Sadece para vererek yapılan babalık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allah belanı. Hdhdjdj :KK70: evet öyle bi Bihteriö ki Bim Aktüel takip ediyorumjdjdjdjdj sabahh tencere için 8 de gidiyorum hxhshhd teyzelerle kapışıyoruzzz :KK70:
Öyle deme bim kapışması bir hobi :KK70: Bim gezmediğim bir gün bilmem geçen ay hiç ihtiyacım yokken ön kamera led ışığı aldım bir de 1 tane kalmıştı nasıl aldığımı bilmiyorum koştur koştur :KK70: :KK70: :KK70: çekmecede duruyor pil bile takmadım hshdbhhf :KK70:

En büyü hatam kıyaslamak. Aslında para harcamak ona ceza da gelmiyor. Hatta seviniyor bence, kendisi karşılığını aldığımı düşünüyor. Aslında mune aklıma ne geldi biliyor musun ? Senin eşine versem , beni bile muma çevirdin :KK70: 2/3 banda ona atsan. Gerçi o kendini her şekilde haklı çıkartır.
Bu arada terapide zaten bende hatalarımı/ eksiklerimi fazlasıyla görüyorum.
Kıyaslamamalısın, ben kendimle alakalı bazı şeyleri konuşmaktan hoşlanmıyorum zira hepimiz maddi manevi farklı büyüdük, anlatınca birilerini üzüyormuşum gibi geliyor o yüzden derine inmeden yazayım evlenene kadar maddi kaygım olmadı, babam da tam bir keyif adamıydı, gecenin bir yarısı bizi yataklarımızdan kucaklayıp arabaya atarak şehir değiştirdiğini bilirim falanca yemeği yerinde yedirmek isterdi vs vs.

Eşinin de çok gömülecek biri olduğunu düşünmüyorum, kimse mükemmel değildir sen de mükemmel değilsin, bence eşin daha çok iş ve maddiyata yöneldiyse bunda senin de suçun olduğunu düşünüyorum, direkt suç demek de yanlış oldu belki lakin senden aldığı sinyaller var, mesela hatırladığım kadarını yazayım sanırım sen çalışmıyorsun ama ailenden maddi desteğin var, ailenin sana verdiği parayla bile eziliyor adam, ailenin sana verdiği imkanları kızına sağlama ihtiyacı duyuyor, sadece çocukluğunda yaşadıkları değil seninle evlenince babandan aldığın maddi manevi destek de kötü hissetmesine neden oluyor bence.

Pandemide evi ben döndürdüm demişsin, kimin desteğiyle? Ailenin. Belki belli etmiyordur ama bu durum onu rahatsız etmiş olabilir, belki bu yüzden işler eskisi gibi açılınca kafasını işe gömme nedeni de bu'dur, yine işler ters gittiğinde kendi paramla evimi döndürebileyim istiyordur.

Bak erkeklerin odun olanları bir yana ama bir kısmı safi odun değil, duygusuz değil, bazı şeyler gururlarına dokunuyor çünkü biz ay hiç öyle düşünmüyorum eşim yanımda olsun yeter desek de toplumun yüzyıllardır onlara biçtiği bir rol var, eve ekmek getirmeleri ve ailelerine yetebilmeleri üzerine şartlandırıldılar, kimi bu duyguları dışa vurur kimi içinde yaşar, eşin içinde yaşayan biri bence.

Ayrıca konudaki bazı yorumlarını okudukça senin de aslında hiç hazır olmadan evlendiğini görüyorum, Allah ömür versin ama madem ne istediğini bilmeden evlendin, madem evliliğin başından beri gel-gitli bir ilişkiniz vardı niye çocuk yaptın?

İğneyi eşine batırırken çuvaldızı da kendine batır, bir de şey yazmıştın çocuk olmasa bir dakika düşünmem boşanırım, lütfen çocuk arkasına sığınma, eşinle aynı şeyi yapmış oluyorsun böyle söylerek, o çocuğum için çalışıyorum diye kendini müdafaa edecek sende çocuğum için boşanmıyorum diyeceksin.

