Özel Okuldan Devlet Okuluna🥺🥺🥺

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya bırak Allah aşkına ya benim çocuğum ağlarken en azından çıkarıp biraz sakinleştirmeyen öğretmen sevgisini sevkatini göstermeyen öğretmen sence ne ogretebilirdi çocuğa ve sadece ben değil bir çok Veli'nin tepkisi vardı siz neden anlamadan dinlemeden bu kadar katı yorumlar yapıyorsunuz siz öyle olmayabilirsiniz ama emin olun çok zor 1 hafta geçirdim
1 haftada mi karar verdiniz sefkatsiz , sevgisiz, ilgisiz ,bilgisiz olduğuna. 1 haftada hemen veliler birleşip şikayet mi oluşturdunuz. Ayrıca katı yorumum diğer arkadaşaydı yok sürüklemeler ,cezalar falan şuan hangi okul yönetimi buna izin verir ? Bir mesaj yayınlıyorum sosyal medyada öğretmen açığa alınıyor. söyledim yine söyleyecem 3-5 kişinin yaptığını genelleyemezsiniz.

Çocuklara,öğretmene Biraz zaman vermeniz gerekiyordu.çocuğumun gözünden bakmak istiyorum demişsiniz. soyleyeyim size o zaman ; " 5 yaşında çocuğum, sürekli ailemleyim ,üzerime titreyen anne baba var, nazım niyazim geçiyor ve bu kahramanım olan annem - babam beni hiç tanımadığım 15-20 çocuk ve bir büyükle bırakıp gitti . ben ağlamayayim da kim ağlasın ? "1 haftada ayağım ayakkabıya alişmiyor yeni insana nasıl alişayim ?

Şimdi diyeceksiniz ama özel okulda ağlamadılar. Özel okul konforunu zaten yazdıklarinizdan anlamışsınızdır. Özel okulda siz müşterisiniz ve sizi memnun etmek zorundalar. Öğretmenin yükü hafiftir, çünkü sınıf mevcudu daha azdır. Büyük ihtimalle sınıfta gölge abla ya da yardımcı öğretmen de vardır. Gelir seviyelerini düşünürsek zaten öncesinde kreşe giden ve okula, başka insanlara alışkın sakin çocuklar vardır. Bu sakin çocuklarin içinde ağlayan 2 çocuğa ilgi vermek daha kolaydır. Diğer çocuklara etkinlik verirken ağlayanlara zaman ayırır. Ama devlet okulunda öğretmen tek, materyal çok azdır. Bir kaçı hariç hepsi okulu ilk defa görmüş çocuklardir. Tek ağlayan sizin çocuğunuz değildir. Biri susarken diğeri ağlar o ağlamaya başlayınca öbürü bir karmaşa olur çocukları tanıması lazım ki neyden hoşlandığını bilsin ona göre çözüm sunsun.

Çözümünüz nedir peki, ana babasını mı arasın zırt pırt? Oğlum özelde ve öğretmeni aynısını yaptı vallahi. Yoksa benim oğlanın keyfine kalsam sabahtan akşama okulun bahçesinde beklemem lazımdı.
Çocuğun gerçek ihtiyacını anlamadan birşey diyemem ama benim tepkim öğretmenin yalan söylemesi. Arıyorum gelecek şimdi demesi.
Her çocuğun uyum süreci farklı.

Size göre bizim çıtamızda yukarımı çıkmış oldu o zaman,bende şuan liseye başlayacak oğlumu özel okula kayıt ettirdim şimdiye kadar hep devlet okuluna gitti,siz çocuklara bu durumu anlatmak yerine önce kendi bakış açınızı değiştirin
Ben sonraki yazimda aciklama yapmıştım benim citadan kastım çocuklarin eyelnce anlayisiydi yani orda gördüğü bir çok ders onun için eylenceydi şimdi bı anda sadece eğitim sistemine gecicek

1 haftada mi karar verdiniz sefkatsiz , sevgisiz, ilgisiz ,bilgisiz olduğuna. 1 haftada hemen veliler birleşip şikayet mi oluşturdunuz. Ayrıca katı yorumum diğer arkadaşaydı yok sürüklemeler ,cezalar falan şuan hangi okul yönetimi buna izin verir ? Bir mesaj yayınlıyorum sosyal medyada öğretmen açığa alınıyor. söyledim yine söyleyecem 3-5 kişinin yaptığını genelleyemezsiniz.

