Rusya Paylasim Alani

Arkadaslar Merhaba,
Ben Ankarada yasıyorum ve esim de rusyada calısıyor. Henuz yeni gitti diyebilirm 3 ay oldu. Ve gider gitmez ikiz bebeklerimiz olacagını ogrendik. 6 ay kadar Turkiyeye gelemeyeceginden ben bu ay sonu Moskova'ya gitmeyi dusunuyorum.
Turist vizesi ile gelip eşimin yanında kalacagım ama biraz bu işler oralarda sıkıntılıymış?
Sizlere birac soru sormak istiyorum.
Türkiyeden gelen misafirlerinize, havaalanında;
1) Hangi otelde kalacaklarını soruyorlar mı?
2) Ulkeye giriste sıkıntı cıkıyor mu?
3) Ben once otelden davet sonra vize alacagım, dave aldıgım otele gidip davet kagıdını onaylatmam falan sart mı?
4) Sizce turkiyede cok sevdiginiz ama orada bulamadıgınız icin yiyemediginiz bir sey var mı? Ne bileyim meyve, yemiş, vs...
5) Alışveriş pahalı mı? Oyle duydum ama...
6) Aklınıza gelen ve bana tavsiye etmek istediginiz bir sey var mı? (moskovada muhakkak gorulmesi, yenmesi gereken seyler vs?)
Hepinize simdiden tesekkur ederim,
Sevgi ile

slm sakura....

zaten turist vizesiyle 22 gün gibi bi süre kalabiliyosun...
vizenizi yapan acenta otel rezervesyon kagıdıda verıyor,
yanı ısın bu kısmı acentaya kalıyor,
sanş işi cogu kez kontrol etmeselerde denkde gelebilir size,
bi iki kişiden problem cıktıgını duymustum,
acentayı dıkkatlı secmek gerek...
alısverış tekstılde ve meyve sebzede pahalı,
zaten dogru duzgun sebze seçenegide olmuyor:KK43:
bulgur kesınlıkle rusyada bulunmuyor örneğin:KK43:
biz stokluyoruz orda pilavlık ve kısırlık olmak uzere:))
ben ilk gittiğimde valızler dolusu yiyecek goturuyodum,
zamanla damak tadımıza yakın olanları kesfettık ve ıdare etmeye basladık:)
ama bulgur ve pul biber,eger vazgecemedıklerınızdense mutlaka gıtmeden yanınıza alın derım..
sivri biberde çoooooooooooooooooook nadir bulunabiliniyor....

merhabalar arkadaşlar.yok olan şeyler bayagı fazla aslında rusyada.bunlara yufka tahin pekmez vs bi çok şeyler ekleyebiliriz.ama pul biber çerkez pazarında var.sadece biraz iri .onu da evde kahve makinasında çekerek istediginiz ufaklıga getirip kullanabiliyorsunuz.bi de bir adam var istediginiz ozel bişey olursa o her hafta turkiyeye gidiyo ve getirebiliyo sadece az pahalıya patlıyor.ihtiyacınız olursa telefonunu verebilirim.ben hamileyken bişeyler getirtmiştim.mesela güllüoglu tatlı gibi.

merhaba ben bu yaz ağustosun sonunda evleniyorum ve rusyaya gidiyorum! nişanlım yaklasık 2yıldır moskovada çalışıyor. tahmin edersiniz ki bu konuda çok heyecanlıyım! korkuyorum.. suanda çalışıyorum düğünden 1ay önce bırakıcam işi.. orada iş bulamazsam ne yaparım bilemiyorum.. yol bilmem, iz bilmem, dil bilmem butun gun evde kafayı yerim herhalde!! forumda da boyle bir konu oldugunu görünce sevindim acıkcası belki tecrubelerinizden yararlanabilirim biraz!!

bir sürü türk firmaları var,eğer çocuk düşünmüyosan hemen bi kursa yazılıp ruscanı ılerletırsen pek sorun olmaz,
hatta bence zamanın varsa türkiyedeyken rusca kursuna gıt derım:)

bendenize katılıyorum.şu an senin için iyi bir fırsat .kesinlikle dil kursuna başla.inan çok iyi bir iş yaptıgını düşüneceksin.rusyada en onemli şey bu bence

en kısa kurlar 3 aylık olması lazım bı arastır rusyaya gelmeden,
moskovadada bıldıım bı ıkı yer var evde özel ders de verıyolar kurstada ders alabılıyosun kı bence kursta daha ıı,hemde sosyallesme acısından:))
ıhtıyacın olduunda ıletısım bılgılerını verııım..

merhaba bendeniz evde ders konusunda bana biraz bilgi verebilir misin lutfen.benim cocuklar için ihtiyacım olabilecek belki.eger istersen sana msn adresimi de verebilirim .şimdiden tesekkur edrim

Grişina 2 k 1 Гришина 2 к 1
Tel. 509-44-07 tel 509-44-07
www.dostoevski.net www.dostoevski.net
45 dakıkası evde 600
kursta 200 ruble...

anna hanımla görüşebilirsiniz kendisi çok iyi derecede türkçe konusabiliyor,
size uyan programı rahatca konusabılırsınız:)

ve sonunda bi komsum oldu heheeh

sabahta oldu ben uyuyamadım yarın takıp ederım bu arada ne taraftasınız,
metroya yakınmısınız

Son düzenleme:
büyük alısverıiş merkezi varya şovkova bende ona çok yakınım 100 mt..)
yapay gölü bilmiyorum valla:KK43:

anladım biliyorum şovkovayı.belki birgun Mc. Donalds da bulusup tanışabiliriz seninle.sanıyorum sana yakın orası.

X