Rusya Paylasim Alani

hoşgeldin tery uyeligin hayırlı olsun.sana bazı konularda yardımcı olmak biz Rusyadakilerin görevi bence.Öncelikle haklısın buraya uyum saglamak gerçekten cok kolay degil.ama sabır gösterebileceksen zamanla bu sorunu aşıyosun.sanırım buraya gelen herkes yaşadı bunların çogunu.Rus kızları evet genel olarak çok düzgün fizige sahipler.hepsinin yüzleri cok guzel degil ama vucut hatları gercekten cok iyi.Burda iş biraz sadakata baglı bence.inşallah hakkınızda herşey hayırlı olur.soruların olursa sana bu bolümden butun arkadaşlar ve ben yardımcı oluruz canım.kendine iyi bak

çok teşekkür ederim bazen söylenen bir cümle bile öyle çok mutlu eder ki insanı yeter ki samimi olsun senin söylediklerin de bana öyle geldi güveniyorum ama dedim ya çevremde öyle bir baskı var ki erkektirr kızım die:1no2:ama dediğin gibi sadakat her şey onda saklı

bazen burayı takdir etmiyo degilim.çünkü kimse kimsenin osuna busuna karışmıyo.hrkes kendini yaşıyor.ne yazık ki ülkemizin en sinir bozucu şeylerinden biri de insanların hemen kafa karıştırıp moral bozması bence.sen gene de güçlü ol güven ona inşallah herşey de iyi olur.bence herkese de çok iyi bilir gözüyle bakma.herkesin kaderi farklı inan .biri bişeyden sıkntı ceker digeri o sıkntıyı hiç yaşamaz.aldırma soylenenlere boşuna da üzülme...

Merhabalar ben de aranıza yeni katıldım. Nisan 2007den beri Türkiye Moskova arası mekik dokuyorum...kafamçokkarıştı

ayselcim burdayim geldim ama МГУ da dil kursuna basladim bayagi yogun gidiyo o yuzden internetten ve steden uzak kaldim.

hoşgeldin nerelerdeydin uzun zamandır?tanımasamda seni gercekten bir anlam veremedim birden kaybolmana.ama iyi olmana sevindim dil kursunda da başarılar dilerim.

aysel merhaba nasilsin? uzun zamandir giremiyorum internet baglantimizda sorun vardi...yeni uye olan arkadaslar hosgeldiniz.

merhaba Ebce iyiyim sagol sende iyisin sanırım.bizde herşey yolunda yeni arkadaşlarla tanışıyorum ve bu beni cok mutlu ediyor. Eskisi kadar sıkıntım kalmadı.Bayagı alıştım hatta.bi de şu rusçamı ilerletebilirsem tam süper olacak.artık sende yazmaya devam edersin gorüşürüz..

merhaba arkadaşlar benim size bir sorum olacak türkiyeye yeni gelen bir spor aleti var adı leg macig sanırım orada uzun süredir kullanılıyor siz daha önce duymuşmuydunuz nasıl bir alet faydası varmı bacakları eritmeye yardım ederseniz çok sevinirim sevgiler...

ceyda_ak84, Cok basit bir spor aleti. American mali, reklam yapiyorlar.
29693_leg-magic-pic2.jpg

Ben evde yapiyorum aerobik KALLANETIK. Ben size verebilirim link, ama sadece bende rusca kallanetik var.

merhaba arkadaşlar benim eşimde moskowaya çalışmaya gidecek....aslında etraftan aldıgım tepkilerden şahsen çok rahatsızım.ama işsizde türkiyede yaşanmıyo..sizlerle paylaşmak istedim.görüşelim şekerler.

kızlar selaaaaaaam ben sevramu hatırladınız mı belkide unutmuşsunuzdur çünkü uzun zamandır yazmıyorudum .e sebebi var yazmamamın:))doğum yaptım çok tatlı bir kızım oldu şimdi ayağa kalktım kzımda biraz büyüdü(2 aylık) artık bende düzenli olarak yazabileceğim ben hala türkiyedeyim eşim moskovada okullar kapanınca geleceğiz ama şimdiden kara kara düşünüyorum çünkü kızım 1.sınıfı okuyor burada oraya gelince ne yapacağız bilmiyorum valla.türk okulu var mı yok mu onu bile bilmiyoruz bilgisi olan varsa lütfen bana yazsın en azından heryerde olan özel türk okulları var belki orayı bilen vardır ilk okulları varmı cevap bekliyorum
gelince görüşelim inşl.
bu arada eşim hala düzgün bir ev bulamamış 2 odalı bir evde oturuyo ama bin küsür dolar ve ev berbatmış biz ev arıyoruz aklınızda olsun .