Çocuklara,öğretmene Biraz zaman vermeniz gerekiyordu.çocuğumun gözünden bakmak istiyorum demişsiniz. soyleyeyim size o zaman ; " 5 yaşında çocuğum, sürekli ailemleyim ,üzerime titreyen anne baba var, nazım niyazim geçiyor ve bu kahramanım olan annem - babam beni hiç tanımadığım 15-20 çocuk ve bir büyükle bırakıp gitti . ben ağlamayayim da kim ağlasın ? "1 haftada ayağım ayakkabıya alişmiyor yeni insana nasıl alişayim ?

Şimdi diyeceksiniz ama özel okulda ağlamadılar. Özel okul konforunu zaten yazdıklarinizdan anlamışsınızdır. Özel okulda siz müşterisiniz ve sizi memnun etmek zorundalar. Öğretmenin yükü hafiftir, çünkü sınıf mevcudu daha azdır. Büyük ihtimalle sınıfta gölge abla ya da yardımcı öğretmen de vardır. Gelir seviyelerini düşünürsek zaten öncesinde kreşe giden ve okula, başka insanlara alışkın sakin çocuklar vardır. Bu sakin çocuklarin içinde ağlayan 2 çocuğa ilgi vermek daha kolaydır. Diğer çocuklara etkinlik verirken ağlayanlara zaman ayırır. Ama devlet okulunda öğretmen tek, materyal çok azdır. Bir kaçı hariç hepsi okulu ilk defa görmüş çocuklardir. Tek ağlayan sizin çocuğunuz değildir. Biri susarken diğeri ağlar o ağlamaya başlayınca öbürü bir karmaşa olur çocukları tanıması lazım ki neyden hoşlandığını bilsin ona göre çözüm sunsun.
Ben gerçekten sizi anlayamıyorum ben size diyorum ki benim çocuğum 1 hafta çok kotu zaman geçirdi siz bana diyorsunuz ki 1 haftada ayakkabı bile alisamiyor ayağıma ne diyim ki ben size

Konuda eğitimcilerde olduğu için ton sertleşmiş, hocalarım harcamayın kadını bir daha gelip soru soramayacak sonra 😅 Aslında sertlikten ziyade realist yaklaşılmış birazda. Burda finans yönetimini, çocuğa bunun aktarılma şeklini ve sınıf farkı şeklinde lanse edilmesini hatalı buldum şahsen. Bu konuda en yakın gözlemlediğim kişi hayatımda ki insan, çocugu var ve tüm yaşamı boyunca özelde okutabileceği halde devlette okutuyor şu an. İleride yurtdışı isterse anca o zaman diyor. Bana bu bakış açısı mantıklı geliyor. Müfredat aynı müfredat. Bazı ebeveynler bu konuyu bir statü meselesi olarak görüyor sanırım bu da bir faktör.

Çocuğun gerçek ihtiyacını anlamadan birşey diyemem ama benim tepkim öğretmenin yalan söylemesi. Arıyorum gelecek şimdi demesi.
Her çocuğun uyum süreci farklı.
Özelde de devlette de öğretmenler çocukları gayet güzel gözlemliyorlar, zaten sonrasında da aileye gerekli bilgilendirme yapılıyor ve ortak bir çözüm aranıyor. Ama çocuklar 1 hafta okula gitmiş zaten, öğretmenin fırsatı bile olmamış... Kaldı ki konu sahibinin psikolojisi çok normal gelmedi bana. Yurttan alınmış olması, eşinin bağımlı babadan şiddet görmesi gibi sebepler nedeni ile gereksiz çocukların üstüne düşmüşler sonuçta bu. Mesela ben işçi anne babanın çocuğuyum, eşimde işçi bir baba - ev hanımı bir annenin çocuğu ama biz doktor - mühendis bir çiftiz. Geçmişte şartları zorladık diye çocuğumuzun her dediğine eyvallah mı yapalım? Yeri geldi oğlumun düşünme sandalyesine oturarak ceza almasına bile ok dedim çünkü arkadaşlarının eşyalarına zarar vermişti. 'Ah yavrum minnoş kalbin kırılmasın' yapamadım, dünya benim oğlanın etrafında dönmüyor dönmeyecek.

