- 30 Nisan 2014
- 5.475
- 17.107
- 248
- Konu Sahibi dontbedare
-
Aile apartmanına herhangi birine kiraya mı verecekler benim evim olsa beğenmese gitsin kiraya otursun banane derim hem evimi vericem oğluma hem tanımadığım birine kiraya vericekOturduğunuz evi kiraya verin onun kirasıyla yeni kiralık eve çıkın. Daha küçük ama yeni olsun.
yani yaşamasam hak vereceğim de şu an veremedim. Ahşap tavanlı ev yazın serin kışın sıcak olur. Bakımı düzgün yapılırsa ne böcek olur ne akar.
Eski tavan evler bunlar. Dekoratif amacıyla böcek is tutmayanlardan değildir sanırım.
Gerçekten sorunlu oluyor.
Merhabalar. Derdin bu mu diyip, eleştirel yorumlar yapmazsanız sevinirim. Biraz içini dökmek olacak bu aslında ama yorumlarınızı da merak ediyorum.
Ben evleneli 5 ay oldu ve bununla ilgili bir sıkıntım yok eşim iyi,sevgi dolu,anlayışlı biri.
Benim sorunum yaşadığımız ev. Evlendikten sonra eşimin ailesinin apartmanında olan daireye taşındık. Bu daireyi bize verdiler yani. Aynı apartmanda eltim ben ve kaynanam oturuyoruz. Ama kaynanam kışın sadece 3 ay burda diğer vakitlerde hep köyde.
Neyse benim konum evin çok eski olması ve beklentimi karşılamaması. 3 katlı zaten apartmanda 3 aile oturuyor öyle küçücük bir apartman. Dışından belli eski olduğu, içini biz evlenirken yaptırdık. Tavan bile tahtaydı onlar kapatıldı vs. Evin içini güzel yaptık yani. Ama ben arkadaşlarımı davet etmeye utanıyorum açıkcası. Önceden oturduğum (yani şuan anne babamın oturduğu ev) yepyeni, ilk biz oturuyorduk, kocaamaan, asansörlü, nezih bir yerde, 8 katlı apartman vs. Ben böyle bir evden geldim buraya ama alışamıyorum. Şimdi mahalle arasında oturuyorum. Okadar alışık değilim ki mahalle de oynayan çocuk sesi duymaya. Yazın çok zorlandım, rahatsız oldum seslerden. Ortam nezih değil,aileler salmış çocukları küfür müfür ne ararsan var, duyuyorum hepsini akşama kadar.
Bilmiyorum sevgili ablalarım, KK üyeleri, eve okadar ısınamadım ki.
Mesela eşim klima taktırmak istiyor yaz için hemen diyorum ki ‘sökülüp yeni eve taşındığımızda oraya takılır dimi?’ Yani hep taşınmaktan bahsediyorum ve düşünüyorum. Eşim sorularıma evet diyerek cevap veriyor sadece. Duygularımdan bahsettim evi sevmediğimi biliyor ama tabi paramız yok şuan, düğün borçları bitmedi bile. Param olsa taşınırdık zaten diyor. Ama ne zaman ev alacak paramız olacak ki zaten? 100 yıl sonra belki. Maaşı iyi ama borçlar filan her şey ucu ucuna yetiyor, kiraya da çıkamayız ki hayatta kiraya çıkmaz benimki. Zaten benim okulum ve onun işi eve sabah 1 saat akşam 1.30 saat sürüyor ama yine de burada oturuyoruz.. Sabahın köründe çıkıyoruz evden trafiğe kalmamak için ve 1-2 saat dersimin başlamasını bekliyorum uykulu uykulu :)
İçimi dökmek istedim sadece. Ne olur halimiz bilmem, şükürsüz de değilim hep kendime kızıp şükret diyorum. Ama hayatta bir anda statü düşmek zor sadece.. empati kurup yorum yapın lütfen. Bu arada maaşı babamdan iyi yani maaş olarak statü atlayıp ev olarak düştüm. Bu da takıntım oldu tabi. Kayınvalidemle aynı apartmanda oturmakta can sıkıcı tabi. 3 ayda olsa, sürekli eve girerken ona yakalanmak bazen can sıkıcı oluyor. Onu da başka konuda yazarım. Okuduğunuz için teşekkür ederim
Neden yadırgayalım yargılayalım ki atalar bile Allah gördüğünden geri koymasın demişMerhabalar. Derdin bu mu diyip, eleştirel yorumlar yapmazsanız sevinirim. Biraz içini dökmek olacak bu aslında ama yorumlarınızı da merak ediyorum.
