Oturduğum evden utanıyorum

Imtihan dunyasi iste..
Yok 8. Kattan geldim, babamdan maasi fazla
Oturunda halinize sukredin.
Kv ev vermis yine yaranamamis.
Nisanliyken bu evde oturacaginiz belli degilmiydi diye sorarlar adama.

Evi güzelleştiren sizsiniz unutmayin. Milletin ne kötü durumda evleri var öyle düşünün. Buarada statü demissiniz. O statü sizin değil eşinizin. Çocuklarda oynar erkek çocuğu yani ne var abartmayın çocuk bu

Son düzenleme:
Canım bence evliliğe alışamamışsın,daha da çok yeni olduğu için normaldir.Annen baban da emek verdiler öyle bir ev için, sen de vereceksin elbette.Arkadaşların evini beğenmiyorsa uzak dur onlardan ,sen beğenmiyorsan okulunu bitir işe gir eşine destek ol yeni bir ev almak için.Önemli olan eşin ile muhabbetin bozulmasın ,o giderse sarayda otursan da ...herkes ne güzel evin var dese de kıymeti yok.
Başarırsın merak etme.

O zaman biraz daha zorlayın kendınızı sizde calısın eşinle beraber borcu daha çabuk bıtırıp sontada ev almak ıcın para bırıktırın

Başta biliyir muydun ki zor bir hayata geçiş yapacağını anladgn kendi ailenin durumu daha iyi

Keske okurken evlenmeseydin.Elinde maaşın olsa daha farkli olurdu.Oturacagin evde de,semtde de söz sahibi olurdun.

O mahallede büyüyen çocukla evlenmişsiniz ama

bence bu kafa tam olarak "evlenene kadar adamın herşeyine tamam diyeyim, nasılsa evlenince istediğim gibi kapris yaparım" kafası..
eminim kimse sizi silah zoruyla evlendirmedi, eminim evlenmeden önce siz de aileniz de o evi gördünüz.. o zaman beğenmediniz mi ? neden en baştan bunu kabul ettiniz ?

ha bir de okurken değil de çalışırken evlenseydiniz maddi olarak daha rahat olurdunuz.. sırf maddiyatsa oraya evet deme sebebiniz, bunu elemine etmiş olurdunuz.

Evlenmeden önce ailemin kendi müstakil evi ve arabası vardı. Hayatımda hiç kira derdim olmamıştı. Bahçeli evde apartman derdi olmadan yaşadım. Evlendim, eşimin malı mülkü kenarda parası, aileden bir kuruşu yoktu. Hala kirada oturuyorum. Ve bu durumdan yakınmak hiç aklıma gelmedi. Bu akşam eşime statümle ilgili bir konuşma yapıp huzurumu bozmaya çalışacağım...

Bu ne böyle Allah aşkına, biri evi beğenmez, biri kv kp rini beğenmez vs vs.

E madem utanıyorsunuz evlenmeden önce görmediniz mi evi????
Bı kadar sizin için kriz niteliğinde sorun olacaktı ben bu evde yapamam diyip atsaydınız nişanı.

Size dışarı da insanlar aç, beğenmediğiniz ev için insanlar sırada vs vs demicem.
Hani böyle konu açıyorsunuz ya sanarsın ki babası fabrikatör, yalılarda büyümüş, nezih dediğiniz semt Bebek, Sarıyer, Çamlıca tepesinde mi oturuyorsunuz???
Birde ne ayıp bı detay paylaşmışsınız maaşı babamın maaşından iyi, babamdan daha iyi alıyor.

8 katlı binanın neresi güzel? Bir sürü birbirini tanımayan insanın doluşup yaşadığı yer mi güzel .Ne güzel işte sizinki müstakil gibi.Sadece üç aile var, oda zaten kayınvalide 3 ay duruyor(gerçi o da göze batıyor).Ev dışardan eski ama içini yaptırmışsınız.yeni evlisiniz ve kira ödemiyorsunuz bu gerçekten çok önemli.hadi biraz rahatlayın. ama tabi eski ev ve yaşantıyı özlemeniz de normal,şu an alıma sürecindesiniz.

Bu durumda statünüzü kendiniz seçip değiştirmişsiniz.İlk başta kabul etmeyecektiniz bu saatten sonra hiç hiç eşinize başka ev bakalım filan demeyin.Valla eğer eşinizle mutsuz olsaydınız evi gözünüz görmezdi o yüzden bence hiç sorun yapmayın önemli olan gerçekten huzur

Bütün bunlar yaştan :))
Evlenmişsin ama yaş 22
Hiç çalışmamışsın, emek etmemişsin, yoğrulmamışsın
Herkesin dediği gibi bu devirde evsizlik çok zor
Ama mahalle gürültüsüyle yaşamakta zor
O zaman çözüm ne ?
Sabır
Çalışmak, didinmek, istediğin gibi yaşayabilmek için üretmek
Ebeveyn olsam 22 yaşında bir çocuğu evlendirmem ama madem evlendin gerçek dünyaya hoş geldin
Çalışıp, didinip, sabredip, kafa kafaya verip eşinle yaşam standartlarınızı düzenleyeceksiniz zamanla

anlamaya çalıştım hatta daha konuyu okurken acaba istedikleri gibi döşeyemediler bunun için mi utanıyor dedim bir nebze hak vermeyi düşünerek okuyordum ama içini gayet güzel yaptığınız bir evin dışından utanıyorsunuz..

ne diyebiliriz ki?

Ne olmuş bu insanlara böyle?
Önceden ne güzel herşey ortalama standartlardaydı. Kimse kimsenin lüks evine merak etmez yaşar giderdi.
Özentiler, çıktığı yeri beğenmeyenler istisnaydı. Ayıplanırdı.

Çocukların şimdiki gibi pahalı oyuncakları, lüks ihtiyaçları yoktu. Herkesin üstündekileri, elindekiler hemen hemen aynıydı.

Sidik yarıştırmaz paylaşımda bulunulur, yüze bakarak konuşulurdu. Şimdi karşıdan gelen önce bir süzüyor.

Şimdi 8 katlı apartman dairesinden gelen, 3 katlı biraz daha eski binayı bile beğenmiyor. Gözler hep yükseklerde.

Siz kira vermeden yaşamak ne demek haberiniz var mı?
Cebinizde yeteri kadar parayla markete gidebilmek ne demek?

Babanızın premsesiyken güya statünüz düştü he? Öyle statü mü olur? Statü demek için başarılı bir insan olmak gerek. Ne kadar sığ düşünceler bunlar.

Şükrediyorum diyorsunuz ama uzaktan yakından alakanı yok. Böyle şükür mü olur? 'Ama' diye biten şükür olmaz. Kağıt toplayan insan şükrediyor mesela. Gerçekten şükrediyor.
Siz bir hayatın çemberinden geçin hele bakalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…