Herkese Merhaba Hanımlar Bilmiyorum içim Okadar sıkıldıki sizlerle Paylaşmak istedim. Benim Dünyalar güzeli İkiz kızlarım var. Geçen sene anaokuluna başladılar ilk 1 hafta evime cok yakın olan devlet okuluna kayıtlarını yaptırdık oryantasyon sürecimizde okula uyum sağlayamadı kızlarımdan biri öğretmenine annemi ararmisin annemi istiyorum dediğinde öğretmen sürekli aradım gelicek, falan diye yalan söylüyormuş Kızım sürekli rahatsız oldu öğretmenin davranışından anne sen bize yalan söylemek iyi bişey değil ne olursa olsun doğruyu söylememiz lazım diyosun ama öğretmenimiz yalan söylüyor seni aradığıni söylüyor ama aslında aramamis şöyle davrandı böyle kızdı derken çocuk okula gitmek istemeyen sürekli ağlayan her okula bıraktığımız da sorunlu bı çocuk oldu 1 hafta sürecinde 1 hafta sonra özel okula almak zorunda kaldık. Anaokulunu özel okulda tamamladılar ama gel gelimki şuan bizim özel okula gönderecek durumumuz yok okulların açılmasına da çok kısa bir süre kaldı devlet okuluna nasıl adepte olurlar bilemiyorum çocuklara bu durumu nasıl anlatırım bilmiyorum Bana yardımcı olursanız sevinirim nasıl citamizi aşağı cekecegimizle alakalı şimdiden herkese teşekkürler ❤️
Çıta:Ben ne alaka?
Pardon ne demek tam olarak çıtayı aşağı çekmek derken? Bence böyle bişey asla yapmamalısınız nasıl olurda özel okuldan alıp devlet okuluna verirsiniz(!) açıklanamaz bir durum bu. Bu şekilde devam etmelisiniz(!)

Ben sonraki yazimda aciklama yapmıştım benim citadan kastım çocuklarin eyelnce anlayisiydi yani orda gördüğü bir çok ders onun için eylenceydi şimdi bı anda sadece eğitim sistemine gecicek
Allah aşkına siz önce ğ harfini kullanmayı öğreninde sonra cümle kurun veya çıtadan bahsedin. Yada bence önce siz eğitim alın öğrenin çıta sonranin işi. Ğ harfinden habersiz gelmiş devlet okulunu eleştiriyor!

Yok kesinlikle endisemi gösteriyorum bu konuda çok haklısınız...Evet bunları anlatigimizda uzulduklerini falan görmedik sadece korkum su ki sı uyum haftasında yine aynı şeyleri yasarmiyim
Yaşarsınız malesef. Çünkü siz istemiyorsunuz, çocuklar da sizi aynalayacaklar ve istemeyecekler. Siz dik duramayacaksınız ve yine ya şartları zorlayıp özele alacksınız ya da sürekli ağlayan çocuklarla upraşacaksınız. Çünkü çocuklar annelerinin inanmadıkları hiç bir şeye inanmazlar.

Bence yaklaşımınız çok hatalı. Benim çocuklarım da çok çok çok kıymetli. Ama bana kıymetli. Başkasından bunu bekleyemem. Bekleyemezsiniz. Sizin çocuklarınız ancak size kıymetli. Diğer insanlar için sıradan. Bunu kabullenmeniz lazım.

