Onu rezil etmisim herkes beni konusuyormus basarmisim neyi????

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben olsam düğüne gitmem. Hatta düğün zamanı önce sosyal medyadan bütün akrabaları ekler, sonra düğün günü tatile gidip boy boy hikaye atarım. Şimdi o düşünsün derim

Bu çocukla en başta konuşurken olmaz bundan diye dusunuyordu. Bir gün telefonda bana çocuğa sen misim gibi davraniyorum dedi. Nasıl yani dedim işte ben otobüse binmem beni tutar ama kardesimde bu durum yok. İse otobüsle gider gelir. Demiş ben otobüse binmiyorum falan filan. Su marka giyerim bunu giymem aslında kardeşim çok ilimli bir insan hiç böyle durumları yoktur. Ben de demistim ki ciddi dusunuceksen kendin gibi ol. Seni sen olarak sevsin.
Ya ben kardesimi seviyodum bu durumlar 6 ayda nasil böyle oldu anlayamiyorum.

Hiçbir şey yapmamış değilsiniz. Hayata bir sıfır önde başladınız. Evliliğiniz ve hayatınız da ulaşmak istediği kadar parlak görünüyor demek ki dışarıdan.

Siz normal karşılıyorsunuz onun bu isteğini, ancak kayınbaba dahil birçok kişi garip bulmuş. Nişanlısını sizden uzak tutarak eşinizin mesleki çevresinde attığı turların açığa çıkmasını engellemeye çalışması bana da makul geldi.
Ve bence bir iki sebebi daha var. Aradaki eşitsizliği dengelemeyi başardığı için size karşı diklenebilecek güçte hissediyor.
Bu konuda yorum yapan diğer kişilere öfkesini gösteremez kendi rezil olur, sinirini sizden çıkararak rahatlıyor. Birde aynalama yapıyorlar. Kendi kendini kötü duruma düşürdü aslında ama sanki sizin çabanız varmış gibi "Başardın" demiş. En mutlu olacağı günde abla kardeş rekabeti konuşulduğu için öfkeli.

Ben ne yapmaliydim peki ya da ne yapabilirim? Çok uzuluyorum aklıma kucuklugumuz kardesligimiz geliyor huzunleniyorum bu hale geldigi için durumlar ofkeleniyorum. Gerçekten çok uzgunum kirginim

Yazilimcilarin hepsi o kadar kazanmiyor maalesef, biri de benim esim, her yer yazilim/bilgisayar muhendisi oldu zaten. Pilot ya da gemi kaptanidir bence.
Şundan dolayı düşündüm pilotların çok kazandığı yıllardır bariz . Yazılımcılar çevremde genelde iyi kazanıyorlar. Özellikle yurt dışı çalışanlar ama tabii iyi kazanmaktan kasıt ne :) benim kistasim düşük olabilir :) gemi kaptaniymis aylarca evre olmayan bir eş mesleğine özenip kafayı takmak çok ilginç geldi

Öyle evliliği napayım .uzaktan ilişkiye bile yanaşmıyorum .insanların gözünü para bürümüş resmen

Benim 2 arkadaşımın eşleri kaptan, tercih edilebilir açıkçası. Kazançları güzel, kızların altında arabalar, lüks evlerde mis gibi yaşıyorlar. Dolar üzerinden maaş aldıkları ve evde olmadıkları için cazip sanırım..hatta bir arkadaşım Amerika'ya yerlesti, gerçi kocası gemilerde çalışan mühendisti.

Ben ne yapmaliydim peki ya da ne yapabilirim? Çok uzuluyorum aklıma kucuklugumuz kardesligimiz geliyor huzunleniyorum bu hale geldigi için durumlar ofkeleniyorum. Gerçekten çok uzgunum kirginim

Sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok. Onu cephesinde yanlız bırakarak, seninle savaşmıyorum demiş oluyorsunuz ve yapılabilecek en olgun tavrı sergiliyorsunuz zaten. Daha fazla her türlü muamele size zarar. Ona yardım edebilecek en son kişisiniz.

Ben sizin gibi güzelim aile bağlarina sahip olmadiğım biri ile yaşadım bunu on yıl. Küçüktüm o zamanlar. Muhatap olmadım ancak tamamen hayatımdan çıkarmam o dönem mümkün değildi. En son gelinen nokta; Psikolojik bir rahatsızlığı vardı. Bir gün oturmuş düşünceli düşünceli "Yok ben hasta değilim. Misk kedisi hasta." demiş. Konuyla yakından uzaktan alakam yok. Empati yaparken, nerdeyse kendimi suçlamaya başlayacaktım. Yanında konuşurken kelimelerimi özenle seçiyordum kendini kötü hissetmesin diye. Ancak iftira, dedikodu, etrafını manipüle, beni yalnızlaştırma çabası, hor görmeye çalışma.. Zor bir dönemdi, bana diş geçiremedi ancak iz bırakmıştı o dönem. Sizin durumunuz daha zor kardeş sonuçta. Kan her zaman sudan yoğun akar.

