• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş kişisi sorunsalı

Bende hamıleyım senınkı tamamen şımarıklık benımkıne ben ellı kez al desem anca alır sevgı sözü söylemede cımrıdır
Adam yaptığı halde bıde kendılıgınden düşünmedi dıye kavga çıkarmak nedır dusunemıyor demekkı ıncelıgı düşünecek kadar hassas degıller bızım gıbı
Şımarıklık babası odun olacakmısta cartmısta curtmusta
Keyfı stres olup bebeğe boş yere stres hormonu yükleyecek kadar şımarık ve bencılsınız bebeğe yazık

Öncelikle yatak ayırmak doğru değil, şahsi fikrim. Eşle yatağı paylaşmamak için çok büyük bir şey olmalı diye düşünüyorum.
Eşiniz en başından beri böyleymiş hiç değişmemiş. Sadece siz yeni yeni rahatsız olmaya başlamışsınız. Bilip tanıyarak kabul edip evlendiğiniz kişiyi değiştirmeye çalışmak sadece sizi yorar.
Bu kadar kızıp, bağırıp, yatakları ayıracak, küsecek bir durum göremiyorum.
Bebeğinize sağlıkla kavuşun

Benım eşimde almayı beceremıyor alma die sürekli tembihlerim 🤣özel günlerde ben secerım o alır geçen doğum günümde bileklik almış habersiz 🤣🤣ama yine tarzımla alakası yok o kırılmasın die kullanıyorum alıp kenara da atmam aldığını .. bana dediki eve bıseyler alsam gelsem evin ıhtıyacı hediye olmaz beceremıyorım benı böyle kabul eder misin napayım tek kusuru hediye almamak die duygusal boşluğa mı düşeyim ☺️ seni seviyorum demenın birsürü yolu var 15 sene oldu biz küs yatmayı da bilmeyız küs olmayıda bilmeyız yatak ayırmak da bilmeyiz .

ama yanlıs anlamayın söylucem şeyi bu adam dün böyle olmamıştır neden içiniz soğurken batan gemiye yolcu aldınız ? (Çocuk ) Cevap vermek zorunda değilsiniz bu soruya.

Ben böyle eve çiçekle böcekle gelen bir adamdan şüphe ederim, bilmiyorum belki karşı çıkanlar olur ama erkeklerin ruhunda o incelik yok. Aslında adam neyse o, değişmemiş. Böyle kabul edip çocuk yapmışsınız, boş tartışmalar yaratıp yıpratmayın evliliğinizi.

Bende hamıleyım senınkı tamamen şımarıklık benımkıne ben ellı kez al desem anca alır sevgı sözü söylemede cımrıdır
Adam yaptığı halde bıde kendılıgınden düşünmedi dıye kavga çıkarmak nedır dusunemıyor demekkı ıncelıgı düşünecek kadar hassas degıller bızım gıbı
Keyfı stres olup bebeğe boş yere stres hormonu yükleyecek kadar şımarık ve bencılsınız bebeğe yazık
Konu sahibi şımarık değil, siz fazla yetiniyorsunuz. İnsan hayat paylaştığı kişiden ilgi ve özen görmelidir, eşinizden hayat arkadaşınızdan da bunu görmeyecekseniz hayatınızda olmasının ne anlamı var?

Bunu sorgulayan, bunu hak ettiğini bilerek bekleyen kişiler de şımarık değil, neyi neden hak ettiğini bilen öz saygısı sağlıklı olan kişilerdir.

Kendimizi değersiz hissettiren, en ufak bir inceliği gösteremeyen, sevgisini paylaşmayan kişileri de kabul etmek zorunda değiliz.

Pek yoktu ama gözüme de hiç batmıyordu ta ki bu zamana kadar.
İnsanları bir şekilde beğenip kabul edip evleniyorsunuz sonra istediğiniz kalıba sokmaya çalışıyorsunuz. Girmeyince de kişiyi suçluyorsunuz.

Aynı şey size yapılsa yer yerinden oynar kadın olduğunuz için.

Valla zaten şu ekonomide şu gergin ülkede yaşamak zor bi de siz adamı bunaltıyorsunuz. Siz anne olacaksanız o da baba olacak. Adamın iç dünyasında ne yaşadığını,ne kaygıları olduğunu biliyor musunuz ?

Haaa evlenmeden önce kapıdan çiçeklerle yatan adam öküze döner hep beraber kızalım. Ama adam değişmemiş ki yapmıyormuş yine yapmıyor. Yemeğe götürüyor istediğini alıyor ama sana yetmiyor diyorsun ki değiş.