Birbirinize dürüst olun, ayrılırsın ayrılmazsınız orası sizin meseleniz ama adam içindekileri sana anlatamıyor bunun nedenine inmek lazım, sen evlilik bana göre değil diyorsun bunun da nedenine inmek lazım, ailenin istemediği biriyle onlara karşı gelmek için mi evlendin yoksa gerçekten sevdin mi?

okuduğum kadarıyla siz babasının biricik kızı olarak büyümüşsünüz. Maddi manevi çok fazla zorluk görmeden çoğumuza kıyasla rahat büyümüşsünüz. Dolayısıyla babanız gibi bir eşle anneniz gibi yaşama beklentiniz var. Ama bu beklentiniz eşinizde yetersizlik hissi uyandırıyor olabilir. “Babam hem çok çalışırdı, durumu iyiydi hem de bize zaman ayırırdı” dedikçe eşiniz ben ikisini birlikte yürüyemiyorum hissiyle evden kaçıyor olabilir. Bağırıp çağırmanız çok yanlış bir şey bana kalırsa. Değişiklik yaratsaydı şimdiye dek çözülürdü sorunlar. Terapide sakince dinleyip konuşmanız her şekilde çözüme ulaştırır sizi. Eşiniz sizin tepkinizden ve yetersizlik hissinden mi kaçıyor yoksa fazla mı işkolik bence hepsi bir arada. İşkoliklik için ayrı terapi de alabilir. Siz de baskın karakterinizi törpüleyin biraz.

Beni öyle güzel anlatmışsın ki. Biz mesela babamla tiyatroya giderdik, bize yumuşak şeker alırdı :KK70: hayatta o şekerden aldığım tadı başka hiç bir şeyden almadım. Ne bileyim piknik yapardık , babam hamak kurardu. Asla hiç birini unutmuyorum. O zaman bizi videoya çekmiş, daha ben 5 aylığım ama nasıl güzel oynuyor. Biz bunları hatırlamıyoruz sanıyoruz ama beynimizde hepsinin yeri var.
Ama o benden çok başka gerçeklerle büyümüş. 1 defteri varmış, hem matematik , hem türkçe , hem coğrafya.. herkes alay edermiş . Bunların hepsini yeni öğrendim ve onun içinde ki çocuğa çok üzüldüm.

Adam kendi yaşadıklarını çocukları yaşamasın diye bu kadar kasıyor bence :KK43:

Ya benim babamla hiç anım yok biliyor musun, sadece bir kere zorla parka gitmiştik hiç unutmuyorum 5 dakika zor sallanmıştım hemen eve gitmiştik :KK43: Babam da yoğun çalışırdı ama vakti vardı mesela, tembeldi ve ilgilenmezdi. Ama eşinizin durumu farklı.

Öyle deme bim kapışması bir hobi :KK70: Bim gezmediğim bir gün bilmem geçen ay hiç ihtiyacım yokken ön kamera led ışığı aldım bir de 1 tane kalmıştı nasıl aldığımı bilmiyorum koştur koştur :KK70: :KK70: :KK70: çekmecede duruyor pil bile takmadım hshdbhhf :KK70:
Orada biz cazip geliyor :d bende içinde balık olan bardak aldım hdjdjdj berbat çirkin bişey su falan içerken balık görmek djjdü

Kıyaslamamalısın, ben kendimle alakalı bazı şeyleri konuşmaktan hoşlanmıyorum zira hepimiz maddi manevi farklı büyüdük, anlatınca birilerini üzüyormuşum gibi geliyor o yüzden derine inmeden yazayım evlenene kadar maddi kaygım olmadı, babam da tam bir keyif adamıydı, gecenin bir yarısı bizi yataklarımızdan kucaklayıp arabaya atarak şehir değiştirdiğini bilirim falanca yemeği yerinde yedirmek isterdi vs vs.

Eşinin de çok gömülecek biri olduğunu düşünmüyorum, kimse mükemmel değildir sen de mükemmel değilsin, bence eşin daha çok iş ve maddiyata yöneldiyse bunda senin de suçun olduğunu düşünüyorum, direkt suç demek de yanlış oldu belki lakin senden aldığı sinyaller var, mesela hatırladığım kadarını yazayım sanırım sen çalışmıyorsun ama ailenden maddi desteğin var, ailenin sana verdiği parayla bile eziliyor adam, ailenin sana verdiği imkanları kızına sağlama ihtiyacı duyuyor, sadece çocukluğunda yaşadıkları değil seninle evlenince babandan aldığın maddi manevi destek de kötü hissetmesine neden oluyor bence.

Pandemide evi ben döndürdüm demişsin, kimin desteğiyle? Ailenin. Belki belli etmiyordur ama bu durum onu rahatsız etmiş olabilir, belki bu yüzden işler eskisi gibi açılınca kafasını işe gömme nedeni de bu'dur, yine işler ters gittiğinde kendi paramla evimi döndürebileyim istiyordur.

