Sahi sevgi, evlilik neydi ?

Bence düğünü erteleyin, kaldıki kV kp in memlekete gideceklerinide sanmiyorum. Eğer anlayış bekliyosalar önce kendileri anlayış göstersin. Hem ev misafir dolu iken siz nerde yatacaksiniz ve misafirler evdeykenmi gerdege gireceksiniz ? Bence mobilya var almaya gerek yok düğün yaptık masraf ettik ilerde alırız diyede sana kV nin esyalarini kakaliyacaklar haberin olsun

Esyalar dugunden once alinacak onda karar kildik sadece dugunden sonra eve gelecekmis

Kaynanam telde bana " senin yanina mj yerlesecegiz saniyorusun sen istesende ben istemem " diye beni azarladi
Şimdi öyle der. Eşyalar alınacak dediği de sadece yatak odası belki de. Nereden biliyorsun ki öyle olmadığını? Bilemezsin çünkü neyin alınıp neyin alınmayacağı onun ve ailesinin kararı. Senin adın bile yok. Ama tabi onun soyadını alacaksın, niye olsun ki?

Her dediklerini yapmışsınız zaten
Sizinkisi evlilik değil ki anası istemiş oğlu onaylamış sizde yapıyorsunuz
Hani sizin kararınız??
Ben düğünden 6 ay önce tuttum evi
Bence siz tekrar düşünün
Şimdiden böyle yapan evlenince neler yapmaz??
Kv-kp de bı - iki hafta giderler sonra hep birlikte güllük gülistanlık yaşarsınız
Eşinizde ben öyle istiyorum der sizde paşa paşa kabul edersiniz

Düğüne gelecek misafir de yerini ayarlasın nerde kalacaksa

Hatta ben olsam ayrılırdım ama size bişey diyemem

Mesajlarım size sert çıkıyormuşum gibi oldu, ama size değil onlara kızgınım. Bile bile lades diyecek olmanız da beni çok üzdü.

Benim bı arkadaşım eşinden düğün alışverişinde sandık istemiş,kvside sandık isteyen içine koymak için de birşeyler ister almam sandık falan demiş.kizda susmuş kabul etmiş almamalarını
Sonra ne yaptılar kıza ne bı gelinlik ne bı kınalık kıyafet almadılar hep milletin eskilerini giydi
Düğün dernek kıza kıyafet alışverişi yapılır onu da yapmadılar

Bide kızın ailesinin durumu çok iyi değil ama oğlanın ailesinin durumu epeyce iyiyken böyle yapıyorlar

Kız şimdi çok pişman.askindan ölseydim de yeni gelinken onun bunun eskilerini giymeseydim diyor

. ileride çok üzülürsün arkadaşım
Vazgeç yada ev tutulsun eşya alınsın öyle evlenelim de yaptır dediğini

Ne güzel işin var sırf evlenmiş olmak için bunlara boyun eğme

Kayinvalidenlerin düğünden sonra memlekete taşinacagına inanmadım memlekete gitseler bile sık sık gelirler. Kendi evleri gibi hissederler senin evin olmaz orası. Ayrıca çok masraf yaptık ne de olsa bu evde eşya var biz yavaş yavaş alalim vs gibi teklifler de gelir. Evlendikten sonra da kv sorunlarının çok olacagini düşünüyorum. Eşin ailesinin ağzına çok bakiyor orta yolu bulamiyor gibi...

Siz bu konuyu daha oncede acmistiniz ,bizde simdi ki gibi. Ayril demistik ,
Nisanlin acikca senin ailene yakin olmak istemiyorum vs diyor ,onun ailesi danisli oynuyor kendoi arasinda ,
Neden yeni bir ev tutulmuyor sizin istediginiz sekilde ailenize yakin ,
Bu kadar koca delisi olmayin ,bu yasa kadasr evlenmedim ayrilirsam evde kalirim korkusuyla kendinizi yakmayin ,
Nisanliniz size zerre kadar deger vermiyor ,aklina estikce annesi telefon acip azarliyor ,siz evlenince konularin disinda mi kalacasklar saniyorsunuz

