Özel Okuldan Devlet Okuluna🥺🥺🥺

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Off sen de uzun uzun yazıyorsun. Okumuyor ki doğru düzgün.
Detaylica açıklıyorum.Ama sana özet geçeyim" çocuğun kendine yetsin her ağladığında sen olmayacaksin." Temalı bir yazıydı.Gerçi ne yazsam da gidip içinden cımbızla bir cümle seçiyor sen de haklısın

Öncelikle her anne çocuğunun en iyi şartlarda eğitim almasını ister.
Özel ilgi görsün, dikkate alınsın, mutlu olsun, aktiviteler yapsın, bunlar özel okullarda olup devlette olmayan şeyler malesef.
Fakat durumunuz özel okula müsait değilse vicdan yapmaya da gerek yok.
Bütün dünya özele giderken sadece ikisi devlet okuluna gitmeyecek, kendileri gibi yüzlerce çocuk görecekler, alışacaklar duruma.
Dans, drama vs dışarıdan kurslara katılabilirler. Bunların hiç biri dert değil.

Siz küçücük çocuklara paramız yok, özele gönderemiyoruz diye dram yapmayı bırakıp doğal davranırsanız, çocuklar her şartta mutlu olabilirler.
Siz rahat olduğunuzda onlarda rahat olacak.

Yine çocuklarınıza yalan söylemeden anlatın madem.Annecigim sizi özel okula gönderecek durumumuz yok ciktamizi aşağı çekerek devlete göndermek durumundayız dersiniz.Notevlet okulunda öğretmenim.

Bir anne olarak daha dayanıklı olmalısınız, fazla hassas ve dramatik gördüm sizi. Çocuklarınız artık sizden ayrı bir hayata alışmaya, farklı sosyal çevrelere girmeye ve ayaklarının üstünde durmayı öğrenmeye başlayacaklar. Onlara örnek olmalısınız. Okul değiştirmek nedir ki? Daha ne değişimler yaşayacaklar. Önemli olan adapte olabilme becerisini kazanmaları, kurallara uymayı ve disiplinli olmayı öğrenmeleri.

Herkes maddi durumu el verdiğince çocuğuna en iyi eğitimi aldırmak ister. Sizin de elinizden gelen şu anlık buysa budur. Devlet okullarında insan yemiyorlar. İsterseniz, imkanınız olursa ekstradan kurslara yollarsınız.

Burada yazma ihtiyacı hissettim çocuklar ana sınıfından 1. Sınıfa geçiş sürecinde hala okulda oyun oynayıp öğretmenleri ile eğlenceli aktiviteler yapacaklarını düşünüyorlar maalesef ve 1. Sınıf anneneri onlara ödev yaptırma konusunda ciddi uğraşlar veriyor emin olun kızlarıniz özel okula gittiğinde eğitim yanında bu aktivitelerlede meşgul olacağı için sizin tahmin ettiğinizden çok daha fazla yorulacak ki özel okul tozu yutmuş bir öğrenmen olarak tavsiye etmem girdiğiniz zaman çıkamazsınız çıkmanız zordur. Naçizane tavsiyem en başından iyi öğretmenleri olan sınıf mevcudu çok olmayan bir okul arayışına girip yazdırın zaten çoğu yer tam gün değil artık okul sonrası çok isterlerse kurslara yüzmeye piyanoya vs göndermeyi tercih edin okulda ne yapacağını ayırt eder.

Konu sahibinin diğer yorumlarini okumadım, ben öğretmenin yalan söylemesinin yanlış olduğunu belirttim ve arkasındayim.
Ödül ve cezaya karşıyım zaten çünkü çocuklara içsel motivasyon kazandırmıyor.
Çocuklarin duygularını yok saymayip yanında olmak, zorlandıkları noktada duygularını anlamaya çalışıp aynalama yapmak dünyayı onların etrafında döndürmek değildir. Ama böyle bir algı var malasef.

Devlet okullarında da çok iyi öğretmenler var, ama aralarda hatalı davrananlar da olabilir tabi.
Maalesef bu öğretmen çocuğun güvenini kırmış, birçok farklı yöntem deneyebilirdi.. ("Bugün arayabiliriz istersen, ama bu hakkını sadece bugün kullanabilirsin anlaştık mı?" veya "İstersen biraz dayanmaya çalış, bak birazdan şu ders var belki çok eğlenceli bulursun?" gibi gibi.. Çoğaltılabilir)

O yaşta çocuklar için öğretmene sağlıklı bir güven yapılandırması çok önemli.. Hayatlarında ilk kez anne-baba dışında bir otoriteyle karşılaşıyorlar, tüm hayatlarını etkileyecek bir figür "ilk öğretmen"...

Devlet okullarında tabi ki özel okullardaki kadar çok özel aktivite olmayabiliyor (piyano, bale, vs...) ama okullar açılana kadar mahallenizdeki devlet okullarını çocuklarınızla birlikte ziyaret ederek, kendi gözünüzle görerek en doğru seçimi yapabilirsiniz. Çocuklar herşeye yetişkinlerden çok daha hızlı ve kolay adapte oluyorlar korkmayın, sizin "çıta" diye bahsettiğiniz farkları onlar görmeyecekler bile.

