• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Özel okul ve veliler

Iki yıllık çocuk gelisimi mezunu bi tanidigim 3 yasinda bi cocuga bakicilik yapiyor 25k aliyor + kullanimina araba verdiler cocugu da aktivitelere getirir götürürsun diye
Kreş yerine bu tarz bakicilik düşünebilirsiniz
Güvenilir birini bulursam çok güzel olur tabi KPSS olmazsa imkanları çok çok daha iyi

5 yasinda yegenim daha gecen hafta ilk kez tuvaletini altina yapmis. Yemek sirasinda sanirim daldi, yetistiremedi. Ogretmenleri altini temizlemis, kardesime haber vermisler. Kendi icimizde konustuk, ne zor meslek yeri geliyor temizligini bile yapiyorlar cocuklarin oysaki gorevleri degil diye.

Naif bir sekilde sorunlarinizi anlatmissiniz, bunda yanlis anlasilacak birsey de yok. Cocugu hasta olan gondermeyecek. Daha veliler bilincli degilki malesef. Para veriyor diye herseyi hak goruyorlar.
Ya görev olarak görmüyorum mesela ben onu. Kendi öğrencimse açıkçası kimseye vermem çünkü bana alışmış ben değişmek isterim mahrem duygularına çok önem veririm ama mesela ben o çocuğun üstünü değişirken başlarında biri olsun isterim her ikisi aynı anda çok zor oluyor sınıfın köşesinde çocuğun üstünü değişiyorum önünü kapatarak arkada kıyamet kopuyor ve elimden bir şey gelemiyor o sırada

Özel eğitim kurumlarında çalışmak çekilir çile değil yaa. Üç kuruş maaş, iş yıkma, öğretmen azarlama bile var duyduğum. Bu şartlarda hangi insan verimli çalışabilirki. Rezillik. İnş gönlünüze göre iş bulursunuz
İnşallahhhh . Azar konusuna gelirsek geçen sene bir kez denediler ve ağızlarının payını alınca bir daha kalkışmadılar. Ama o gün boyun eğseydim kesinlikle tepeme binerlerdi

Konuyu okuyunca size üzüldüm ama oğluma daha çok üzüldüm 😭😭😭 bulunduğum yerde eve bakıcı gelmiyo ben de başkasının evine yollayamam. Mecbur kreşe başlattım. Zaten her gün ağlıyodum şimdi daha çok ağlayacağım sanırım. Başka çarem yok. İstifa etmeyi bile düşündüm şu an. Sizce asla gitmemeli mi 2 yaşında tam gün kreşe. İşin içinde biri olarak yorumlar mısınız?

Özel okulda çalışan bir öğretmen olarak seni okadar iyi anlıyorum ki...
Kademem farklı olsa dahi, yaşanan sıkıntıların konuları hep aynı. Asla değişmeyecek olan bir sistem. İnkar edilemez bir "ticaret" kafası.

Bu soruyu kendime çok sordum, hayır arkadaşım, sen öğretmenliği seviyorsun. Özel okulda sömürülmeyi sevmiyorsun. Maddi boyutunu geçtim, psikolojik olarak verdiği hasar çok daha fazla...

Kolaylıklar diliyorum 🥲
O kadar güzel özetlediniz ki… umarım şartlar iyileştirir ya da devlete atanırız yoksa mesleğimden gittikçe soğuyacağım

O kadar uzuldum ki ben de ozelde sinif ogretmeniydim biraktim simdi cocugumi buyutuyorum. O kadar cocukla ilgileniyorj,uz seviyoruz ama velilerden asla ayni ozeni gormuyorduk. Idare zaten ticarethane gozuyle bakiyor okul degil de. Bence de evde cocuk baksaniz daha iyi.

Konuyu okuyunca size üzüldüm ama oğluma daha çok üzüldüm 😭😭😭 bulunduğum yerde eve bakıcı gelmiyo ben de başkasının evine yollayamam. Mecbur kreşe başlattım. Zaten her gün ağlıyodum şimdi daha çok ağlayacağım sanırım. Başka çarem yok. İstifa etmeyi bile düşündüm şu an. Sizce asla gitmemeli mi 2 yaşında tam gün kreşe. İşin içinde biri olarak yorumlar mısınız?
Bence gitmemeli. Ama calisiyorsaniz mecburen gidecek hayat sartlari maalesef.

