Sahi sevgi, evlilik neydi ?

+1
Konu sahibi, don de bi en basindan oku su yorumlari.. Bu kadar kadin (birbirinden bihaber) ayni seyleri yazip yazip durmus; tecrübe bunların çoğu, ya cevresinde görmüş duymustur ya da kendisi yasamistir.. Her sey bagira bagira gelirken farkli bi sonuc beklemek, ne bileyim, biraz kendini kandirmak sanki..

Sizi bu adamla evlenmek için mecbur mu bıraktılar? Evlilik bu değil bilin istedim. Sevgi, saygı, fedakarlık, emektir evlilik. Hiç bir şeyine özgür iradenizle karar veremeden çıktığınız yol evlilik değildir. Bazı şeyler karşılıklı olmalıdır, işte o zaman evim eşyam olmasın kulübede bile yaşarım diyebilirsiniz. Nişanlınızda dayatmadan başka birşey yorumlayamadım ben yazdıklarınızdan... Hakkınızda hayırlısı diyeceğim ama herşey kabak gibi ortada maalesef.

Bu bir sınavsa doğru cevap evet mi hayır mı sence? Aileni falan düşünmene hiç gerek yok, sadece kendini düşünsen de sonuç aynı.
Boyu posu ne değiştirir karakter ve sevgi olmadıktan sonra.
Sana yapabilecekleri her türlü kötülüğü yapmışlar şu evreye kadar. Evlendikten sonra kötülük yapabilecekleri alanlar ona katlanacak. Denemek istiyor musun boş bıraktıkları kalacak mı sana nefes almak için diye?

Çekinme söyle arkadaşlarına. Onlardan da bizim dediklerimizin aynılarını duyacaksın. Ailen seni üzmemek için susuyor. İçleri yanıyordur biricik kızımızın hayatı mahvoluyor diye, onlar da farkındadır.

Bastan bütün bu normal olmayan şeyleri kabul eder evlenirsen evliliğinde çok problem yasarsin.bence yol yakinken ayril. İnan sonraki dahada zor oluyor. O problemler sahada byuyor ve sen sörf evliliğin bitmesine diye hep taviz veren oluyorsun çok yipraniyorsun.kararini tekrar gozden geçir deri.

Bir de kavakta da boy var lafı geldi aklıma...
Ben size üzüldüm
En çok da ailenize
Bu güne kadar yetiştir, çocuğun için herşeyden vazgeç sonra elin delisi gelsin ne hale soksun
Kabul etme arkadaşım
Neden sen herşeye tamam diyorsun
Ne mecburiyetin var
Bunun adı artık ezilmek bile değil
Sen git cezaevinde yaşa bundan daha iyi yanı
Allahım hakkında hayırlı olanı yaşatsın sana inşallah

Olaylar değil ama bakış açısı yaşadıklarıma o kadar benziyor ki. Ben de 31 yaşında evlendim. Bu kadar çok düşünmende yaşın da bir kriter anlıyorum. Bende sonuç şu oldu: boşandım. Bu saatten sonra ayrı ev tutulsa bile acısı bir şekilde çıkarılır sanırım. Zihniyette saygıda sorun var. Böyle adamla mutlu olunmuyor. Karşına geçip biraz mahçup biraz sıkkın bir şekilde böyle böyle yapsak ne dersin diye sorsa iyiniyetli derdim. Bence yine oluru yok istediği şeyin ama iyiniyetli adamla zaten orta yol bulunur. Kendine yazık edersin.

Bence kayinvaliden biraz çirkef biri. Maşallah hiç lafını esirgemiyor. Aile olarak fikir verebilirler ama bu kadar dayatma yapmaları ilerisi için bir ön gösterim gibi. Nişanlım artık sevdiğim adamdan çok farklı demişsin. Sevdiğin kişiyle evlenmelisin. Yabancılasan ve değişen bir adam sana mutluluk getirmez.

Bu sinavim belki sonucu guzel.olacak diyorum

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?
Ben bunun tam tersinin olacağını bir çok şeye dayanarak söyleyebilirim çünkü.
En azından sizin arkanızda bir nişanlınız olsa o da yok. Siz neye dayanarak söylüyorsunuz ki sonucu güzel olacak diye?

