Sadece para vererek yapılan babalık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
E tamam bu adamlar fakirlik içinde büyümüş. Anladık hayatları zor geçmiş. Anladık çok çalışıyorlar da bu adam seninle evlenirken senin ne olduğunu bilmiyor muydu? Çocukluktaki monttur defterdir vs kısmında ben manipüle olduğunu düşünüyorum. Hani insan çocuğu olunca manevi sorumluluk alması gerektiğini çocuğu olana kadar haydi haydi fark etmeli yani.

Durumumuz benzer değil bu arada, eşimde durum bu değil o kendini iyi şeylere layık bulmuyordu, öğretene kadar canım çıktı. Geçmiş anılarımızı yetişkin halimizdeki garip hareketlere yedirip kendimizden çalarak anlayış bekleme fikri bana garip geliyor.

İsteklerinde absürd bir şey yok, karşılıklı çözeceksiniz belli ki. Çabalıyorsa devam et.

Gece çalışacak güvendiği biri yok mu ya? Ben de iş koligimdir emanet etmek istemem kesin bi micip batiran olur çünkü de 3e kadar da çalışmak kendi bünyesi için de sıkıntı. Gündüz 12de gitse aksam 8de evde olsa olmuyor mu. Kalan 7 saat için bi müdür tutulsa?
4 müdür var. Tek bir yeri olmadığı için bu kadar fazla. Sabahçı ve akşamcılar. Ama onların tek işi müşteri ve elemanla uğraşmak. Evlenirken biliyordum aslında yoğunluğunu ama pandemiden sonra kaybettiği kan yüzünden şu an 3 katı çalışıyor.

Mune reis bende seni severim. Seni sevmem site de aşırılık yapmamam ve ban yememe engel değil :KK70: onu şükür ayırabiliyorum.
Ben ağzımla bunu söylemedim , ama şunu söyledim. Babam her yere yetişiyordu çünkü istiyordu sen istemiyorsun dedim.
Zaten terapist ilk birlikte sonra ben tek girdim , şimdi de eşim tek gidecek. Ben zaten hatasızım asla demedim. Ama mune beni az çok tanıdın, ben yalancı yulancı bir tip değilim. Hep neysem o oldum. Beni bilerek böyle evlendi. Ama kendisi hiç bu kadar vurdum duymaz olmamıştı.
Ben cidden böyle olduğunu bilsem evlenmezdim. Çünkü ben çok tez canlı ve dakik biriyim.
Kaç yıl flört ettiniz? Evlendiğinizde kaç yaşındaydınız?
Ayrıca hala kıyaslıyorsun, sen eşin değilsin, eşin de sen değil, eşimle ben de çok zıt mizaçlara sahibiz, geceyle gündüz, yazla kış gibi farklıyız ama eşim hep zıt kutuplar birbirini çeker der🤣
Bu kadar farklı karakterde olmamıza rağmen 32 yıldır birlikte olmamızın sebebi her şeyi rahatça konuşabilmemizde gizli, ki biz tanıştığımızda 17-18 yaşında çocuklardık, evlendiğimizde de 22-23 yaşında cahiller 🤣fakat birbirimizi iyi analiz ettik, sorun da yaşasak konuşarak üstesinden geldik, bir de birbirimizi kimseyle kıyaslamadık.

E tamam bu adamlar fakirlik içinde büyümüş. Anladık hayatları zor geçmiş. Anladık çok çalışıyorlar da bu adam seninle evlenirken senin ne olduğunu bilmiyor muydu? Çocukluktaki monttur defterdir vs kısmında ben manipüle olduğunu düşünüyorum. Hani insan çocuğu olunca manevi sorumluluk alması gerektiğini çocuğu olana kadar haydi haydi fark etmeli yani.

