- 11 Şubat 2023
- 7.169
- 12.981
-
- Konu Sahibi Ask-I Zuleyha
Detaylica açıklıyorum.Ama sana özet geçeyim" çocuğun kendine yetsin her ağladığında sen olmayacaksin." Temalı bir yazıydı.Gerçi ne yazsam da gidip içinden cımbızla bir cümle seçiyor sen de haklısınOff sen de uzun uzun yazıyorsun. Okumuyor ki doğru düzgün.
Yine çocuklarınıza yalan söylemeden anlatın madem.Annecigim sizi özel okula gönderecek durumumuz yok ciktamizi aşağı çekerek devlete göndermek durumundayız dersiniz.NotHayır pempe yalanlarda olsa söylemiyorum. Yalanın rengi olmaz bana göre citamizi aşağı cekmedeki amacım egitimle alakalı değil çok fazla ilgi yüzme dersleri piyano dersleri gibi dersleri gormicekler daha çok küçükler onlara için bunlar eğitimden çok eylence gibiydi
Burada yazma ihtiyacı hissettim çocuklar ana sınıfından 1. Sınıfa geçiş sürecinde hala okulda oyun oynayıp öğretmenleri ile eğlenceli aktiviteler yapacaklarını düşünüyorlar maalesef ve 1. Sınıf anneneri onlara ödev yaptırma konusunda ciddi uğraşlar veriyor emin olun kızlarıniz özel okula gittiğinde eğitim yanında bu aktivitelerlede meşgul olacağı için sizin tahmin ettiğinizden çok daha fazla yorulacak ki özel okul tozu yutmuş bir öğrenmen olarak tavsiye etmem girdiğiniz zaman çıkamazsınız çıkmanız zordur. Naçizane tavsiyem en başından iyi öğretmenleri olan sınıf mevcudu çok olmayan bir okul arayışına girip yazdırın zaten çoğu yer tam gün değil artık okul sonrası çok isterlerse kurslara yüzmeye piyanoya vs göndermeyi tercih edin okulda ne yapacağını ayırt eder.Edebiliyorlar malesef yüzme varmı anne piyano varmı anne drama varmı anne diyip diyip dolaniyolar etrafımda ama herseferinde bıkmadan usanmadan anlatıyorum orası özel okuldu orası için ayıracak fazla paramız yok diye dışardan üzülmüş gibi durmuyorlar ama içten içe biseyler yaşıyorlarmi bilmiyorum
Konu sahibinin diğer yorumlarini okumadım, ben öğretmenin yalan söylemesinin yanlış olduğunu belirttim ve arkasındayim.Özelde de devlette de öğretmenler çocukları gayet güzel gözlemliyorlar, zaten sonrasında da aileye gerekli bilgilendirme yapılıyor ve ortak bir çözüm aranıyor. Ama çocuklar 1 hafta okula gitmiş zaten, öğretmenin fırsatı bile olmamış... Kaldı ki konu sahibinin psikolojisi çok normal gelmedi bana. Yurttan alınmış olması, eşinin bağımlı babadan şiddet görmesi gibi sebepler nedeni ile gereksiz çocukların üstüne düşmüşler sonuçta bu. Mesela ben işçi anne babanın çocuğuyum, eşimde işçi bir baba - ev hanımı bir annenin çocuğu ama biz doktor - mühendis bir çiftiz. Geçmişte şartları zorladık diye çocuğumuzun her dediğine eyvallah mı yapalım? Yeri geldi oğlumun düşünme sandalyesine oturarak ceza almasına bile ok dedim çünkü arkadaşlarının eşyalarına zarar vermişti. 'Ah yavrum minnoş kalbin kırılmasın' yapamadım, dünya benim oğlanın etrafında dönmüyor dönmeyecek.
