Sadece para vererek yapılan babalık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maalesef ben de katılıyorum, Türkiyede her şey para varsa yoksa para. Paran yoksa hiçbir şeye ulaşımın yok. Son yıllarda geçim iyice zorlaştı, hayat orta sınıf aileler için iyice survivora döndü. Bu konudaki adam iyi maddi şartları ailesine vermek için uğraşıyor ve gece çalışıyor, yoksam kim gece yatağında yatmak yerine çalışmak ister? Konu sahibesi adamın orta sınıf bir aileden geldiğini ve para konusunda kompleksli olduğunu yazmış. Olabilir tabi ki, bizim ülke gibi her şeyin para olduğu yüzeysel ve materyalist toplumlarda benzer şekilde orta sınıftan gelip üst gelire geçen insanlar genelde derinlerde bir yerlerde kompleks yatırıyorlar. Konu şu ki konu sahibesi beğenmeseydi evlenmeyecekti. Kompleksli dediği adam sayesinde konu sahibesi iyi bir hayat yaşıyor, adam şu ya da bu eve para getiriyor mu, getiriyor. Konu sahibesi parasız kalsın çocuğu hasta olsun devlet hastanesinde acile gitsin 3 saat sıra beklesin belki o zaman adama saygı duyar. Sevmemekten öte, konu sahibesinin adama saygısı yok :KK51:
öyle maalesef.anne babayla uzun vakit geçirmekten ziyade kaliteli zaman geçirmek önemli.baba anne çocuğunu görünce sevgiyle bakıyorsa içten sarılıyorsa güvendesin mesajını veriyorsa bu en uzun zamanlara bedel.çocuklar biliyorlar sevilip sevilmediklerini .bir öğretmenimiz derdi ki ben mutlu çocukları hemen seçebiliyorum onların gözlerinde bambaşka bir ışık var davranışlarında bir farklılık var.çocukla ben ilgileniyorum yüzde doksan ama babayı da eşit seviyor.çünkü değer verildiğini anlıyor çocuk.zil çalınca heyecanla açıyor kapıyı korkarak değil keşke bu adam evde olmasa diyerek değil.baba çalışmalı ki emekliliğini sağlık giderini evini barkını almalı.sonra 20 li yaşlarda ki oğlundan kızından maaşını beklememeli.onların geleceğini hayallerini çalmamalı.benim bu hayattan öğrendiğim bunlar kuzum.

Maalesef ben de katılıyorum, Türkiyede her şey para varsa yoksa para. Paran yoksa hiçbir şeye ulaşımın yok. Son yıllarda geçim iyice zorlaştı, hayat orta sınıf aileler için iyice survivora döndü. Bu konudaki adam iyi maddi şartları ailesine vermek için uğraşıyor ve gece çalışıyor, yoksam kim gece yatağında yatmak yerine çalışmak ister? Konu sahibesi adamın orta sınıf bir aileden geldiğini ve para konusunda kompleksli olduğunu yazmış. Olabilir tabi ki, bizim ülke gibi her şeyin para olduğu yüzeysel ve materyalist toplumlarda benzer şekilde orta sınıftan gelip üst gelire geçen insanlar genelde derinlerde bir yerlerde kompleks yatırıyorlar. Konu şu ki konu sahibesi beğenmeseydi evlenmeyecekti. Kompleksli dediği adam sayesinde konu sahibesi iyi bir hayat yaşıyor, adam şu ya da bu eve para getiriyor mu, getiriyor. Konu sahibesi parasız kalsın çocuğu hasta olsun devlet hastanesinde acile gitsin 3 saat sıra beklesin belki o zaman adama saygı duyar. Sevmemekten öte, konu sahibesinin adama saygısı yok :KK51:
Cherrycim belki ülkede uyumlu erkeklerde vardır ama benim karşılaştıklarım pekte bu konudaki gibi terapiye gidelim filan cinsinden değil.
Herşeyden önce büyük bir kısım evliliğe yanaşmıyor. Diyelim ki evlenmeye niyetli bir adam buldun. Şiddete, alkole, kumara bağımlı olması yine ihtimal dahilinde. Yine pek çoğu sorumluluk sahibi değil. Eskiden zengin koca bulma hayali kuran kıZlarımız vardı. Şimdi erkeklerinde pek çoğu zengin kadın bulalım, hayatımızı garantiye alalım derdinde.
Sorumluk sahibi, sadık, şiddet göstermeyen, bağımlılığı olmayan bir adam bulmak samanlıkta iğne aramak gibi. Bunları bulabilirsen epey bir azınlıktasın demek.
Bir kadın beklentilerini ne kadar fazla tutarsa mutsuzlukları da artar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X