Konu sahibi şımarık değil, siz fazla yetiniyorsunuz. İnsan hayat paylaştığı kişiden ilgi ve özen görmelidir, eşinizden hayat arkadaşınızdan da bunu görmeyecekseniz hayatınızda olmasının ne anlamı var?

Bunu sorgulayan, bunu hak ettiğini bilerek bekleyen kişiler de şımarık değil, neyi neden hak ettiğini bilen öz saygısı sağlıklı olan kişilerdir.

Kendimizi değersiz hissettiren, en ufak bir inceliği gösteremeyen, sevgisini paylaşmayan kişileri de kabul etmek zorunda değiliz.
Kabul etmek zorunda değilseniz öyle olmayan adamlarla evlenin sizde. Adam sevgiliyken de yapmıyormuş.
Arkadaş evlenmeden önce her şeye tamam tamam deyip sonra niye insanları kalıba sokmaya çalışıyorsunuz ? Aynısı size yapılsa tamam diyecek misiniz?
Siz evlenmeden önce aileyle beraber yaşamam dediğinizde tamam denilip evlenince size hayır benim fikrim değişti ben böyle istiyorum dediğinde kocanız tamam diyecek misiniz? Bu basit bir örnek.

Kabul etmek zorunda değilseniz öyle olmayan adamlarla evlenin sizde. Adam sevgiliyken de yapmıyormuş.
Arkadaş evlenmeden önce her şeye tamam tamam deyip sonra niye insanları kalıba sokmaya çalışıyorsunuz ? Aynısı size yapılsa tamam diyecek misiniz?
Siz evlenmeden önce aileyle beraber yaşamam dediğinizde tamam denilip evlenince size hayır benim fikrim değişti ben böyle istiyorum dediğinde kocanız tamam diyecek misiniz? Bu basit bir örnek.
Bu da kadının suçu tabii ki, evlenince düzelir olmadı çocuk yapayım diye diye klasik mutsuz aile döngüsünü devam ettirip duruyorlar ama bu şekilde farkındalık kazanmasi da bir şeydir.

Şimdi sizin dediğinizi yapmaya çalışsa bunu da yapamaz çünkü farkına varmış bir kere, eşinin bu karakteri kendisini eksik ve değersiz hissettiriyor bunu bastırmaya çalışarak ama halledemeyerek eksik/yarım devam etmeye çalışacak.

Bu da kadının suçu tabii ki, evlenince düzelir olmadı çocuk yapayım diye diye klasik mutsuz aile döngüsünü devam ettirip duruyorlar ama bu şekilde farkındalık kazanmasi da bir şeydir.

Şimdi sizin dediğinizi yapmaya çalışsa bunu da yapamaz çünkü farkına varmış bir kere, eşinin bu karakteri kendisini eksik ve değersiz hissettiriyor bunu bastırmaya çalışarak ama halledemeyerek eksik/yarım devam etmeye çalışacak.
İnsan biraz olduğu içinde mutlu olmalı bence. Diyor ki bir şeyi istesem alır sadece. Yav kardeş iste o zaman 😄 sonuçta alıyor mu alıyor. Özel günde yemeğe götürüyormuş isteyince alıyormuş.
Hayır erkeklerde tuhaf canlılar bir gün kafaları bi atıyor. Eeh yeter be sende hiçbir şeyden memnun olmuyorsun yok artık bundan sonra. Deyip komple çekiliyorlar köşelerine

Adamı böyle sevmişsin kabul etmişsin evlenmişsin üstüne çocuk yapmışsın , bütün bunlar olmadan önce takacaktın bu konuya şimdi değil

İnsan biraz olduğu içinde mutlu olmalı bence. Diyor ki bir şeyi istesem alır sadece. Yav kardeş iste o zaman 😄 sonuçta alıyor mu alıyor. Özel günde yemeğe götürüyormuş isteyince alıyormuş.
Hayır erkeklerde tuhaf canlılar bir gün kafaları bi atıyor. Eeh yeter be sende hiçbir şeyden memnun olmuyorsun yok artık bundan sonra. Deyip komple çekiliyorlar köşelerine
Erkekler tuhaf canlı falan değil böyle diyerek emek vermemelerini, özen gostermemelerini, içlerinden gelerek sevgilerini paylasmamalarini normalleştirmek tuhaf asıl. Ama neyse ki artık kadınlarda değerli olduklarını ve talep etmeden sevilip, özen görmeyi hak etitklerini idrak etmeye başladılar..

