Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
OlabilirBilgisayar mühendisi, yazılımcı ya da da bilgisayar programcısıdır. Hatta yazılımcı bence
Yaa ahahahah nerden öğrendin kızkonu sahibinin sır gibi sakladığı aşırı gizli meslek kaptanlık çıktı ahaha
Bu çocukla en başta konuşurken olmaz bundan diye dusunuyordu. Bir gün telefonda bana çocuğa sen misim gibi davraniyorum dedi. Nasıl yani dedim işte ben otobüse binmem beni tutar ama kardesimde bu durum yok. İse otobüsle gider gelir. Demiş ben otobüse binmiyorum falan filan. Su marka giyerim bunu giymem aslında kardeşim çok ilimli bir insan hiç böyle durumları yoktur. Ben de demistim ki ciddi dusunuceksen kendin gibi ol. Seni sen olarak sevsin.Benzer bir olaya şahidim. Gelin adayı ablasına alınan takıdan ve ablasının oturduğu semtten ev talep etti. Çok da abartı istekler değildi ve belki kıskançlık da yoktu (çevredekiler kıskançlıkla yorumladı) ama ablayı taklit vardı.
Başka kıskanç kardeşler vardı. Biri eşiyle bebeğim diye konuşuyordu diye diğeri de eşini arayıp o şekilde hitap etmişti. Bu dandik hitapla bile sidik yarıştırıyorlardı.
Kriterlerin büyük veya küçük olması önemli değil, önemli olan ablanınkine veya daha üstününe sahip olmak. Mesleğe veya diğer yarışılan mevzuya takılmayın.
Esim instead an bahsedince dedim annem de kardeşimde oyle istiyo dedim. O da düşündü bi yani ben bulaşmam bu durumla iyi çıkar kötü çıkar uygun birini de bulamadım beni karistirma dedi karismadi.
En başlarda millete istersen enişten tanistirdi diyebilirsin demiştim belki 3 ay önce filan o zaman abuk sabuk trip yapmiyordu yok gerek yok dedi. O yüzden bize sorulunca biz tanimiyoruz dedik.
Bulması etmesi benim hıc sorunum degil karismadim ama şimdi son 1 aydır neden bana ofkeli anlayamiyorum. Şu sacmalik yüzünden kardesimden oldum ama hiçbir şey yapmadim
Ben ne yapmaliydim peki ya da ne yapabilirim? Çok uzuluyorum aklıma kucuklugumuz kardesligimiz geliyor huzunleniyorum bu hale geldigi için durumlar ofkeleniyorum. Gerçekten çok uzgunum kirginimHiçbir şey yapmamış değilsiniz. Hayata bir sıfır önde başladınız. Evliliğiniz ve hayatınız da ulaşmak istediği kadar parlak görünüyor demek ki dışarıdan.
Siz normal karşılıyorsunuz onun bu isteğini, ancak kayınbaba dahil birçok kişi garip bulmuş. Nişanlısını sizden uzak tutarak eşinizin mesleki çevresinde attığı turların açığa çıkmasını engellemeye çalışması bana da makul geldi.
Ve bence bir iki sebebi daha var. Aradaki eşitsizliği dengelemeyi başardığı için size karşı diklenebilecek güçte hissediyor.
Bu konuda yorum yapan diğer kişilere öfkesini gösteremez kendi rezil olur, sinirini sizden çıkararak rahatlıyor. Birde aynalama yapıyorlar. Kendi kendini kötü duruma düşürdü aslında ama sanki sizin çabanız varmış gibi "Başardın" demiş. En mutlu olacağı günde abla kardeş rekabeti konuşulduğu için öfkeli.
Şundan dolayı düşündüm pilotların çok kazandığı yıllardır bariz . Yazılımcılar çevremde genelde iyi kazanıyorlar. Özellikle yurt dışı çalışanlar ama tabii iyi kazanmaktan kasıt ne :) benim kistasim düşük olabilir :) gemi kaptaniymis aylarca evre olmayan bir eş mesleğine özenip kafayı takmak çok ilginç geldiYazilimcilarin hepsi o kadar kazanmiyor maalesef, biri de benim esim, her yer yazilim/bilgisayar muhendisi oldu zaten. Pilot ya da gemi kaptanidir bence.