Kızkardeşiniz kötü biri değil, size de bilerek kötülük yapmaya çalışmıyor. Lakin kendi değersizliğini sizin sahip olduğunuzu düşündüğü değerlerle veya sizi değersizleştirerek tedavi etmeye çalışıyor. Önce kendini (ve etrafını) sizin kötü olduğunuza inandırıyor (nişana geç geldin, yardım etmedin, x'e hizmetçi gibi davranamazsın) böylece size karşı koyduğu tavır meşru olacak. Kızkardeşinizin asıl zararı sizden çok kendine esasında.

Bir kimsenin kıskançlığı, rekabet ettiğinin görünür hale gelmesini umursamayacak raddeye geldiyse ciddi sıkıntı var.
Size üzüldüm ancak kız kardeşinize acıdım. Attığı adımlar sağlıklı değil.

Son düzenleme:
Şöyle zengin birini bulmak için g*ümüzü yırtmadık .nerde fakiri cimrisi varsa bizi buldu .
Demek ki kız kardeşiniz gibi çaba göstermek lazım jsjjsj

Fakirine cimrisine denk gelmemek icin o kadar gtunuzu yirtmaya gerek yok aslinda.

Sizi gören adamin "Cimrilik yapsam bu kadin bana tekmeyi patlatir ya da bu kadina ben yetemem" diye dusunmesi lazim o zaman kendiliginden yanaşmazlar sizin bir sey yapmaniza gerek yok.
Gariban takilirsaniz onlar gelir bulur sizi.

Bu arada muhtelemen konu sahibinin aileden yuksek bir varlik söz konusu değil. (Oyle olsa kiz kardesin bunlari yapmasina gerek olmazdi)
Bir tarafta eş durumuyla aniden zenginleşen abla, bi yanda otobusle işe giden kiz kardeş.

Yani bu şekilde eş maddi durumuyla kendi ailesine kiyasla daha iyi maddi duruma kendi emek vermeden aniden ulaşan bir abla hırs oluşturabilir şu durumda gayet, bana normal geldi ama illa ayni meslek, hatta enişte cevresine girerek buyuk hata yapmiş şuan hirsla önünü görmeden para odakli gidiyor gibi umarim sadece meslege bakarak yaptigi evlilikten pisman olmaz.

Azla yetinmeyeceğiz yaniii

Sizin böyle bir kardeşiniz varken düşmana ihtiyacınız yok. Müge Anlı'da Nazmiye diye biri var bu günlerde, ablasını deli gibi kıskanıyordu aynı o kıza benzettim kardeşinizi. Görüşmenin, düğününe falan da gitmeyin. Malesef herkeste o kardeşlik duygusu olmuyor. Ergen de değil ki ergenliğine veresiniz. 30 yaşındaki koca kadın, içi fesat ve kıskanç belli ki.
Yalnız kardeşinizde de ne hırs ve azim varmış maşallah, ne yapıp etmiş aynı meslekten kendine sevgili bulmuş evlilik yoluna girmiş. Bu azmi ve hırsı daha yararlı şeylerde kullansa keşke.

Psikopat biri olsa yüz derinizi soyup suratına naklettirir. Bu ne ya? Benim kastettiğim ruh hastasında bu özellik yok. En fazla zenginmiş rolüne bürünüyor kardeşininki gibi. Eşiniz gibi birini elde etmek için mi sizin gibi davranıyor?

Belki de otobüse binemediğini öne sürüp araba aldırtmaya veya şahsi arabayla bir yere götürülmesini istiyordur. Eğer amaç bu değilse korkunç!

Ama bu tarz meslek sahiplerinin eşleri çok yoruluyor. Eve hizmetçi bile tutsan sorumluluk sende

Azla yetinmeyeceğiz yaniii

Ee yani.
Para hedefine kitlenip para evliligi yapmak bana da doğru gelmiyor ama öyle denk geldi sevdim evlendim şeyine de inanmiyorum ayni "denk gelme " fakire denk gelse evlenmez mesela hatta denk gelse tanismaz bile belki.

Herkes bir ölçüde evlenirken yaşam standartlarini da seçmiş oluyor, bunu göz önününde bulundurmayacak kadin pek azdir, bulundurmadim diyene inanmam seçim şansi o kadar olabilmiştir.

Maddi olarak tek basina çook guçlu bir kadin bile olsa en az kendine denk erkekler tercih ederler. Aksini yapanlarin da cok mutlu oldugunu görmedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…