- 25 Aralık 2015
- 2.420
- 2.295
- 31
-
- Konu Sahibi Ask-I Zuleyha
Gelcekten şuan kim ne yazıyor sinirden farkında bile değilim yanlis bişey yazdiysam özür dilerim çok üzgünüm ..Ben arkadaşa cevap verdim siz ne alaka bu mesaja şu ano kendi annesinden bahsetti ben kendi annemden. Sizlik bir durum yoktu yani.
e girin çalışın sizde oturduğunuz yerden koleje gönderilmiyor madem çok dert ettiniz ne diyelim yani
Allah aşkına öğretmen her çocuğunuz ağladığında sizi mi arayacaktı gelin alın diye ? Şu kurduğunuz cümleler ile öğretmenin doğru şeyi yapıp aramaması nasıl zorla sınıfa süreklemeye vs geldi? Bunlar olmuş olsaydı en başta yazardınız. Kendinizi haklı çıkarmaya çalışmayın. Sizin gibi ebeveynlerin yetiştirdiği çocuklar sayesinde toplumda dünya bir kendileri etrafında döndüğünü zanneden insanı çileden çıkaran insanlar mevcut. Olmayan bilginizlede eğitimcileri eleştiriyorsunuz pessEvet Aldığıniz eğitimde pedegojide çocuk ağlasa bile umursama kızarak sınıfa zorla sürükle sinir krizine giren bir çocugun velisini bilgilendirme işinize nasıl geliyorsa yol haritaniz o oluyo. (işini hakkiyla yapanı tenzih ederim)
Bakın anlamadiginizda bu işte bunlar pandemi çocuğu bunlar doğal afetlere mahzur kalmış çocuklar anne babalarına çok daha fazla düşkünler
Desteklemiş olmam için iyi yapmış yalan söylemek doğrudur vs. demem gerekir. Ben burda ne amaçla yapabileceği konusunda konuştum. Asla böyle bir şeyi destekleyemem. Bu konu farklı, sonunda bahsettiğiniz konu farklı. Eğitimcilerin tutumunu tartışacaksak sabaha kadar sürer. Kaldı ki hiç kimse aynı mesleği yaptığı binlerce kişiye kefil olamaz.İyi de desteklemissiniz işte yalan söylemesini.
Ayrıca merak etmeyin ben de sahadayim. Çok şey var söylemek istedigim, yazip yazıp sildim. Kırıcı olmadan yazı dilinde ifade etmek zor olacak gibi. Genel olarak çok özverili, çocuk psikolojisinden anlayan, onların yararını düşünen, bağ kuran öğretmenler olduğu gibi malasef benim gözlemim çoğunluğun, ses yükselterek, çocuğun duygularını hiçe sayan, onlari bastırmaya yönelik, teneffüsten, beden eğitimi dersinden mahrum bırakarak (ki bunlarin ihmal istismar kapsamında değerlendirildiğinin defalarca kez söylenmesine rağmen) cezalandiran öğretmenler.
Z kuşağı öğretmen oldu artık neyin sürüklemesi , cezası. Yeni nesil öğretmenler susturmayi bile artık ritmik şarkılarla yapıyor. 3-5 kişinin yaptığı şeyleri genellemeyin. Her ağlayan çocuk için veli mi aranır ? Zaten öğretmen durumu takip eder , gerekiyorsa bilgilendirme yapar. Ve ayrıca gormezden gelmek de bir yöntemdir. Çünkü ilgi için ağlıyor çocuk. Ögretmen ilk başta direk ilgisiz davranmamistir. Anaokulu öğretmenleri ekstra minnoş oluyor. Cıvıl cıvıllar. Sizin tek çocuğunuz olabilir de sınıfta 15-20 öğrenci var. O çocuğa ekstra ayiracaği her vakit , diğer çocukların da hakkına girmektir. Bir öğretmen sınıfta kaç öğrenci varsa o kadar parçaya bölünüyor.Evet Aldığıniz eğitimde pedegojide çocuk ağlasa bile umursama kızarak sınıfa zorla sürükle sinir krizine giren bir çocugun velisini bilgilendirme işinize nasıl geliyorsa yol haritaniz o oluyo. (işini hakkiyla yapanı tenzih ederim)
Vala sizi bilmiyorum ama biz deprem gördük sel gördük günlerce arabada yatık kalktık afet bölgesi ilan edildik siz heralde şunu unutuyorsunuz biz yetişkinler çabuk unutuyoruz ama çocuklar malesef unutmuyor birde neye sayarak konun gerçek olmadigini söylüyorsunuz niye ben böyle bı konuya gerek duyayım ki daha farklı ilgi gören şeyler varkenGerçek bir konu olduğuna inanmıyorum lakin yine de yazıyorumPandemi zamanı çocuklarınız henüz 3 yaşındalardı henüz bebek sayılacak yaşta.Hemşire, doktor olsanız anlarım onlar günlerce,haftalarca çocuklarını evde bırakıp çalıştılar, sizinkiler ne görmüş olabilir? Çoğu çocuk hatta çoğu insan Pandemi dönemini unuttu çoktan.( Acısı olmayan insanlar)
Yorumunuz için çok teşekkür ederim evet bizde farkındayız artık devlet okullarının daha disiplinli daha kaliteli olduğu kanisina vardık tavsiyeniz benim için çok kıymetli teşekkür ederim.Devlet okullarinin ozel okullara nazaran daha kaliteli oldugunu size bir egitimci olarak soyleyebilirim.