Ayrıca küçücük çocuklara paramız yok demek çok yanlış bir yaklaşım olmuş. Çocuk bu yaşta bu zorluğu örwnmemeliydi bence. Farklı açıklamalar bulunabilirdi. Bu raddede bir dürüstlüğe ihtiyaç yok, zararı var bence.

Öğretmenin de iyi niyet ile söylediği şeyleri çocuklara yok öyle bir şey size yalan söylemiş demek yerine gayet makul açıklamalar yapıp uyum sağlamaları için öğretmenle takım olabilirdiniz ama siz öğretmeni düşman bellemişsiniz.

Nitelim siz bu kaygıları aşmadıkça çocukların da bu kaygıları aşması mümkün değil. Çocuklr hakkında düşünmek yerine kendiniz üzerine çalışırsanız çocuklar üzerinde de olumlu etkileri olduğunu görwceksiniz bence

Valla benim oğlumda 1.5 ay ağlamıştı özel okuldu.
Öğretmenleri, rehber öğretmenin yaklaşımı çok çok iyi olmasına rağmen.
İçeri girmezdi kapıda kusardı ağlamaktan neler yaşadık.
4 yaş grubunda başlamıştı.
Dediğiniz gibi pandemi çocuğu ama kendisi bilmiyor tabii pandemi çocuğu olduğunu dünyadan bir haber garibim.
Ağlaması ne özel okulla bağlantılı, ne devletle ne pandemiyle, ne öğretmenle..
Bazıları hemen uyum sağlıyor bazıları daha geç.
Bir haftada karar verilmez öğretmene okula sizinki fevri bir karar olmuş.
Yazdıklarınızda fazla drama görüyorum o yüzden önce siz alışın bu duruma yazdım yukarda.
Olumlu bakın çocuklar neden alışamasın efendim alışırlar gayet onlar her ortama alışıyorlar.
O gittikleri özel okulu bile unuturlar.
Ben sizi yüzme piyano kurslarına isterseniz gönderirim dersiniz.
Hatta ilgi alanları neyse yönlendirirsiniz bir sürü kurs var.
Önce siz olumlu bakın.
Bu sene bizim sınıfımızdan pek çok kişi hatta okuldan pek çok kişi özelden alıp devlete verdi.
Bu durumda olan biri sürü çocuk var.
Hiçbir arkadaşımdan da nasıl olacak diye duymadım.
Olumlu bakın lütfen.

Ben gerçekten sizi anlayamıyorum ben size diyorum ki benim çocuğum 1 hafta çok kotu zaman geçirdi siz bana diyorsunuz ki 1 haftada ayakkabı bile alisamiyor ayağıma ne diyim ki ben size
3 paragraflik yazı yazdım verdiğim örneğe takilmişsınız. Çocuğunuz ilgi için ağlamış öğretmen işkence etmiş gibi lanse etmeyin.

Kız kardeşim okulun ilk iki ayı sadece ağladı. hiç durmadan her sabah ben okula gitmeyecem , öğretmenimi sevmedim dedi. Halbuki anneme çok bağlıydı ve evde sevdiği battaniyesini bırakası gelmiyordu. Annem her seferinde okula gitmesi gerektiğini , vaktini ağlamak yerine birşeyler öğrenmeye harcamasını , alıştığında çok eğlenceli olacağını anlattı. Okul değiştirmedi. Şuanda 4 dil biliyor. 3 üniversite bitirdi. İngilizce yukseklisans yaptı, doktoraya hazırlanıyor. Çok güzel bir sirketin yönetici pozisyonunda çalışıyor. yurt dışı gezilerine gidiyor. Kurucusu olduğu bir dernek var😘Dans kursuna gitti , piyano çalabiliyor, gitar kursuna yeni başladı ve inanmazsınız bütün eğitim hayatını devlette tamamladı.😄
Siz özgüvenli çocuklar yetiştirin. Her ağladığında yanında olamazsiniz ,bu imkansız. Düşünce kalkmayı , ağlayınca susmayı öğrenmesi gerekiyor.

