Oturduğum evden utanıyorum

Bu evin tuğlaları, çimentosu filan gökten zembille mi inmiş peki?
Gerçekten gençliğinden mi bilmem çok çiğ bir insan gibi konuşuyorsun. Keşke biraz olgunlaşsaydın evlenmeden önce.

İşte kahkahalarla oynayan çocuk sesleri duysaydım böyle yazmazdım zaten. Oturduğum yer gerçekten çocuk büyütmek istemeyeceğiniz bir yer. Sabahları bel altı küfürler duyarak uyanıyorum maalesef. Anne babaları hiç mi duymuyor yoksa umursamıyor mu bilmiyorum cidden

Bu evin tuğlaları, çimentosu filan gökten zembille mi inmiş peki?
Gerçekten gençliğinden mi bilmem çok çiğ bir insan gibi konuşuyorsun. Keşke biraz olgunlaşsaydın evlenmeden önce.
Evet çok haklısınız :)) Hayatıma kattığınız değerli yorumunuz için teşekkür ederim

Bende onu diyorum işte o ev bişekılde alınmıs onlara ait. İnsanların o ev için bile neler feda ettiğini hiç bilemeyiz ki. Benim babam 50 yasında ev sahıbı olabıldı oda hala az taksıdi var. Yani biz lüks seylere bayılıyoruz ama gercek hayat yetinmeyi tecrübe ettiriyor. Insallah ev alırsınız sizde gonlunuze göre.

Neden yadırgayalım yargılayalım ki atalar bile Allah gördüğünden geri koymasın demiş
Iyi de Allah başına felaket verip de düşürmemiş ki arkadas bile isteye kendi taşınmış kimse ona buyur düş dememiş ayrica az calissin para kazansin yattigi yerden kendi dedigi gibi 100 sene gecse ev alamaz .

Yani ben derdim çok büyük ölüyorum dememiştim zaten içimin sıkıldığı bir şeyden bahsetmiştim sadece. Ama burası taşlamak için bekliyor hep zaten :) Sanırım evliliğin başındayım diye alışma sürecindeyim umarım atlatırım çok teşekkür ederim :)

Atlatırsınız, evlenene kadar aile apartmanımızda kiracılık nedir bilmeden yaşadım, her iki aileden de bir kuruş maddi destek almayacağız dedik evlenirken, eşim bir şirkette maaşlı çalışıyordu o zamanlar, bir ev düşünün 2 katlı ahşap, bir çivi bile çakılmamış, yatak odası yapılan yerde gömme yüklüğü olan neredeyse bir asırlık bir ev, biz o evi tuttuk, boyacı tutacak imkan yok, tadilat yapmamız mümkün değil, eşim kendi boyadı, boyayamadığı yerleri duvar kağıtlarıyla kamufle etti, yerlere tek yapabildiğimiz halıflex, eşya yok, bir tane çift kişilik divanımız vardı, üstüne yorgancıda yatak yaptırdık, bir de buzdolabı, tüm servetimiz eşyamız buydu, şimdi evim, maddi imkanım herşeyim var ama o ilk evim benim için yaşadığım tüm evlerden çok daha özel çok daha güzel, çünkü ben kızımı o evde kucağıma aldım, eşim işini o evde kurdu, biz sonrasında yaşayacağımız 26 yıllık sevgi dolu bir evliliğe o evde başladık, bugün en çok hangi evinde yaşamak istersin deseler o ev derim.

Kocanızla karşılıklı saygı, sevgi ve huzura sahipseniz inanın gerisi boş.
Kaç milyonluk evlerde gözü yaşlı oturan arkadaşlarım var.
İnsanın yüreği birbirine sığmadıktan sonra, gerçekten sırça köşke de sığamaz.
Klasik öğreti demeyin, koca koca evlerde nefessiz kalan kadınlar konuşsun size, bir dinleyin.

Babadan zengin değilse genelde herkes önce bir şeylere katlanıyor sonra bi şeylere sahip oluyor. Aileniz de evlenir evlenmez o evde yaşamaya başlamadı heralde. Kira vermemek gibi bir avantajınız olmuş sizin en azından millet hem kira ödüyor hem borç

Baştan her şeyi bilerek ve görerek evlendiniz. Bu ev gökten düşmedi . Okuyormuşsunuz aceleniz neydi? Yani daha kucuksunuz okul bitince evlenseydiniz ,sizde çalışır alırdınız. Burda hiç şikayet etmeyin. Halinize sukredin. Memnun değilseniz bu da sizin suçunuz.