Ben evleneli 5 ay oldu ve bununla ilgili bir sıkıntım yok eşim iyi,sevgi dolu,anlayışlı biri.
Benim sorunum yaşadığımız ev. Evlendikten sonra eşimin ailesinin apartmanında olan daireye taşındık. Bu daireyi bize verdiler yani. Aynı apartmanda eltim ben ve kaynanam oturuyoruz. Ama kaynanam kışın sadece 3 ay burda diğer vakitlerde hep köyde.
Neyse benim konum evin çok eski olması ve beklentimi karşılamaması. 3 katlı zaten apartmanda 3 aile oturuyor öyle küçücük bir apartman. Dışından belli eski olduğu, içini biz evlenirken yaptırdık. Tavan bile tahtaydı onlar kapatıldı vs. Evin içini güzel yaptık yani. Ama ben arkadaşlarımı davet etmeye utanıyorum açıkcası. Önceden oturduğum (yani şuan anne babamın oturduğu ev) yepyeni, ilk biz oturuyorduk, kocaamaan, asansörlü, nezih bir yerde, 8 katlı apartman vs. Ben böyle bir evden geldim buraya ama alışamıyorum. Şimdi mahalle arasında oturuyorum. Okadar alışık değilim ki mahalle de oynayan çocuk sesi duymaya. Yazın çok zorlandım, rahatsız oldum seslerden. Ortam nezih değil,aileler salmış çocukları küfür müfür ne ararsan var, duyuyorum hepsini akşama kadar.
Mesela eşim klima taktırmak istiyor yaz için hemen diyorum ki ‘sökülüp yeni eve taşındığımızda oraya takılır dimi?’ Yani hep taşınmaktan bahsediyorum ve düşünüyorum. Eşim sorularıma evet diyerek cevap veriyor sadece. Duygularımdan bahsettim evi sevmediğimi biliyor ama tabi paramız yok şuan, düğün borçları bitmedi bile. Param olsa taşınırdık zaten diyor. Ama ne zaman ev alacak paramız olacak ki zaten? 100 yıl sonra belki. Maaşı iyi ama borçlar filan her şey ucu ucuna yetiyor, kiraya da çıkamayız ki hayatta kiraya çıkmaz benimki. Zaten benim okulum ve onun işi eve sabah 1 saat akşam 1.30 saat sürüyor ama yine de burada oturuyoruz.. Sabahın köründe çıkıyoruz evden trafiğe kalmamak için ve 1-2 saat dersimin başlamasını bekliyorum uykulu uykulu :)
İçimi dökmek istedim sadece. Ne olur halimiz bilmem, şükürsüz de değilim hep kendime kızıp şükret diyorum. Ama hayatta bir anda statü düşmek zor sadece.. empati kurup yorum yapın lütfen. Bu arada maaşı babamdan iyi yani maaş olarak statü atlayıp ev olarak düştüm. Bu da takıntım oldu tabi. Kayınvalidemle aynı apartmanda oturmakta can sıkıcı tabi. 3 ayda olsa, sürekli eve girerken ona yakalanmak bazen can sıkıcı oluyor. Onu da başka konuda yazarım. Okuduğunuz için teşekkür ederim
Evi ev yapacak olan sizsiniz.Yepyeni bir evi herkes bir şekilde döşer, eder. Eğer isterseniz orayı olabileceği en iyi hale getirebilirsiniz.
