Sahi sevgi, evlilik neydi ?

Sen şimdi ben 32 yaşındayım, buradan dönersem evlenmezsem, bir daha ne zaman yeni birini bulacağım da, evlilik yoluna gireceğim de bir de yaşım geçmeden çocuk yapacağım diye korkuyorsun ya, evlenirsen evlendiğin gün daha başına neler neler gelecek, boşanmaya çalışmak en az üç sene daha ekleyecek o yaşına. Ondan sonra boşanmış 35-40 yaşında bir insan olarak yeniden o arayışa gireceksin.
Ya da daha kötüsü bu adamdan çocuğun olacak. Zaten şimdiden diyorsun annemler gelip bize çocuğa bakar diyor diye. Senin dediğin de benim annemler gelmezse bakıcı tutarız, ücretsiz izin alırım bilmem ne. Kim izin verecek sana bunlar için, kim soracak? Onların zaten kendi evi, kendi oğlu, kendi torunu, gelip oturacaklar çocuğa bakacağız deyip. Aradan yıllar geçecek.
İnan ki her bir mesajında verdiğin en ufak her bir bilgi şu insanlarla ilgili, ayrı bir ayrılma nedeni. Ama sende hiç öyle bir düşünce yok sanırım.
Bize eğer onu nasıl ikna ederim diye soruyorsan maalesef söyleyeceğimiz bütün yöntemlerin çalışabilmesi için bu adamın seni sevip değer vermesi lazım ama öyle bir şey de yok ortada.

Anlaşılan nişanlın iş ciddiye bindikçe sagın solun da dolduruşuna gelerek ipleri eline almaya çalışıyor,ama alıp alamayacagi senin tutumuna baglı.. ne fazla ılımlı olmalısın,nede fazla bencil..Adil olmalı hersey,ufak tefek seylere hoşgörülü olmayı saymazsak..

Benim düğünümde de şehir dışından bir sürü akrabamız gelmişti.
Ama hepsine kalacak yer temin ettik.
Hatta kimisi "rahatlık önemli değil, nerde olsa yatarız" diye gitmek bile istemedi, 'gönüle sığdıkları için, her yere sığdılar 'dedik biz de.

Kimsenin aklına benim oturacağım evi kullanmak gelmedi.
Aynı şekilde eşimin dışardan gelen akrabaları için de geçerli.
Bu çok çok abes birşey bana göre..

Herşeyi geçtim yineliyorum.
Sana saygısı olmayan bir adam var karşında.O eli öpülesi babana da saygısı yok.

Ama sen, seni şimdiden çekinmeden azarlayan o kayınvalideye saygı göstermek zorundasın her daim. Öyle bekleyecekler çünkü.
32 yaşındasın madem yeni yetme cahil değilsin. Bu yaşına kadar evlenmemişsin, iyi hoş, şimdi sağlam bir evlilik yapman daha hoş olur.
Ha kimin ne olacağı belli olmaz. Herşey güzel başlayıp kötü de bitebiliyor bazen
Ama böylesine bile bile lades deniyor.

Cidden sinir bozucu ve üzücü bir durum.
İnşallah aklı selimle hareket edersin diyorum ben.
Bir hemcinsimin daha mutsuz bir evlilik yapmasını istemem.

Bir de bir şeylere cevap verebiliyor, konuşabiliyor olman altta kalmadığını göstermiyor, çünkü seni duyan dinleyen yok maalesef. Sen ne desen de onların dediği oluyor.
Bir tek şey söyle bize şu düğün sürecinde karşı tarafla anlaşamadığınız ve tamam senin istediğin olsun dedikleri...

Ozeti budur..

Okurken sinir krizi geciriyordum resmen. Bu nasil bir dusuncesizliktir ya. Senin yapmak istediğin hersey senin en dogal hakkin zaten. Walla bu konuda kesinlikle taviz verme derim

Bunlari kabul edip evlenirsen emin ol cok pismsn olursun. Yol yakinken nisani at yada evini kurdur. Esya öyle ha diyince alinmiyor. Nisanliykem aldirabildigini aldir yoksa bir daha almiyorlar verilen sözlerde malesef unutuluyor.

Bana bir fedakarlik yapsalar benim hicbirseyi gozum gormez kosa kosa giderim ama yapilan hicbir fedakarlik yok. Esyami alip dugunumu yapsalar tamam diyecegim hakkini verdiler bende uslu uslu oturayim ama yok...
Istedigimiz evde oturmamiza izin verseler tamam bizi ozgur biraktilar esya da onemli degil ben alirim diyecegim yok
Hadi bunlarin hicbirini yapmadilar bari dugun gecemize oturacagimiz eve ne zaman oturacagimiza karismalar yine tamam diyecegim o da yok
Hepsini gectim bunlara karar verirken beni de leylekler getirmedi anama babama bana danisip napabiliriz diye sorsalar yine tamam diyecegim ama yapilan hicbir fedakarlik yok.
Evin esyasi ve gelinlik toplasan 10 bin tutar. Kp 10 binlira kredi cekse iki yila boldurse cok rahat oder ev kirasi yok ve evde iki kisiler ama o da yok bana verilen hicbirsey ve yapilan bir fedakarlik yok ben bunlari bile kabul ettigim halde birde ustune azar isitip memnuniyetsiz oluyorum. Nisanlimin boyu uzun icki kumar sigara vs yok tam bir ev kedisi. Kv de bunj surekli yuzume vuruyor sana dag gibi cocuk yetistirdim evine bagli boylu poslu daha ne istiyorsun diyor ne yapacagimi sasirdim. tartismadan oncesine kadar yine ara sira geliyorlardi simdi ne arayan var ne gelen zaten kaynanam yuzumu bile gormek istemez ve yuzume de bakamaz. Bu sinavim belki sonucu guzel.olacak diyorum ama diger yanimda bile bile lades deme aileni dusun diyor

