- 5 Ekim 2020
- 13.184
- 35.081
- 36
Biri enişteyle ailesine fısıldamış işte, o ailenin evin küçük kızı için o da aynı meslekten bulur, bu aile hep aynı meslekten eş buluyor falan demesi pek hayra alamet değil. Biri bu kızkardeşin marifetlerini bu aileye uçurmuş.
Yılın her günü gemide değiller 4 veya 6 ay kontrat ardından istedikleri kadar karadalar. O dönem tanışılır çok rahatSiz esinizle nasil tanistiniz ben onu merak ettim yani adam fiilen burda yok? Sadece merak ettim elestirmiyorum su an.
Esim instead an bahsedince dedim annem de kardeşimde oyle istiyo dedim. O da düşündü bi yani ben bulaşmam bu durumla iyi çıkar kötü çıkar uygun birini de bulamadım beni karistirma dedi karismadi.Taksa bile çok abartılacak bir durum değil millet dedikodusunu yapmaz.
Ablası bekar eşinin arkadaşlarından birini önermiş öyle tanışmışlar derler geçerler. Siz de öyle açıklarsınız zaten.
Benim sevgiliminde bekar arkadaşları var benim de var uygun eşleştirmeler yapabilirim eğer yakıştırdığım olursa.
Kardeşiniz de özenmiş olabilir siz neden hiç önermediniz birini ona ?
Kendisi böyle dememizi istedi daha önce ben teklif ettim.Kocayı nerden buldugunun bir önemi yok ama evet bulma hırsı tuhaf olmus. Esinizin bunu farketmesi de sahsen benim için utanc meselesi yani esimin kardesm hakkında suna bak sırf benle aynı meslekten evlenmek için önüne geleni ekliyor koca duskunu gibi vs dusunceleri karıssında utanırım kardesm yerine. Ama size soranlara tanımıyoruz kendisi bulmus vs degilde keske evet biz vesile olduk diyip geciştşrseydinz belki bi tık normal gecerdi sürec
Hepsini eklemiş ya, eniştenin instasını sünnetlemiş resmen çılgınMuhtemelen bunun dedikodusu döndü. Bu kız bu kadar aleni yaptıysa bu işleri. Bir de eniştenin arkadaşlarını instadan eklemezsin ya. Ben bunu duysam kızkardeşime ta orda tepki gösterirdim beni rezil ediyorsun diye.
Iste bence akrabalarinizin arasında ya da yeni damadin arkadaslari arasinda (malum kiz kardesiniz eşinizin instasinda ne kadar g.kaptani var eklemis) bu durumu dünürlere ucuran biri var, ama bence kiz kardesiniz sizin uçurdugunuzu dusunuyor. sacma buldugunuz kavganin sebebi bence buBen ne çocukla tanistim ne ailesiyle ilkkez orada gördüm. Beni suclamasi imkansiz ama tripleri olaylar ciddilesince basladi yani 1 ay evvel filan nisan hazırlıklarında devam etti. Onu rahatsiz eden şey bence: yaptim tamam ama ablam ve eniştem gelince yaptığım ortada onlar olmasa hiç derdim yok kafası gibi. Soyledigim gibi hiç karismadim uzak durdum. Nisanda da aynı sekilde. Ama bana karsi bitmez bir ofkesi var son zamanlarda. Baglarin kopmasi için tartisma cikaran kendisi
Herkesi kendin gibi dunyadan uzak sanma. Bu sadece evden uzak bxbxbxbYaa olayın tüm büyüsü bozuldu yaastronot zannetmiştim
Erkeğin işi olmalı bence kadının da işi olmalı kendini geçindirebilmeli ancak meslek seçmek ki hele hele seçilen meslekler, doktorluk gibi çok yoğun aile hayatı neredeyse minimuma indiren ya da konu sahibinin eşi gibi uzun yol kaptanlığı gibi yılın neredeyse 7-8 ayı dışarda geçirilen meslekleri özellikle koca diye arıyorsan sen orada koca değil maaş seçiyorsun. O tip insanların asıl hedefi zengin koca ama zengin adamlarda enayi değil hele hele aileleri hiç değil. Böyle kızlarla en fazla sevgili olup sonra tıpış tıpış ailesine uyan kendi gibi biri ile evleniyor. Bu nedenle böyleleri iyi geliri olan adam seçeneğini kullanıyor. Dediğim gibi seversin evlenirsin ki bence denizci ile evlenmek başlı başına fedakarlık eğer niyetin aile hayatı yaşamaksa ama sen özellikle kaptan diye ısrar ediyorsan evleneceğin adamla evlenme niyetinde bal gibi ortadır.Ama öyle aman bi zenginlik yok ki ortada.
Erkeğin evlenebilmesi için bi işi olması gerekiyor.
Kız ailesi olsun kız olsun bunu ister zaten.
Ev hanımıyla evlenen bisürü erkek var ama ev erkeğiyle evlenen kadın sayılıdır.
Kardeşi de düzgün işi olan biriyle evlenmek istemiş ablası ayarlamayınca da hırs yapmış demek ki.
Biz sadece ablasının gözünden yorumluyoruz bacı yazsa ona da hak verirdik.
Normalde kadınlar hoşlandıği, beğendiği adamı bile eklerken yüz kere düşünüyor. Hakkımda farklı düşünür mü diye. Kız maşallah herkesi sıradan geçirmiş biri de düşmüş bu oltaya.Muhtemelen bunun dedikodusu döndü. Bu kız bu kadar aleni yaptıysa bu işleri. Bir de eniştenin arkadaşlarını instadan eklemezsin ya. Ben bunu duysam kızkardeşime ta orda tepki gösterirdim beni rezil ediyorsun diye.
Haa oyle mi, cok yabanci olduğum bir meslek grubu, kiz kardes insta insta gezince dedim sanirim tanisilmasi zor bireyler..Yılın her günü gemide değiller 4 veya 6 ay kontrat ardından istedikleri kadar karadalar. O dönem tanışılır çok rahat
Yeni gelenler adam kaptanmis anacim
Bilgisayar mühendisi, yazılımcı ya da da bilgisayar programcısıdır. Hatta yazılımcı benceBen de mesleğini merak ettim gerçekten ne bu yani
Iyi ki padisahlık döneminde yaşamıyoruz bu kız direk kelleni vurdururdu senin.Belli ki içten içe hep kıskanıyormuş seni.Şimdi oda bulunca havalara girmiş.Kocadan aradığını bulamazsa o zaman yanaşır yine merak etme.