Öyle evliliği napayım .uzaktan ilişkiye bile yanaşmıyorum .insanların gözünü para bürümüş resmenŞundan dolayı düşündüm pilotların çok kazandığı yıllardır bariz . Yazılımcılar çevremde genelde iyi kazanıyorlar. Özellikle yurt dışı çalışanlar ama tabii iyi kazanmaktan kasıt ne :) benim kistasim düşük olabilir :) gemi kaptaniymis aylarca evre olmayan bir eş mesleğine özenip kafayı takmak çok ilginç geldi
Benim 2 arkadaşımın eşleri kaptan, tercih edilebilir açıkçası. Kazançları güzel, kızların altında arabalar, lüks evlerde mis gibi yaşıyorlar. Dolar üzerinden maaş aldıkları ve evde olmadıkları için cazip sanırım..hatta bir arkadaşım Amerika'ya yerlesti, gerçi kocası gemilerde çalışan mühendisti.Şundan dolayı düşündüm pilotların çok kazandığı yıllardır bariz . Yazılımcılar çevremde genelde iyi kazanıyorlar. Özellikle yurt dışı çalışanlar ama tabii iyi kazanmaktan kasıt ne :) benim kistasim düşük olabilir :) gemi kaptaniymis aylarca evre olmayan bir eş mesleğine özenip kafayı takmak çok ilginç geldi
Ben ne yapmaliydim peki ya da ne yapabilirim? Çok uzuluyorum aklıma kucuklugumuz kardesligimiz geliyor huzunleniyorum bu hale geldigi için durumlar ofkeleniyorum. Gerçekten çok uzgunum kirginim
Şöyle zengin birini bulmak için g*ümüzü yırtmadık .nerde fakiri cimrisi varsa bizi buldu .
Demek ki kız kardeşiniz gibi çaba göstermek lazım jsjjsj
Azla yetinmeyeceğiz yaniiiFakirine cimrisine denk gelmemek icin o kadar gtunuzu yirtmaya gerek yok aslinda.
Sizi gören adamin "Cimrilik yapsam bu kadin bana tekmeyi patlatir ya da bu kadina ben yetemem" diye dusunmesi lazim o zaman kendiliginden yanaşmazlar sizin bir sey yapmaniza gerek yok.
Gariban takilirsaniz onlar gelir bulur sizi.
Bu arada muhtelemen konu sahibinin aileden yuksek bir varlik söz konusu değil. (Oyle olsa kiz kardesin bunlari yapmasina gerek olmazdi)
Bir tarafta eş durumuyla aniden zenginleşen abla, bi yanda otobusle işe giden kiz kardeş.
Yani bu şekilde eş maddi durumuyla kendi ailesine kiyasla daha iyi maddi duruma kendi emek vermeden aniden ulaşan bir abla hırs oluşturabilir şu durumda gayet, bana normal geldi ama illa ayni meslek, hatta enişte cevresine girerek buyuk hata yapmiş şuan hirsla önünü görmeden para odakli gidiyor gibi umarim sadece meslege bakarak yaptigi evlilikten pisman olmaz.
Psikopat biri olsa yüz derinizi soyup suratına naklettirir. Bu ne ya? Benim kastettiğim ruh hastasında bu özellik yok. En fazla zenginmiş rolüne bürünüyor kardeşininki gibi. Eşiniz gibi birini elde etmek için mi sizin gibi davranıyor?Bu çocukla en başta konuşurken olmaz bundan diye dusunuyordu. Bir gün telefonda bana çocuğa sen misim gibi davraniyorum dedi. Nasıl yani dedim işte ben otobüse binmem beni tutar ama kardesimde bu durum yok. İse otobüsle gider gelir. Demiş ben otobüse binmiyorum falan filan. Su marka giyerim bunu giymem aslında kardeşim çok ilimli bir insan hiç böyle durumları yoktur. Ben de demistim ki ciddi dusunuceksen kendin gibi ol. Seni sen olarak sevsin.
Ya ben kardesimi seviyodum bu durumlar 6 ayda nasil böyle oldu anlayamiyorum.
Ama bu tarz meslek sahiplerinin eşleri çok yoruluyor. Eve hizmetçi bile tutsan sorumluluk sendeBenim 2 arkadaşımın eşleri kaptan, tercih edilebilir açıkçası. Kazançları güzel, kızların altında arabalar, lüks evlerde mis gibi yaşıyorlar. Dolar üzerinden maaş aldıkları ve evde olmadıkları için cazip sanırım..hatta bir arkadaşım Amerika'ya yerlesti, gerçi kocası gemilerde çalışan mühendisti.
Azla yetinmeyeceğiz yaniii