi, dualarınızı kabul etsin,hayırlı ramazanlar,istediğini istediği kadar yiyip te; fit fit dolaşmalar diliyorumm :KK24:

ayy kızlar az önce yeniden tartıda 54'ü gördüm çok şükür. Hayır açlık ve su kaybından olduğunu biliyorum ama baskül mü kafayı üşüttü ben mi diye sinirim bozulmuştu, sabahtan beri mideye bişey girmeyince gördü sağolsun sonunda :)

bu arada biz de iftarlar biraz değişik bu ramazan, sadece annemle ikimiz iftar edeceğiz, annemle az önce konuştuk da "şehriye çorbası ve salata ile doyarız heralde ikimiz?" dedi, bir de tatlı yapmış, (ben uyuyakalmışım tabi :S) "oluuuurrr :KK52:" dedim. Programımız şöyle,

şehriye çorbası ve salata ile iftar etmek,
namaz kılıp dünkü baskülü iade etmeye gitmek, (bu da yarım saat kadar yürüyüş demek :emir_bebek:)
geri dönünce çay ve tatlı,
1-2 saat sonra meyve,
yatmadan önce süt.. :)

Bir de meyve-süt arası kendimi iyi hissedersem (bugün baş ağrısı çektim baya, o geçerse) 1 veya 2 mil leslie yapmayı düşünüyorum..

süt içmek de öneriliyor kızlar iftarla sahur arası parça parça birşeyler tüketmek gerekli ya, yarım yağlı süt öneriliyor..

esindrellaa, fotoğraftaki sensin sanırım seni gördüğüme sevindim :KK19:

Ben hiç süt içmiyorum ya :KK25: içeyim bari bugün unutmazsam :KK9: haa bi de spor var tabi leslie 3 mil dayanabilirsem :KK53: hadi bakalım :KK53:
İftara 17 dk kaldı bu arada :KK24:

:18::18::18:arkadaslar biliyorum ama soracagim soru konuyla alakasis ama arastirdim internette birsey bulamadim kafam karisik burdada konuyla ilgili dosya bulamayinca buraya yazmaya karar verdim ins bir bilgili kisi beni bilgilendirir benim adetim 5 ile 6 gun suruyordu bugun 6. gun ama bazen 5gundede bittigi oluyordu bende dun bitti sanirim diye bugun oruc tutmak istedim ve sabah kaltigimda silinince kirmizi lekelenme oldu ve simdide pembelesti cok az miktarda acaba orucum bouldumu yoksa sayilirmi bilmiyorum kararsiz kaldim burda daha 8 saat var iftara biliyorum trde yarim saat filan kaldi ama lutfenn yardimci olun benim aklimda kalan kan gordugun an bozman lazim diye biliyorum yoksa gunah diye duymusdum ama cok kararsizim kafam karisti ne yapmama lazim :18:

Son düzenleme:
baktımda herkes framı gramıa yazmış ya bende 79.1 im :p :p 100 gram eksik söylemişim yalan söylemiş olmayım ben de akşam mercimek çorbasıyal yaım dilim tahıllı ekmek bir kaç kaşık salata 3 su bardağı su 1 hurma yedim namazdan sonrada 2 kaşık pilav ve yeşil fasulye yapmış annecim ondan yedim.. ama bir bardah asitli limonata içtim :KK43:( dayanamdım içim yanmıştıı...kardeşimde sütlü bi tatlı yapmış saat 10.20 ibi ondan yeyip eve geldim..suda içiyorum...iyi başladı bakalım bugün ama çok susadım ben yaa hele ders anlatınca derste ıvırlı zıvırlı bir ders olunca ölecem sandım başımın ağrısından..

bu baş ağrısını ne yapcağız :KK43:((

baktımda herkes framı gramıa yazmış ya bende 79.1 im :p :p 100 gram eksik söylemişim yalan söylemiş olmayım ben de akşam mercimek çorbasıyal yaım dilim tahıllı ekmek bir kaç kaşık salata 3 su bardağı su 1 hurma yedim namazdan sonrada 2 kaşık pilav ve yeşil fasulye yapmış annecim ondan yedim.. ama bir bardah asitli limonata içtim :KK43:( dayanamdım içim yanmıştıı...kardeşimde sütlü bi tatlı yapmış saat 10.20 ibi ondan yeyip eve geldim..suda içiyorum...iyi başladı bakalım bugün ama çok susadım ben yaa hele ders anlatınca derste ıvırlı zıvırlı bir ders olunca ölecem sandım başımın ağrısından..

bu baş ağrısını ne yapcağız :KK43:((

sorma arkadaşım o dert bende de var başağrısı bugün mahvetti beni nasıl kurtuluruz bu ağrıdan fikri olan yazsın lütfen:26:

:18::18::18:arkadaslar biliyorum ama soracagim soru konuyla alakasis ama arastirdim internette birsey bulamadim kafam karisik burdada konuyla ilgili dosya bulamayinca buraya yazmaya karar verdim ins bir bilgili kisi beni bilgilendirir benim adetim 5 ile 6 gun suruyordu bugun 6. gun ama bazen 5gundede bittigi oluyordu bende dun bitti sanirim diye bugun oruc tutmak istedim ve sabah kaltigimda silinince kirmizi lekelenme oldu ve simdide pembelesti cok az miktarda acaba orucum bouldumu yoksa sayilirmi bilmiyorum kararsiz kaldim burda daha 8 saat var iftara biliyorum trde yarim saat filan kaldi ama lutfenn yardimci olun benim aklimda kalan kan gordugun an bozman lazim diye biliyorum yoksa gunah diye duymusdum ama cok kararsizim kafam karisti ne yapmama lazim :18:

maralıcım bu ciddi bir konu cnm ya ilmihal bilgisi olmadan yorum yapmak çok zor :KK43:(((

sorma arkadaşım o dert bende de var başağrısı bugün mahvetti beni nasıl kurtuluruz bu ağrıdan fikri olan yazsın lütfen:26:

umutlugünlercim dün öğlen başladı sahurdan sonra dindi birazcık böyle kızım kızım bir tarafta ağırlaştıkça ağırlaşıyo..

bu arada bu gece sahur sıralaması eşimdeydi makarna yapmış, bende bir tabah peynirli makarnayı miğdeye indirdim üstünede 4 bardak su içtim :KK43: :KK43: :KK43: çok pişmanımmmm :KK43: :KK43:

merhaba kızlar.. kusura bakmayın birdaha yazamadım buraya.. akşam yine sahurda kahvaltı ettim az az kızlar.. tartılamıyorum ama kızlar kusura bakmayın ya benm tartı kafayı yedi:KK53:

umutlugünlercim dün öğlen başladı sahurdan sonra dindi birazcık böyle kızım kızım bir tarafta ağırlaştıkça ağırlaşıyo..

bu arada bu gece sahur sıralaması eşimdeydi makarna yapmış, bende bir tabah peynirli makarnayı miğdeye indirdim üstünede 4 bardak su içtim :KK43: :KK43: :KK43: çok pişmanımmmm :KK43: :KK43:

sorma cnm bende sahurda iki küçük tost yedim 1 bardak ayran içtim anlayacağın bende pişmanım :KK43::KK43: ama günler çok uzun insan açlığa dayanamıyor bence biz iftarı fazla kaçırmadan geçirip yeşil çay içersek ve hergün 1 saat yürürsek az da olsa kilo verebiliriz gibi geliyor ramazan da çok fazla kilo verebileceğimizi düşünmüyorum çünkü sahurdan sonra hemen yatıyoruz :KK43::KK43:

X