Bak erkeklerin odun olanları bir yana ama bir kısmı safi odun değil, duygusuz değil, bazı şeyler gururlarına dokunuyor çünkü biz ay hiç öyle düşünmüyorum eşim yanımda olsun yeter desek de toplumun yüzyıllardır onlara biçtiği bir rol var, eve ekmek getirmeleri ve ailelerine yetebilmeleri üzerine şartlandırıldılar, kimi bu duyguları dışa vurur kimi içinde yaşar, eşin içinde yaşayan biri bence.

Ayrıca konudaki bazı yorumlarını okudukça senin de aslında hiç hazır olmadan evlendiğini görüyorum, Allah ömür versin ama madem ne istediğini bilmeden evlendin, madem evliliğin başından beri gel-gitli bir ilişkiniz vardı niye çocuk yaptın?

İğneyi eşine batırırken çuvaldızı da kendine batır, bir de şey yazmıştın çocuk olmasa bir dakika düşünmem boşanırım, lütfen çocuk arkasına sığınma, eşinle aynı şeyi yapmış oluyorsun böyle söylerek, o çocuğum için çalışıyorum diye kendini müdafaa edecek sende çocuğum için boşanmıyorum diyeceksin.

Birbirinize dürüst olun, ayrılırsın ayrılmazsınız orası sizin meseleniz ama adam içindekileri sana anlatamıyor bunun nedenine inmek lazım, sen evlilik bana göre değil diyorsun bunun da nedenine inmek lazım, ailenin istemediği biriyle onlara karşı gelmek için mi evlendin yoksa gerçekten sevdin mi?
Mune evet desteği ailem verdi. Zaten bundan çok rahatsız olduğunu da dile getirdi ama başka çaremiz yoktu.
Bencilce gelecek ama anne olamayı çok istedim. Hatta evlememin en büyük nedeni buydu. Yalana gerek yok yani. Kendimi de suçlu görmesem çift terapisini ortaya atmam ki.
Sevgi elbette var ama ondan da önemlisi bilmiyorum. Çocuk fikri de ağır bastı , adamın benim peşimde dolanmasıda. Ailemin onaylamamsı da üzerine tuz biber olmuş olabilir.
Bu arada aynı anacığım gibi konuştun ;d

okuduğum kadarıyla siz babasının biricik kızı olarak büyümüşsünüz. Maddi manevi çok fazla zorluk görmeden çoğumuza kıyasla rahat büyümüşsünüz. Dolayısıyla babanız gibi bir eşle anneniz gibi yaşama beklentiniz var. Ama bu beklentiniz eşinizde yetersizlik hissi uyandırıyor olabilir. “Babam hem çok çalışırdı, durumu iyiydi hem de bize zaman ayırırdı” dedikçe eşiniz ben ikisini birlikte yürüyemiyorum hissiyle evden kaçıyor olabilir. Bağırıp çağırmanız çok yanlış bir şey bana kalırsa. Değişiklik yaratsaydı şimdiye dek çözülürdü sorunlar. Terapide sakince dinleyip konuşmanız her şekilde çözüme ulaştırır sizi. Eşiniz sizin tepkinizden ve yetersizlik hissinden mi kaçıyor yoksa fazla mı işkolik bence hepsi bir arada. İşkoliklik için ayrı terapi de alabilir. Siz de baskın karakterinizi törpüleyin biraz.
İş kolikliğini ben tetikledim bence. İlk paragrafı her gün düşünüyorum. Babam süpermen değildi sadece her şeye yetişirdi. İnan annemin daha bir gün elektrik faturasını ödedin mi diye sorduğunu bilmem, babamın da yemek yaptın mı diye sorduğunu. Her şey karşılıklı güzel oluyor. Ben de artık yapmam gerekenleri yapmıyorum, içimden asla gelmiyor. Eskiden 3/4 çeşit yemek yapan ben şimdi sadece kızım ne severse onu yapıyorum.