Ayyyy böyle düşünmenize sebep olduğum için çok üzüldüm 🥹 hepimiz bu ekonomide bir şekilde geçinmek zorundayız dolayısıyla çalışmak zorundayız eğer çocuğunuzu veya bebeğinizi bırakacak bir yeriniz yoksa tabi ki okul mantıklı bir seçenek. Ben okula gelmesinler demiyorum aslında. Demek istendiğim şu anne evdeyse bu kadar küçük bebeğin okula tam gün gelmemesi gerekiyor ama çalışıyorsa göndermek mecburiyetinde. Hastalandığındaysa lütfen ama lütfen elinizden geldiği kadar göndermeyin. Hem çocuğunuz okulda çok zorlanır hem hastalığı öbür çocuklara ve öğretmene bulaşır dolayısıyla o hastalık dönüp dolaşıp yine çocuğunuza bulaşır. En başta çocuk hasta olduğunda gelmezse bu döngü kırılır. Hasta bir öğretmen maalesef ki etkili olmaz. Tekrar söylüyorum asla gitmemeli değil benim de yakınlarım çalışmak zorundaydı ve çocuklarını çok erken okula vermek zorunda kaldılar buna asla lafım yok. Öğretmenini iyi gözlemleyin vicdanlıysa çocuğunuz zaten okulda çok mutlu olacaktır sizi elbette özleyecek elbette eksik hissedecek ama okulda kaliteli ve güzel vakit geçirip akşam evde sizinle de vakit geçirdiğinde bu hafifleyecektir. Kendimi övmek için demiyorum herkes böyle olmalı ama benim çocuklarım okulda çok mutlu mesela anaç olduğum için de olabilir hepsini çok seviyorum ve bunu hissettiriyorum okula geldiklerinde çok nadir ağlarlar sabahları ağlıyorlarsa hemen yatıştırırım kucağıma alırım çünkü temas istedikleri yaşlardalar mahrum bırakmam bundan. Eğer öğretmeni böyleyse ne mutlu oğlunuza. Benim sitemim hem evde olup hem çok erken başlatanlar ve hastalığa önem vermeyenlere. Üstüne benden üstün beklentileri olmalarına. Kendinizi lütfen kötü hissetmeyin 🙏🏻

Ücretsiz izin imkanı varsa maddi olarak da yeterseniz üç yaşına gelene kadar bakılabilir evde. Kendini ifade ederek konuşması güninü anlatabilmesi ve tuvaletine kendi gidebiliyor olması lazım. Ek olarak en fazla dörde kadar durmalı. Mümkünse üç ya da iki hatta.
Üç yaşından sonra zaten evde yetemiyor insan yaşıtı ile oynamak istiyor sosyalleşmek istiyor çocuk. Kreş iyi araştırılmalı ama ben türkiyedeki her özel kreşin konu sahibinin anlattıgı tarz bir ticarethane kafasında olduğunu düşünüyorum malesef. İyileri vardır belki ama bir defa çalışanlar ve idareciler eğitimli çocuk psikolojisinden anlayan çocuk seven insanlar olmalı. O yardımcü elemanın bile bu tarz eğitimi olması şart.

Ne mezunusunuz ?Eğer üniversite mezunu iseniz bırakın çünkü bu öğretmenlik değil bakıcılık.Ama universiye mezunu değilseniz okulu kazanıp atanmaya veya kurumlasmis yerlerde çalışmaya calisin

Ya vallahi kimse kusura bakmasın ama yazacağım bunu . Oğlum 5 yaşında devlette geçen sene de devletteydi . Geçenlerde oğlumu okula bıraktım o gün bir arkadaşın çocuğunun hasta olduğunu öğrendim bir önceki hafta da hastaydı acaba atlatamadı mı diye düşündüm. Arkadaşla da sohbet ediyorduk arada bende msj yazdım . Konuşurken dedi ki ( kendi öğretmen eşi asker ) bıktım artık çocuğun sürekli hasta olmasından siz ev hanımları çocuk hastayken okula yollamayın sonra biz izin alamıyoruz perişan oluyoruz bilmem ne . Ben çocuğumu hastayken okula yollamadım ve zaten onun çocuğu hasta olarak okula geldiği için sürekli bizim çocuklar hasta olup okula gidemiyorlar. Anne baba dönüşümlü izin alıp çocuğa bakacak veya komşu vs birisi hep ekstra hazır olacak başka çare yok maalesef ki . Sizde bebek ve hasta bakıcısı değilsiniz. Doğru düzgün bir maaşta almadığınıza eminim. Başka bir okulda iş baksanız ?

