• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım görümcemin evlenince bizimle yaşamasını istiyor

12 sayfa boşa nefesler tüketilmiş, gollar açılmış gitme, etme, yapma güzelim denmiş ama hanım kızımız yaşayıp görmeyi istiyor. Bazıları böyledir arkadaşlar, yaşayıp görmesi gerekir. Ulaşamazsınız herkese. :) Şimdi biricik nişanlısının gülü, nişanlı ailesini de dize getirecek cengaver gelin adayı O. 10 kişiyi sıraya dizip adam edecek. O gelin ki sülaleyi yeniden şekillendirecek, baktı olmadı 9 çocukla boşanacak. Bu gece oğlana masal diye bunu anlatayım bari. :KK53:
Masalda bile biraz inandırıcılık olur, oğlan yalan atıp durma anne, kim inanır buna der 😂😂 şaka bi yana tarih tekerrürden ibaret galiba , ben böyle dediğimiz, uyardığımız arkadaşın düğününde göbek attım , sonra boşanma davasına baktım. Kendi yaşayıp görecek, belli de yaşamadan akıllanılmıyor, kaderde yaşamak var. Hiç olmazsa konu sahibinin ailesi düzgün ve kızlarına destek olan insanlar, belki evlenmeden önce aklı başına gelir.

Kültür diye siz yazınca aklıma geldi.Eşim ve ben büyük şehirlerde doğmuş büyümüş insanlarız.Eşimde böyle çok kardeşli.Evlenme yaşımızda benim üniversite sonrası.Ama nedense kardeşleri gelir anne baba gelir kalır vb.hiç bunu sorun olarak görmedik, ne benim ne ailemin aklına böyle bir şey gelmedi.Aile olarak ayrıca çok birarada olunur saygı sevgi içinde .Bu gerçekten tamamen kültür yaşam biçimi ile ilgili.Ama burada baba birşeyler sezmiş nedense...
Aslında kalabalık aile güzel birşey. Gidilip gelinmeside sorun değil ama bazı aileler oğullarını evlendirince bizim artık bir evimiz daha var, ne zaman istersek gider kalırız diye düşünüyor. Gelinde o evde bir hizmetci konumunda oluyor. Gelelimmi, müsaitmisin diye sormuyorlar çünkü zaten kendi evleri,gelin kim oluyorda ona soracaklar. Bu böyle ben baştan konuştum anlaştım diyip halledilecek birşey değil. Adamın kültürü bu. Gelin kocasının ailesine hizmet etmek zorunda diye düşünüyor. Bu kadar insana laf anlatmak, onları değiştirmekte mümkün değil. Ha gelmelerini engeller belki ama bu seferde sürekli bunun kavgasını yapar. Asla normal, huzurlu bir evlilik hayatı olmaz.

Peşinizden atlı mı kovalıyor, önce evlenip, sonra atanıyorsunuz? Bir sene kpss çalışıp üstelik. Bu planınız bile aslında ne kadar plansız olduğunuzun en büyük kanıtı. Bugün evlenip bir, iki aya çocuk olunca, atamanız yapılır anneler kulübüne...

Nişanlım evlenince kız kardeşim de bizimle yaşasa senin için sorun olur mu dedi. Bende bunun normal bir şey olmadığını bizim yeni evli bir çift olacağımızı aileye 3. bir kişiyi sokmanın normal olmadığını söyledim. Bu arada annesi ve babası sağ. İlk başta sana arkadaş olur ben işteyken gece yalnız kalmazsın dedi bende dedim ben daha önce yalnız yaşadım yine yaşarım. Daha sonra evlenince borçları ödeyemeyeceğini zorlanacağımızı kız kardeşinin çalışıp ona destek olacağını öne sürdü bende benim de bir mesleğim olduğunu benimle bu yola çıkarken henüz atanmamış olduğumu bilerek evet dediğini hatırlattım özele girip çalışabilirim destek olurum sana dedim. Hayır diyor. Böyle bir şeyi bana nasıl teklif edebildiğini aklım almıyor. Ben iki kişilik bir aile hayali kurarken nişanlım 3. bir kişiyi de dahil ediyormuş. Dünden beri çok doluyum sevgiden bu kadar gözümün kör olup da gerçekleri göremediğim için kendime kızıyorum. Ben senin iyiliğin için söyledim diyor bende dedim sen beni tanısaydın benim nasıl bir tepki vereceğimi ne düşüneceğimi bilirdin tanıyamamışsın dedim. Kız benimle yaşıt bu arada o işe gidecek nişanlım işe gidecek ben evde onların hizmetçiliğini yapacağım ama kendimin de mesleği var üstelik güzel bir meslek kendim işe girip çalışıtım derdi paraysa eğer. Dedim hadi ben seni kırmamak için evet deseydim kabul etseydim biz o evlilikten ne hayır görecektik. Bunları hiç mi düşünemedin dedim. Dünden beri moralim çok bozuk ona eskisi gibi davranamıyorum o da bunun farkında sürekli neden benden uzak duruyorsun, neden soğuk davranıyorsun, beni özlemedin mi, merak etmiyor musun diyip duruyor. Bilmiyorum kızlar bana bir akıl verin benim tek isteğim aile olmaktı ben bu adam için babamı bile karşıma aldım aylarca babam bana küs gezdi. Bunu şimdi kendime yediremiyorum.
Ya lütfen ayril yoksa resmen dıçtın yani evlenince

