Öğretmenlik 'yan gelip yatma mesleği' diyenler

:)))))))))))))) Üzgünüm ancak gülüyorum:)))) Çünkü diğer mesjlarınızdaki uslüplarınızı çook iyi biliyorum ))

Bakın,belki meslek hastalığı ya da bana mı denk geliyor bu şekilde düşünen öğretmenler anlayamadım ama neden hepiniz söylediklerimizi en uç noktada algılıyorsunuz..
Mesleğinizin sıkıntılarınız yazmışsınız biz de yapmayın biz daha beterlerini yaşıyoruz dedik.. Annedir çocuğu eğiten dedik diye hemen sizden ya da mesleğinizden nefret etmemiz mi anlamına mı geliyor bu?
Neden neden nefret edelim sizden,mesleğinizden?
Sadece tek problemli olan siz değilsiniz demek istiyorum.. Hatta uzun tatillerinizde bile maaş alıyorsunuz ne güzel diyoruz..
Eleştirmek nefret midir?
Ama yok yok bende bişiy var.. Çevremdeki tüm öğretmenler böyle..
Ben hatırlıyorum aynen sizin gibi tanıdığım öğretmen var,bir konu geçiyordu aramızda da "beni anlamayazsın" dedim de "anlama özürlüyüm de mi ben?" demişti..
Tövbe Yarabbim tövbe!!!

Son düzenleme:

tamamlayayım...neden kız anneleri kızları öğretmen olsun ister??? bana derlerdi, yarım gün çalışrsın, evine sahip olursun, çocuğuna rahat rahat bakarsın, 2,5 ay tatil...
peki erkek anneleri niye öğretmen gelin ister...saymama gerek var mı...aynı sebeplerden...
yani siz kıskanmak olarak adlandırın ben uyanıklık yapmak istemek evet bazı kesim mesleğinize özeniyor:))

Ben de bunu tamamlayayım.Peki tüm bunlara rağmen biz neden gittik de işletme, mühendislik vs. okuduk? Çünkü hiç kendisine özendiğim bir öğretmenim olmadı. Ben de öğretmen olmak istiyorum demedim hiç. 2-3 öğretmenim dışında ne kadar geniş hayat görüşü var, bu konuda ne kadar doğru düşünüyor, demek ki öğretmenler ne kadar da akıllı insanlar dediğim kimselerle karşılaşmadım. Nerede saldırgan, eleştiriye tahammülsüz, karşıdakinin fikrine saygısız, özgüvensiz kişilik varsa, kendini öğrenciye bağırarak tatmin eden tip varsa öğretmen olduğunu gördüm. Bu yüzden hiçbirisini kendime örnek alamadım. Belki de öğretmenliğin puanları daha yüksek olsa, daha kaliteli bir çalışan profili olsa, ne bu mesleğin bu kadarcık yükü o insanlara zulüm gelecek, ne de böyle her fırsatta hallerinden şikayet edecekler. Belki de gerçekten bu mesleğin mensuplarının BİRÇOĞU bu kadarcık yükü taşıyabilecek kapasiteyi haiz değil. Temel sorun da bu. Bu öyle bir meslek ki, baştan "sadece" mecbur olmak gerekiyor bunu seçmek için, yanlış anlamayın ama bir çok branş için böyle. Hiçbir şey olamayan öğretmen oluyor. Lise yıllarında aklı başında kimse de öğretmen olmak istemiyor.Ama sonradan bi bakıyoruz ki aslında hayat öyle idealler kurup da bir şey olmak, ultra ekstra akıllı olmaya değmeyecek bir yermiş. 9 ay çalışıp 3 ay yatmak daha güzelmiş. O hiçbir şey olamayanların da hayat kalitesi çok çok daha yüksek oluyor, onlar 2de okuldan çıkıp komşuya kısıra giderken, bizim için öğleden sonra mesaisi yeni başlıyormuuuuşşş.