Ben arkadaşın nedemek istediğini anladım aslında.
Cevabımda şu;alışacaksın...

Bu zamanda milletin bu kadar derdi varken sizin sukursuzlugunuzu dert etmeniz çok can sıkıcı ve abes yani bu ne ya bu ne insan bazen diyo yeterki bir göz küçük evim olsun benim olsun huzurum olsun ev sahibi derdinden de yoksunsuznuz daha ne ki anlamış değilim size hic bir şekilde katılmıyorum gerçekten herşey dış güzellik değil ha 3 katlı apartmanı begenmeyiuorsun 8 katlı olunca o sekiz kat bilmiyorum seni mi taşımış ne yapmış sinirden ne diyeceğimi bilmiyorum jsjsj

Durup durup kaçak kat çıkmışlar, ne hoş.
Ben sizin yerinizde olsam evin asansörünü, kat sayısını düşüneceğime can güvenliğimden endişe ederdim.

Ya evlenmeden önce bilip baştan kabul etmicektiniz orda yaşamayı ya da O evden utanma lüksüne sahip olabilmeniz icin daha iyisini alabilecek maddiyata güce bizzat şahsınız sahip olmalı . Koca baba parasıyla statüsüyle övünmeyin yerinmeyin .

empati kuruyorum, ve yasadigin seyin tam olarak su oldugunu goruyorum "insanoglu doyumsuzdur"

hep sahip oldugunun bi tik ustunu ister.
evlenmeden o evin icine tadilat yapilmamis olsaydi "bari tadilat yapilsaydi o zaman severdim" diye dusunecektin.

8katli nezih bir semtte asansorlu bir yerde otursan bile "keske site ici olsaydi diyeceksin

site ici olsa "keske havuzu spor salonu da olsaydi" diyeceksin

havuzu olsa "erkekler cok dik dik bakiyor havuza giremiyorum spor yapamiyorum keske mustakil olsa" diyecrksin

sahsina soylemiyorum, insanoglu boyledir. hep bir ustunu ister, bence herkes boyle dusunur sadece biri ev ile olgili dusunur biri kocasihla ilgili biri parasiyla ilgili... herkes biraeye takilmis ve o seyin daha iyisini bir tik ustunu ister bekler hayal eder bu bir gercek. istisnai durumlar olsa bile herkesin boyle bir zayif noktasi vardir.

elimizdekiyle mutlu olmayi yetinmeyi ogrendigimiz gun tum sartlarimiz mukemmel gelecek emin ol. biraz bu yonunu torpulemeni tavsiye ederim

Anlamak istemediğiniz nokta şu aslında şikayet etmeniz çok gereksiz. Çalışıyor musunuz hayır, borcunuz var mı evet hem düğün borcu hem evin içini yaptırmışsınız zevkinize göre onun borcu kim ödüyor hepsini eşiniz tek başına ödüyor. Şu an eşinizin tek maaşı hem borç ödemeye hem ev geçindirmeye hem kira ödemeye yeter mi hayır yetmez. Taşınma masraflarından haberdar mısınız? Muhtemelen hayır. Çok taşınmak istiyorsanız girer bir işe çalışırsınız iki kişinin maaşıyla çıkarsınız kiraya hem kiracılık nasıl olurmuş öğrenirsiniz hem istediğiniz evde oturursunuz. Şu an bulunduğunuz durumdan şikayet etmenizin sizi üzmekten, eşinizi germekten başka bir işe yaradığı yok.

Evi baba eviyle kıyaslıyorsun, eşinin maaşını babanın maaşıyla kıyaslıyorsun... Çekilecek dert değilsin! bu nasıl evlilik bu nasıl hayat. Sinirlendim gece gece. Bu kafayla sen mutlu olmazsın ki. Çocuğun olur ilerde dersin “çocuğumun babaannesinden dedesinden utanıyorum...”senin şikayetin bitmez. Yazık kocana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…