Erkekler tuhaf canlı falan değil böyle diyerek emek vermemelerini, özen gostermemelerini, içlerinden gelerek sevgilerini paylasmamalarini normalleştirmek tuhaf asıl. Ama neyse ki artık kadınlarda değerli olduklarını ve talep etmeden sevilip, özen görmeyi hak etitklerini idrak etmeye başladılar..
Hadi bakalım idrak yolları daha erken açılır da inşallah evlenmek için değil de istedikleri gibi insanla olduğu için evlenirler. Amiiiiin

evet karnındakı çocuğu stresten kasım kasım kasarken şımarıklık degıl haklısınız
Benımkı ekstra takmamazlıga geldı o ayrı ama konu sahıbınınkı ortada bısey yokken kavga çıkarıp huzursuzluk çıkarmasından ıbaret
Her şeye çok layıktıda başta böyle olduğunu bıldıgı halde kabul edıp neden evlendi ? Hanı çok layıktı ya ? Kabul etmıyordu ?
Ikıncısı cocuga stres hormonuyla sıkması kı çok zararlı bılıyoruz şımarıklık en büyük bencıllık degılde ne ?
Sacmalıklarınızı kendınıze saklayın

Ya böyle burda erkeklere falan sallamak, odunlar zaten aman ne anlar falan demek iyi geliyor yalnız değilmişim bak diye rahatlıyorsunuz ama dışarda adam gibi adamlar da var üzgünüm. Benim çevremde eşini mutlu etmek için gözünün içine bakan bir sürü adam var. Ha bence konu sahibinin eşi de gayet eşini seven elinden geleni yapan bir adam. Sadece evlenirken aman erkekler böyle diyip bir sürü şeyi kabul edip sonra evlenince beklentilerin değişmesini pek anlamlı bulmuyorum ben. Tam tersi evlenirken her şeyi ince eleyip sonra evlenince pozitif şeylere odaklanmak gerekiyor huzur için. Bakın adam siz isteyince yapıyor gönlünüzü hoş etmeye çalışıyormuş e tamam. Sizdeki malzeme bu. Sürekli memnuniyetsiz davranırsanız içinden o da gelmeyecek yetersiz hissedip agresifleşecek. Kendi kendine fark etmesi düşünmesi sizi mutlu etmek için ihtiyacınız olan şeyi bulması biraz incelik biraz duygusal zeka istiyor, o da yoksa yoktur. Küserek, bekleyerek değiştiremezsiniz

Hak ettıgını bılen demıs ya ben oraya takıldım zaten ,adam oncesınde böyleymiş saklamamış ha benımkı sakladı herseyı o ayrı
Bu kadında bıle bıle kabul etmıs ,sımdı gelmıs ne ıstedıgını bılen layık olan oluyo haha
E kabul etmeyeydin o zaman ? Hanı ne ıstedıgını bılen kaydığını bılen kışıydın ya

evet karnındakı çocuğu stresten kasım kasım kasarken şımarıklık degıl haklısınız
Benımkı ekstra takmamazlıga geldı o ayrı ama konu sahıbınınkı ortada bısey yokken kavga çıkarıp huzursuzluk çıkarmasından ıbaret
Her şeye çok layıktıda başta böyle olduğunu bıldıgı halde kabul edıp neden evlendi ? Hanı çok layıktı ya ? Kabul etmıyordu ?
Ikıncısı cocuga stres hormonuyla sıkması kı çok zararlı bılıyoruz şımarıklık en büyük bencıllık degılde ne ?
Sacmalıklarınızı kendınıze saklayın
Ya kadını değersiz hissettirmis bunun nesi önemsiz? Siz kendinize öyle davranılmasını hafife alabilirsiniz ama alamayan insanlar da var. Her şeyini hoş gördüğünüz adamlar evlenince kendilerini iyice salıyor, konu sahibi yanlış kişiyi seçti diye mutlu olmaya çabalarken zaten YİNE mutsuz olacak.

Sevgi ve saygı hak edilen bir şeydir ve karşıdan bunu göremeyince kim olsa kötü hisseder ve haksızlığa uğradığını düşünür.

Bunları saçma bulup sevgisiz, özensiz, eşit hakların olmadığı evliliğinizde mutluluklar o zaman size.

Hak ettıgını bılen demıs ya ben oraya takıldım zaten ,adam oncesınde böyleymiş saklamamış ha benımkı sakladı herseyı o ayrı
Bu kadında bıle bıle kabul etmıs ,sımdı gelmıs ne ıstedıgını bılen layık olan oluyo haha
E kabul etmeyeydin o zaman ? Hanı ne ıstedıgını bılen kaydığını bılen kışıydın ya
Bak şimdi yeni bi konu var bdv de . Güvensizlik yaşadığı ama nişanlanacağı kişiden bahseden. Ben bu insanları anlamıyorum vallahi anlamıyorum

