Sahi sevgi, evlilik neydi ?

MrsWhite

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2017
29
18
41
Kızlar iyi akşamlar..
Öyle büyük çıkmazdayım ki anlatamam. Ben 7 aylık nişanlıyım. Severek nişanlandım. Allah nasip ederse iki ay sonra düğünümüz olacak ama benim her gecen gün hevesim bitiyor
Nişanlımı ilk tanıdıgım zamanla simdiki arasında o kadar cok fark var ki.. Önceden beni kırmaktan korkan, üstüme şefkatle titreyen o adam gitti yerine " ben öyle istiyorum " diyen bir adam geldi.
Nisanlımla dügün, esya vs masraflarını bizim ortak karşilama karari aldik.
Neyse dedim para pul yere batsın borç harç yaparız Allah'ın izniyle dügünümüzü dedim yola devam ettim.
Daha sonra nerede oturacagımızın konusu acıldı. Nisanlıma x, y semtinden ev tutabiliriz ne dersin ? Dedim. Önce yok desede sonradan olur dedi. Ama olmadı.. Kayınpederim, kaynanam ve nişanlımın oturduğu kiralık olan evde bana ve aileme sormadan oturmamızın kararını almıslar. ( Biz evlendikten sonra nişanlımın ailesi memleketlerine gidecek orada kurulu evleri var orada yaşayacaklar ) Bunu duyunca nişanlıma cok kızdım. Neden bu kararı alırken bana ve aileme de sormadınız o evde annen baban değil biz yaşayacağız dedim. Ben ve ailem öyle istiyor hani sen benimle kulubede bile yaşardın neden sorun çıkarıyorsun dedi. Yine sustum kabullendim. Nisanlımi karsıma aldım. Bak is yerine uzak, ileride cocugumuz olursa annemlere bırakmam cok zor olur lutfen bir vasıtalık yakinlikta oturalim dedim. Bana" ben senin ailene ve kimseye yakın oturmak istemiyorum, bir iki seneyi kendimize ayıralım sonra bakarız " dedi. Halbuki kendi degil ailesi benim aileme yakın oturmamızı istemiyordu ve o evde oturmamızı istiyordu. Neyse dedim onun ailesinin istedigi ev olsun ( bu arada ev kira ) sorun cikmasin dedim.
Dügüne iki ay kaldı ve benim ne mobilyam var, ne gelinlik baktik nede baska bir esyam. Nisanlima 2 ay kaldıgını, yetismeyecegini, artik bunlari halletmemiz gerektigini soyluyorum ama o surekli erteliyor.
Neyse gecen gun nisanlım bize geldi. Babamlar ne alinacaksa yavastan alalim ev yerlestirilecek daha dedi. Nisanlım hemen " evi dugunden sonra yerlestirecegiz " dedi. Tabi biz cok sasırdik. Nasıl dugunden sonra ? Ben gelinlikle hangi eve gelin girecegim dedim. Memleketten misafirlerinin gelecegini, onlari yatiracak yerleri olmadigini bu yuzden su an kv ve kp 'imin oturdugu dugunden sonra benim oturacagim evde misafirler agirlanacakmis.. Yeni esyalar da kirlenmesin diye dugunde sonra misafirler gidince yerlestirecekmisiz. Yani ben eski esyalarin kurulu oldugu ve icinde dugun icin memleketten gelen yatili misafirlerin oldugu eve gelin gidecegim. Ailem de bende buna karsi ciktik. Dugune iki ay kala simdi mi soylenirdi bu ? Benim ne hayallerim vardi. Dugunden bir hafta once esyalarimi yerlestirecektim, evimi tertemiz yapacaktim orasi benim evim olacakti. Nisanlima bunu kabul etmeyecegimi soyledim. Misafirleri sokaga mi atalim dedi. Hem ailen buna karisamaz ben oyle istiyorum oyle olacak dedi. Nasil ailem karisamaz dedim. Sen bu karari alirken ailen aliyor sen gelip bana soyluyorsun sonra da olmaz deyince bana ailen karisamaz diyemezsin dedim.
Ya kizlar aklim almiyor. Ben gelinlik giyecegim, yeni tertemiz bir eve girmem gerekiyorken benim hayallerimi sirf ailesi oyle istiyor diye nasil cope atabilirler anlayamiyorum. Ya bunu kabul edersin yada ben yokum benim kucucuk bir evde gelin olma hayalim, sabah sana kahvalti hazirlama hayalim vardi eger sen bunu bile kabul edemeyeceksen yapacak bisi yok dedim. Bana " sen bilirsin " dedi. Bende bu lafin uzerine masadan kalkip gittim. Arkamdan bagirdi hic donup bakmadim. Yaklasik bir hafta hic konusmadik, aramadik sormadik. Artik ikimizde bitti gozuyle baktik. Hafta sonu sabah kaynanam aradi. Telefonda bana " benim oglum senin yuzunden hasta oldu, oglumu ne hale getirdin, eve geliyor kara kara dusunuyor bu muydu senin sevgin, hani oglumla her yerde yasardin, sen ve ailen bir evdir dugundur tutturmus gidiyorsunuz, ne var sanki bir hafta sonra biz evi bosaltsak, memnuniyetsizsin senin neyini eksik ettik, keske biraz daha dusunseydik, hata yapmisiz isterseniz dugun tarihini erteleyelim, seni oglumu mutlu edersin diye kabul etmisim yanilmisim " dedi. Bunlari da bagirarak soyledi. Oyle kotu oldum ki aglayarak dinledim onu. Ben sadece bir yuva kurmak istedim, gelin olmak, dugunden sonra kendi evimde kendi esyalarimin bulundugu yatak odamda esimin gelinligimi cikarmasini, sabah kahvalti yapmayi, beraberce el ele bir yuva kurmayi istedim. Ama benim yuvama hep kaynanam mudehale etti. Nisanlima annesinin beni cok kirdigini soyledim. O da tamam o zaman dugunden sonra bir iki gun bi yerlere gideriz o sirada da ailem ve misafirler evi toparlar, bosaltir biz donunce yerlesiriz dedi. Yani yine gelinlikle girecegim bir ev yok.
Simdi size gercekten sormak istiyorum. Bir anne - babanin gorevi oglunun yuvasini yapmak degil mi ?
* Sorun cikmasin diye dedikleri evde oturmayi kabul ettim
* Ailesini zora sokmamak icin dugunu biz yapacagi para pul hepsi bos yeter ki mutlu olayim dedim sineye cektim
* Simdi de dugun gecemi bana bile sormadan kendi kararlarina gore sekillendiriyorlar. Gelinlikle kendi evime girmek orada iki kisi olarak uyuyup uyanmak benim hakkim degil mi ? Bu kadarini da mi haketmiyorum. Nisanlim ve ailesi bize geldiklerinde elleri hic bos gelmediler en azindan bir tatli aldilar, recel vs yapti gonderdiler, usumeyim diye mont vs aldilar tamam ustume boyle titrediler haklarini yiyemem ama neden simdi boyle yapiyorlar ben onlardan para pul istemedim biraz anlayis istedim cok mu zordu bunu vermek