Elbette gondereceginiz devlet okulunun niteligi de onemli, iyi bir arastirma yapmanizi ve ogretmenleriyle birebir diyalog halinde olmanizi tavsiye ederim.
Isterseniz ekstra kurslara da gonderebilirsiniz cocuklarinizi. Ozel piyano dersi aldirsbilirsiniz mesela hem daha uyguna denk gelir.
Dediğiniz gibidir, peki.Desteklemiş olmam için iyi yapmış yalan söylemek doğrudur vs. demem gerekir. Ben burda ne amaçla yapabileceği konusunda konuştum. Asla böyle bir şeyi destekleyemem. Bu konu farklı, sonunda bahsettiğiniz konu farklı. Eğitimcilerin tutumunu tartışacaksak sabaha kadar sürer. Kaldı ki hiç kimse aynı mesleği yaptığı binlerce kişiye kefil olamaz.
Ya bırak Allah aşkına ya benim çocuğum ağlarken en azından çıkarıp biraz sakinleştirmeyen öğretmen sevgisini sevkatini göstermeyen öğretmen sence ne ogretebilirdi çocuğa ve sadece ben değil bir çok Veli'nin tepkisi vardı siz neden anlamadan dinlemeden bu kadar katı yorumlar yapıyorsunuz siz öyle olmayabilirsiniz ama emin olun çok zor 1 hafta geçirdimZ kuşağı öğretmen oldu artık neyin sürüklemesi , cezası. Yeni nesil öğretmenler susturmayi bile artık ritmik şarkılarla yapıyor. 3-5 kişinin yaptığı şeyleri genellemeyin. Her ağlayan çocuk için veli mi aranır ? Zaten öğretmen durumu takip eder , gerekiyorsa bilgilendirme yapar. Ve ayrıca gormezden gelmek de bir yöntemdir. Çünkü ilgi için ağlıyor çocuk. Ögretmen ilk başta direk ilgisiz davranmamistir. Anaokulu öğretmenleri ekstra minnoş oluyor. Cıvıl cıvıllar. Sizin tek çocuğunuz olabilir de sınıfta 15-20 öğrenci var. O çocuğa ekstra ayiracaği her vakit , diğer çocukların da hakkına girmektir. Bir öğretmen sınıfta kaç öğrenci varsa o kadar parçaya bölünüyor.
Benım oglumda devlet anaokuluna gıttı öğretmenimiz gayet iyidi. Çok iyi devlet okulları var burda öğretmen öğrenci ilişkisi çok önemli. Devlete verıp öğretmenlerıyle bu durumu konusun hiç bi öğretmenın bu duruma kayıtsız kalıcagını sanmıyorum ara ara öğretmenlede konuşunHerkese Merhaba Hanımlar Bilmiyorum içim Okadar sıkıldıki sizlerle Paylaşmak istedim. Benim Dünyalar güzeli İkiz kızlarım var. Geçen sene anaokuluna başladılar ilk 1 hafta evime cok yakın olan devlet okuluna kayıtlarını yaptırdık oryantasyon sürecimizde okula uyum sağlayamadı kızlarımdan biri öğretmenine annemi ararmisin annemi istiyorum dediğinde öğretmen sürekli aradım gelicek, falan diye yalan söylüyormuş Kızım sürekli rahatsız oldu öğretmenin davranışından anne sen bize yalan söylemek iyi bişey değil ne olursa olsun doğruyu söylememiz lazım diyosun ama öğretmenimiz yalan söylüyor seni aradığıni söylüyor ama aslında aramamis şöyle davrandı böyle kızdı derken çocuk okula gitmek istemeyen sürekli ağlayan her okula bıraktığımız da sorunlu bı çocuk oldu 1 hafta sürecinde 1 hafta sonra özel okula almak zorunda kaldık. Anaokulunu özel okulda tamamladılar ama gel gelimki şuan bizim özel okula gönderecek durumumuz yok okulların açılmasına da çok kısa bir süre kaldı devlet okuluna nasıl adepte olurlar bilemiyorum çocuklara bu durumu nasıl anlatırım bilmiyorum Bana yardımcı olursanız sevinirim nasıl citamizi aşağı cekecegimizle alakalı şimdiden herkese teşekkürler
evet haklısınız durumlarından haberdar olması lazım çocuklar ve yeni ogretmeni için gerekli bir durumBenım oglumda devlet anaokuluna gıttı öğretmenimiz gayet iyidi. Çok iyi devlet okulları var burda öğretmen öğrenci ilişkisi çok önemli. Devlete verıp öğretmenlerıyle bu durumu konusun hiç bi öğretmenın bu duruma kayıtsız kalıcagını sanmıyorum ara ara öğretmenlede konuşun