Utanmaz arlanmaz cimriler..gelnin gdecegi ewde misafr agrlamak da ne demek..cok mu zor bi ögrtmenewi pols ewi otel ayarlamak.butn akrablar mi msafr gelcekmş.dogrusnu yapmişsn bn d asla kabul etmezdim.burada esas mesele adamin kararlari snle dgl ailesyle almasi.kw o knusmayi yaparkn yuzune kapatrdim..snde bi sorun yk kndni suclama.boylesi icin uzlmeye degmez..ewlenrsen cok daha mtsuz olursn bu zhnyte sahp kslerle..kfani duwarlara wurma geri dönme.

Katlanmak zorunda degilsin.. Sana alenen gosteriliyor her sey.. Bu bile bile lades.. Sana deger vermeyen insanlara yaranmaya calismak midir evlilik??

Bana ailene yakin oturmak istemiyorum diyen adam cocgumuz olunca buyuyene kadar " ailem yanimiza gelir bakarlar " diyor

Bu ne demek biliyor musun?

O cocuk benim ailemin torunu. Senin ailen dis kapinin dis mandali. O cocuga bakici lazimsa benim ailem gelir bakar. Senin ailen degil.

Bu evlenince sen ailene gidince de sorun cikartir soyleyeyim. Ayni sekilde senin ailen evine gelince surat asar.

Bunlari goze aliyorsan evlen.

aynı zihniyet benimkilerde de var ne çok seviyorlar gelip kalmayı.daha nişanlıyken başladılar çocuğa biz bakarız demeye.bende onların oturduğu eve gelin geldim. onlar döndü memlekete ama ,sevemedim bu evi.kurtulamadım tamamen eşyalarından,komşularından,buraya olan sevgilerinden...Allah tan borçsuz evlendik de tamamen farklı bir ilçeden ev aldık gidiyoruz buradan.

daha hala bu sınavın sonucu güzel olacak diye bir cümle kuruyorsaniz
size her şey mustehak
insanlarda yorum yazıp yorulmasinlar

Iste bu en buyuk korkum geceleri uyuyamiyorum dusunmekten. Dediklerinizde sonuna kadar haklisiniz kizlar yarin konusacagim bakalim ne diyecek
Benimle birlikte evlenecek arklarim esyalarini gelinligini aldi ben hala neyle ugrasiyorum utaniyorum bana sorduklsrinda durum bu diyemiyorum Beni cok uzduler ailemi cok uzduler nasil odeyecekler bu manevi yipranmayi

Canım baştan sona okudum öncelikle nişanlın çok kaba sana karşı yani seni cepte bilip bu saatten sonra dönüş olmaz diye her söylediğini yaptırma eğiliminde böyle sende devam edersen bu alışkanlık haline gelecektir ikinci konu benim kuzenimde kira yerine ailesiyle kaldığı eve yeni eşyalarla girdi ailesi başka şehirde yaşıyordu ve evlerinde de yatılı misafir vardı aynı olay onlar geceyi otelde geçirdi sonra balayına geçtiler zaten bavullar falan oteldeydi gelince ev hazır kimse yok çokta sorun yapma yani tek buna takıldıysan olur böyle şeyler bi tek senn başına gelmiypr bak :)

Off ki ne offf. Yani nişanlınız evliliğinizin nasıl olacağı konusunda açık açık mesaj veriyor siz hala düğün ev diyorsunuz.

Nişanlınızın ailesi ev benim oğlan benim gelin ne ki deyip istedikleri zaman gelip istedikleri kadar kalabilecekler. Nişanlıyken daha böyle olan aile evlenince sizin düşüncelerinize hiç değer vermeyecek. Burada okuyoruz kayınvalidem evimizi yönetiyor eşim çok anneci vs... aynı öyle bi durum sizi bekliyor. Ha değişirmi tabiki olabilir ama ben daha değişeni görmedim. Baksanıza kayınvalidenize sizin rest çekeceğinize o size rest çekip fırçalıyor. Oğlum mutlu değil vs nedir ki bu. O size bunları söylerken kusura bakmayın benim muhattabım nişanlım sizinki de ailem deseydiniz, bende şunlardan şunlardan mutlu değilim deyip çat diye kapatsaydınız telefonu. Allahım ya okuyunca konuyu sinirden ben kudurdum.
Allah yardımcınız olsun kendinize bi kaç gün müsade verin iyice düşünün. Ailenizden fikir alın. Ne kadar değerli olduğunuzu hatırlayın. Yani bi erkeğin sizi u kadar hırpalamasına izin vermeyin.

Konusunca ikna edecek seni ne yazik ki.. Burdan gorunen o.. Ayrilma konusundaki kaygilarini, korkularını tahmin edebiliyorum ama bi bilsen (insaAllah hic bilmezsin) mutsuz evliligin ve bosanmanin zorlugunu.. Hicbiseye mecbur degilsin su an.. Insan mutlu olmak icin evlenir; geceleri uyuyamiyorum dusunmekten demissin.. Normal mi bunlar nisanlilik surecinde millet gezer tozar eglenir ederken??

Hala esya gelinlik diyorsun.

Senin sorunun ne esya ne gelinlik.

Sana ve ailene zerre deger vermeyen bir nisanli ve ailesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…