Bugun is yerinde arklarim heyecanli heyecanli evi ne zaman kurmayi dusunuyorsunuz ? Evin temizligine biz de yardim ederiz ceyizini esyalarini birlikte kurariz dediler. Cunku onlar benden hevesli saniyorlar ki ben normal gelin olacagim
Siz olsaniz napardiniz ilk gecenizi sirf misafirler evinizde kalsin diye otelde gecirir miydiniz ?
Esyalarinizi da dugunden sonra yerlestirmeyi kabul eder miydiniz ?

Son düzenleme:
Ben rahat bir tipim ama bunu ben bile kabul etmem

Ev maden kira ayrı ev tutun

Onlar da istedikleri Zaman memlekete gitsin

Zira o eve girerseniz kış vs olduğunda orası bizim evimiz modunda gelirler ağzınız açık kalır

Semt vs değil önemli olan o evin olmaması

Şahsen gelinlikle o eve girmek yok otel vs önemli değil bence ama Kv benim evimi kendi evi hissetmemeli

Sonra komşu ziyaretine bile gelir

Düğün dernek vs yapılmasın ama ayrı ev tutulsun

Bir de ev onların olsa size bırakacak gidecek olsalar talep makul olabilir de zaten kira ev bir ay iki kira ödeneceksin bir şey olmaz

Canim zaten o bakimdan dedim. Maddi beklentiyi gectim manevi olarak da yanimda degiller. Dugunden bir hafts sonra evi bosaltsak ne olacak bu kadar mi anlayissizsin diyorlar. Tamam iyi hoslar seviyordum sayiyordum ama bu ev.olayi mafetti beni gelin olma hayalimi misafirler icin yok ettiler

Evi arabası emeklisi olan Ada'm
Ancak geçinir evli kardeşlerin mesleği ve geliri de sizi bağlamaz

