Arkadaşım bu nasıl bir tavır ? Karşınızda otoritenize saygıda kusur etmeyecek öğrenciler olmayınca, söyledikleriniz eleştirilince, fikirlerinizdan farklı birşeyler düşünenler düşündüklerini anlatınca neden içindekileri kusmak olsun ki? Ona içindekileri kusmak değil, fikirlerini ifade etmek deniyor. Ama birden bire olayı kişisel saldırı ve savunmaya dönüştürdün. "Bu kadar çekilemeyen ne"ymiş. Laalenin de dediği gibi, bu sürekli öğretmenim çok yoruluyorum edebiyatı ve insanların hayatlarının yarısını öğrenci olarak geçirdikleri için bu edebiyatlara karınlarının tok olmasından kaynaklanıyor. Gerçekleri bildiğimiz için "bu kadar çekemiyoruz". Kimse size ve kişiliğinize hakaret etmedi ama tartışma sebebiniz bile karşıdakinden birşeyler öğrenmek değil, mesleğe devam edip sürekli "öğretmek" (!)
Bu kadar kin ve nefret dolu olmanızı yaşadığınız bazı olaylara bağlıyorum başka açıklaması olamazİlginç geliyor, çevremde basit bir iş gördüğüm yerlerde çalışanları bile asla küçümsemezken,insanlara bu kadar değer verirken,bazı insanların bu kadar dolu olması ilginç.Nedir acaba bu kadar çekilemeyen şey??Dünyaya at gözlüğü ile bakanlara birşey anlatmak zor.O yüzden hiiiç kendimi yormaya değmez.Büyüklük yine bende kalsın.Herkes "ailesinden" aldığı görgü çerçevesinde yazsın birşeyler...Bu da yine benim mesleğimin ve ailemin bana kattığı bir incelik olsun...Buyrun meydan sizin... Tek kelime cevap vermeyeceğim artık ) Herkes kussun içindekileri...Ben okuyup oturduğum yerden katıla katıla güleyim ))
Bu ülke de kadın için daha ideal bir meslek yok.
Tercih döneminde bütün arkadaşlarım eğitim fak yazdı.
Ben sivri siz salak da diyebilirisiniz.. Ben sabırsız asabi bir insanım öğretmen olamam. Kimsenin evladının günahına giremem dedim.. Ve yazmadım.. Ahh bana ne ..!!
Şimdi bakıyorum öğretmenlikle alakası olmayan binlerce insan öğretmen.. Öğretmenliği geçtim çoğu insanlıktan hatta insan sevgisinden bi haber..
Yahu bu kadar tatil yapabilen ve aynı zamanda maaş alabilen hangi memur var..?
Okul yıllarımdan hatırlıyorum hergün mutlaka bir öğretmenin raporu olurdu.Hatta sebeplerde komik olurdu çocuğu hastalanmış ne bileyim annesi uzun yoldan gelmiş falan ayarlar rapor alırlardı bir şekilde simdi arkadaşlarımda öyle..
Kıskanıyorum galiba :) olabilir yani.. doğru kıskanıyorum bu şartlarda çalışmayı bende çok isterdim.
Kpss'nin etkilerinden bahsedilmişte gülesim geldi. ben de mezun olduğum branşta memur olarak yerleşmek için tunceli'nin terörle yoğurulmuş bir ilçesine gitmek zorunda olduğumu farkettim geçen tercih döneminde..? sizin için de aynı şey geçerli hem ben kutsal biri değilim öğretmenler gibi..
arkadaşım kpss 6. oldu tak diye istediği okula yerleşti haftanın sadece pazartesi,salı çarşamba günleri çalışıyor :) 4 gün tatil yapıyor düşünün şaka gibi ama gerçek..
şartlar bu kadar eşitken hep şikayet edenleri öğretmen olmaları garip..
bir mühendis sahaya çıkıp günlerce eve dönmediğinde niye sorun olmuyor..?
bir polis kurşun yediği çatışma için niye dertlenmiyor..?
bir hemşire hastanelerdeki cinnet geçiren yoğunluktan delirmiyor..?
da..
öğretmenlerimiz bu kadar dertli... ben olsam susar mesleğimi hakkıyla yapmaya çalışırdım..
not:evet eğitim fakültesi yazmayıp öğretmen olmadığım için çok çok pişmanım
tamamlayayım...neden kız anneleri kızları öğretmen olsun ister??? bana derlerdi, yarım gün çalışrsın, evine sahip olursun, çocuğuna rahat rahat bakarsın, 2,5 ay tatil...
peki erkek anneleri niye öğretmen gelin ister...saymama gerek var mı...aynı sebeplerden...
yani siz kıskanmak olarak adlandırın ben uyanıklık yapmak istemek evet bazı kesim mesleğinize özeniyor:))
Son olarak; bir öğretmenin daha sakin ve açıklayıcı tavırda olamsını bekleirm şahsen. Malum; hitabet, mesleğin inceliklerindendir çünkü.
