Oturduğum evden utanıyorum

Evi ev yapacak olan sizsiniz.Yepyeni bir evi herkes bir şekilde döşer, eder. Eğer isterseniz orayı olabileceği en iyi hale getirebilirsiniz.

Dekotrend vs gibi basit ve teknikle eski eşyaları, duvarları vs boyayabilirsiniz. İnstagram’da sayfalar var. Fikir amaçlı size de yardımcı olabiliyorlar. Eşyanız yoksa ikinci el eşya veya spotlar var.
Bitki alma, boya, bir kaç tablo vs derken çok şirinleşebilir.
Sizi kesinlikle kınamıyorum yanlış anlamayın...
Nice apartmanlarda kapıcı dairelerinde penceresiz tek göz evlerde bir aile yaşıyor. Bu insanlar güneş görmeden yaşayıp, çocuk büyütüp, hayatına devam ediyor. Bugün bir restauranta giderken yolda bir evsiz gördüm. Adam yere atılmış sigara paketini atarken göz göze geldik, yine de eşimden para istedi bir çaylık. Bizi takip edip köşede restaurantın orada ceza verilen çocuk gibi durdu. Yemek yiyemedim. Sonra düşündüm yemek yiyebilmek bir lüks olmamalı. Ayakkabıcı bir gün bana kalıp için ayakkabı verdiğimde, sizi biraz bekletsem olur mu? Sizin vardır giyecek ama bir kaç adet tamir var, bu insanların bir yazlık bir kışlık ayakkabısı var. Siz sonra gelseniz demişti.
Geçen Gaziantep’te 90 yaşında emekli birinin 40 yıldır restaurantları dolaşıp artan yemekleri, ekmekleri tertemiz bir şekilde toplayıp ihtiyaç sahiplerine dağıttını ve böyle bu adam sayesinde günde bir kez çocukluğunda yemek yiyebildi
Bunları duymak istemeyebilirsiniz. İçimden gelip yazdım.

Eşinize konuyu açarken utanıyorum demiyorsunuzdur inşallah.
Borçlar hafifleyince oturduğunuz evi satıp 8 katlı bir binaya geçersiniz. Nasıl fikir?
Ayrıca taşınma fikrine tamamen karşı olan bir eşiniz olsaydı, her şey daha kötü olabilirdi.

'Bu arada maaşı babamdan iyi yani maaş olarak statü atlayıp ev olarak düştüm.' Bu nasıl bir cümle ya? Evliliği statü atlaması olarak mi yaptınız evlilikten beklentiniz statü mü? Öyleymiş ki içini yaptırmanız rağmen içinize sinmemiş, cümleye şok oldum

yani yaşamasam hak vereceğim de şu an veremedim. Ahşap tavanlı ev yazın serin kışın sıcak olur. Bakımı düzgün yapılırsa ne böcek olur ne akar.

Eski tavan evler bunlar. Dekoratif amacıyla böcek is tutmayanlardan değildir sanırım.

Gerçekten sorunlu oluyor.

Kuzum daha küçücüksün. Bakma sen, taşlamış herkes. 22 değil de 32 yaşında olsan ben de belki benzer düşüncelerde olur ve baştan düşünmeliydin derdim ama ne sen ne de eşin daha bunları düşünebilecek yaşta değilsiniz.

Beni yanlis anlama. Cok kucuk yasta evlenmissiniz. Insallah cok mutlu olun tabi. Iste yaslar kucuk olunca boyle ufak tefek problemler de daha cok cikabiliyor. Sen iyi tarafindan bak. Kayinvaliden sadece yilin 3 ayi geliyor. Esin tasinmaya tamamen karsi cikmiyor. Ve cogu cift evliligin ilk yiillari boyle zor surecler gecirir. Esim ve ben 2 yildan fazla 1+1de oturmak zorunda kalmistik. Dusun ki esyamiz bile yoktu, bekar evi gibiydi. Neden anlatiyorum sana bunu? Cunku hepsi geciyor, bil. Bu gunlerinin de tadini cikar. Oyle gunler gelecek ki bu gunlerini de gulumseyerek hatirlayacaksin insallah

Evimi cok seviyorum, cok huzurluyum, iyi kim benim evim.

Ama neredeyse on yillik evliyim, kari koca calisiyoruz, gecmiste 1+1 de oturduk, asansonsuz daracik merdivenli evde de oturduk, ama o zamanlar da mutluydum. Hatta hayatimda sanirim en mutlu oldugum donem koyde yasadigim donemdi, ki ben sehir hayatini cok severim, ama yine de ev huzuru ve icsel huzur hepsinden onemli.

Siz su an esinizle o evde mutlu olamiyorsaniz daha guzel daha luks bir evde de asla mutlu olamazsiniz.