İkiniz evleniyorsunuz koltuk takımınız 10000 tl değil 5000 tl olsun

Makul fiyatlı eşya alın düğün yapmayın küçük organizasyon yapın vs vs

Ama o evde olmaz

Bunu anlamiyorlar iste ve ben suclu oluyorum. Kaynanam nisanlinin yaninda durmuyorsun diye bana kiziyor benim ailem kizimin evini bile kuramiyoruz diye uzuluyor. Gorumcemle konustum sagolsun guzel guzel sebeplerini anlatti. Sen bayansin alttan al bende evlenirken neler cektim abim seni seviyor dedi ama yine ayni kapiya cikti. Bende cok rahatim koltugum su renk olsun masam boyle olsun diye asla dusunmem alt tarafi koltuk masa diye bakarim ama dugun geceme karar vermeleri ve oturacagim eve karar vermeleri beni cok uzdu

Çözüm: ya ikna edeceksin ya da aynı emrivakiyi sen yapacaksın

Evi tutup eşyayı taşıyacaksın

Hemen ayrıl bu karaktersizden.
Çok sinir oldum.
Evlenip ayrılcana ver yüzüğü gitsin.
İyi bile çekmişin .
Ben senin yerinde olcan onları ailecek döver tv haber olurdum.
Mesleğin kapı gibi
Gençsin
Hayat çok güzel.
Daha ne ALLAHA şükür de.bunlar seni amansız hastalığa bulaştırır.
Evlenirsende bu yazımı not et aklına gelince okursun.
ALLAH sana onların gerçek yüzünü göstermiş.karar senin!

Beni uzen para pul degil biz Allahin izniyle altindan kalkariz borclarimizin ama benim kirada oturacagim eve ve dugun geceme onlarin karar vermesi beni uzuyor kiriyor bitiriyor. Hic mi saygi duyulmadi bana diyorum. Maddi olaylari da kabul ettim ve bunu belirttim cunku bana hicbirsey yapilmadan benden bircok sey beklendi

kaç yasındasın?kesin evlencekmisin o adamla sen
işin çok zor seviyorsan herseye katlan diycem sevgide halletmiyor bazı şeyleri iyi düşün aslında bitirmek istiyosun destekmi bekliyorsun anlamadım
bu aile oğlunu bırakmaz sana gitselerde geri gelirler hep
sen karışma baban konussun bitirsin onlar senin maaşına güveniyor ve hep ona güvenecekler iyi düşün

Allah yardimcin olsun sen gelin oluyorsun ve istedigin her seyi yapman hakkin ama sana hic bir sey sormadan kafalarina gore takiliyorlar
Bnce boyle bencil insanlara hic bulasma yol yakinken don...

En başta nişanlın ters biri gibi geldi, nasıl evlilik yürüteceksin bu adamla önce bunu bi düşün..
Ardından o evde kesinlikle oturma. Bi arkadaşın yazdığı gibi kv o şehre gelince burası bizim evimiz der ve evinde yatılı kalır..
Onun dışında madem öyle evine giremeyeceksin beyfendi bi haftalık tatil ayarlasın, güzel bi balayı yapın..
Dipnot: Her şeye tamam deyince , değerin gidiyor. Bunu da asla aklından çıkarma. Biraz tırnaklarını göster :)

Bu aile çok karışan bir aile nişanlın da aşırı aileci biri belli ki demge kuramaz.
Ki bu aile memlekette kalmaz oğlumuzun evi der yine yerleşirler evine eşin de oturacaksın der.
Şimdiden seni ailenden uzak tutmak istemesi de bundan bence
Açık söylüyorum bu adamım sözüne güvenilip yola çıkılmaz. Ailesi de belli ki huzur vermez tipler
Nişanı Arman en doğrusu. Hem onlar da ciddiyeti anlarlar ve ona göre düşünürler. Ayrı ev açamıyorsa ben tokum son kararım de. Seni seviyor ve istiyorsa bir çözüm bulur emin ol. Çok alttan aldığın için kıymetini bilen olmamış sert yüzünü görsün ki adımlarını ona göre atsın.
Her şeye evet dersen sonu böyle olur işte. Artık sert tarafını görme zamanı geçmiş.
Nişanı atmalısın

Benden sana tavsiye asla bu adamla evlenme. Sorun ev ya da eşya meselesi değil. Evlenirsen sen de kocanin ailesiyle evlenen gelinlerden olacaksin. Evine, ailenle ilgili hicbir soz hakkin olmayacak ve hep senin aşina onlar karar verecek. Yol yakinken bitir isi.

