Kıskançlık geçmez ki. Ulaşması zor hedef olunca azıtmış yine. Size düğünde yapılan masraf ve her ne varsa hepsinin daha fazlasını isteyecek. Belki aynı yerde ve odada balayına da giderler. Asla ama asla iyi davranmasına kanmayın. Neredeyse hiçbir zaman düzelmeyecek.Ergenliginde olmemi filan çok isterdi. Fazla kiskancti ama yetiskinlikte normallesmisti. Şimdi yine ne oldu ben anlamadim
Cocugun babası nişanda yanimiza geldi beni sordu sonra esimin meslegini nasıl yani iki bacı iki ayni meslek tesaduf mu dedi eşim de tesaduf ben tanimiyorum oglunuzu dedi. Adam durdu çok ilginc diğer kız kardes e de aynı meslekten bulur bunlar dedi ben biz bilmiyoruz hayirlisi dedim ciktim.
Çocuk beni ilk kez görmesine karsin pasif agresif tavirlar icindeydi. Tepkisiz kaldim bu haline ne anlatiysa artik bilmiyorum
Dünür ailesi kendi içinde damatların meslek benzerliğini konuşmuşlardır. Bu durumda akıllarına ilk gelen kıskançlıktan olabileceği. Diğeri de sizin ailenizin kızları prestijli/zengin erkeklere pazarlaması (!). Mesleği icra eden nadir kesimse aynı mesleğin denk gelmesi tuhaf olmuş. Dışarıdan böyle görünür.Ya bana göre her şey tamam zaten. Kız kardesim ve yanindaki adam tuhaf bir şekilde tripli. Nisan sonrasi kız kardesim x arkadasiyla benim ve esimin dedikodumuzu yapmis.ben x e hizmetci gibi daranamaz misim ( ben o kızla hiç konusmadim karismadim merhabamiz bile olmadi) Ben kız kardesimi rezil etmisim basarmisim herkes beni konusuyormus benden nefret ediyormus. Benim gibi bu ablasi yokmus. Hiçbir rezillik olmadi kimseyewbisey demedim yani olmayan bisey bunlar. Kız kardesimle tartistik ve asla gorusmem artik. Ama bunu o istedi yani ne nisanina karistim ne hayatina neden bunlari uydurup tartisip gorusmemek istedi. Maalesef kardesimi kaybetmis oldum ama hicbirsey yapmadim
Nişanlısıyla mutlu olmazsa daha sıkıntı. Enişteye olta atmaya çalışacaktır.Yanlış anlama ama dua et aynı meslekten birini bulmuş. Bulamasaydı senin kocanı da alabilirmiş gibi geldi bence var kardeşinde bu potansiyel. Bu nasıl haset bu nasıl hırs aşırı tehlikeli Bi kafası var.
normalleşmemiş demek kiErgenliginde olmemi filan çok isterdi. Fazla kiskancti ama yetiskinlikte normallesmisti. Şimdi yine ne oldu ben anlamadim
eşiniz iş konusunda mesafe koyarak en iyisi yapmış. Kardeşiniz seni muhtemelen kıskanıyor tehlıkeli biri, başına bela aldı bu neyin hırsından bilemem. İlerde sana ağlayarak gelecek sonra gene aynı tavrı yapacak kısaca araya mesafe koy. Eşinle ilgili hiç bir sırrını anlatma.. Böyle kardeş olmaz kalleşlık olur anca :)Merhaba hala anlam veremedigim bir konuyu danismak istiyorum. 5 yıl sevgililik sonunda evlendim 4 yildir evliyim. Eşim yurtdisiyla alakali iyi geliri olan bir meslek yapiyor. Ben evlendikten sonra benden 2 yaş kucuk olan kız kardesim ve annem esimin meslegini ogrendi daha önce pek bildikleri bir iş degildi. Sonrasında kız kardesim esimin arklarini filan ekleyerek internetten ayni işi yapan birini aramaya basladi. Bu dönem annem de istiyordu bunu. Bana soylediler hatta esime sordum ben karismak istemiyorum dedi ve kız kardeşimle surekli artan ortak ark meselesinin de sacma ve rahatsiz edici oldugunu söyledi. Surekli aynı meslekten insanlarla tanismaya calismasinin basina is acabilecegini soyledi. Ama kız kardesimle konusmadi hiç bu konuyu.