Barışınca nasıl üslubu değişmiş arkadaşın. Mutluluklar canım ama bizim anlatmak istediğimiz şuydu. Bunu yapabilmesi senin reddetmen sen reddedince anlaması değil. Bunu teklif edecek bunun normal gelmesini sağlayacak, kardeşinin maddi desteğine balıklama atlayacak, senin evde yanliz kalmamani istemeyecek zihniyette bir adamla nişanlı olmandı. Şimdi hatasını anlaması falan değil mesele. Kafa yapısının bu olması. Neyse insallah yıllar sonra gorumcelerim , eşimin ailesi başlıklarını okumayız. Herkese saldirganca cevap verdiğine göre akıla da ihtiyacın kalmamış. Madem bu kadar eminsin kendinden karsindakinden ne diye buraya yazdın fikir istedin o zaman diye sormak istedim de vazgcetim😁

Bu konu kapansın istiyorum.En Büyük KK

Buradan bildirim gelince yine alevleniyorum.
Çünkü konu sahibi bile bile lades diyecek. Kendini yakacak.. O kadar belli ki.. :olamaz:

Öyleyse gidip yaşasın anlasın.
Biz de burada onun sancısını çekmeyelim artık :KK12:

Şurada benim yaşadığım hayatı yaşamayan benim düşüncelerime ortak olmayan birkaç kişi ayrıl dedi diye ben ayrılmam aklım kıt değil. Hiçbir şeyden de korkum yok evlilik kurumu oyuncak değil.
Ee keyfiniz bilir. Hayat sizin, yarın ağlayarak şikayet edecek olan da yine sizsiniz.

Burada konu açtınız, insanlar da iyiliğiniz için yorum yaptı. Yoksa kime ne sizden?

Bekara karı boşamak kolay diyorsunuz nişanlıyken bırakamıyorsunuz evlendikten sonra nasıl boşayacaksınız.
En iyi ihtimal kardeşini getirmeyecek beraber yaşamayacaksınız ama adamın zihni hep beraber topluca yaşamak.
Ben de biriyle görüştüğüm de aynı şehirde annene gittipimizde kalmayalık sürekli akrabalarla mı görüşeceğiz her hafta annene mi gideriz deniştim o da olabildiğince yumuşatıp çok sıklıkla gitmeyiz akrabayı ben de çok ziyaret etmem cart curt sözler verdi ben de taviz vermedim kandıramayacağını anlayınva ben annemi bırakamam dedi bıraktı beni. Sizinki de söz verdi şu an ama aklınca ikna ederim diyor kardeşini getirmese bile evlenince sürekli anası kardeşi gelecek 2 3 ay durup gidecekler biri gidecek biri gelecek bence.
Evlenince günceller misiniz konuyu çık merak ettim

Geçenlerde bir üye açmıştı. Kv ve kp kışları yaklaşık 5 ay evlerine gelip kalıyordu. 2 senelik evliler. Üye evleneden istemem demiş ve kabul etmiş. Evlilik sonrası itiraz edince kocası " sana ne zararları var, altından mi alıyorsun diye çemkirmiş. En son iş yapmaktan vazgeçince on güne gidecekler dedi ve üye bir daha girmedi. Bence o konuyu okuyun.
O konunun sonucunu ben de merak ediyorum. Kocası hastane randevusuna kadar duracaklar demişti. Kesin hala o evdedirler.