Dekotrend vs gibi basit ve teknikle eski eşyaları, duvarları vs boyayabilirsiniz. İnstagram’da sayfalar var. Fikir amaçlı size de yardımcı olabiliyorlar. Eşyanız yoksa ikinci el eşya veya spotlar var.
Bitki alma, boya, bir kaç tablo vs derken çok şirinleşebilir.
Sizi kesinlikle kınamıyorum yanlış anlamayın...
Nice apartmanlarda kapıcı dairelerinde penceresiz tek göz evlerde bir aile yaşıyor. Bu insanlar güneş görmeden yaşayıp, çocuk büyütüp, hayatına devam ediyor. Bugün bir restauranta giderken yolda bir evsiz gördüm. Adam yere atılmış sigara paketini atarken göz göze geldik, yine de eşimden para istedi bir çaylık. Bizi takip edip köşede restaurantın orada ceza verilen çocuk gibi durdu. Yemek yiyemedim. Sonra düşündüm yemek yiyebilmek bir lüks olmamalı. Ayakkabıcı bir gün bana kalıp için ayakkabı verdiğimde, sizi biraz bekletsem olur mu? Sizin vardır giyecek ama bir kaç adet tamir var, bu insanların bir yazlık bir kışlık ayakkabısı var. Siz sonra gelseniz demişti.
Geçen Gaziantep’te 90 yaşında emekli birinin 40 yıldır restaurantları dolaşıp artan yemekleri, ekmekleri tertemiz bir şekilde toplayıp ihtiyaç sahiplerine dağıttını ve böyle bu adam sayesinde günde bir kez çocukluğunda yemek yiyebildi
Bunları duymak istemeyebilirsiniz. İçimden gelip yazdım.
Çok yanlış anlaşılmışım kurduğum cümlelerden :) Yine 3 katlı olsun 4 katlı olsun sorun değil ki. Ben geldiğim evi anlatmak için onları söylemiştim. Yaşadığım mahalle ve evin eskiliğini kafaya takmıştım sadece ama buna da şükür haklısınızEşinize konuyu açarken utanıyorum demiyorsunuzdur inşallah.
Borçlar hafifleyince oturduğunuz evi satıp 8 katlı bir binaya geçersiniz. Nasıl fikir?
Ayrıca taşınma fikrine tamamen karşı olan bir eşiniz olsaydı, her şey daha kötü olabilirdi.
Hayatta 3 kuruşun nasil kazanildigini bilmiyorsun sanırım. Nezih aile apartmanina donebilirsin boşanıp bence.Esinin maaşı babandan fazla diye evlendiysen çok yazık..Merhabalar. Derdin bu mu diyip, eleştirel yorumlar yapmazsanız sevinirim. Biraz içini dökmek olacak bu aslında ama yorumlarınızı da merak ediyorum.
Evi almadılar ki kayınvalidem oturuyordu burda. Yıllar önce İstanbula gelip tek katlı ev yapmışlar birkaç sene sonra bir kat eklemişler sonra bir kat daha. Girişte kiracı vardı ama kendisi oraya geçmek istedi dizlerim ağrıyor çıkamıyorum merdiven diye biz de öyle buraya taşınmış olduk. Doğru haklısınız yorum için teşekkürler :)O evi alana kadar kımbılır ne dertler çektiler. Ayrıca evınıze gelen arkadaslar eve bakcaklarsa hiç gelmesinler bence. Ee başta biliyormussunuz o evde oturcagınızı. Neden adamın basının etini yiyip duruyorsunuz. Ben olsam hiç çekmem adamın yerinde olsam... Kandırmamıs ki sizi. İçini yaptırmıslar yine yaranamamıslar ne yapsınlar kiraya sokmamıs insancıklar sizi daha ne istıyosunuz lüks yerde oturmak için hemen evlenmeyip birikim yapsaydınız o zaman.
Sizde yalı da oturmuyormussunuz ki valla evin içinden asansör yoksa ben asıl o eve ev demem.(ironi)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?