Durumumuz benzer değil bu arada, eşimde durum bu değil o kendini iyi şeylere layık bulmuyordu, öğretene kadar canım çıktı. Geçmiş anılarımızı yetişkin halimizdeki garip hareketlere yedirip kendimizden çalarak anlayış bekleme fikri bana garip geliyor.

İsteklerinde absürd bir şey yok, karşılıklı çözeceksiniz belli ki. Çabalıyorsa devam et.
Ay o kadar güzel yazmışsın ki. Yorumun alnından öpüyorum :KK70:
Ne olduğumu bilerek evlendi, zaten aslına bakarsan benden şikayetçi de değil. Neden olsun ki ? Her işi yapıyorum nasılsa.
Şu an değişimler var gibi. Mesela arayıp soruyor ne yaptınız diye. Bez almaya gitmiş :KK70: o kadar sevindim ki

4 müdür var. Tek bir yeri olmadığı için bu kadar fazla. Sabahçı ve akşamcılar. Ama onların tek işi müşteri ve elemanla uğraşmak. Evlenirken biliyordum aslında yoğunluğunu ama pandemiden sonra kaybettiği kan yüzünden şu an 3 katı çalışıyor.
E o zaman bi sure sonra düzelebilir. Bi mühlet tanı işler düzelince daha cok zaman ayirsin eve. Gecici bi durumsa katlanilabilir diyorum ben. Ama ömür boyu böyle gidecekse haklısın tabi. Ortak paylasim olmadan evlilik cok sacma bisey.

Kaç yıl flört ettiniz? Evlendiğinizde kaç yaşındaydınız?
Ayrıca hala kıyaslıyorsun, sen eşin değilsin, eşin de sen değil, eşimle ben de çok zıt mizaçlara sahibiz, geceyle gündüz, yazla kış gibi farklıyız ama eşim hep zıt kutuplar birbirini çeker der🤣
Bu kadar farklı karakterde olmamıza rağmen 32 yıldır birlikte olmamızın sebebi her şeyi rahatça konuşabilmemizde gizli, ki biz tanıştığımızda 17-18 yaşında çocuklardık, evlendiğimizde de 22-23 yaşında cahiller 🤣fakat birbirimizi iyi analiz ettik, sorun da yaşasak konuşarak üstesinden geldik, bir de birbirimizi kimseyle kıyaslamadık.
Kaç yıl mı hdjsjshhdhshsjshs müne terlik yetmeyecek bot att hahhaa
Hızlıca :KK70: lahmacun yerken cücüğünü verdi soğanın evlendik :KK70: 1 sene falandır tanışma süremiz :KK70: ALLAHIM KORUUUU !!!