Keşke öğretmen olsaydım:))Hiç bir iş ,görev yan gelip yatma yeri değildir,bu şekilde düşünenleri de allaha havale ediyorum..amaaaa...bir bayan için en rahat meslek öğretmenlik.

Yazmayayım diyorum ama sanırım meslek hastalığı evet cevap vermeliyim Ben hiçbir şekilde burada en zor meslek bizimki,tek zor şartlarda çalışan biziz,diğer meslekler çok kolay gibi cümlelerin ağzımdan çıktığını hatırlamıyorum.Asla çıkmaz da...Diyorum ya terbiyem buna müsade etmez.Ha bütün öğretmenler de harikadır, hepsi mesleğinin gereklerini layıkıyla yapar dediğimi de hatırlamıyorum.Demem de...Burada açılan konu, öğretmenlerin yapması gereken işlerin latife katılarak anlatılmasıdır.Daha önce de dediğim gibi belki 1 maddenin 5'e bölünerek anlatılmasıdır.Ama neticede %90 ı yapılması gereken ve kendi adıma yaptığım şeylerdir.Ama genelde insanlarımızda böyle bir inanış var nedense.Ben yada bir başkası sürekli doktorlara,mühendislere,bilmem nelere laf atsak onlar da kendilerini savunma ihtiyacı hissederler.Ama bu nedense hep öğretmenlere yapılıyor.Neden? Çünkü tatili fazla? Neden okuldan erken çıkıyorlar.Her mesleğin kendine göre zorlukları olduğunu ben zaten biliyorum,bu nedenle başka hiçbir meslek dalına laf atmıyorum.Günde 6 saat çalışıyorum belki evet ama 6 saat içinde oturduğum inanın 15 dakikayı geçmez.Eve iş getiriyorum mecburen,çünkü ertesi gün hazırlnması gereken bir sürü şey oluyor.Kimi de akşama kadar çalışır,tatili az olur ama yerinde oturur.Evine iş götürmez.Şimdi ben böyle diye onu küçümseyecek miyim?Asla...Buradaki savunma ve benim kendimi tutamayıp cevap verdiğim nokta,bilinmeden yorum yapılmasıdır.Tekrarlıyorum,her mesleğin iyisi kötüsü vardır.Kendi mesleklerinizden düşünün, belki aynı mesleği yapan arkadaşınız sizin kadar çalışmıyordur,olabilir.En son yaşadığım olay,bana 3 doktorun bir konuda 3 farklı şey söylemesi ve sadece birinin doğru olması.E bunlar da doktor.Herkes doktor da olamıyor ona bakarsan.Bu benim sağlığım daha önemli.Ama gidip de laf atmıyorum şöyle böyle demiyorum.Olay yumurta tavuk meselesi.Kimse öğretmenlere devamlı laf atmasa,bizler de kendimizi savunmak için bu kadar çaba harcamayız.Benim babam da öğretmen,yazık emekli olmasına rağmen hala çalışıyor bir dershanede neden? Çünkü hala geride okutması gereken çocuğu var.Her akşam ders çalışıyor hala bu yaşta öğrencilerine rezil olmamak için sistem değişti diyor.Her mesleğim iyisi kötüsü vardır.Ben bu kadar alınıyorum,çünkü mesleğimi gereğiyle yaptığımı düşünüyorum ve benim gibi olan meslektaşlarım adına yazıyorum.Kişisel cevap vermek istemiyorum ama limonağacı arkadaşıma söylüyorum,arkadaşım bu kadar küçümsediğin bir mesleği yapmak sana yakışmaz,bırak sen bu işleri.Eğer öğretmen olursan sana da bu tür laflar söyleyecekler alınacaksın.Belki o zaman anlayacaksın verdiğin emeği gördükten sonra...Laale arkadaşım,kimse sizi engellemiyor ki,siz de dertlerinizi sorunlarınızı yazın paylaşalım.Biz de fikir sahibi olalım,dertlerinize ortak olalım.Kimse size niye yazdınız demez ki.Ama sizin de sürekli mesleğinizin üzerinize gelinse emin olun siz de savunma ihtiyacı hissedersiniz.Ne yazıkki yurt dışında öğretmenlik gerçekten bu kadar öenmli bir meslekken neden bizim ülkemizde böyle anlaşılır gibi değil.Son birşey eleştirilerinize asla kimsenin birşey diyeceği yok.Fikir alışverişi güzel bile oluyor fakat nefret olarak algılamama neden olan yazılarınızı lütfen bir tekrar okuyun.Eleştirmek var eleştirmek var.