Kız kardesim bu şekilde ayni meslekten pek çok kisiyle gorustu tatile cikti filan.bizimle de arasi iyidi. Benim kiz kardeşimle hiçbir sorunum yoktu.
Sonra birini bulmus. Bulduktan sonra bana karsi soguk davranmaya basladi. 1 ayligina yurtdisinda tatildeydim istese soyleyebilirdi ama babamla cocugu tanistirma gunu planlamis hiç haber vermedi. Sonrasinda Nisan hazirliklari döneminde bebegim ve eşim hasta oldugu için erken gidemedim ve bir hafta boyunca saçma tripler atti. Her neyse kız kardesimin bir arki adi x olsun onunla herseyi hallettik filan yapti. Nisan gunu eve gittim gelenleri karsiladik nisanlisi ve kız kardesim tuhaf bu sogukluk icindeydi. Ben ve eşim normal davrandik. Nisan sonu eve gectik.
Sonra kız kardesim bu x arkiyla ben ve eşim hakkinda dedikodu yapmis resmen dedikodu gercek olmayan biseyler. Kız kardesim bana telefon acip bagirdi tartistik. Onu rezil etmisim herkes beni konusuyormus basarmisim benim gibi bir ablasi yokmus. Yani olanlara inanamiyorum hiçbir rezillik olmadi zaten saçma bir trip icindeydi. Farkli olan tek şey akrabalar yok ablasindan kiskandi aradi buldu yok enistesi bulmustur filan bu tarz sorular sordu. Ben yanıt olarak herseyin hayirlisi biz tanimiyoruz cocugu dedim gectim. Yahu ne yasiyorum ben neden böyle oldu? Hiçbir art niyetim yoktu kız kardesimle aramiz iyiydi cidden inanamiyorum.
Ne ki meslek?Cocugun babası nişanda yanimiza geldi beni sordu sonra esimin meslegini nasıl yani iki bacı iki ayni meslek tesaduf mu dedi eşim de tesaduf ben tanimiyorum oglunuzu dedi. Adam durdu çok ilginc diğer kız kardes e de aynı meslekten bulur bunlar dedi ben biz bilmiyoruz hayirlisi dedim ciktim.
Çocuk beni ilk kez görmesine karsin pasif agresif tavirlar icindeydi. Tepkisiz kaldim bu haline ne anlatiysa artik bilmiyorum
Hahaha, benim bebe Kindergarten Lehrer:)o zaman kindergarten lehrerin
Kardeş diye alttan almayın. Çok zorlasa gerekeni söyleyin, sizi kıskanan aynı meslekten koca bulan kendisi.Merhaba hala anlam veremedigim bir konuyu danismak istiyorum. 5 yıl sevgililik sonunda evlendim 4 yildir evliyim. Eşim yurtdisiyla alakali iyi geliri olan bir meslek yapiyor. Ben evlendikten sonra benden 2 yaş kucuk olan kız kardesim ve annem esimin meslegini ogrendi daha önce pek bildikleri bir iş degildi. Sonrasında kız kardesim esimin arklarini filan ekleyerek internetten ayni işi yapan birini aramaya basladi. Bu dönem annem de istiyordu bunu. Bana soylediler hatta esime sordum ben karismak istemiyorum dedi ve kız kardeşimle surekli artan ortak ark meselesinin de sacma ve rahatsiz edici oldugunu söyledi. Surekli aynı meslekten insanlarla tanismaya calismasinin basina is acabilecegini soyledi. Ama kız kardesimle konusmadi hiç bu konuyu.
Kız kardesim bu şekilde ayni meslekten pek çok kisiyle gorustu tatile cikti filan.bizimle de arasi iyidi. Benim kiz kardeşimle hiçbir sorunum yoktu.