Bana seslenmiş biri; bu mesleği bilerek seçtiniz diyen benim çünkü.
Tabiki de her mesleğin zorluğu var. Mesela bana göre en zor meslek doktorluk.
Hayat kurtarmaya çalışıyorsun, bir insanın bütün ömrü parmaklarının cuundayken elinin tiştreme lüksü bile yok.
12 saat ameliyat yapıyorlar. Değil 2,5 ay ücretli tatilleri haftasonları bile yok.
Mesel 1,5 ay Tıp fakültesi hastanesinde yattığımda oradaki kadın doğum asistanlarından birini gece-gündüz görürdüm. En sonunda siz evinize gitmiyor musunuz dediğimde; bazen haftada 2 gün gidiyorum demişti.
Hala acayip zorluktan abhsetmeyin onun için, dünyanın en zor ve en meşakatli mesleği değil bence.
Ayrıca kimse mesleğinizi küçümsemiyor ama sizler eleştirenlerle aleni bir biçimde saldırıyorsunuz.
Siz günde 1 saat gidiş-1 saat dönüş yol gidiyorsanız; ben 1,5 saat gidiş-1,5 saat dönüş yolunu karnım burnumda, hemde ayakta geçirirdim. 18 tansiyonla. Niye? Özel sektörde rapor geçmez.
Sadece 18 günü evde geçirmiş bebeğimi bırakıp işe başladım ben, bilmem kaç aylık ücretsiz izin ahkkının yanında ne izninden bahsediyorsunuz?
Ayrıca bu bilerek seçtiniz lafına ne var bu kadar takılacak? Ben demem yakışmaz falan yazılmış da; gayet yakışıklı bir cümle. Nesi beğenilmedi??
Son olarak; bir öğretmenin daha sakin ve açıklayıcı tavırda olamsını bekleirm şahsen. Malum; hitabet, mesleğin inceliklerindendir çünkü.
benim de en ilgimi çeken kısmı burası oldu...üslup çok kötü...nerdeyse kıskananalr çatlasın diye tempo tutacaksınız...ama sanırım sebebini biliyorum, meslek hastalığı bir nevi...çünkü hep onlar anlatmış öğrencileri kabul etmiş, onlar en bilen olmuş, sorulan danışılan olmuş...şimdi güncel hayatta tersi bir durumla karşılaşmak asabileştiriyor onları... tanıdığım tüm öğretmenlerde aynı durum var...ilginç belki ama böyle...
Yok yok arkadaşlar ben size anlatamayacağım. Gerçekten ilginç....Bir insanı tanımadan onu ve yaptıklarını yargılamak çok kolay demekki.Sizinle başa çıkamayacağım pes ediyorum.Ben yeminle söylüyorum bu kadar kolay tanımadığı insanları yargılayan kişiler görmemiştim.Hepiniz işlerinizde çok çok başarılı insanlarsınız eminim yazdıklarınızdan anladım.Hepinize başarılar hayatınızda.Benden bu kadar....
Bunları zaten bilerek seçtiniz baştan kabul ettiniz diyenlere sesleniyorum,elbetteki bilerek seçtik.
Siz de biri derken beni kastediyorsunuz sanırım,uzatmak istemiyorum ama farkındaysanız burada hepimizin rumuzları var,karşınızdakinin de bir insan olduğunu unutmayın !!!
Ben anlatamıyorum sanırım, arkadaşım ben doktorlara laf mı attım??Doktorluğun zor bir meslek olduğunu herkes bilir.Peki ben bizim mesleğimiz doktorlardan zor mu dedi?Yada bir öğretmenden bunu duydunuz mu? Ha niye onlar şikayet etmiyor,ediyorlar ama kimse onlara sizin mesleğiniz çok kolay bilmem ne diye üstüne gitmiyor.Peki siz bana bilerek seçtiniz diyebiliyorsanız o zaman ben size şöyle mi demeliyim? Siz de gitmeseydiniz canım karnınız burnunda o tansiyonla o kadar yol,bilerek seçtiniz???Bu aynı kapıya çıkar bunu mu demeliyim ya hayret birşeysinzi.Ama demiyorum demem.....Hakkım değil çünkü.Lütfen yazdıklarınızla çelişmeyin.Ben zaten istemesem yapmam bu mesleği seviyorum ki yapıyorum.O kadar yola katlanıyorum..Durup dururken de mesleğim şöyle zor böyle zor demiyorum.Bu şekilde çok kolay bilmem ne denirse açıklama yapıyorum.Çünkü yaşadıklarımı ben biliyorum.Ve bunu yaparken de bir daha son kez üstüne basa basa söylüyorumbaşka mesleklerle kıyaslamıyorum....Bilmem anlatabiliyor muyum kaç kez daha söylemeliyim.Ya heskes olsun yeterki isteyen herkes öğretmen olsun ne güzel işte.Madem öyle siz de bu kadar tatil yapın yan gelip yatın öyleyse!!! Herkesin mesleiği kendine.Kimse öğretmenlere laf atmasın,öğretmenler de ayaklanmasın,
Bakın yanlış olan nerede biliyor musunuz?
