- 11 Şubat 2023
- 7.169
- 12.980
- Konu Sahibi Ask-I Zuleyha
1 haftada mi karar verdiniz sefkatsiz , sevgisiz, ilgisiz ,bilgisiz olduğuna. 1 haftada hemen veliler birleşip şikayet mi oluşturdunuz. Ayrıca katı yorumum diğer arkadaşaydı yok sürüklemeler ,cezalar falan şuan hangi okul yönetimi buna izin verir ? Bir mesaj yayınlıyorum sosyal medyada öğretmen açığa alınıyor. söyledim yine söyleyecem 3-5 kişinin yaptığını genelleyemezsiniz.Ya bırak Allah aşkına ya benim çocuğum ağlarken en azından çıkarıp biraz sakinleştirmeyen öğretmen sevgisini sevkatini göstermeyen öğretmen sence ne ogretebilirdi çocuğa ve sadece ben değil bir çok Veli'nin tepkisi vardı siz neden anlamadan dinlemeden bu kadar katı yorumlar yapıyorsunuz siz öyle olmayabilirsiniz ama emin olun çok zor 1 hafta geçirdim
Çocuklara,öğretmene Biraz zaman vermeniz gerekiyordu.çocuğumun gözünden bakmak istiyorum demişsiniz. soyleyeyim size o zaman ; " 5 yaşında çocuğum, sürekli ailemleyim ,üzerime titreyen anne baba var, nazım niyazim geçiyor ve bu kahramanım olan annem - babam beni hiç tanımadığım 15-20 çocuk ve bir büyükle bırakıp gitti . ben ağlamayayim da kim ağlasın ? "1 haftada ayağım ayakkabıya alişmiyor yeni insana nasıl alişayim ?
Şimdi diyeceksiniz ama özel okulda ağlamadılar. Özel okul konforunu zaten yazdıklarinizdan anlamışsınızdır. Özel okulda siz müşterisiniz ve sizi memnun etmek zorundalar. Öğretmenin yükü hafiftir, çünkü sınıf mevcudu daha azdır. Büyük ihtimalle sınıfta gölge abla ya da yardımcı öğretmen de vardır. Gelir seviyelerini düşünürsek zaten öncesinde kreşe giden ve okula, başka insanlara alışkın sakin çocuklar vardır. Bu sakin çocuklarin içinde ağlayan 2 çocuğa ilgi vermek daha kolaydır. Diğer çocuklara etkinlik verirken ağlayanlara zaman ayırır. Ama devlet okulunda öğretmen tek, materyal çok azdır. Bir kaçı hariç hepsi okulu ilk defa görmüş çocuklardir. Tek ağlayan sizin çocuğunuz değildir. Biri susarken diğeri ağlar o ağlamaya başlayınca öbürü bir karmaşa olur çocukları tanıması lazım ki neyden hoşlandığını bilsin ona göre çözüm sunsun.