Bağırıp kızlığını ne şekilde öğrendiniz, teyit ettiniz ?Hayır ama bana diyebilirdi en azından çocuk çok ağlıyor okulda bı uzmandan falan yardım alirsaniz iyi olur bağırıp kizmasinida beklemiyordum tabi sonuçta daha ilk gunleriydi
Devlet okullarında da çok iyi öğretmenler var, ama aralarda hatalı davrananlar da olabilir tabi.Herkese Merhaba Hanımlar Bilmiyorum içim Okadar sıkıldıki sizlerle Paylaşmak istedim. Benim Dünyalar güzeli İkiz kızlarım var. Geçen sene anaokuluna başladılar ilk 1 hafta evime cok yakın olan devlet okuluna kayıtlarını yaptırdık oryantasyon sürecimizde okula uyum sağlayamadı kızlarımdan biri öğretmenine annemi ararmisin annemi istiyorum dediğinde öğretmen sürekli aradım gelicek, falan diye yalan söylüyormuş Kızım sürekli rahatsız oldu öğretmenin davranışından anne sen bize yalan söylemek iyi bişey değil ne olursa olsun doğruyu söylememiz lazım diyosun ama öğretmenimiz yalan söylüyor seni aradığıni söylüyor ama aslında aramamis şöyle davrandı böyle kızdı derken çocuk okula gitmek istemeyen sürekli ağlayan her okula bıraktığımız da sorunlu bı çocuk oldu 1 hafta sürecinde 1 hafta sonra özel okula almak zorunda kaldık. Anaokulunu özel okulda tamamladılar ama gel gelimki şuan bizim özel okula gönderecek durumumuz yok okulların açılmasına da çok kısa bir süre kaldı devlet okuluna nasıl adepte olurlar bilemiyorum çocuklara bu durumu nasıl anlatırım bilmiyorum Bana yardımcı olursanız sevinirim nasıl citamizi aşağı cekecegimizle alakalı şimdiden herkese teşekkürler
Ama konu sahibi asla yalan söylemiyormuş, o yüzden böyle doğruları pat pat söylüyor. Öğretmen yalancıymış . Anasınıfların ilk bir kaç haftası cinnet geçirme yeri öğretmenler de alışsın diye oyalıyorEfenim tüm eğitimini devlet okullarında tamamlamış, meslek hayatında hem devlet hem özel okulda çalışmış bir öğretmen olarak söylüyorum; lütfen çocuklarınızı bu kadar hassas, pamuklara sararmışçasına büyütmeyin. Anlıyorum annesinin, hassasınız ama ağladılar diye okul değiştirmek hele de bir haftada başlı başına yanlış. Şu an sizin "maddi durumumuz yok" açıklamanız yanlış. Diyebilirsiniz ki "Siz artık büyüyorsunuz, bunun için sizi eğlendiren etkinlikleri okul dışında yapacağız. Okulda oyun yerine harf sayı öğreneceksiniz. Okul bittikten sonra da oyun oynayacağız. "
Sakın yanlış anlamayın ama özelde anaokulu imkan ve faydalarını gördükleri için devlette şimdi daha zor gelebilir ikizlerinizeCitamizdan kastım bu değil çocuklar çok fazla ilgiye alıştılar çok programlı çok ogretmenli bunlardan bahsediyorum eğitim konusu değildi anlatmak istedigim
Bu yaşta bu kadar didikleyen, her şeyi bu kadar çok konuşan çocuklarınız varsa bence burada da problem var. Bunu "çok zeki, çok akıllı, her şeyi sorguluyor benim çocuklarım" şeklinde görüyorsunuz muhtemelen ama ben istediği olmayınca sorun çıkaran, mızmız, her lafın içinden çıkan çocuklar görüyorum konuda. Öğretmenin her davranışı eleştirilmiş çocuklar tarafından ve siz de çanak tutmuşsunuz, durmadan yalvar yakar dil dökme modundasınız, çocuk bunu illa ki kullanır, ilerisi için de sıkıntı ayrıca. Çocuğunuzu ezdirin veya hayt huyt olun demiyorum elbette ama bazı şeylere de büyüklerin karar vereceğini, öyle yapılması gerektiğini net şekilde belirtmeniz gerekir.Edebiliyorlar malesef yüzme varmı anne piyano varmı anne drama varmı anne diyip diyip dolaniyolar etrafımda ama herseferinde bıkmadan usanmadan anlatıyorum orası özel okuldu orası için ayıracak fazla paramız yok diye dışardan üzülmüş gibi durmuyorlar ama içten içe biseyler yaşıyorlarmi bilmiyorum