Ama konu sahibi asla yalan söylemiyormuş, o yüzden böyle doğruları pat pat söylüyor. Öğretmen yalancıymış . Anasınıfların ilk bir kaç haftası cinnet geçirme yeri öğretmenler de alışsın diye oyalıyor

Fazla abartmışsınız. Özel okullardaki öğrencilerde öğretmenlerde çok mükkemmel değil. Attanamamış yada yeni mezun öğretmenler görev yapıyor genelde. Bende kızımı yarım dönem özel okula yolladım memnun kalmadım alıp tekrar devlet okuluna verdim. Hiçte bi problem yaşamadık. Dışarıdaki hayat maalesef sizin evde suunduğunuz hayattan çok farklı ve inanın zorluk içinde büyüyen çocuklar daha özgüvenli ve daha başarılı oluyorlar. Bunu kendimden biliyorum.

Citamizdan kastım bu değil çocuklar çok fazla ilgiye alıştılar çok programlı çok ogretmenli bunlardan bahsediyorum eğitim konusu değildi anlatmak istedigim
Sakın yanlış anlamayın ama özelde anaokulu imkan ve faydalarını gördükleri için devlette şimdi daha zor gelebilir ikizlerinizeBenim arkadaşımda özelde anaokulundan başlattı piyano ,yüzme,bale vs kursları imkanları var diye.Şimdi imkanları ve okul fiyatlarının uçmasından dolayı zorlansa bile alamıyor çünkü öğretmenler özel ,çocuklar evde gibiler asla kurallar zor değil.Allah yardımcınız olsun gerçekten annelik bazen zor

Bu yaşta bu kadar didikleyen, her şeyi bu kadar çok konuşan çocuklarınız varsa bence burada da problem var. Bunu "çok zeki, çok akıllı, her şeyi sorguluyor benim çocuklarım" şeklinde görüyorsunuz muhtemelen ama ben istediği olmayınca sorun çıkaran, mızmız, her lafın içinden çıkan çocuklar görüyorum konuda. Öğretmenin her davranışı eleştirilmiş çocuklar tarafından ve siz de çanak tutmuşsunuz, durmadan yalvar yakar dil dökme modundasınız, çocuk bunu illa ki kullanır, ilerisi için de sıkıntı ayrıca. Çocuğunuzu ezdirin veya hayt huyt olun demiyorum elbette ama bazı şeylere de büyüklerin karar vereceğini, öyle yapılması gerektiğini net şekilde belirtmeniz gerekir.
Çocuklara iyilik ediyorum zannederken "gereksiz" özgüvenli, her şey dediğim gibi olmalı kafasında, her şeyi eleştirme hakkını kendinde gören bireyler olarak yetiştirmemek lazım.

Yaşadığınız durum okulla değil öğretmenim kişiliğiyle alakalı bir durum
Ben de olsam aşırı rahatsız olurdum. Öğretmenle çocuğunuza kesinlikle yalan söylememesi ile ilgili bir konuşma yapsaydınız nasıl olurdu
Anne olarak bir şeylere özen gösterirken çocuğumuzu düzgün şekilde inşa etmeye çalışırken insanların umarsız bir şekilde bunu baltalaması sinir bozucu
Öğretmen bir de yani çocuk koskoca öğretmen yalan söylüyor diye düşünmüştür

Benim konuda dikkatimi çeken 1. Sınıfa başlayacak çocukların özel okul/devlet okulu ayrımı yapıyor olması oldu. Kızlarım anasınıfından beri özel eğitim okullara gittiler ilkokulda da koleje gidiyorlar ama kolej nedir devlet okulu nedir farkında bile değiller.

Kurs imkanlarının olmayacağını düşünüyorsunuz ama bunu siz de sağlayabilirsiniz. Piyano, resim, jimnastik, yüzme vs. Kurslarına götürebilirsiniz özel okula gitmeleri şart değil bunun için. Mesela benim yaşadığım şehirde bu aktivitelerin çoğu ücretsiz. Yüzme ve yaz okulu bilsem kursları bu hafta bitti haftaya voleybol kursları başlayacak kızlarımın.

Devlet okulu ile özel okul arasında elbette imkan farklılıkları var. Temizlik,güvenlik konularında da uçurumlar var. Siz çocukları tuvalete gittiklerinde her yere dokunmamaları konusunda eğitmelisiniz. El yıkama yerlerini gidin görün,çocuklar için yapılmamış olabilir,aşırı yüksek olabilir. Tuvaletlerde sabun ve tuvalet kağıdı olmayabilir,bunlar için tedbir alın. Çantalarına bu malzemelerden koyun,onları almadan girmemesini tembihleyin.

Sınıf kapıları devlet okulunda sabitlenmeyebilir ders aralarında,aniden çocuklar çarpar,yaralanmalar olabilir. Kapılardan geçerken dikkatli olmalarını söyleyin. Merdivenlerden iner çıkarken dikkatli olsunlar,gidiş yönüne ters girmesinler mesela.

Pencereleri kesinlikle açmasınlar,açık pencere önünde durmasınlar,Allah korusun.

Okul kapısından habersiz asla çıkıp gitmesinler,okul otoparkında asla oyun oynamasınlar,arabaların arasında saklambaç hele kesinlikle. Otoparkta otomatik kapı varsa yaklaşmasınlar bile.

Bana göre en büyük sıkıntılar bunlar. Ben öğretmen değilim,öğretmen çocuğuyum,öğretmen torunuyum. Bunlar ülkemizde asla düzeltilememiş ve düzeltilemeyecek sıkıntılar. Öğretmenin kalitesi özele veya devlete göre değişmez ,kötü öğretmen devlette de var özelde de, ama güvenlik,sağlık gibi durumlarda aradaki farkı herkes bilir,bilmeli ve çocuğunu da ona göre göndermeli. Çocuğu bu durumlara hazırlamanız inanın drama dersinden piyano dersinden çok daha önemlidir. Canı acımasın,canı sağ olsun varsın piyano da çalmayıversin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…