selam sevda hoşgeldin yine.seni merak ediyodum gercekten ama dogum yapmışsın Allah evladını hayırlı etsin inşallah.3,4 ay sonra aramıza gelecek olman sevindirdi beni.okul konusunda ise evet turk okulları varmış ama evine uzak olursa ulaşım sorununu nasıl çozersin bilmiyorum.burda yogun bir trafik var.küçük bir çocuk nasıl dayanabilir bilemiyorum.gelince daha net gorup kendin karar verebilirsin.ev konusunda hangi bolgede ev arıyorsunuz aklımızda olsun belki bi faydamız olur.Allah şimdiden yardımcınız olsun diyorum.ve gelmeden ozleyebilecegin herseyi doya doya yap tavsiyesini sana vermek istiyorum.gorüşmek üzere hoşçakal

selam sevda hoşgeldin yine.seni merak ediyodum gercekten ama dogum yapmışsın Allah evladını hayırlı etsin inşallah.3,4 ay sonra aramıza gelecek olman sevindirdi beni.okul konusunda ise evet turk okulları varmış ama evine uzak olursa ulaşım sorununu nasıl çozersin bilmiyorum.burda yogun bir trafik var.küçük bir çocuk nasıl dayanabilir bilemiyorum.gelince daha net gorup kendin karar verebilirsin.ev konusunda hangi bolgede ev arıyorsunuz aklımızda olsun belki bi faydamız olur.Allah şimdiden yardımcınız olsun diyorum.ve gelmeden ozleyebilecegin herseyi doya doya yap tavsiyesini sana vermek istiyorum.gorüşmek üzere hoşçakal

teşekkür ederim aysel.öncelikler türk okulunun olduğuna sevindim .ulaşım sorununu dediğin gibi nasıl hallederiz onu bende bilmiyorum eşimin arabası var onunla olmaz mı .
oradaki türk arkadaşlar nereye gönderiyo acaba çocuklarını .rus okuluna gönderiyolarsa dil problemini nasıl hallediyolar ki acaba .
bu arada ev okula yakın bi yerlerde olsada olur yada madem orada heryer birbirine çok uzak nerde olursa olsun .Ama ben yinede eşime sorarım semt olayını .

kızlar selaaaaaaam ben sevramu hatırladınız mı belkide unutmuşsunuzdur çünkü uzun zamandır yazmıyorudum .e sebebi var yazmamamın:))doğum yaptım çok tatlı bir kızım oldu şimdi ayağa kalktım kzımda biraz büyüdü(2 aylık) artık bende düzenli olarak yazabileceğim ben hala türkiyedeyim eşim moskovada okullar kapanınca geleceğiz ama şimdiden kara kara düşünüyorum çünkü kızım 1.sınıfı okuyor burada oraya gelince ne yapacağız bilmiyorum valla.türk okulu var mı yok mu onu bile bilmiyoruz bilgisi olan varsa lütfen bana yazsın en azından heryerde olan özel türk okulları var belki orayı bilen vardır ilk okulları varmı cevap bekliyorum
gelince görüşelim inşl.
bu arada eşim hala düzgün bir ev bulamamış 2 odalı bir evde oturuyo ama bin küsür dolar ve ev berbatmış biz ev arıyoruz aklınızda olsun .
Merhaba sevramu kizina :nazar:uzun saglikli ve mutlu omurler diliyorum, a.s.
Canim Moskova da benim bildigim Turk okulu yok, soyleki tamamen Turkce egitim veren okul yok. Sadece Turkce dili egitim dersi olan okul var.
Bence kizini evinizin yanindaki okula vermen en iyisi, cocuklar cok cabuk uyum sagliyor ve dili ogreniyorlar,a.s
Benim 2 cocugimda rus devlet okulunda okuyorlar, egitimde oldukca iyi. a.s

Arkadaşım diyelimki birkaç yıl sonra Türkiyeye geri döndük o zaman o okulların geçerliliği oluyomu yani kaldığı yerden devam edebiliyor mu öğrenci bir bilgin var mı

Tabiiki devam edebilir, hangi sinifta ise, ve sundan emin olabilirsin egitim duzeyi sinif olarak burasi Turkiyeden daha ileri, yani orada 3 veya dorduncu sinifta gosterilen konular burada 2.sinifta veriliyor.

X