Rusya Paylasim Alani

ya arkadaşlar benim 20 yaşında agır baslı hanım hanımcık bi kızım var .Turk bir kız arkadas arıyo ama hala tanışamadı oyle bir arkadasla.belki sizlerin tanıdıkları vardır.Ayrıca Madi de hazırlık sınıfında okuyor bu sene dil ogrenmek için.hadi bakalım yardım cok canı sıkılıyor okuldakiler hep yabancı onlarla ingilizce konusup dostluk kurdu ama Turk arkadasın yerini tutmuyor diye dusunuyor.

ben bu sene yine yönetimdeyim. süper planlarımız var valla üye yaparız seni eylülde üyelikler. bomba gibiyiz vallabu sene var ya

sen çocuk kulübünde çalışmak ister misin? hem kızın da gelmiş olur kulübe. çok keyifli

bunu konusalım valla,kulaga hoş gelıyor:)

Nasılsınız ,uzun zamandır girememiştim.Günleriniz nasıl geçiyor,Türkiye de havalar hala ısınmadı.Bu arada ben de oaraya gelecektim bilenleriniz vardır ama malesef eşim kızımın okulundan dolayı birtürlü bizi aldırmıyor.
Türk okulu yok,Rus okullarında da ahlak malum olduğundan dolayı(öyle diyolarmışşş) gelemedik.Ya kendisi Türkiyeye gelecek yada biz biraz daha ayrı yaşayacağız .
Ya neden Devletimizin okulları veya Özel Türk Kolejleri yok.Seneye açılma gibi bir durum var mı yok mu taaaaaaaaa Afrikalarda Türk okulu var birsürü Türkün olduğu Rusyada ve de başkentte Türklere ait bir okul yok.
Şimdi oradaki Türk vatandaşlar çocuklarını Rus devlet okuluna gönderdikten sonra takibini nasıl yapacak .Annelerin birkere çok yi rusça bilmesi gerekiyo ki çocuğuna derslerinde yardımcı olabilsin
Çok zor bir durum yaaaaaaaaaaa.
Şimdi ben sırf bu yüzden eşimden ayrı kalmak zorundayım.VAALA NE YAPACAĞIMIZI BİLEMİYORUZ .kafamçokkarıştısenağlama

sevramu benim 2 çocuğum da rus kolejine gidiyor eğitiminden çok memnunum ama elbette hiç sorun yaşamadığımı söyleyemem :)

türk okulu için burada çok çaba sarf ettim, çok savaşlar verdim ancak malesef başarılı olamadım. çünkü devlet desteklemeden birşey yapmak imkansız :KK43:

sevramu benim 2 çocuğum da rus kolejine gidiyor eğitiminden çok memnunum ama elbette hiç sorun yaşamadığımı söyleyemem :)

türk okulu için burada çok çaba sarf ettim, çok savaşlar verdim ancak malesef başarılı olamadım. çünkü devlet desteklemeden birşey yapmak imkansız :KK43:

evet eskıden okumustum ama hanı merklıların ordugu yerde:)))
ama neslıhan ablanın cok ugrastıgını bılıyorum bu konuda,
yanılmıyorum dımı

Nasılsınız ,uzun zamandır girememiştim.Günleriniz nasıl geçiyor,Türkiye de havalar hala ısınmadı.Bu arada ben de oaraya gelecektim bilenleriniz vardır ama malesef eşim kızımın okulundan dolayı birtürlü bizi aldırmıyor.
Türk okulu yok,Rus okullarında da ahlak malum olduğundan dolayı(öyle diyolarmışşş) gelemedik.Ya kendisi Türkiyeye gelecek yada biz biraz daha ayrı yaşayacağız .
Ya neden Devletimizin okulları veya Özel Türk Kolejleri yok.Seneye açılma gibi bir durum var mı yok mu taaaaaaaaa Afrikalarda Türk okulu var birsürü Türkün olduğu Rusyada ve de başkentte Türklere ait bir okul yok.
Şimdi oradaki Türk vatandaşlar çocuklarını Rus devlet okuluna gönderdikten sonra takibini nasıl yapacak .Annelerin birkere çok yi rusça bilmesi gerekiyo ki çocuğuna derslerinde yardımcı olabilsin
Çok zor bir durum yaaaaaaaaaaa.
Şimdi ben sırf bu yüzden eşimden ayrı kalmak zorundayım.VAALA NE YAPACAĞIMIZI BİLEMİYORUZ .kafamçokkarıştısenağlama