Merabaynnn.
Uzun zamandır ( banlı olmadığım günler) konu açmıyordum.
Bu konuyu açma sebebim aslında çoğumuzun aynı dertten muzdarip olması. 3. Yılına girecek olan bir evliliğimiz var.
3 yıl bana sanki 30 yıl gibi geldi. O derece sevmedim evlilik kurumunu. Bir bebeğimiz oldu ( evliliğimin en güzel tarafı). Fakat ben bunun bile mutluluğunu yaşayamadan ilk hiç alışkın olmadığım maddi problemler , ikinci olarakta eşimin aşırı derecede rahatlığıyla sınanıyorum. Hadi maddiyat bir şekilde aşılıyor ama ikinicisini aşmak çok zor. Biz birlikteyken gayet olgun bir adam gibi görünen kocamın içinden salıncakta sallanan bir bebek çıktı :KK70: Hani olur ya mız mız bebeler aynı onun gibi.
Aileme sorunlarımı biraz açınca , sen istedim bu adamı biz asla istemedik dediler. Yani kısacası sana kötü bir davranışı yok, evlilik böyle bir şey falan dediler. Aslında onlarda biliyordu evlilik böyle bir şey değil. Şimdi bana inanmayacaksınız biliyorum ama gerçekten basiretim bağlandı. Hiççç alakam olmayacak bir adamla evlendim.
Her neyse heh asıl meseleye geleceğim. Ben bir süre evvel kimseyi umursamadan boşanmaya kalktım. Ona da söyledim eve gelme almayacağım. Avukata veriyorum seni bitti artık dedim. Sadece para veriyorsun , geri kalan tüm sorumluluk bende. Ha tamam anlıyorum gecelere kadar çalışıyorsun ama gündüz evdeyken de sürekli uyku modundasın dedim. Tabi o bunu şımarıklık olarak gördü. Yetişmeye çalışıyorum falan dedi. Yalan yani yetişmeye falan çalışmıyor. Geliri çok çok iyi. Neyse bu başlarda inanmadı eve geldi ama ben kapıları 2 taraftan kapatıp , ona mini bi bavul yaptım. Anladı kim iş ciddi bana bir sürü yalvardı.
Yok saçmalama , yok çocuk ne olacak , yok çok seviyorum seni bilmem ne.
Bende kendimi kötü hissetmemek ve ilerde acaba dememek için bir şartla kabul ediyorum o da çift terapisi alacağız dedim. İlk başta ne terapisi iş çıkartma bana dedi. Ya yaparsın ya da ben artık yokum dedim. Kendime layık gördüğüm hayat bu değil, ben kimsenin kahrını çekmek için evlenmedim dedim. Neyse kabul etmek zorunda kaldı. Galiba bu 3. Seansımız. Ve ben seansta söz sırası ona gelince neden sadece para vererek babalık yaptığını an itibari ile öğrendim. Bir nebzede olsun içime su serpildi ve cidden kalbim kırıldı. Kendisi de anlatırken çok zorlandı. Meğer babası 1 mont alırmış. 5 kardeşler… biri sabahçı diğeri öğlenci olurmuş. Dönüşümlü tek mont giyerlermiş. Babası durumu olmadığı için değil, almak istemediği ve önemsemediği için almazmış. Bana bunlardan asla bahsetmediğini söylediğimde ise sen bunları anlayamazsın dedi. Terapist burada devreye girip empati yapmak için yaşamak gerekmez tarzı bir şey söyledi. Yani her kavga olduğu gibi bu kavganın da tek sebebi ANLATMAMAK VE DİNLEMEMEK. Bakın suç tek taraflı değil. Oradan çıkınca hiç konuşmadan eve geldik ve o şu an işe gitti.
Gördüğü babalığı , muameleyi ne derseniz deyin onu yapmamak için para ile her şey çözülür diye düşünüyor. Kızım eksik kalmayacak diyor. Ama kızın manevi olarak çok eksik diyorum. Saçmalama çok seviyorum diyor. E çocuk senle hiç bir şey paylaşmıyor ki. Bir daha ki seansa eşimi tek çağırdı.
Gerçekten çok yoruldum ama en azından bir nebzede olsa ilerledik. Çocuk olmasa inanın salise durmam. Kimsenin terapi merkezi değilim derim. Ama bu adamı ben başımdan atsam da evladımla olacak. Boşansakta babasının sağlıklı olmasını istiyorum. Bakalım günler neler gösterecek. Eğer siz de böyle bir çıkmazdaysanız kesinlikle bir çift terapisi alın. Almak istemeyen ve çabalamayan adam için de kendinizi heba etmeyin.

Okuyan herkese selam olsun.
İnşallah sizin için güzel şeyler olsun bundan sonra 🙏🏻

Ohh mune cidden aile terapistine gelmis gibi hissettim

Mune Mune işini biliyor :KK70: sitede en tedavi edilmesi gereken vaka benim hdhdh ben tedavi olursam çoğunun da psikolojisini bozmam.
Tam bi ELİNDE TERLİKLİ ANNESİN MUNE REİS :KK70:
Jajajjaja seninle yarisirim bu konuda 🥲Allah sonumuzu hayretsin
Konunu okuyunca dogumdan sonra nolacak diye bir dusundum sanirim ayni olacagim 🤣O yuzden simdiden anliyorum seni

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X