Son düzenleme:
Valla benim oğlumda 1.5 ay ağlamıştı özel okuldu.
Öğretmenleri, rehber öğretmenin yaklaşımı çok çok iyi olmasına rağmen.
İçeri girmezdi kapıda kusardı ağlamaktan neler yaşadık.
4 yaş grubunda başlamıştı.
Dediğiniz gibi pandemi çocuğu ama kendisi bilmiyor tabii pandemi çocuğu olduğunu dünyadan bir haber garibim.
Ağlaması ne özel okulla bağlantılı, ne devletle ne pandemiyle, ne öğretmenle..
Bazıları hemen uyum sağlıyor bazıları daha geç.
Bir haftada karar verilmez öğretmene okula sizinki fevri bir karar olmuş.
Yazdıklarınızda fazla drama görüyorum o yüzden önce siz alışın bu duruma yazdım yukarda.
Olumlu bakın çocuklar neden alışamasın efendim alışırlar gayet onlar her ortama alışıyorlar.
O gittikleri özel okulu bile unuturlar.
Ben sizi yüzme piyano kurslarına isterseniz gönderirim dersiniz.
Hatta ilgi alanları neyse yönlendirirsiniz bir sürü kurs var.
Önce siz olumlu bakın.
Bu sene bizim sınıfımızdan pek çok kişi hatta okuldan pek çok kişi özelden alıp devlete verdi.
Bu durumda olan biri sürü çocuk var.
Hiçbir arkadaşımdan da nasıl olacak diye duymadım.
Olumlu bakın lütfen.
Peki çok teşekkür ederim düşünceniz için

Konuda eğitimcilerde olduğu için ton sertleşmiş, hocalarım harcamayın kadını bir daha gelip soru soramayacak sonra 😅 Aslında sertlikten ziyade realist yaklaşılmış birazda. Burda finans yönetimini, çocuğa bunun aktarılma şeklini ve sınıf farkı şeklinde lanse edilmesini hatalı buldum şahsen. Bu konuda en yakın gözlemlediğim kişi hayatımda ki insan, çocugu var ve tüm yaşamı boyunca özelde okutabileceği halde devlette okutuyor şu an. İleride yurtdışı isterse anca o zaman diyor. Bana bu bakış açısı mantıklı geliyor. Müfredat aynı müfredat. Bazı ebeveynler bu konuyu bir statü meselesi olarak görüyor sanırım bu da bir faktör.
Belki gerçekten sorunlu olabilirim çok fazla kendine bunu dert etmiste olabilirim ama bukadar ağır yorumları hak etmedim kimseyi küçük görmedim sadece çocuklarda bir iz olurmu olursa nasıl yaklasmaliyim bi problem yaşarsam nasıl çözüm sürecine gitmeliyim diye yazdım konu nereye gitti bende anlamadım

6 yaşındaki bir çocuğa paramız yok ,seni özel okula gönderemeyiz , gücümüz yetmez vs gibi açıklama yapmak tramvaya neden olabilir. Çocuk kendini suçlayabilir.( Beni o okula gönderdikleri için paramız bitti) Çocuk o psikolojiye girerse kabız bile olur. Elini attığı herşeyde ama ya paramız yoksa demeye başlar bilincalti. Madem ki hanımefendi çocuğunun psikolojisine çok düşkün çocuğuna gerçekleri söylerken oturup düşünsün. Pedagojik olarak detaya girersek işin içinden çıkamayız kısacasi.

6 yaşındaki bir çocuğa paramız yok ,seni özel okula gönderemeyiz , gücümüz yetmez vs gibi açıklama yapmak tramvaya neden olabilir. Çocuk kendini suçlayabilir.( Beni o okula gönderdikleri için paramız bitti) Çocuk o psikolojiye girerse kabız bile olur. Elini attığı herşeyde ama ya paramız yoksa demeye başlar bilincalti. Madem ki hanımefendi çocuğunun psikolojisine çok düşkün çocuğuna gerçekleri söylerken oturup düşünsün. Pedagojik olarak detaya girersek işin içinden çıkamayız kısacasi.
Doğru.. Yetişkinlikte acısı çıkıyor böyle sıyrıkların.