Bana seslenmiş biri; bu mesleği bilerek seçtiniz diyen benim çünkü.
Tabiki de her mesleğin zorluğu var. Mesela bana göre en zor meslek doktorluk.
Hayat kurtarmaya çalışıyorsun, bir insanın bütün ömrü parmaklarının cuundayken elinin tiştreme lüksü bile yok.
12 saat ameliyat yapıyorlar. Değil 2,5 ay ücretli tatilleri haftasonları bile yok.
Mesel 1,5 ay Tıp fakültesi hastanesinde yattığımda oradaki kadın doğum asistanlarından birini gece-gündüz görürdüm. En sonunda siz evinize gitmiyor musunuz dediğimde; bazen haftada 2 gün gidiyorum demişti.
Hala acayip zorluktan abhsetmeyin onun için, dünyanın en zor ve en meşakatli mesleği değil bence.
Ayrıca kimse mesleğinizi küçümsemiyor ama sizler eleştirenlerle aleni bir biçimde saldırıyorsunuz.
Siz günde 1 saat gidiş-1 saat dönüş yol gidiyorsanız; ben 1,5 saat gidiş-1,5 saat dönüş yolunu karnım burnumda, hemde ayakta geçirirdim. 18 tansiyonla. Niye? Özel sektörde rapor geçmez.
Sadece 18 günü evde geçirmiş bebeğimi bırakıp işe başladım ben, bilmem kaç aylık ücretsiz izin ahkkının yanında ne izninden bahsediyorsunuz?

Ayrıca bu bilerek seçtiniz lafına ne var bu kadar takılacak? Ben demem yakışmaz falan yazılmış da; gayet yakışıklı bir cümle. Nesi beğenilmedi??

Son olarak; bir öğretmenin daha sakin ve açıklayıcı tavırda olamsını bekleirm şahsen. Malum; hitabet, mesleğin inceliklerindendir çünkü.

Son olarak; bir öğretmenin daha sakin ve açıklayıcı tavırda olamsını bekleirm şahsen. Malum; hitabet, mesleğin inceliklerindendir çünkü.

benim de en ilgimi çeken kısmı burası oldu...üslup çok kötü...nerdeyse kıskananalr çatlasın diye tempo tutacaksınız...ama sanırım sebebini biliyorum, meslek hastalığı bir nevi...çünkü hep onlar anlatmış öğrencileri kabul etmiş, onlar en bilen olmuş, sorulan danışılan olmuş...şimdi güncel hayatta tersi bir durumla karşılaşmak asabileştiriyor onları... tanıdığım tüm öğretmenlerde aynı durum var...ilginç belki ama böyle...