Diğer meslek gruplarına göre çalışma koşullarınız çok daha iyiken sizin şikayetçi olmanız..
Hiç kimse durup dururken öğretmenlik mesleğine laf atmıyor..
Dikkatinizi çekeyim,konuyu açan da sizin meslektaşınız..
Kendi sıkıntılarını yazmış di mi? Eeee biz de kendi iş problemlerimizle kıyaslayınca biraz komik oluyor bence..
Tam da dediğim bu işte. Karşılıklı fikirlerimizi söylediğmiz anda çekemez, kıskanan vs.vs. oluyoruz.Yani hani "öğretmen olamamış da fen edebiyat fakültesi okumuş" olsak anlıcam da, neyse ki erişemediğimiz birşey değil yani öğretmenlik. Öss puanımı 2ye bölsek 2 tane öğretmenlik puanı ediyordu kaydirigubbakcemile3
Şaka bi tarafa, ben de tanıdığım tüm öğretmenlerde aynı durumu görüyorum. Zavallı teenager'lara höd diyip notla korkutmaya benzemiyor sanırım gerçek hayatta kapasiteli ,aklı başında, ağzı da laf yapan, düşüncelerini de ifade eden insanlarla tartışmak. alsanaalsanasmile
niçin bu kadar hırçınlaşıyorsunuz ki...konuyu bu kadar asabi hale getiren sizsiniz...hem terbiyeme yakışmaz diyosunuz hem de devam ediyorsunuz, siz bizim yazdıklarımızdan başarımızı anlıyormuşsunuz ya, şimdi ben de size ne kadar iyi bir öğretmen olduğunuz üslubunuzdan belli desem ayıp olmaz mı...demem ama,terbiyeme yakışmaz...
Yok yok arkadaşlar ben size anlatamayacağım. Gerçekten ilginç....Bir insanı tanımadan onu ve yaptıklarını yargılamak çok kolay demekki.Sizinle başa çıkamayacağım pes ediyorum.Ben yeminle söylüyorum bu kadar kolay tanımadığı insanları yargılayan kişiler görmemiştim.Hepiniz işlerinizde çok çok başarılı insanlarsınız eminim yazdıklarınızdan anladım.Hepinize başarılar hayatınızda.Benden bu kadar....
Siz de biri derken beni kastediyorsunuz sanırım,uzatmak istemiyorum ama farkındaysanız burada hepimizin rumuzları var,karşınızdakinin de bir insan olduğunu unutmayın !!!
Ben anlatamıyorum sanırım, arkadaşım ben doktorlara laf mı attım??Doktorluğun zor bir meslek olduğunu herkes bilir.Peki ben bizim mesleğimiz doktorlardan zor mu dedi?Yada bir öğretmenden bunu duydunuz mu? Ha niye onlar şikayet etmiyor,ediyorlar ama kimse onlara sizin mesleğiniz çok kolay bilmem ne diye üstüne gitmiyor.Peki siz bana bilerek seçtiniz diyebiliyorsanız o zaman ben size şöyle mi demeliyim? Siz de gitmeseydiniz canım karnınız burnunda o tansiyonla o kadar yol,bilerek seçtiniz???Bu aynı kapıya çıkar bunu mu demeliyim ya hayret birşeysinzi.Ama demiyorum demem.....Hakkım değil çünkü.Lütfen yazdıklarınızla çelişmeyin.Ben zaten istemesem yapmam bu mesleği seviyorum ki yapıyorum.O kadar yola katlanıyorum..Durup dururken de mesleğim şöyle zor böyle zor demiyorum.Bu şekilde çok kolay bilmem ne denirse açıklama yapıyorum.Çünkü yaşadıklarımı ben biliyorum.Ve bunu yaparken de bir daha son kez üstüne basa basa söylüyorumbaşka mesleklerle kıyaslamıyorum....Bilmem anlatabiliyor muyum kaç kez daha söylemeliyim.Ya heskes olsun yeterki isteyen herkes öğretmen olsun ne güzel işte.Madem öyle siz de bu kadar tatil yapın yan gelip yatın öyleyse!!! Herkesin mesleiği kendine.Kimse öğretmenlere laf atmasın,öğretmenler de ayaklanmasın,