Bana ve aileme gelinip gorusu alinip bu karar alinsaydi arkadasin gibi tamam derdim ama bizim hicbir gorusumuz alinmadi ne babam arandi ne annem... Ogullarindan haber gonderdiler birde ustune biz olmaz dedigimizde anlayissiz olduk
Efendi gibi gelip durum bundan ibaret ne dersiniz denseydi orta yol bulunurdu ama denmedi. Ailem biraz once yine sordu esya ne olacak gelinlik ne olacak ne zaman alacagiz diye bisey diyemedim. Zavalli babamin 40 bin borcu olmasina ragmen diyor ki ben kizinin dugununu yapamadi dedirtmem uzerime ne dusuyorsa alacagim boynunu egdirmem diyor. Babam da emekli onun babasi gibi. Tek farklari benim babam hala baska iste calisiyor onun babasi oturuyor emekliligin keyfini suruyor

Offf Allahim kendim icin uzuluyorsam namerdim ailem icin uzuluyorum. Biz iki yil once abimi evlendirdik babam borca girdi ama ben borcu duse kalka oderim yeter ki cocuklar borca girmesin dedi. Boyle bir babaya yapilir mi bu nefret ediyorum kendimden

Ilk defa aciyorum cnm karistiriyorsun
Koca delisi tabiri cok kotu bir tabir ben koca delisi olsam 20 li yaslarda evlenirdim 32 yi beklemezdim

Yaşadıklarına çok üzüldüm gerçekten. Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizi. Nişanlın seninle aile olmak derdinde değil, onun bir ailesi var ve seni de söz hakkı olmayan ama kocasının, kaynanasının her dileğini yerine getiren, pasif bir birey olarak aileye eklemeye çalışıyor. 32 yaşındaymışsın, bu yaştan sonra milletin kahrını çekme. Ailen bunun için yetiştirmedi seni. Yol yakınken dön. Bunu çok içten söylüyorum. O evde yüzün gülmez. Çünkü nişanlın sana insan olarak kıymet vermiyor ve evlilik olgunluğuna erişmemiş.

Ben ve ailem öyle istiyor hani sen benimle kulubede bile yaşardın neden sorun çıkarıyorsun dedi. Yine sustum kabullendim.

Niye? Niye böyle bir şeyi kabullendiniz?
Yahu şu konuları düğüne iki ay kala açmayın. Yani şu işin oluru yok. Siz kendinizi ezdirirseniz ezen de çok olur. Bu kadar neden kabullendiniz ki? Düğünü ikinizin yapmasından daha doğal bir şey yok ama ne demek ben ve ailem öyle istiyor. Nasıl ağzına tıkmıyorsunuz bu lafı? Bu laf nasıl kabullenilir anlamıyorum. Basiretiniz mi bağlanıyor? Anne babanız böyle size sormadan hareket etse hakkınızı savunursunuz ama.

Ilk defa aciyorum cnm karistiriyorsun
Koca delisi tabiri cok kotu bir tabir ben koca delisi olsam 20 li yaslarda evlenirdim 32 yi beklemezdim

Adamlar seni gozden cikarmis. Kabul edersen edersin. Etmezsen yolu biliyorsun. Dugun cok mu gerekli. Borc altina girerek dugun yapmak bana garip geliyor. Babanin da bir suru borcu varmis. Yapman gerekeni biliyorsun da isine gelmiyor.

Ben ayril da demiyorum . Kendi ayaklarinizin uzerinde durup borc yapmayacak durumda evlenene kadar erteleyin diyorum.

O nasil bir telefon konusmasi oyle ya.. siz kv.yi sonuna kadar dinlediniz mi oylece aglayarak.. Siz bastan ezilmeyi kabullenmissiniz..bana kv oyle konusacak sanki ben malmisim da beni oglunu eglendirmek mutlu olmak icin aliyormus gibi..Hadi ordan diyip acardim agzimi..
Siz bu yaklasimlari kabul ettikce dugunden sonra neyle karsilasacaginizi hayal bile edemiyorum..
Akilli olun arkaniza bakmayin.....