Siz de biri derken beni kastediyorsunuz sanırım,uzatmak istemiyorum ama farkındaysanız burada hepimizin rumuzları var,karşınızdakinin de bir insan olduğunu unutmayın !!!
Ben anlatamıyorum sanırım, arkadaşım ben doktorlara laf mı attım??Doktorluğun zor bir meslek olduğunu herkes bilir.Peki ben bizim mesleğimiz doktorlardan zor mu dedim?Yada bir öğretmenden bunu duydunuz mu? Ha niye onlar şikayet etmiyor,ediyorlar ama kimse onlara sizin mesleğiniz çok kolay bilmem ne diye üstüne gitmiyor.Peki siz bana bilerek seçtiniz diyebiliyorsanız o zaman ben size şöyle mi demeliyim? Siz de gitmeseydiniz canım karnınız burnunda o tansiyonla o kadar yol,bilerek seçtiniz???Bu aynı kapıya çıkar bunu mu demeliyim ya hayret birşeysinzi.Ama demiyorum demem.....Hakkım değil çünkü.Lütfen yazdıklarınızla çelişmeyin.Ben zaten istemesem yapmam bu mesleği seviyorum ki yapıyorum.O kadar yola katlanıyorum..Durup dururken de mesleğim şöyle zor böyle zor demiyorum.Bu şekilde çok kolay bilmem ne denirse açıklama yapıyorum.Çünkü yaşadıklarımı ben biliyorum.Ve bunu yaparken de bir daha son kez üstüne basa basa söylüyorumbaşka mesleklerle kıyaslamıyorum....Bilmem anlatabiliyor muyum kaç kez daha söylemeliyim.Ya heskes olsun yeterki isteyen herkes öğretmen olsun ne güzel işte.Madem öyle siz de bu kadar tatil yapın yan gelip yatın öyleyse!!! Herkesin mesleiği kendine.Kimse öğretmenlere laf atmasın,öğretmenler de ayaklanmasın,

Son düzenleme:
Yok yok arkadaşlar ben size anlatamayacağım. Gerçekten ilginç....Bir insanı tanımadan onu ve yaptıklarını yargılamak çok kolay demekki.Sizinle başa çıkamayacağım pes ediyorum.Ben yeminle söylüyorum bu kadar kolay tanımadığı insanları yargılayan kişiler görmemiştim.Hepiniz işlerinizde çok çok başarılı insanlarsınız eminim yazdıklarınızdan anladım.Hepinize başarılar hayatınızda.Benden bu kadar....

Tam da dediğim bu işte. Karşılıklı fikirlerimizi söylediğmiz anda çekemez, kıskanan vs.vs. oluyoruz.Yani hani "öğretmen olamamış da fen edebiyat fakültesi okumuş" olsak anlıcam da, neyse ki erişemediğimiz birşey değil yani öğretmenlik. Öss puanımı 2ye bölsek 2 tane öğretmenlik puanı ediyordu kaydirigubbakcemile3

Şaka bi tarafa, ben de tanıdığım tüm öğretmenlerde aynı durumu görüyorum. Zavallı teenager'lara höd diyip notla korkutmaya benzemiyor sanırım gerçek hayatta kapasiteli ,aklı başında, ağzı da laf yapan, düşüncelerini de ifade eden insanlarla tartışmak. alsanaalsanasmile

niçin bu kadar hırçınlaşıyorsunuz ki...konuyu bu kadar asabi hale getiren sizsiniz...hem terbiyeme yakışmaz diyosunuz hem de devam ediyorsunuz, siz bizim yazdıklarımızdan başarımızı anlıyormuşsunuz ya, şimdi ben de size ne kadar iyi bir öğretmen olduğunuz üslubunuzdan belli desem ayıp olmaz mı...demem ama,terbiyeme yakışmaz...

Bunları zaten bilerek seçtiniz baştan kabul ettiniz diyenlere sesleniyorum,elbetteki bilerek seçtik.

Sizin üstteki yazınıza ithafendi biri demem.
Farkındaysanız sizde rumuz kullanmamışsınız.
Ayrıca "biri" demek, insanlık dışı bir laf mı oluyor? Öğrenmiş oldum, en azından bana da birşey öğretmiş oldunuz

Yaa size doktorluğa laf ettiniz dedim mi? Örnek verdim; örnek sadece.
Çoookk daha fazla çalışıp, tatil yüzü görmeyen ama bu kadar şikayet edilmeyen bir meslek olarak örnek verdim.
Meslek seçmek tercihtir. Ama karnın burnunda işe gitmek zorunluluktur. Lütfen aynı kategoride benzetmeler yapalım.
Ben hayatımı idame ettirebilmek için para kazanmak dolayısıyla çalışmak zorundayım. İşimi seçtim, aynı sizin öğretmenliği seçtiğim gibi ama şartlarını ben seçemiyorum; aynı sizin gibi.