Ilk defa aciyorum cnm karistiriyorsun
Koca delisi tabiri cok kotu bir tabir ben koca delisi olsam 20 li yaslarda evlenirdim 32 yi beklemezdim
Keske boyle hatalari 20 li yaslarda yapacak imkaniniz olsaymis ,en azindan bahasnesi cahillik olurdu ,genclik vs olurdu ,
Yorumlari konu sahipleri begensin diye yapmiyoruz ,bize cevap yetistirdiginiz gibi nisanliniza ve ailesine de cevap verebilmenizi diliyorum ,
Yoksa sizin 2. Uyeliginiz mi ?@mune,

Son düzenleme:
Bence kimse memleketine falan gitmeyecek ha ayrıca gitti diyelim sürekli çıkıp çıkıp gelicekler onların evi çünkü zaten nişanlında ben öyle istiyorum diyecek sende susacaksın ayrılıcağını hiç sanmıyorum daha çok konularını okuruz maalesef

Ben gelinliğimi gittim kendim aldım, düğünü eşimle ikimiz yaptık. Düğün salonundan çıkıp arabaya girer girmez üzerime takılmış bütün paraları çıkardım, cüzdanlarımızı boşalttık düğün salonuna verdik. Eşyaları her şeyi kendimiz aldık. Nişanım sözüm, kınam zaten kendi evimizde çekirdek ailelerle çay içerek oldu. Nişanımda falan aldığım kıyafeti işe giderken giyiyorum o kadar sade, çünkü eşimle gezerken beğenip aldık öylesine. Ne bohça, ne buradan öğrendiğim alışverişler hiç bir şey olmadı. Ama hiiiç de şikayetçi değildim bunlardan. Çünkü kendimiz böyle istedik. Bağımsız olacağız dedik. Ama ne evime, ne eşyama da kimse karışamadı. Hem maddi olarak bağımsızdık hem de öyle insanlar değillerdi.
Sen hala gelinlik, şunu alsalardı bunu alsalardı diyorsun. Onların hiç bir önemi yok uzun vadede. Uzun vadede önemli olan sana hiç önem verilmiyor oluşu, senin eziliyor oluşun. Senin o eve köle diye alınıyor oluşun.
Bizde herşeyin parası bizden çıktı evet ama her şeye bizzat eşimle ikimiz oturup konuştuk karar verdik. Hemen hemen her şeyde o bana bıraktı kararı. Her zaman ikimiz de görüşümüzü söyledik ama satıcıya kararımızı söylemek için ağzını açmadan bana baktı. Önemli olan bunlar. Önemli olan senin hayatında bu birey olma duygusunun evlendiğin andan itibaren bir daha hiç olmayacak olması. Çocuklarının ismi de şimdiden belli hatta. Kız olursa kvnin erkek olursa kpnin adı.

Benim ailem toplu igne kadar karissa suclu oluyor sebebi kiz tarafi olmamizmis
Onun ailesi herseyi karisiyor sucsuzlar cunku erkek ailesiymis

Hadi siz kendinize zerre değer vermiyorsunuz da, ailenizin hiç mi kıymeti yok? Şu muameleyi onlara nasıl reva görürsünüz? Benim evladım yapsa acısı kırk yıl içimden çıkmazdı.

Diyoruz ama bu benim sınavım diyor konu sahibi arkadaş ,libbibidom sen anlat

Valla kizlar yorumlari tek tek okudum yazamadim kusura bakmayin kayinvalideme dediklerinizin hepsinj soyledim inanin. Bana oglum uzuluyor dedikce bende ona bende bir anne evladiyim bende uzuluyorum tek senin oglun uzulmuyor dedim. Bana neyin eksik dediginde neyim tam dedim. Birde beni arama annemi ara konus dedim. Anneni de arayacagim dedi ama ne arayan var ne soran

Peki bu şartlar altında hala evliliği düşünüyor musun??

Bunları söylemen önemli değil ki onlara. Onlar dinlemiyor. Nişanlında onların ağzına bakıyor. Yani sorun çözülmüyor. Ben diyeceğimi dedim napayım çözülmüyor deyip gidip evlenecek misin yani?
Allah aşkına bu yaptığını 18-20 yaşında kızlar yapıyor tecrübesizlikten cahillikten. Benden büyük insansın... Lütfen yapma kendine bunu.

Sen haklısın...Onlar şu konuda haklı misafirler yatıya mecburen o evde kalacak ama bu demek olmuyor sen yeni gelin halinle onlarca kişiyle aynı evde kalacaksın.Bence direk 1 haftalık balayına çıkın.Bu arada KV ve KP sizde kalacaklar gibime geldi.

Haklisiniz kizlar nisanlimla konu acildi tekrsr konustuk yine tartismaya dondu ve yarin oturup konusacagiz ailem cok uzuluyor eger yine dediklerime gelmezlerse bitecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…