Anne-baba düğün yapmak ve maddi yardımda bulunmak zorunda değil ancak aynı zamanda bu kadar müdahale etme hakları da yok.
Nişanlınız resmen sizi ve ailenizi yok sayıyor.
Sanki kendisi ile evleniyormuş gibi sadece o ve ailesinin dedikleri yapılıyor.
Sadece onun isteklerinin yerine getirilmesi çok saçma, siz üstelik çalışan bir kadınmışsınız nasıl bu kadar kendinizi ezdiriyorsunuz neden hiçbir şeye itiraz etmiyorsunuz?

Her yazdığını okudum canım
Herşeyi şu an sineye çekmişsin ama gözlerin o kadar körki şu anda.
Bence tören falan olmadan bitirin şu ilişkiyi.
Evlenmiş olsanız bile çok daha büyük sorunlar yaşayacagına eminim.
Çok Üzgünüm. Ama doğruyu söylüyorum sana.
Yolun başındayken bırak onu.

ben kendi evliliğimi anlatsam sanırım şaşırıp kalırsın. benim tek derdim eşimdi. gelinliğime bile özenmedim ben eşimi kaybetmemek için. düğünden sonra gidecek yerimiz yoktu otelde kaldık. elimizde küçük bi valiz, eşyalı bi ev tuttuk. bütün altınlarımı kayınvalideme verdim. hiç umrumda olmadı. evlenirken kp ne isterse o oldu. düğün salonunu bile evlendiğim gün gördüm....

çünkü kimseye minnet etmek istemedim. çünkü bana ne kadar mal mülk eşya yaparlarsa üzerimde o kadar söz sahibi olacaklardı... hiçbirine açık kapı bırakmadım.

inanın düğünden gelinlikle çıktık eşimle ve bi otele gittik. ertesi gün kv evine gittim el öptük falan.... orda herkese rest çektim...

çok mutlu bir evliliğim var. eşimin sevgisine sonsuz güveniyorum. onu ve ailesini zor durumda bırakmadım hiçbir şey talep etmedim çünkü.

kayınvalidem evlendikten 1 hafta sonra kalabalıkta başka bi gelinden bahsederken " 20 tane burma bilezik istemiş" diye överek anlattı. çayımdan bir yudum aldım ve ne kadar istediyse o kadar fazla hayatından taviz vermiş dedim.

7 yıllık evliyiz evime gelmeden önce musait misin diye sorarlar. eşim için çok kıymetliyim. çünkü onunla maddi bir ilişkim yok. evlendikten sonra 2 sene içinde bebek gibi döşedim evimi. kayınvalide mudahele etmek istedi bi kaç kez ama benim tek bir sözüm vardı " tırnaklarımla kazıyarak sahip oldum kimseye laf düşmez"...

şimdi okuyorum da burdaki yazıları kaynvalide ço kkarışıyor kocamı kendi kötü emellerine alet ediyor naralarını... bütün bu sorunlar nişanlılık döneminde başlıyor....

ben eşimin sevgisinden emindim. ona sonsuz güvendim. bana hiçbir şeyimiz olmasın ama seninle uyusam yeterli dedi. aynı görüşteyim hala.

eğer eşinizin ailesine mesafe koymak istiyorsanız tam yeri ve zamanı...

ama sizin yerinizde olsam başka bir eve kiraya çıkarım ama o eve asla yerleşmem. çünkü o ev eşinizin ailesinin boyunduruğuna girmenizin ilk adımı....

eşya mal mülk her şey boş... Allah eşime sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin, her şeyin telafisi var...

içimde kalan hiçbir şey olmadı düğüne dair. tabi yapı meselesi, beklenti meselesi. benim dert etmedim sorun olmadı siz dert edersiniz içinizde kalır ömür boyu içinizde ukte kalır ve 10 sene sonra boşanırken ayrılığın yapıtaşı bu olur bilemem...

evlendikten sonra evdeki esyalari ne yapacaklarmis?cok merak ettim.nereye tasiyacaklar memleketemi ?o eve gitmekle hata yaparsaniz çünkü orasi onlarin evi.istedikleri gibi gelip giderler hic bisey söyleme hakkiniz olmaz.anne baba diye evlatlarinin herseylerini tek başlarına yapmak zorunda degiller bana göre.sizin ailenizde yardimci olmali tabiki normali bu bence.anne babaysa iki tarafta evleneceklerin anne babasi.düğünden sonra ev yerine oteli tercih eden bir sürü çift var.ama sizin hayalleriniz farkli.malesef bu düğün islerinde hayallere göre yasayan gelin sayısı az olsa gerek.insallh hakkinizda hayirlisi olsun.nisanlinizin tavri cok onemli bu durumda o destek vermezse size kimse vermez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…