Ayrıca herkes öğretmen olacak ve sizin tabirinizle yan gelip yatacak değil.
Birilierinin çalışması gerek değil mi

Kesinlikle katılıyorum bende bir öğretmen kızıyım ve babamın böyle sızlandığını hiççççç görmedimmmm evet eve çok yorgun gelirdi ama enazından tatilleri vardı
haklısınız bizde kendi iş sıkıntılarımızı mı anlatsak acaba bakalım kimin şartları daha ağır dağın tepesinde güneşin altında sabahtan akşama kadar kız başına ölçüm yapmaya çalışmak cıyak cıyak bağrışan çocukları susturmaktan daha kolay değildir sanırım ama biz mühendislerin sızlanmaya hakkı yok

Bir öğretmen kızı olarak:) bir kaç şeyde ben söylemek istedim nedense..
Babam ingilizce öğretmenidir benim,emekli.Yani branş öğretmeni.Branş öğretmenleri çoook rahattır.O yüzden de babam lise 1 de bana okula kadar gelip baskı yapıp dil bölümünü seçmem için uygulatmaya çalışmıştır..Sonuç pişmanım..
Neden mi?
Ders saatlerini ayarlatır haftalık doldurma mecburiyetinde olduğu saatleri doldururdu.Öğlenleri yemeğini rahat yer,boş derslerinde rahat rahat öğretmen odasında gazetesini okur,sigara çayını içer.Nöbet günlerinde dersi varsa girer dersi yoksa tenefüste dolanır asayiş berkemal mi diye bakar kavga anlaşmazlık varsa öğrenciler arasında onu düzenler,haftasonu evde geçirir,yaz tatillerinde bizle olur,sömestrlerde de aynı şekilde bunun haricinde sevkli günleri olurdu filan..
Ama mesai saatlerindede olması gereken her öğretmen gibi dersini anlatır,sınıf öğretmeni olduğu öğrencilerinin sorununu çözmeye çalışır filandı..
Gerçekten iyi bir öğretmendi babam hala onlarca görüştüğü öğrencisi bayramlarda öğretmenler gününde gelip giden öğrencileri var..Hepsi olmasada bir kaçı iyi yerlerde olup babamın sıkıntısı olduğunda çözebilecek durumda olanlar var..Emekli olacağı gün öğretmen arkadaşları kendi aralarında yemek düzenleyip samsunun yerel gazetesinde ilan veridrerek bunu paylaşmışlardı.
Ben çok biliyorum babamın yağmurlu bir gün okul dönüşü şemsiyesi olmayan bir öğrencisine şemsesini verp o yağmurla eve döndüğünü ve grip geçirdiğini ıslandığı için..Çok biliyorum bize alırken bir kaç öğrencisine aldığı montları,ayakkabıları,yaptığı maddi yardımları..
Ama bu öğretmen olduğu için değil her vicdan sahibi insanın yapacağı şeyler zaten..Hangi çalışan isterki şemsiye altında kendi giderken bir çocuğun ıslanarak gitmesini..Ayakkabılarından yağmur kar girmesini..
Bunu asla öğretmenlikle bağdaştıramam vicdanıyla bağdaştırırım,Allahım da yaptıklarını önüne getirsin inşallah..
Babam hiç maaşım az diye söylenmedi,hiç grevlere katılmamıştır.Partilidir ama bunu bile atamalarında kuallanmamıştır.
Bunlarda genede rahat bir mesleği olduğu gerçeğini değiştirmiyor.Değiştiremezde..
Benim çalışma şartlarımı görünce babam bana acınacak gözlerle bakıp nasıl dayanıyor bünyen demişti.
Ha küfürbaz,terbiyesiz bir söz asla asla asla duymamışımdır ağzından bu da bir gerçek.
Benim babamın bile itiraf ettiği şeyi neden diğer öğretmenler kabul etöiyor bunuda anlamıyorum..Çok rahat bir meslek bizimkisi der durur;neden bunu bu kadar gruru meselesi yapıyor diğerleri anlam veremiyorum..