Merabaynnn.
Uzun zamandır ( banlı olmadığım günler) konu açmıyordum.
Bu konuyu açma sebebim aslında çoğumuzun aynı dertten muzdarip olması. 3. Yılına girecek olan bir evliliğimiz var.
3 yıl bana sanki 30 yıl gibi geldi. O derece sevmedim evlilik kurumunu. Bir bebeğimiz oldu ( evliliğimin en güzel tarafı). Fakat ben bunun bile mutluluğunu yaşayamadan ilk hiç alışkın olmadığım maddi problemler , ikinci olarakta eşimin aşırı derecede rahatlığıyla sınanıyorum. Hadi maddiyat bir şekilde aşılıyor ama ikinicisini aşmak çok zor. Biz birlikteyken gayet olgun bir adam gibi görünen kocamın içinden salıncakta sallanan bir bebek çıktı :KK70: Hani olur ya mız mız bebeler aynı onun gibi.
Aileme sorunlarımı biraz açınca , sen istedim bu adamı biz asla istemedik dediler. Yani kısacası sana kötü bir davranışı yok, evlilik böyle bir şey falan dediler. Aslında onlarda biliyordu evlilik böyle bir şey değil. Şimdi bana inanmayacaksınız biliyorum ama gerçekten basiretim bağlandı. Hiççç alakam olmayacak bir adamla evlendim.
Her neyse heh asıl meseleye geleceğim. Ben bir süre evvel kimseyi umursamadan boşanmaya kalktım. Ona da söyledim eve gelme almayacağım. Avukata veriyorum seni bitti artık dedim. Sadece para veriyorsun , geri kalan tüm sorumluluk bende. Ha tamam anlıyorum gecelere kadar çalışıyorsun ama gündüz evdeyken de sürekli uyku modundasın dedim. Tabi o bunu şımarıklık olarak gördü. Yetişmeye çalışıyorum falan dedi. Yalan yani yetişmeye falan çalışmıyor. Geliri çok çok iyi. Neyse bu başlarda inanmadı eve geldi ama ben kapıları 2 taraftan kapatıp , ona mini bi bavul yaptım. Anladı kim iş ciddi bana bir sürü yalvardı.
Yok saçmalama , yok çocuk ne olacak , yok çok seviyorum seni bilmem ne.
Bende kendimi kötü hissetmemek ve ilerde acaba dememek için bir şartla kabul ediyorum o da çift terapisi alacağız dedim. İlk başta ne terapisi iş çıkartma bana dedi. Ya yaparsın ya da ben artık yokum dedim. Kendime layık gördüğüm hayat bu değil, ben kimsenin kahrını çekmek için evlenmedim dedim. Neyse kabul etmek zorunda kaldı. Galiba bu 3. Seansımız. Ve ben seansta söz sırası ona gelince neden sadece para vererek babalık yaptığını an itibari ile öğrendim. Bir nebzede olsun içime su serpildi ve cidden kalbim kırıldı. Kendisi de anlatırken çok zorlandı. Meğer babası 1 mont alırmış. 5 kardeşler… biri sabahçı diğeri öğlenci olurmuş. Dönüşümlü tek mont giyerlermiş. Babası durumu olmadığı için değil, almak istemediği ve önemsemediği için almazmış. Bana bunlardan asla bahsetmediğini söylediğimde ise sen bunları anlayamazsın dedi. Terapist burada devreye girip empati yapmak için yaşamak gerekmez tarzı bir şey söyledi. Yani her kavga olduğu gibi bu kavganın da tek sebebi ANLATMAMAK VE DİNLEMEMEK. Bakın suç tek taraflı değil. Oradan çıkınca hiç konuşmadan eve geldik ve o şu an işe gitti.
Gördüğü babalığı , muameleyi ne derseniz deyin onu yapmamak için para ile her şey çözülür diye düşünüyor. Kızım eksik kalmayacak diyor. Ama kızın manevi olarak çok eksik diyorum. Saçmalama çok seviyorum diyor. E çocuk senle hiç bir şey paylaşmıyor ki. Bir daha ki seansa eşimi tek çağırdı.
Gerçekten çok yoruldum ama en azından bir nebzede olsa ilerledik. Çocuk olmasa inanın salise durmam. Kimsenin terapi merkezi değilim derim. Ama bu adamı ben başımdan atsam da evladımla olacak. Boşansakta babasının sağlıklı olmasını istiyorum. Bakalım günler neler gösterecek. Eğer siz de böyle bir çıkmazdaysanız kesinlikle bir çift terapisi alın. Almak istemeyen ve çabalamayan adam için de kendinizi heba etmeyin.