Çocuklar birbirine o hastalığı bir şekilde bulaştırıyor. Yani hastalık vücuda giriyor ama çocuk hasta değil bulaştırıcılık başlıyor birbirlerini yalıyor bunlar okulda. Biri olmasa öteki oluyor. Ben o kısımda değilim ama hasta hasta minnoşların evde yatması gerekirken okula gitmeleri aşırı üzücü 🥹

Yaşına uygun bir ortam varsa tabi ki gidebilir. 3 aylık bebeleri bırakıyorlar yapacak bir şey yoksa. Boşuna kendinizi hırpalamayın. 2 yaş yeterli gayet.

Çocuklar birbirine o hastalığı bir şekilde bulaştırıyor. Yani hastalık vücuda giriyor ama çocuk hasta değil bulaştırıcılık başlıyor birbirlerini yalıyor bunlar okulda. Biri olmasa öteki oluyor. Ben o kısımda değilim ama hasta hasta minnoşların evde yatması gerekirken okula gitmeleri aşırı üzücü 🥹
Valla benim oğlum da öyle yerde sürünüyor zaten yerler temiz değil devletin şartları belli birde ilçedeyiz küçük yer. Çocuk doktoru yok sadece acil ve aile hekimi var . Çocuk en basit öksürse kesin yanlış ilaç veya eksik ilaç içiyor . Çocuk doktoruna 80 km gidiyoruz 80 geliyoruz feribota biniyoruz üzerine . Oğlumun Kbb doktoru bir sınıfın enfekte olması için sınıfta 1 kişi yeterli dedi . Yani benim çocuğum böyle bir süreç yaşamış ne kadar çabalamışım bana söyleyenecek laf değil . Öğretmen bunu duyduğu zaman velinin muhatabı siz değil benim dedi . Kaldı ki cidden en basit şeyde bile 2 gün gitmiyor okula oğlum ben ne yapayım ? Onun çocuğa geçen sene bakıcı bakıyordu ve o zaman evde olduğu halde 5 antibiyotik bitirmiş eeee o zaman evde niye hasta oluyor çocuk

Ücretsiz izin imkanı varsa maddi olarak da yeterseniz üç yaşına gelene kadar bakılabilir evde. Kendini ifade ederek konuşması güninü anlatabilmesi ve tuvaletine kendi gidebiliyor olması lazım. Ek olarak en fazla dörde kadar durmalı. Mümkünse üç ya da iki hatta.
Üç yaşından sonra zaten evde yetemiyor insan yaşıtı ile oynamak istiyor sosyalleşmek istiyor çocuk. Kreş iyi araştırılmalı ama ben türkiyedeki her özel kreşin konu sahibinin anlattıgı tarz bir ticarethane kafasında olduğunu düşünüyorum malesef. İyileri vardır belki ama bir defa çalışanlar ve idareciler eğitimli çocuk psikolojisinden anlayan çocuk seven insanlar olmalı. O yardımcü elemanın bile bu tarz eğitimi olması şart.
Ücretsiz izin 2 sene benimki de bitti maalesef. Yoksa kesinlikle bi sene daha alırdım. Ben de en azından bezi bıraksın biraz kendini ifade edebilsin istiyodum. Ama maalesef şimdi yine götürüyorum 😞 neyse neticede onun geleceği için çalışıyorum ben de 😢