Valla nerede ne okuduğunuzu çok merak ettim insanları meslekleri bu kadar küçümsediğinize göre.Şimdi de fen edebiyatta okuyanları küçümsüyorsunuz siz kimsizni Allah aşkına burnunuz bu kadar kaf dağında? Lütfen yazar mısınız hangi üniv hangi bölüm mera ettim? Ha öss puanınızı 2 ye bölseniz 2 tane öğretmenlik puanu ediyormuş ama şuan söylediğinize göre işsizsiniz hatırlatırım vee o beğenmediğinşz öğretmenlik için formasyon alacağınız söylüyorsunuz ben de bunu anlamıyorum.

:lepi:alkisalkisalkisalkisalkisalkis

Bak yine gereksiz bi alınganlık. Kimse sizin kişiliğinize laf etti mi ? Siz yatıyorsunuz 3 ay, zaten o gün 7.sınıflardan murata da tokat attınız mı dedi? Siz neden kişiselleştiriyorusnuz ki ? Belki tanısak, bahsettiğimiz gruba bile sokmayacaklarımızdansınızdır. Ama siz de o ait olmayabileceğiniz grup öyle bir yokmuş gibi davranıyorsunuz ki, melseğinizin kolaylıklarını öyle bir kabullenmiyorsunuz kİ, karşımdaki insanın objektif olamayan, dünyaya sadece kendi okulunun penceresinden bakıp, onda da okul bahçesinden başka birşey göremeyen birisi canlanıyor gözümde ister istemez.

Hala aynı yerdeyiz..
Konuyu açan sizin meslektaşınız zaten..
Burada biz bir konu açıp da size laf atmış değil..
Ancak sizin hayatınızdan şikayet ederken karşıt görüşlerin olması sizi neden bu kadar şaşırttı hatta nefret ettiğimizi hissettirdi anlayamadım...
Eğer ki ben de kendi mesleğimle ilgili konu açsaydım emin siz ya da başka bir meslektaşınız veya farklı bir meslek grubundan bir arkadaş gelicek ahhh biz neler yaşıyoruz bir bilsen diye dertlenecek.. İnsan psikolojisi bu! Gerçi siz daha iyi bilirsiniz ya..
Ama her nedense olayı kişiselleştirdiniz o kadar öğretmen tanıdığım var. Sadece birinden duydum; "şükürler olsun maaşım iyi,çalışma saatlerim de çok iyi, bebeme bakabiliyorum,ohh tatile çıkıyoruz" der.. Bakın şükredene hiç bir lafım yok.. .Çünkü gerçekler ortada..
Arkadaşım hep pozitiftir,mesleğinin avantajlarına şükreder..
Umarım siz de benim diğer tanıdığım öğretmenler de o pozitifliği yakalarsınız...

Haklısınız kızlar hepinize katılıyorum Bugün öğretmen arkadaşlarım da beni yalnız bıraktılar vay benim halime Ben zaten sürekli orda burda ay mesleğim çok zor off puff diye gezinen biriyim. Durup dururken böyle söylerim hep bu konuyu açarım.Şimdi de ben açtım bu konuları.Haklısınız üslubumda iğrenççç ayy nasıl öğretmen olmuşum ben...Ama lütfen sizden ricam,yarın bir gün çocuklarınız öğretmen yapmayın rahat diye.Çünkü onlara da aynı şekilde söyleyecekler,insanın gururuna dokunuyor üzülmesinler...Haklısınız çook haklısınız...Pes..... )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…