Okuyan herkese selam olsun.
Siz çok haklısınız istek ve beklentilerinizde. Ben bu, gpne ladar gerke kendimde gerek çevremde gördüğüm kadarıyla şunu anladım.,. Çocukluk travmaları insanın tğm hayatını çok acaip bir şekilde etkiliyor. Acaip dedim çünkü cidden öyle enteresan etkileri varki. Mesela eşiniz terapide size dmeişya hani sen anlayamazsın aslınd abu dediğinizin sizin anlama kapasitenizle veya duygusal dueumunuzla hiç ilgili değil. O cümle bile bu travmadan ne derece çom yopun etkilendiğini gösteriyor. İnsan piskolojisi cidden öyle karmaşık ve bazen, öyle tuhaf ki. Kişi, bazı davranışlarının gçemiş teavmalatdan olduğunu anlayamıyor kolay kolay. Büyürken işleniyor o yüzden onla berbaer büyüdüğü için farketmiyor ki orda bir tıkanıkkık var veya bir sorun. Bunu kabullanmek te bazen zor oluyor. İnsana yıllardır sahio olan kulağın aslında böyle olmamalıydı demek gibi. :)) o oduygularla büyüdü ona ait oldu herşey normal sanıyor çünkü. Ben ikinci evliliğini yapmış biri olarak söylüyorum, ilk evliliği tam bir pkolojik, şiddet profosörüyle evli olmuş biri olarak söylüyorum ki, bir sorun olduğunu kabul edip çözebilmek adına terapiste birlikte gitmeniz bile çok önemli. Çok anlamlı. Sorunlar vat ancak, özünde kötü kalpli, merhametsiz bir adam değilse çözğm için çabalamaya kesinlikle değer.. Sizin adınıza çok sevindim. Bu arada ikinci, evliliğimi yaptım genel oşarak çok iyi biri, mutluyum genel olarak ama, basit, saçma bazı şeyleri aşamadığımız için biz de çift terapisi alıyoruz. :))) bakalım hakkımızda ve hakkınızda hayırlısı. 🤗

Siz çok haklısınız istek ve beklentilerinizde. Ben bu, gpne ladar gerke kendimde gerek çevremde gördüğüm kadarıyla şunu anladım.,. Çocukluk travmaları insanın tğm hayatını çok acaip bir şekilde etkiliyor. Acaip dedim çünkü cidden öyle enteresan etkileri varki. Mesela eşiniz terapide size dmeişya hani sen anlayamazsın aslınd abu dediğinizin sizin anlama kapasitenizle veya duygusal dueumunuzla hiç ilgili değil. O cümle bile bu travmadan ne derece çom yopun etkilendiğini gösteriyor. İnsan piskolojisi cidden öyle karmaşık ve bazen, öyle tuhaf ki. Kişi, bazı davranışlarının gçemiş teavmalatdan olduğunu anlayamıyor kolay kolay. Büyürken işleniyor o yüzden onla berbaer büyüdüğü için farketmiyor ki orda bir tıkanıkkık var veya bir sorun. Bunu kabullanmek te bazen zor oluyor. İnsana yıllardır sahio olan kulağın aslında böyle olmamalıydı demek gibi. :)) o oduygularla büyüdü ona ait oldu herşey normal sanıyor çünkü. Ben ikinci evliliğini yapmış biri olarak söylüyorum, ilk evliliği tam bir pkolojik, şiddet profosörüyle evli olmuş biri olarak söylüyorum ki, bir sorun olduğunu kabul edip çözebilmek adına terapiste birlikte gitmeniz bile çok önemli. Çok anlamlı. Sorunlar vat ancak, özünde kötü kalpli, merhametsiz bir adam değilse çözğm için çabalamaya kesinlikle değer.. Sizin adınıza çok sevindim. Bu arada ikinci, evliliğimi yaptım genel oşarak çok iyi biri, mutluyum genel olarak ama, basit, saçma bazı şeyleri aşamadığımız için biz de çift terapisi alıyoruz. :))) bakalım hakkımızda ve hakkınızda hayırlısı. 🤗
Klavyemdeki sorunlardan ötürü yine yazım yanlışlarıyla dolu oldu, özür 🤗

