Rusya Paylasim Alani

benim dinimde bebek aldırmak büyük günah oldugu için bişey yapamadım.yoksa Rusyada bir bebek asla istemezdim.
Bebek aldırmak büyük günah olduğunu biliyorum.Elhamdulillah ben de müslümanum.
Allah sanada 2 çocuk vermiş ne güzel.Ya onlarda olmasaydı ne yapardın?.
Çocuklarım olmasaydı ne yapardım bilmem.Onlar benim herşeyim.
Eşim ikinci çocuğu istemiyordu çünkü benim için hamilelik tehlikeliydi (2006da beyin kanaması geçerdim).Benim için de hamileliğim sürpriz oldu.Eşim benden daha çok korkuyordu ama Allahın yardımıyla hamileliğim iyi geçti.
Bu ikinci evliliğim eşimle 2. sene beraberiz.Oğlumu eşim evlatlık etti.Eşimin memlekete daha gitmedim.Düğünümüzde eşimin abileri vardı onlar da Moskovada çalıiıyorlar.Yazın nasip olursa Sinopa gidecem.
doktor başka bir hastanenin başhekimiymiş.dogum için o hastaneyle anlaşmam gerekiyormuş.
Moskovada en çok hastane belki çok komforlu değil ama en önemli-orda çalişan doktorlar tecrübeli.Sen korkma herşey iyi olacak! Peki doktorla nasıl anlaşıyorsun?Eşin mi tercumanlık ediyor?

sanada çok geçmiş olsun.zor günler yaşamışsın sanırım.Allah tekrar göstermesin.çocukların ve eşinle uzun ve mutlu yaşarsın inşallah.buradaki doktor konusuna gelince çok yaşlı bir bayan eminim tecrübesi yüksektir.doktora giderken eşimin işyerinde çalışan moldovalı bir arkadaş var.o hem rusca hem turkce biliyor.beraber gittik şimdiye kadar.Ama o da hamile ve bazı riskler oldugu için belki 1 ay sonra yani 7 aylık hamile oldugunda bebegi ameliyatla mecburen dunyaya getirecek.bundan sonraki kontrollere yine işyerinde işe yeni başlayan bir azeri bayanla devam edecegim sanırım.

Merhaba Aysel.
Bugün birisiyle konuştum bir doğum evinde türkçe bilen doktor varmış.O hastanede benim birkaç tanıdığım doğum yaptılar.İyi bir hastane diyorlar.
Senin çocuklar burda mı Türkiyede mi?Burdaysa hangi okula gidiyorlar?Oğlumu Türk okula verecektim bu sene ama olmadı.Seneye rus okula gidecek.Oğlum türkçe öğrendi biraz çocuklar büyüklerden daha çabuk yabancı dil öğreniyorlar.
Eşim bugün protesto yapti- artık rus yemekleri yemek istemiyorrr :uhm:

çok teşekkürler galya benim için zaman harcamış ugraşmışsın.ama benim şimdi gittigim doktor sadece kendi çalıştıgı hastanede dogum yaptırıyormuş.eger onunla herhangi bir problem olursa senden yardım isterim.benim çocuklar burdalar.kızım aeroportta madi universiteye başladı.diger 2 oglum daha once oturdugum yerde rus okuluna başlamışlardı.şimdi de şolkovskaya da bir okula kayıt olacaklar.ama tatilin bitmesini bekliyoruz.Türk yemekleri konusunda yardıma ihtiyaç duyarsan sana yardımcı olmaktan mutlu olurum ayrıca msn adresin varsa bana ozel mesajla verebilir misin

Benim MSN adresim var ama özel mesaj gönderemiyorum!Sen bana özel mesajla gönderebilir misin ?

ben sana özel mesaj la gondermeye çalıştım galya.ama senin ozel mesaj alma ayarlarının kapalı oldugu uyarısı veriliyor.profilim seçeneginden açarsan mesaj alır ve gonderebilirsin sanırım.

ben sana özel mesaj la gondermeye çalıştım galya.ama senin ozel mesaj alma ayarlarının kapalı oldugu uyarısı veriliyor.profilim seçeneginden açarsan mesaj alır ve gonderebilirsin sanırım.

Bugün özel mesaj almayı açtım...Profilimde benim MSN adresimi yazdım.