Ben evleneli 9 ay oldu devletin 45 metrekare sobalı müştemilatında oturuyorum. Evimin her yerinde rutubet var ve astım hastasıyım içeride nefes alamıyorum. Sobanın boruları ayda iki kez doluyor, bütün ev duman is altında kalıyor. Bizden önce oturan her kimse allah razı olsun kendinden bir çivi bile çakmamış, mutfak dolabım bile yok. Çok şükür bir gün bile yaşadığım evin ne kadar kötü olduğunu düşünüp içimi sıkmadım. Hep daha iyi evlerde yaşayacağım günlerin hayalini kuruyorum. Mevcut durumu değiştirmek için elinizden hiçbir şey gelmiyorsa gece gündüz şikayet etmek aile huzurunuzu kaçırır. Sizin evinizi de aman ne kötüymüş diye küçümseyecek insan da gelmesin zaten gerek yok öyle arkadaşa.

Eski tavan evler bunlar. Dekoratif amacıyla böcek is tutmayanlardan değildir sanırım.

Gerçekten sorunlu oluyor.

benim yaşadığım tek tahta tavanlı ev doksanlı yıllarda oturduğumuz lojmandı. Yaklaşık 13-14 sene yaşadık aynı evde, ne böcek vardı ne akan tavan. Her yıl bakımı yapılırdı sadece.

Nasıl yani kat sayısı artıkça mı değer kazanıyor evler? Müstakilde oturan sizin gözünüzde bayağı fakir desenize

kayınvalideniz de uzaktaymış. Eltinizle de sıkıntınız yok. Madem küçük görecektiniz başta kabul etmeseydiniz, içine harcadığınız masrafı kira olarak verirdiniz ve bir eviniz olmazdı. Gerçekten çok şaşırıyorum

evı yenılemıs dayamıs dosemıssınız sorun ne oturdugunuz semtı sevmıyorsunuz sanırım ?
e oraya tasınmasaydınız o zaman

O evi alana kadar kımbılır ne dertler çektiler. Ayrıca evınıze gelen arkadaslar eve bakcaklarsa hiç gelmesinler bence. Ee başta biliyormussunuz o evde oturcagınızı. Neden adamın basının etini yiyip duruyorsunuz. Ben olsam hiç çekmem adamın yerinde olsam... Kandırmamıs ki sizi. İçini yaptırmıslar yine yaranamamıslar ne yapsınlar kiraya sokmamıs insancıklar sizi daha ne istıyosunuz lüks yerde oturmak için hemen evlenmeyip birikim yapsaydınız o zaman.
Sizde yalı da oturmuyormussunuz ki valla evin içinden asansör yoksa ben asıl o eve ev demem. (ironi)

Neden yadırgayalım yargılayalım ki atalar bile Allah gördüğünden geri koymasın demiş

Canım zaten çalışıyormussun yani birazcık idare edebilirsin bence birde butun gün evde olsaydn ne olurdu düşünsene. En azindan hem borc hem kira ödemek zorunda kalmamissin borcunuz bitince inşallah biriktirmeye başlarsınız böylelikle yavaş yavaş birikir bir şekilde 100 sene fln gibi düşünme lütfen zaman öyle cabuk geçiyor ki.. herşey olacağına varır sen şükretmeye ve sabretmeye devam et

Evet bazen icinde bulunduğumuz durumların aslinda ne kadar şanslı olduğunu anlayamıyoruz egolarımızdan. Insaniz bana da oluyor arada. Ama en son adana da kendini yakan babayı o yere yüzüstü yatmış bir skeilde gördüm ve aklımdan çıkmadı. Aslında ne kadar şanslıyız milyonlarca ınsnalar göre ama hiç kendimizden kotu durumda olanlara değil de hep daha iyilerine baktığımizdan boyle oluyor.

Konu sahibi siz de öyle bir anlatmissiniz ki sanki kanlicadaki yalınizdan gecekonduya düşmüş gibi. Siz de apartmanda yasiyormussunuz. Buyutmeyin bence kendinizi o kadar.

Çok yanlış anlaşılmışım kurduğum cümlelerden :) Yine 3 katlı olsun 4 katlı olsun sorun değil ki. Ben geldiğim evi anlatmak için onları söylemiştim. Yaşadığım mahalle ve evin eskiliğini kafaya takmıştım sadece ama buna da şükür haklısınız

Hayatta 3 kuruşun nasil kazanildigini bilmiyorsun sanırım. Nezih aile apartmanina donebilirsin boşanıp bence.Esinin maaşı babandan fazla diye evlendiysen çok yazık..
Arkadaslarim beni seviyorsa sayıyorsa utanmam,utanacak ne var..Kisiliginiz oturmadan evlenmeseniz iyiymiş.

Evi almadılar ki kayınvalidem oturuyordu burda. Yıllar önce İstanbula gelip tek katlı ev yapmışlar birkaç sene sonra bir kat eklemişler sonra bir kat daha. Girişte kiracı vardı ama kendisi oraya geçmek istedi dizlerim ağrıyor çıkamıyorum merdiven diye biz de öyle buraya taşınmış olduk. Doğru haklısınız yorum için teşekkürler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…