Bende ayni şeyleri çokça yaşadım çalışanı bırakın ev hanımları bile aynı durumda, çocuk hastalıktan kırılıyor gelip almanız lazım diyorum yok yatıp uyusa iyileşir evde bir şeyi yoktu diyor ateşten yanıyor çocuk, sonra haliyle bana da diğer çocuklara da bulaşıyor, atlet kıyafet değişme konusunda da çok sorun yaşadım, biz öğretmeniz bakıcı değiliz ama ozellerde çoğunlukla maalesef öğretmene bakıcı gözüyle bakılıyor hem veliler hem idare tarafından, geçen yıl çalıştım özel okulda ama asla yapamayacağımı fark ettim, mesleğimi sorguladım yanlış meslek mi seçtim kendime diye gerçekten. Zor çok zor....
O yüzden bıraktım bu yıl velilerim hala arıyor seneye gelseniz keşke diye ama yok gelmeyi düşünmüyorum hatta artık ogretmenlik yapmayı bile düşünmüyorum yani o kadar içim soğudu maalesef ki..
Çocuk hastayken ve anne evdeyken nasıl içi rahat çocuğunu hasta haliyle orda bırakıyor anlamıyorum..Çünkü bir sürü çocuk var ve hasta çocukla annenin evde ilgilenmesi gibi okulda ilgilenilmesi mümkün değil. Hastayken en yakınımizin şefkatine ihtiyaç duyarız ki daha bebe bunlar, ana kuzusu..Bile isteye diğer çocukların hastalığa maruz bırakılmasını konuşmuyorum bile.. Büyük bencillik..12 yaşında çocuğum hastalanınca koşa koşa okuldan almaya gidiyorum, hem yavrum yanımda olsun hem de kimseye hastalık bulaştırmayalım diye ki bu bahse konu çocuklar bebe daha yaa..

Ayyyy böyle düşünmenize sebep olduğum için çok üzüldüm 🥹 hepimiz bu ekonomide bir şekilde geçinmek zorundayız dolayısıyla çalışmak zorundayız eğer çocuğunuzu veya bebeğinizi bırakacak bir yeriniz yoksa tabi ki okul mantıklı bir seçenek. Ben okula gelmesinler demiyorum aslında. Demek istendiğim şu anne evdeyse bu kadar küçük bebeğin okula tam gün gelmemesi gerekiyor ama çalışıyorsa göndermek mecburiyetinde. Hastalandığındaysa lütfen ama lütfen elinizden geldiği kadar göndermeyin. Hem çocuğunuz okulda çok zorlanır hem hastalığı öbür çocuklara ve öğretmene bulaşır dolayısıyla o hastalık dönüp dolaşıp yine çocuğunuza bulaşır. En başta çocuk hasta olduğunda gelmezse bu döngü kırılır. Hasta bir öğretmen maalesef ki etkili olmaz. Tekrar söylüyorum asla gitmemeli değil benim de yakınlarım çalışmak zorundaydı ve çocuklarını çok erken okula vermek zorunda kaldılar buna asla lafım yok. Öğretmenini iyi gözlemleyin vicdanlıysa çocuğunuz zaten okulda çok mutlu olacaktır sizi elbette özleyecek elbette eksik hissedecek ama okulda kaliteli ve güzel vakit geçirip akşam evde sizinle de vakit geçirdiğinde bu hafifleyecektir. Kendimi övmek için demiyorum herkes böyle olmalı ama benim çocuklarım okulda çok mutlu mesela anaç olduğum için de olabilir hepsini çok seviyorum ve bunu hissettiriyorum okula geldiklerinde çok nadir ağlarlar sabahları ağlıyorlarsa hemen yatıştırırım kucağıma alırım çünkü temas istedikleri yaşlardalar mahrum bırakmam bundan. Eğer öğretmeni böyleyse ne mutlu oğlunuza. Benim sitemim hem evde olup hem çok erken başlatanlar ve hastalığa önem vermeyenlere. Üstüne benden üstün beklentileri olmalarına. Kendinizi lütfen kötü hissetmeyin 🙏🏻
Çok teşekkür ederim. Öğretmeni iyi biri gibi. O da oğlumu kucağına falan alıyordu arada denk geliyorum. Ben evde olsam 4 yaştan önce kreşe falan yollamazdım. Sosyallik falan hikaye. Parka götürürdüm yeter 😅 şu an elim kolum bağlı.

Çalışıyorum ve başka bırakacak bi yerim yok 😞😞
Yakınınızda bi komşunuz arkadaşınız yok mu ya gerçekten hem çocuğa yazık ve sınıfındaki çocuklara da yazık . Yan komşumun bebeği var daralırsan 1-2 gün idare ederim diyorum ben mesela

İlk toplantıda konuştuk bunları ama anlamıyorlar maalesef . MEB’e bağlı bir okul. İki kişi takıyor ama baya takıyor
Meb'e bağlıysa 36 aylık çocuklardan başlar öğrenci yaşı. Bir yanlış var bu işte.
iki kişi takıyorsa da siz takılmayın, doğru yaptığınız şeyi birilerine anlatmak zorunda değilsiniz.

Back