Şurada benim yaşadığım hayatı yaşamayan benim düşüncelerime ortak olmayan birkaç kişi ayrıl dedi diye ben ayrılmam aklım kıt değil. Hiçbir şeyden de korkum yok evlilik kurumu oyuncak değil.
Ee sizin yasadiginiz hayati yasamayan insanlara siz sordunuz yoksa kimsenin sizden de , nisanlinizdan da haberi yok… kimse zorla yorum yapmiyor iliskinize . Akliniz kit degilse o zaman soru sorunca iyi/ kotu bir suru yorumun gelecegini tahmin etmissinizdir herhalde. Kaldiramayacaksaniz sormasaydiniz.

Geçenlerde bir üye açmıştı. Kv ve kp kışları yaklaşık 5 ay evlerine gelip kalıyordu. 2 senelik evliler. Üye evleneden istemem demiş ve kabul etmiş. Evlilik sonrası itiraz edince kocası " sana ne zararları var, altından mi alıyorsun diye çemkirmiş. En son iş yapmaktan vazgeçince on güne gidecekler dedi ve üye bir daha girmedi. Bence o konuyu okuyun.
Konusunu bulamadım ya siz hatırlıyor musunuz?

Nişanlım evlenince kız kardeşim de bizimle yaşasa senin için sorun olur mu dedi. Bende bunun normal bir şey olmadığını bizim yeni evli bir çift olacağımızı aileye 3. bir kişiyi sokmanın normal olmadığını söyledim. Bu arada annesi ve babası sağ. İlk başta sana arkadaş olur ben işteyken gece yalnız kalmazsın dedi bende dedim ben daha önce yalnız yaşadım yine yaşarım. Daha sonra evlenince borçları ödeyemeyeceğini zorlanacağımızı kız kardeşinin çalışıp ona destek olacağını öne sürdü bende benim de bir mesleğim olduğunu benimle bu yola çıkarken henüz atanmamış olduğumu bilerek evet dediğini hatırlattım özele girip çalışabilirim destek olurum sana dedim. Hayır diyor. Böyle bir şeyi bana nasıl teklif edebildiğini aklım almıyor. Ben iki kişilik bir aile hayali kurarken nişanlım 3. bir kişiyi de dahil ediyormuş. Dünden beri çok doluyum sevgiden bu kadar gözümün kör olup da gerçekleri göremediğim için kendime kızıyorum. Ben senin iyiliğin için söyledim diyor bende dedim sen beni tanısaydın benim nasıl bir tepki vereceğimi ne düşüneceğimi bilirdin tanıyamamışsın dedim. Kız benimle yaşıt bu arada o işe gidecek nişanlım işe gidecek ben evde onların hizmetçiliğini yapacağım ama kendimin de mesleği var üstelik güzel bir meslek kendim işe girip çalışıtım derdi paraysa eğer. Dedim hadi ben seni kırmamak için evet deseydim kabul etseydim biz o evlilikten ne hayır görecektik. Bunları hiç mi düşünemedin dedim. Dünden beri moralim çok bozuk ona eskisi gibi davranamıyorum o da bunun farkında sürekli neden benden uzak duruyorsun, neden soğuk davranıyorsun, beni özlemedin mi, merak etmiyor musun diyip duruyor. Bilmiyorum kızlar bana bir akıl verin benim tek isteğim aile olmaktı ben bu adam için babamı bile karşıma aldım aylarca babam bana küs gezdi. Bunu şimdi kendime yediremiyorum.
Muhtemelen ailesinden gelmis bu teklif
Hic acık kapı bırakmayın.

Bilmiyorum bende merak ediyorum. üye adını hatırlamıyorum etiket yapsak belki yazar 😂
Ya ben de çok merak ediyorum ama postu ve üyeliği sitenin veri kaybettiği zamana denk geldi. Üyelik de gitti sanırım. Sağolsun kendine faydası olmayan bazı üyeler kıza burada magandalık yaptığı için boşu boşuna hem konusu kapandı hem banlandı.

Konusunu bulamadım ya siz hatırlıyor musunuz?

Özetledigim gibiydi. Geçen sene 5 ay kalmışlar. Bu sene 3 ayı geçmiş adam önce sen haklısın diyordu, bir akşam habersiz gelen misafirlere, hamilelik sebebiyle hizmet etmeyince " sanki altından alıyorsun" filan demiş. En son haftaya gidecekler dedi, on gün filan vardı. Ne oldu bilmiyoruz.

Back
X