Sonra birini bulmus. Bulduktan sonra bana karsi soguk davranmaya basladi. 1 ayligina yurtdisinda tatildeydim istese soyleyebilirdi ama babamla cocugu tanistirma gunu planlamis hiç haber vermedi. Sonrasinda Nisan hazirliklari döneminde bebegim ve eşim hasta oldugu için erken gidemedim ve bir hafta boyunca saçma tripler atti. Her neyse kız kardesimin bir arki adi x olsun onunla herseyi hallettik filan yapti. Nisan gunu eve gittim gelenleri karsiladik nisanlisi ve kız kardesim tuhaf bu sogukluk icindeydi. Ben ve eşim normal davrandik. Nisan sonu eve gectik.
Sonra kız kardesim bu x arkiyla ben ve eşim hakkinda dedikodu yapmis resmen dedikodu gercek olmayan biseyler. Kız kardesim bana telefon acip bagirdi tartistik. Onu rezil etmisim herkes beni konusuyormus basarmisim benim gibi bir ablasi yokmus. Yani olanlara inanamiyorum hiçbir rezillik olmadi zaten saçma bir trip icindeydi. Farkli olan tek şey akrabalar yok ablasindan kiskandi aradi buldu yok enistesi bulmustur filan bu tarz sorular sordu. Ben yanıt olarak herseyin hayirlisi biz tanimiyoruz cocugu dedim gectim. Yahu ne yasiyorum ben neden böyle oldu? Hiçbir art niyetim yoktu kız kardesimle aramiz iyiydi cidden inanamiyorum.
Yazilimcilarin hepsi o kadar kazanmiyor maalesef, biri de benim esim, her yer yazilim/bilgisayar muhendisi oldu zaten. Pilot ya da gemi kaptanidir bence.
Vallahi bilmisimYeni gelenler adam kaptanmis anacim
Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim
Benim eşim de 1. Kaptan söylediklerinize aynen katılıyorum. Sağlıkla dönsünler amin
Yakın tarihte yazmışsınız zaten foruma, neden bu kadar gizem yaptınız ki:) Siz kendiniz yazdığınız için yazıyorum.
zillikedi - Post #7.577
- 14 Ağustos 2023
- Forum: İş ve Kariyer
Ek olarak çok fazla gemi kaptanı var, benim liseden 3 arkadaşım gemi kaptanı oldu, onların da tanıdığım kendi arkadaşları var, yani öyle hemen deşifre olacağınız bir meslek değil.
Ülkemizde birkaç kişi mi yapıyor bu işi? Ne işiymiş ben de merak ettim. Okudum kaptanmış. Bu mu yaa, ben de çok değişik bişey sanmıştımVallahi soylesem o meslekten illa birileri olur burada zaten olay pembe dizilik. Kimligim ortaya cikmasin diye soylemiyorum.
Valla bana sorsalar ben de aynini söylerim. Çocukla çok zor kendime degil cocugumun babasina ozlemine uzuluyorum.Büyük konuşmayayım da ben eşinizin mesleğinden birini istemezdim. Bir gidince ne zaman geliyorlar. Yol gözle dur. Hani vatani görev vs olsa neyse.
Ben kardesinizden korktumMerhaba hala anlam veremedigim bir konuyu danismak istiyorum. 5 yıl sevgililik sonunda evlendim 4 yildir evliyim. Eşim yurtdisiyla alakali iyi geliri olan bir meslek yapiyor. Ben evlendikten sonra benden 2 yaş kucuk olan kız kardesim ve annem esimin meslegini ogrendi daha önce pek bildikleri bir iş degildi. Sonrasında kız kardesim esimin arklarini filan ekleyerek internetten ayni işi yapan birini aramaya basladi. Bu dönem annem de istiyordu bunu. Bana soylediler hatta esime sordum ben karismak istemiyorum dedi ve kız kardeşimle surekli artan ortak ark meselesinin de sacma ve rahatsiz edici oldugunu söyledi. Surekli aynı meslekten insanlarla tanismaya calismasinin basina is acabilecegini soyledi. Ama kız kardesimle konusmadi hiç bu konuyu.
Yaa olayın tüm büyüsü bozuldu yaYeni gelenler adam kaptanmis anacim