Çözümünüz nedir peki, ana babasını mı arasın zırt pırt? Oğlum özelde ve öğretmeni aynısını yaptı vallahi. Yoksa benim oğlanın keyfine kalsam sabahtan akşama okulun bahçesinde beklemem lazımdı.Çocuğa sürekli aradim geliyor diyerek yalan söyleyince mi alışacak okula
Onlar alışır merak etmeyin de siz nasıl alışacaksınız bu duruma?Edebiliyorlar malesef yüzme varmı anne piyano varmı anne drama varmı anne diyip diyip dolaniyolar etrafımda ama herseferinde bıkmadan usanmadan anlatıyorum orası özel okuldu orası için ayıracak fazla paramız yok diye dışardan üzülmüş gibi durmuyorlar ama içten içe biseyler yaşıyorlarmi bilmiyorum
Yok kesinlikle endisemi gösteriyorum bu konuda çok haklısınız...Evet bunları anlatigimizda uzulduklerini falan görmedik sadece korkum su ki sı uyum haftasında yine aynı şeyleri yasarmiyimYüzme drama piyano bale derslerini belediye nin açtığı kurslardan alabilir..
Kızımın gittiği anaokulu yeni açılmıştı sınıfta dört duvar iki masa 10 sandalye vardı 0 oyuncak 0 kitap herseyi veliler yaptı ve şuan okul velilerin desteği ile eğitim kurumuna döndü diyebilirim..
En kolayi çocuğu ordan alıp başka okula vermek olurdu galiba..
Sizde kızlarınizin herseyi anladığını söylüyorsunuz güzelce anlatın okulda anne baba diye aglamamalarini öğretmeninin sözünü dinlemesini özel okula paranızın yetmeyeceğini çocuklar sizin endiselendiginizi anlar ve daha çok soğutursunuz okuldan..
Yok kesinlikle endisemi göstermiyorum bu konuda çok haklısınız...Evet bunları anlatigimizda uzulduklerini falan görmedik sadece korkum su ki sı uyum haftasında yine aynı şeyleri yasarmiyim
Öğretmenlede ara ara konuşun ama ilgili bi anne olduğunuzu anladığında çocuğunuza daha dikkatli yaklaşırevet haklısınız durumlarından haberdar olması lazım çocuklar ve yeni ogretmeni için gerekli bir durum
Çok teşekkür ederim sağolun öyle yapicam İnsaAllahÖğretmenlede ara ara konuşun ama ilgili bi anne olduğunuzu anladığında çocuğunuza daha dikkatli yaklaşır
Size göre bizim çıtamızda yukarımı çıkmış oldu o zaman,bende şuan liseye başlayacak oğlumu özel okula kayıt ettirdim şimdiye kadar hep devlet okuluna gitti,siz çocuklara bu durumu anlatmak yerine önce kendi bakış açınızı değiştirinHerkese Merhaba Hanımlar Bilmiyorum içim Okadar sıkıldıki sizlerle Paylaşmak istedim. Benim Dünyalar güzeli İkiz kızlarım var. Geçen sene anaokuluna başladılar ilk 1 hafta evime cok yakın olan devlet okuluna kayıtlarını yaptırdık oryantasyon sürecimizde okula uyum sağlayamadı kızlarımdan biri öğretmenine annemi ararmisin annemi istiyorum dediğinde öğretmen sürekli aradım gelicek, falan diye yalan söylüyormuş Kızım sürekli rahatsız oldu öğretmenin davranışından anne sen bize yalan söylemek iyi bişey değil ne olursa olsun doğruyu söylememiz lazım diyosun ama öğretmenimiz yalan söylüyor seni aradığıni söylüyor ama aslında aramamis şöyle davrandı böyle kızdı derken çocuk okula gitmek istemeyen sürekli ağlayan her okula bıraktığımız da sorunlu bı çocuk oldu 1 hafta sürecinde 1 hafta sonra özel okula almak zorunda kaldık. Anaokulunu özel okulda tamamladılar ama gel gelimki şuan bizim özel okula gönderecek durumumuz yok okulların açılmasına da çok kısa bir süre kaldı devlet okuluna nasıl adepte olurlar bilemiyorum çocuklara bu durumu nasıl anlatırım bilmiyorum Bana yardımcı olursanız sevinirim nasıl citamizi aşağı cekecegimizle alakalı şimdiden herkese teşekkürler