Beklentim nefes almak. Bebeğimi çok seviyorum ana gece gündüz bir bebekle olmak çok zor. Sizde annesiniz bilirsiniz , azı dişleri geliyor ve beni yedi bitirdi. Anneme gidip kalıyorum ama orada da durmuyor. Bana yapıştı resmen. Çok ilginç ki babasına aşırı düşkün. Gördüğü an gülücükler , öpücükler hava da uçuşuyor.
Beklentim sabah 1 saat erken kalksın ve çocukla ilgilensin. Şu sıra o kadar çok çalışıyor ki bazen sadece birbirlerini görüyorlar.
Eskiden yardım ediyordu ama şu son 1 aydır beni deli ediyor.
Anlaşılmak, düşünülmek, önemsendiğini hissetmek ve sorumluluk almasını istiyorsunuz.Bunlar evliliğin dinamikleri bir kadının da en temel duygusal ihtiyaçları çok normal zaten.Toplumumuzun erkekleri çoğu böyle.Eşim çalışırken herşeye yardım ederdi. İşi bıraktım bebek oldu elini birşeye sürmez oldu.Daha fenası annesine gittiğinde ya da onlar geldiğinde ise servisi yapar onu bunu hazırlar getirir.Kayınvalidesine kendini beğendirmeye çalışan kızlar gibi hizmet eder.Onlar da sanıyorki oğlumuz hem dışarda hem de evde çalışıp yoruluyor🙈

Aynısından bende de var.Akşam 9 da işten gelir umursamaz. Bir tek izin günleri haftada 1 kızıyla ilgilenir.Buna rağmen bizim kız da babayı görünce deliriyor.
Kız cocuğu ise düşkün oluyorlar.Babanın ilgisini çekmek için de yapıyorlar.

Eklemek istediğim birşey var.Şiödi travmalar diyoruz davranış şeklini etkiliyor.Peki bir de psikolojide şöyle bir durum var çocuk anne ve babasından gördüğü gibi davranır diye.
Mesela eşime babası oyuncak almaz ve ilgilenmezmiş bunu flört döneminde dahi içerleyerek anlatır ben öyle yapmayacağım derdi.Ama şu an aynı şekilde kızına davranıyor.Bir kaç kez uyardım bak aynısını yapıyorsun diye daha küçük ilgilenirim diyor.😤 Oyuncak mesela bir top bile adam almak istemiyor almıyor da.Daha küçük anlamaz diyor 20 aylık kızım.Bu neden böyle oluyor?

Eklemek istediğim birşey var.Şiödi travmalar diyoruz davranış şeklini etkiliyor.Peki bir de psikolojide şöyle bir durum var çocuk anne ve babasından gördüğü gibi davranır diye.
Mesela eşime babası oyuncak almaz ve ilgilenmezmiş bunu flört döneminde dahi içerleyerek anlatır ben öyle yapmayacağım derdi.Ama şu an aynı şekilde kızına davranıyor.Bir kaç kez uyardım bak aynısını yapıyorsun diye daha küçük ilgilenirim diyor.😤 Oyuncak mesela bir top bile adam almak istemiyor almıyor da.Daha küçük anlamaz diyor 20 aylık kızım.Bu neden böyle oluyor?
Valla bazıları aynısını kopyalar , bazısı da tam tersi olurmuş. Benim eşim tam zıttı bir durumda. Ne alırsam alayım hem sevinir hem de vakti varsa oynar. Zaten gördüğüm kadarıyla kk da bu şekilde çok hatun var.

Eşim kimseye güvenmez :KK70: belki inanayacaksın ama ben bile bilmem banka hesabında ne var ne yok. Ay başında bana maaş gibi yatırıyor artık. Gerisini de ne yapıyor bilmiyorum. Gerçi çok borcu var, onu ödüyordur. Kasayı asla kimseye bırakmaz.
Sizin eşiniz daha önce birine güvenip yurtdışında iş kuracaktı. Benmi yanlış hatırlıyorum, dolandıracaklar korkuyorum diye konunuz vardı sanki.
Ozaman güveniyordu, şimdi nasıl güvenmiyor?
Benim eşimde yıllardır kendi işini yapar, gecesi gündüzüne karıştığı dönemlerde olur, sık sık yurtıdşı seyahatleride olur ama bunlar devamlı şeyler değil. Çocukların üzerinde en az benim kadar emeği var.
Parayı vereyim baba olayım diye birşey yok.
Tabii parasız olmaz o ayrı ama ben sizin için çalışıyorum daha ne istiyorsun dese lazım değil kalsın derim. Onun olduğu kadar benimde var çok şükür. Evlatlarım babadan mahrum büyecekse ben tek başımada büyütürüm çok rahat. Varlığı ile yokluğu ayırt edilmeyenin yokluğunu tercih ederim.

