- 26 Kasım 2019
- 4.812
- 16.893
- 158
- Konu Sahibi dontbedare
-
Evi almadılar ki kayınvalidem oturuyordu burda. Yıllar önce İstanbula gelip tek katlı ev yapmışlar birkaç sene sonra bir kat eklemişler sonra bir kat daha. Girişte kiracı vardı ama kendisi oraya geçmek istedi dizlerim ağrıyor çıkamıyorum merdiven diye biz de öyle buraya taşınmış olduk. Doğru haklısınız yorum için teşekkürler :)
İşte kahkahalarla oynayan çocuk sesleri duysaydım böyle yazmazdım zaten. Oturduğum yer gerçekten çocuk büyütmek istemeyeceğiniz bir yer. Sabahları bel altı küfürler duyarak uyanıyorum maalesef. Anne babaları hiç mi duymuyor yoksa umursamıyor mu bilmiyorum cidden2 çoçuk 1600 kira ve aidat ödüyen biri olarak kendimi sizn yerinize koydum o ev bizim olsa ne güzel masrafsız maaşImız bize kalırdı Şükredin hanımefendi ailesine teşekkür edin vermwk zorunda değiller vede be güzel merhabalaşacağınıznız eşinizizn ailesi var ben yeni taşındığımda insanlar bana merhaba desin diye gözlerinin içine bakardım sahip olduğunuz imkanlar kimlerin hayalidie belki arkadaşlarınızdan da utanmanızı gerektircwk bi durum yok biz aile ile yakın yaşamak istedik diyebilirsiniz .Küfür hariç sokakata ounayqn çoçuk sesleri cıvıl cıvıl bomba seslerinden iyidir
Evet çok haklısınız :)) Hayatıma kattığınız değerli yorumunuz için teşekkür ederimBu evin tuğlaları, çimentosu filan gökten zembille mi inmiş peki?
Gerçekten gençliğinden mi bilmem çok çiğ bir insan gibi konuşuyorsun. Keşke biraz olgunlaşsaydın evlenmeden önce.
Evet çok haklısınız :)) Hayatıma kattığınız değerli yorumunuz için teşekkür ederim
Evi almadılar ki kayınvalidem oturuyordu burda. Yıllar önce İstanbula gelip tek katlı ev yapmışlar birkaç sene sonra bir kat eklemişler sonra bir kat daha. Girişte kiracı vardı ama kendisi oraya geçmek istedi dizlerim ağrıyor çıkamıyorum merdiven diye biz de öyle buraya taşınmış olduk. Doğru haklısınız yorum için teşekkürler :)
Iyi de Allah başına felaket verip de düşürmemiş ki arkadas bile isteye kendi taşınmış kimse ona buyur düş dememiş ayrica az calissin para kazansin yattigi yerden kendi dedigi gibi 100 sene gecse ev alamaz .Neden yadırgayalım yargılayalım ki atalar bile Allah gördüğünden geri koymasın demiş
Yani ben derdim çok büyük ölüyorum dememiştim zaten içimin sıkıldığı bir şeyden bahsetmiştim sadece. Ama burası taşlamak için bekliyor hep zaten :) Sanırım evliliğin başındayım diye alışma sürecindeyim umarım atlatırım çok teşekkür ederim :)Kuzum daha küçücüksün. Bakma sen, taşlamış herkes. 22 değil de 32 yaşında olsan ben de belki benzer düşüncelerde olur ve baştan düşünmeliydin derdim ama ne sen ne de eşin daha bunları düşünebilecek yaşta değilsiniz.
Beni yanlis anlama. Cok kucuk yasta evlenmissiniz. Insallah cok mutlu olun tabi. Iste yaslar kucuk olunca boyle ufak tefek problemler de daha cok cikabiliyor. Sen iyi tarafindan bak. Kayinvaliden sadece yilin 3 ayi geliyor. Esin tasinmaya tamamen karsi cikmiyor. Ve cogu cift evliligin ilk yiillari boyle zor surecler gecirir. Esim ve ben 2 yildan fazla 1+1de oturmak zorunda kalmistik. Dusun ki esyamiz bile yoktu, bekar evi gibiydi. Neden anlatiyorum sana bunu? Cunku hepsi geciyor, bil. Bu gunlerinin de tadini cikar. Oyle gunler gelecek ki bu gunlerini de gulumseyerek hatirlayacaksin insallah
Atlatırsınız, evlenene kadar aile apartmanımızda kiracılık nedir bilmeden yaşadım, her iki aileden de bir kuruş maddi destek almayacağız dedik evlenirken, eşim bir şirkette maaşlı çalışıyordu o zamanlar, bir ev düşünün 2 katlı ahşap, bir çivi bile çakılmamış, yatak odası yapılan yerde gömme yüklüğü olan neredeyse bir asırlık bir ev, biz o evi tuttuk, boyacı tutacak imkan yok, tadilat yapmamız mümkün değil, eşim kendi boyadı, boyayamadığı yerleri duvar kağıtlarıyla kamufle etti, yerlere tek yapabildiğimiz halıflex, eşya yok, bir tane çift kişilik divanımız vardı, üstüne yorgancıda yatak yaptırdık, bir de buzdolabı, tüm servetimiz eşyamız buydu, şimdi evim, maddi imkanım herşeyim var ama o ilk evim benim için yaşadığım tüm evlerden çok daha özel çok daha güzel, çünkü ben kızımı o evde kucağıma aldım, eşim işini o evde kurdu, biz sonrasında yaşayacağımız 26 yıllık sevgi dolu bir evliliğe o evde başladık, bugün en çok hangi evinde yaşamak istersin deseler o ev derim.Yani ben derdim çok büyük ölüyorum dememiştim zaten içimin sıkıldığı bir şeyden bahsetmiştim sadece. Ama burası taşlamak için bekliyor hep zaten :) Sanırım evliliğin başındayım diye alışma sürecindeyim umarım atlatırım çok teşekkür ederim :)
%100 katılıyorum4. Size gelecek kişi evin dışıyla ilgilenecek laf edecek biriyse zaten hiç davet etmeyin saraylarda otursanız bile.