Herkese Merhabalar...
Bende aranıza Moskova'dan katılıyorum. Yazılarınızı okudum, Ayselcigim fazla dusunme ınşallah her sey iyi olur, Bak Moskova da Turk doktor var kadın dogum uzmanı bence sen bu doktora gıtmelısın, dogum yaparken strese gırmezsın en azında. Ayrıca bızlerde elımızde geldıgı kadar sana yardımcı oluruz.

hoşgeldin aramıza Lavinya.MOskovada yaşıyan Türk arkadaş mısın rus arkadaş mısın?aslında farketmez sadece meraktan sordum.iyi dileklerin için çok teşekkür edrim.daha fazla tanışmak dilegiyle..

hoşgeldin aramıza Lavinya.MOskovada yaşıyan Türk arkadaş mısın rus arkadaş mısın?aslında farketmez sadece meraktan sordum.iyi dileklerin için çok teşekkür edrim.daha fazla tanışmak dilegiyle..
Hoşbulduk canım ben Türküm, dedigin gibi aslında fark etmez ya Türk veya rus oluşumuz.
Önemli olan burada yardımlaşmak ve yeni dostluklar oluşturmaktır.
Tabiiki daha fazla tanışacagız,Istersen özelde Msn adresini gönderebilirsin.
Görüşmek üzere.

Hoşbulduk canım ben Türküm, dedigin gibi aslında fark etmez ya Türk veya rus oluşumuz.
Önemli olan burada yardımlaşmak ve yeni dostluklar oluşturmaktır.
Tabiiki daha fazla tanışacagız,Istersen özelde Msn adresini gönderebilirsin.
Görüşmek üzere.

selam tekrar sana özelden msn adrsimi yolladım.oradan uzun uzun yazışırız artık.Moskovalı ile bayagı tanıştık.ne güzel arkadaşlarım oluyor.çok mutluyum.

selam tekrar sana özelden msn adrsimi yolladım.oradan uzun uzun yazışırız artık.Moskovalı ile bayagı tanıştık.ne güzel arkadaşlarım oluyor.çok mutluyum.
Ayselcigim ben senin ozel mesajini alamadim,:1no2: ben sana msn adresimi gonderdim. Gorusmek dilegiyle.

Merhaba!a.s.
Ben yeni üye oldum.Ben de Moskovada yaşıyorum.Ben rusum.Eşim türk.Daha birkaç sene burda yaşamak planlıyoruz.
İki çocuğum var-Emir ve Dilara.
Size rusça öğrenmek için yardım edebilirim isterseniz.

privetik galya. eto feyza. maya doçka toje zavut dilara. ya turçenka.estli hoçiş; day mne msn adress.Şeniz

zdrastvuyi Galya yabı hotela s toboyi paznakomitsa esli ne vazracaeş
ya civu v turkiye ist zamucem 2 doçki est umenya budu cdat otveta
dosvidaniya

merhaba hanımlar be yeni üyeyim bu forumdan çok şey öğrendim bir de rusyadakiler forumunu görünce bayıldım ben henüz türkiyedeyim ama nişanlım moskovada o giderken çok sorun yaptım ama pek belli etmedim ona kalsa beni hemen yanına almak istiyor ama benim iyi bir işim var ve oraya uyum sağlayamayacağımı düşünüyorum ama bi tarafımda ondan ayrı kalmayı istemiyor.Kafam o kadar karışık ki bir de saolsun arkadşlarım baya bi moralimi bozuyorlar yok rus kızları çok güzelmiş falan filan eee bende güzelim:) şaka bi yana niye bana destek olacakları yerde böyle davranıyorlar biz gerçekten çok seviyoruz birbirimizi :KK43:

hoşgeldin tery uyeligin hayırlı olsun.sana bazı konularda yardımcı olmak biz Rusyadakilerin görevi bence.Öncelikle haklısın buraya uyum saglamak gerçekten cok kolay degil.ama sabır gösterebileceksen zamanla bu sorunu aşıyosun.sanırım buraya gelen herkes yaşadı bunların çogunu.Rus kızları evet genel olarak çok düzgün fizige sahipler.hepsinin yüzleri cok guzel degil ama vucut hatları gercekten cok iyi.Burda iş biraz sadakata baglı bence.inşallah hakkınızda herşey hayırlı olur.soruların olursa sana bu bolümden butun arkadaşlar ve ben yardımcı oluruz canım.kendine iyi bak

X