boş zamanlarında özel ıngılızce dersı aldırsanız ıngılız okuluna yollarsınız cocukta daha az bocalamıs olur,
ıkı dılı bırdan ogrenmıs olur hemde

evet eskıden okumustum ama hanı merklıların ordugu yerde:)))
ama neslıhan ablanın cok ugrastıgını bılıyorum bu konuda,
yanılmıyorum dımı

doğru hatırlıyorsun, neslihan türkiyeden nuran ve ben de buradan canımızı dişimize taktık uğraştık ama malesef 3 kişinin çabası ile olmadı :KK43:

doğru hatırlıyorsun, neslihan türkiyeden nuran ve ben de buradan canımızı dişimize taktık uğraştık ama malesef 3 kişinin çabası ile olmadı :KK43:

sonunda moskovaya iyi bir türk okulu acılır ama bız o günler görürmüyüz acaba,
şahsen ben görmek ıstemem heheh:roflol:

o zamana kadar senınkılerde üniversite okuyor olabılır ama:))))

benım gormek ıstemem demem yanı kızımı orda okula vermek zorunda kalmam anlamındaydı :))))

anladın canım senin dediğini :) ben daha burada kalmak istiyorum da o bakımdan yoksa çocukların artık bu saatten sonra okulunu zaten değiştirmem :)

tamam moskova güzel ama asla istanbulun yerını tutamaz,
ıstanbulda yasamadıgın ıcın anlayamazsın benı,
ben o yuzden fazla kalamıyorum moskovada,daral gelıyor...

bendeniz sen İstanbulun neresindensin acaba?İstanbul aşıgı olmak ne guzel. bende aynı dusunuyorum .canım istanbul.

Zaten ben de Moskova'yı daha çok seviyorum demiyorum ki... İnsanın kendi memleketi gibi hiçbir yer olmaz. Ama buranın bu kadar nefret edilesi, yaşanmaz ve kötü bir yer olduğunu kabul etmiyorum. Buradaki şartlarımı bana sunsalar İstanbul'da elbette ben de kendi ülkemde yaşamayı tercih ederim...

Ama şu da var tabi insan sanat okuyup da sanatın merkezi kabul edilen sayılı şehirlerden birine gelince, elbette ister istemez etkileniyor...

Zaten ben de Moskova'yı daha çok seviyorum demiyorum ki... İnsanın kendi memleketi gibi hiçbir yer olmaz. Ama buranın bu kadar nefret edilesi, yaşanmaz ve kötü bir yer olduğunu kabul etmiyorum. Buradaki şartlarımı bana sunsalar İstanbul'da elbette ben de kendi ülkemde yaşamayı tercih ederim...

Ama şu da var tabi insan sanat okuyup da sanatın merkezi kabul edilen sayılı şehirlerden birine gelince, elbette ister istemez etkileniyor...

nefret etmıyorum ama sevmedıım bı gercek,
ben burda turkıyede öyle imkanlarımı bırakıp gittimki moskovaya,
ordakı ve burdakı yasantımı goren arkadaslar bana delırmıs oldugumu soyluyorlar...
hayatımda yaptıgım en buyuk fedakarlık dıyebılırım...
ben moskovada da arabayla gezmek ısterdım ama ne mumkun kasap dolu resmen

bendeniz sen İstanbulun neresindensin acaba?İstanbul aşıgı olmak ne guzel. bende aynı dusunuyorum .canım istanbul.

bakırköy tarafındayım,sen ne taraftaydın ıstanbulda?
şu anda ıstanbuldayım hepınızın yerıne tadını cıkarırım merak etmeyın,
istanbuldan vazgecemıyorum doğdugum buyudugum yer,
ve ıstanbulu hiç bi ülkeye değişmem,
belkı ankara ızmır baska bı sehırden olsam bu kadar zor olmazdı rusyada yasamak

X