Cocuk 2 yasina geliyor tabiiki anlar toptan oyuncaktan.. simdi anlamayacaksa ne zaman anlayacakmis😏
Buarada bence calisan kadinsan bir kismi erkeklerin esine yardim ediyor.. diger kismi hic etmiyor.. kadin evdeyse evle
Cocukla yardimci olan erkek sayisi bence cok az toplumumuzda.. para kazanmak erkegin ev isi kadinin isi gibi goruyolar o zaman.

Ve cocuktan sonra bi rahatlama geliyor sanki.. senin esin gibi yardim
Eden erkek bile olsa yerine baska umursamaz bencil biri geliyor

Sizin eşiniz daha önce birine güvenip yurtdışında iş kuracaktı. Benmi yanlış hatırlıyorum, dolandıracaklar korkuyorum diye konunuz vardı sanki.
Ozaman güveniyordu, şimdi nasıl güvenmiyor?
Benim eşimde yıllardır kendi işini yapar, gecesi gündüzüne karıştığı dönemlerde olur, sık sık yurtıdşı seyahatleride olur ama bunlar devamlı şeyler değil. Çocukların üzerinde en az benim kadar emeği var.
Parayı vereyim baba olayım diye birşey yok.
Tabii parasız olmaz o ayrı ama ben sizin için çalışıyorum daha ne istiyorsun dese lazım değil kalsın derim. Onun olduğu kadar benimde var çok şükür. Evlatlarım babadan mahrum büyecekse ben tek başımada büyütürüm çok rahat. Varlığı ile yokluğu ayırt edilmeyenin yokluğunu tercih ederim.
Onu sormadım inanır mısın :KK70: sen söyleyince aklıma geldi ona nasıl güvenecekti sahiden ? Ay o iş öyle saçmaydı ki silmiş atmışım kafamdan.
Bende aynısını düşünüyorum. Bakalım değişecek mi ?

Onu sormadım inanır mısın :KK70: sen söyleyince aklıma geldi ona nasıl güvenecekti sahiden ? Ay o iş öyle saçmaydı ki silmiş atmışım kafamdan.
Bende aynısını düşünüyorum. Bakalım değişecek mi ?
Düzelir umarım.
Malesef kendisi aile babalığı neoldunu bilmemiş, doğrusunu görmemiş. Şuan para harcıyorum daha ne yapayım diye düşünüyordur.
Sizin için hiç birşeydende memnun olmuyor diyordur. Hayata aynı pencereden bakmıyorsunuz sizin sorununuz o. Amaannn para versin istese 1 sene gelmesin mantığında çok kadın tanıyorum ben.

Düzelir umarım.
Malesef kendisi aile babalığı neoldunu bilmemiş, doğrusunu görmemiş. Şuan para harcıyorum daha ne yapayım diye düşünüyordur.
Sizin için hiç birşeydende memnun olmuyor diyordur. Hayata aynı pencereden bakmıyorsunuz sizin sorununuz o. Amaannn para versin istese 1 sene gelmesin mantığında çok kadın tanıyorum ben.
Bana da bunu diyen çok fazla. Başta annem. Seni dövmüyor , sövmüyor dedi geçen. Şaştım kaldım. Bunu yapmaması lazım zaten , teşekkür mü edeyim dedim. Çoğu kadına bu anlattıkların şımarıklık geliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X