Bu zamanda milletin bu kadar derdi varken sizin sukursuzlugunuzu dert etmeniz çok can sıkıcı ve abes yani bu ne ya bu ne insan bazen diyo yeterki bir göz küçük evim olsun benim olsun huzurum olsun ev sahibi derdinden de yoksunsuznuz daha ne ki anlamış değilim size hic bir şekilde katılmıyorum gerçekten herşey dış güzellik değil ha 3 katlı apartmanı begenmeyiuorsun 8 katlı olunca o sekiz kat bilmiyorum seni mi taşımış ne yapmış sinirden ne diyeceğimi bilmiyorum jsjsjMerhabalar. Derdin bu mu diyip, eleştirel yorumlar yapmazsanız sevinirim. Biraz içini dökmek olacak bu aslında ama yorumlarınızı da merak ediyorum.
Ben evleneli 5 ay oldu ve bununla ilgili bir sıkıntım yok eşim iyi,sevgi dolu,anlayışlı biri.
Benim sorunum yaşadığımız ev. Evlendikten sonra eşimin ailesinin apartmanında olan daireye taşındık. Bu daireyi bize verdiler yani. Aynı apartmanda eltim ben ve kaynanam oturuyoruz. Ama kaynanam kışın sadece 3 ay burda diğer vakitlerde hep köyde.
Neyse benim konum evin çok eski olması ve beklentimi karşılamaması. 3 katlı zaten apartmanda 3 aile oturuyor öyle küçücük bir apartman. Dışından belli eski olduğu, içini biz evlenirken yaptırdık. Tavan bile tahtaydı onlar kapatıldı vs. Evin içini güzel yaptık yani. Ama ben arkadaşlarımı davet etmeye utanıyorum açıkcası. Önceden oturduğum (yani şuan anne babamın oturduğu ev) yepyeni, ilk biz oturuyorduk, kocaamaan, asansörlü, nezih bir yerde, 8 katlı apartman vs. Ben böyle bir evden geldim buraya ama alışamıyorum. Şimdi mahalle arasında oturuyorum. Okadar alışık değilim ki mahalle de oynayan çocuk sesi duymaya. Yazın çok zorlandım, rahatsız oldum seslerden. Ortam nezih değil,aileler salmış çocukları küfür müfür ne ararsan var, duyuyorum hepsini akşama kadar.
Bilmiyorum sevgili ablalarım, KK üyeleri, eve okadar ısınamadım ki.
Mesela eşim klima taktırmak istiyor yaz için hemen diyorum ki ‘sökülüp yeni eve taşındığımızda oraya takılır dimi?’ Yani hep taşınmaktan bahsediyorum ve düşünüyorum. Eşim sorularıma evet diyerek cevap veriyor sadece. Duygularımdan bahsettim evi sevmediğimi biliyor ama tabi paramız yok şuan, düğün borçları bitmedi bile. Param olsa taşınırdık zaten diyor. Ama ne zaman ev alacak paramız olacak ki zaten? 100 yıl sonra belki. Maaşı iyi ama borçlar filan her şey ucu ucuna yetiyor, kiraya da çıkamayız ki hayatta kiraya çıkmaz benimki. Zaten benim okulum ve onun işi eve sabah 1 saat akşam 1.30 saat sürüyor ama yine de burada oturuyoruz.. Sabahın köründe çıkıyoruz evden trafiğe kalmamak için ve 1-2 saat dersimin başlamasını bekliyorum uykulu uykulu :)
İçimi dökmek istedim sadece. Ne olur halimiz bilmem, şükürsüz de değilim hep kendime kızıp şükret diyorum. Ama hayatta bir anda statü düşmek zor sadece.. empati kurup yorum yapın lütfen. Bu arada maaşı babamdan iyi yani maaş olarak statü atlayıp ev olarak düştüm. Bu da takıntım oldu tabi. Kayınvalidemle aynı apartmanda oturmakta can sıkıcı tabi. 3 ayda olsa, sürekli eve girerken ona yakalanmak bazen can sıkıcı oluyor. Onu da başka konuda yazarım. Okuduğunuz için teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?