Evet sizin fikrinizi almadan boyle bi karar almaları hoş olmamış,ama şu var her insan aynı hassasiyette olmuyor,siz annesi babasi gelip açıklama yapsaydi diyorsunuz onlarda nisanlina,ha sen söylemissin ha biz ne farkeder demis olabilirler..
Ama anladıgim kadariyla arada kültür farkıda var,bunuda evlenmeye karar vermeden önce az çok anlamıs olmaniz gerekiyordu,birde şu var,dügün olacagına yakın çiftlerde bir benlik yarışı başlıyor,ama zamanla taraflar birbirinin güvenini kazandiktan sonra buda degısebiliyor,nişanlınızı en iyi siz tanırsınız ve saglıklı kararı vermelisiniz,ailesiyle iliskisi nasıl,onlara bagımlımı ve anne ve babasının ilişkisi nasıl,gelenekçi bir ailemi gozden geçirmelisiniz...
Ayrica ailenize yakın oturmak istememesi gayet normal,sizinde onun ailesine yakın oturmak istemediginizde bununda normal olmasi gibi..

Hiç durup dinlenmeden koşa koşa kaç. Ben sana diyim o adamın ailesi de dönmez memlekete beraber yaşarsınız. Hayatınız hakkındaki bu kadar ciddi kararları adam tek başına alıp size bildirirken neden susuyorsunuz anlamıyorum.

Valla cnm ben onun iyiligi icin aileme yakin oturalim dedim yakin dediysem de bir dolmus mesafede. Ailem hem maddi hem manevi destekcimiz olurdu ama o ailene yamin oturmak.istemiyorum dedi. Allah nasip ederse sayet cocgimuz olursa versin 900 lira bakici tutayim madem oyle yada uc yil ucretsiz izin alayim tek maasa duselim dugun borcunu ev kirasini vs tek maasla odesin..
Ben onun iyiligi icin yapiyorum ama hala burnundan kil aldirmiyor ailem de ailem diyor.
Bana ailene yakin oturmak istemiyorum diyen adam cocgumuz olunca buyuyene kadar " ailem yanimiza gelir bakarlar " diyor yani ev ustune ev kuruyor. Ee hani yalniz kalmak istiyodun ayrica kirada oturacagimiz evin alt sokaginda da abisi oturuyor. Onun abisine yakin olacagiz ailesi memleketten gelip aylarca bizde kalacak bu sorun olmucak ama annemin babamin bir dolmus mesafede oturmasi onun icin sorun oldu. Ben butun herseyi ona soyluyorum altta kalmiyorum ama anlamiyorlar ayrica ne annesi ne babasi ailemi ariyor napacagiz biz diye.. Ama ailesi bize geldiginde de biz dugunu yapacagiz bir oglumuz kaldi gorevimiz diyorlar gercekten cok ilgincler omrumun yarisi gitti

Valla tamamini okumadim ama şu dikkatimi cekti; "sorun cikmasin diye sustum/sorun cikmasin diye neyse tamam dedim"
Bu nedir arkadasim? Sen de evleniyorsun, senin de hayallerin var elbet.. Ne demek "ben oyle istiyorum"??
Elbette insan yeri geldiginde yapici olmali, bazen susmali.. Ama benim anladigim, sen sorun cikmasin diye sustukca tepene cikmislar ve sorun cikarmaktan da geri durmuyorlar.. Evlilik bu degil, mutlu olmak icin her seyi kabullenmek demek degil; saldirin, cirkeflik yapin demiyorum kesinlikle ama kimsenin hadsizligine boyun egmeyin lutfen..
Ben de zor seyler yasadim, hatta bosandim.. Ama hic de boyle seyler yoktu ya, evimi esyami hep "sen nasil istersen oyle olsun, en cok vakti sen gecireceksin o evde" diyerek bana sectirdi eski esim.. Hakkini yemeyim simdi..
Ve simdiden boyle ise bu adamin tavirlari, evliligi dusunemiyorum bile..

Sizin tek hataniz karsinizdakileri insan yerine koyup laf anlatmaya calismaniz. Ama siz anlayin lutfen artik. Acaba olur mu diye endiselendiginiz hersey olacak ve mutsuz olacaksiniz. Bu insanlarin ne oldugu ayan beyan ortada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…