Tabi ki çıkmaz mı ? Yeterince zorlu bir dünya varken her sorunda paniklemek şuan lüks. Çözümü düşünmelerine fırsat vermemek ,altın tepside yeni imkan sunmak iyi bir şey değil. Çocuğumuzu zihinsel ve bedensel olarak demir gibi yetiştirmemiz gereken bir dönemdeyiz.
Doğru.. Yetişkinlikte acısı çıkıyor böyle sıyrıkların.

Efenim tüm eğitimini devlet okullarında tamamlamış, meslek hayatında hem devlet hem özel okulda çalışmış bir öğretmen olarak söylüyorum; lütfen çocuklarınızı bu kadar hassas, pamuklara sararmışçasına büyütmeyin. Anlıyorum annesinin, hassasınız ama ağladılar diye okul değiştirmek hele de bir haftada başlı başına yanlış. Şu an sizin "maddi durumumuz yok" açıklamanız yanlış. Diyebilirsiniz ki "Siz artık büyüyorsunuz, bunun için sizi eğlendiren etkinlikleri okul dışında yapacağız. Okulda oyun yerine harf sayı öğreneceksiniz. Okul bittikten sonra da oyun oynayacağız. "

Tabi ki çıkmaz mı ? Yeterince zorlu bir dünya varken her sorunda paniklemek şuan lüks. Çözümü düşünmelerine fırsat vermemek ,altın tepside yeni imkan sunmak iyi bir şey değil. Çocuğumuzu zihinsel ve bedensel olarak demir gibi yetiştirmemiz gereken bir dönemdeyiz.
Ben 9 yaşında çalışmaya başladım öyle dramatik değil kendi istegimle başlamıştım ve liseye geçene kadar okul harici aynı yerde çalışmıştım. Bugün geriye dönüp baktıgımda iyi ki diyorum dirayet sahibi oluyor insan. Çocugum olsa böyle bir yol izlemem belki ama disiplinli ve güçlü olmasına yönelik bir yol izleyeceğim kesin, hayat hiççç el bebek gül bebek davranmıyor insana..

Ben 9 yaşında çalışmaya başladım öyle dramatik değil kendi istegimle başlamıştım ve liseye geçene kadar okul harici aynı yerde çalışmıştım. Bugün geriye dönüp baktıgımda iyi ki diyorum dirayet sahibi oluyor insan. Çocugum olsa böyle bir yol izlemem belki ama disiplinli ve güçlü olmasına yönelik bir yol izleyeceğim kesin, hayat hiççç el bebek gül bebek davranmıyor insana..
2023 böyleyse 2040lar için hazırlık şart.

3 paragraflik yazı yazdım verdiğim örneğe takilmişsınız. Çocuğunuz ilgi için ağlamış öğretmen işkence etmiş gibi lanse etmeyin.

Kız kardeşim okulun ilk iki ayı sadece ağladı. hiç durmadan her sabah ben okula gitmeyecem , öğretmenimi sevmedim dedi. Halbuki anneme çok bağlıydı ve evde sevdiği battaniyesini bırakası gelmiyordu. Annem her seferinde okula gitmesi gerektiğini , vaktini ağlamak yerine birşeyler öğrenmeye harcamasını , alıştığında çok eğlenceli olacağını anlattı. Okul değiştirmedi. Şuanda 4 dil biliyor. 3 üniversite bitirdi. İngilizce yukseklisans yaptı, doktoraya hazırlanıyor. Çok güzel bir sirketin yönetici pozisyonunda çalışıyor. yurt dışı gezilerine gidiyor. Kurucusu olduğu bir dernek var😘Dans kursuna gitti , piyano çalabiliyor, gitar kursuna yeni başladı ve inanmazsınız bütün eğitim hayatını devlette tamamladı.😄
Siz özgüvenli çocuklar yetiştirin. Her ağladığında yanında olamazsiniz ,bu imkansız. Düşünce kalkmayı , ağlayınca susmayı öğrenmesi gerekiyor.
Off sen de uzun uzun yazıyorsun. Okumuyor ki doğru düzgün.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X