Iyi geceler kızlar, konuşacak hiç kimseyi bulamadım buraya yazıp sizin fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.
32 haftalik hamileyim, duygularımı bu yuzden mi bu kadar yogun yasiyorum bilmiyorum. Yorum yaparken lütfen hamile olduğumu da göz önünde bulundurun.
Eşim normal hatta fazlaca ataerkil bir ailede büyümüş. Ailesinde öyle eşler arası özel jestler hediyeler kadının gönlünü alma vs. Görmemiş. Ama bu böyle şeyleri bilmediği anlamına gelmiyor tabii. Üniversite okumuş görmüş geçirmiş biri. Sadece ailesi böyle değil.
Hamileligimden mi kaynaklı bilmiyorum ama artık eşimden daha düşünceli davranışlar bekliyorum. Beni mutlu edecek en ufak bir hediye bir düşünce. Ama yok asla yok. İstediğim ne varsa istediğim an alır yapar onda bir sorun yok ama ben artık istemeden onun düşünmesini istiyorum. Bu yüzden çok kavgalar çıkardım ama değişen hiçbir şey olmadı tam aksi aramız daha çok açıldı. Daha da düşüncesiz davranmaya başladı.
Evet şuan da maddi olarak zor süreçler geçiriyoruz bebek olacak masraflar arttı illaki onun da kendisine göre sıkıntıları düşünceleri var. Ama jest yapmak eşini mutlu etmek sadece maddiyatla olan bir şey değil ki bunu kendisine de defalarca anlattım, neyini eksik ettim ki diyor. Sorun duygusal açlık. Dun o kadar sinirlendim ki yanında yatmadım. Bugün de yüzüne bile bakmadım gün boyu bir kaç kere konuşmaya çalıştı yüz vermeyince geri gitti. İlişkimiz için çok cabasiz kalıyor. Ben onun kalbini kirsam onu üzgün görsem kaç takla atıyorum mutlu olsun duzelelim diye. Ama aynı çabayı ondan göremiyorum. Çok mu odun bir adam bilmiyorum ama sürekli üzülüp ağlıyorum bebeğime de üzülüyorum odun bir babasi mı olacak kötü ilişkisi olan bir anne babası mı olacak diye. Önceden hiç fark etmediğim şeyler artık gözüme öyle bir batıyor ki. Konusmayi defalarca kere denedim olmadı. Kavga çıkardım olmadı. Küstüm şimdi yok sayıyorum yine olmuyor. Dün ben yatağa gelmedim bugün de o gelmiyor. Çocukluk mu ediyorum bilmiyorum. Ama ilgilenilmek mutlu hissettirilmek benim de hakkım değil mi? Hamileligimden beri sanki daha da düşüncesizce davranıyor. Tüm isteklerini alıyorum ya daha ne istiyorsun der gibi davranıyor, duygusal açlığımı hiçe sayıyor.
Hamileliğin verdiği duygusallık ve eşinizin çok af edersiniz biraz odun olması birleşimi sonucu bu şekilde düşünmeye yönlendirmiş sizi. Evlilikte bazen karşılıklı istekler farklı olabiliyor aslında birbirimizin isteklerini yerine getirmeye gayret etsek evlilikler rayına girecek. Sakin kalıp siz de onun isteklerini cevapsız bırakın ama bunu soğuk davranarak kavga ederek değil bahaneler bularak yapın. Zaten soracaktır ne oluyor diye o zaman tekrar anlatabilirsiniz durumunuzu, duygusal ihtiyaçlarınızı.

Ya kadını değersiz hissettirmis bunun nesi önemsiz? Siz kendinize öyle davranılmasını hafife alabilirsiniz ama alamayan insanlar da var. Her şeyini hoş gördüğünüz adamlar evlenince kendilerini iyice salıyor, konu sahibi yanlış kişiyi seçti diye mutlu olmaya çabalarken zaten YİNE mutsuz olacak.

Sevgi ve saygı hak edilen bir şeydir ve karşıdan bunu göremeyince kim olsa kötü hisseder ve haksızlığa uğradığını düşünür.

Bunları saçma bulup sevgisiz, özensiz, eşit hakların olmadığı evliliğinizde mutluluklar o zaman size.
Adam hep boyleymıs kadın sonradan karar vermıs böyle hıssetmeye
Bol kavgalı evlılıkte mutlu olacaksa devam etsın
Kusup gıdıp ben kustum rol çalma dıye kavga etmek ?
Çocuk doğunca agresıf bı çocukla uğraşır durur keyfı stres yükleye yükleye

Bak şimdi yeni bi konu var bdv de . Güvensizlik yaşadığı ama nişanlanacağı kişiden bahseden. Ben bu insanları anlamıyorum vallahi anlamıyorum
Kacırmayım kapağın atayım sonra degısır belkı degıstırırım dıye düşünüyorlar herhalde
Küser oda tepkı alamayınca ben kustum rol çalma dıye dürter adamı

Back