kaydirigubbakcemile3öğretmen olunca da buraya gelip yaşadıklarını yazmanı istiyorum,düşüncelerindeki değişimi hep beraber görelim
kaydirigubbakcemile3işte böyle meslekten bihaber olanları da malesef öğretmen yaparlarsa, bazılarına göre öğretmenlik yan gelip yatma mesleği olur. Bu kafayla öğretmen olan yan gelip yatar
7 yaşından 25 yaşına kadar okumuş bi insan olarak, ve ailesinde 4 adet öğretmen bulunan birisi olarak meslekten bi haber olduğum düşüncesi gaflet, dalalettir, hatta hıyanettir.delikafadulden
Öğretmenlere üzüldüğümü kim söyledi ki.?
sırnaşık şey sırnaşık şey vereliniortakAnlaşılan 7 yaşından 25 yaşına kadar sadece siz okumuşsunuz,başka kimse okumamış?! Ailenizde 4 tane öğretmen olduğunu söylüyorsunuz ya ilginç!! Onların yüzüne karşı da bu cümleleri kuruyor musunuz? Bankacılığı bıraktım diyorsunuz,formasyon alıp ing öğretmeni olacağım diyorsunuz ama mesleğiniz başka birşey yazıyor.Ne okudunuz siz Allah aşkına merak ettim? Eğer öğretmen olma imkanınız varsa lütfen olun..Gerçi öğrencilerinize yazık olur ama en azından bu mesleği herkesin yapamayacağını görür belki söylediklerinize pişman olursunuz.
:lepi: yerimseniben kaydirigubbakcemile3 :roflol:Bu savunmaya göre herkes öğretmen olabilir ne de olsa herkes 17-18 yıl okuyo ve bu okul sürecinde çevresinde 100 lerce öğretmenlerle birlikte. Hadi herkes formasyon alsın öğretmen olsun o zaman.
mirmirmirmir sırnaşık şey :roflol: :roflol: :roflol::roflol: :roflol:
aaaa gerçekten mi 7 yaşından 25 yaşına kadar okudunuz mu siz akannehir
Kimse sizin kadar okula gitmediğine göre öğretmenlik hakkında tabi en iyi yorumu siz yapabilirsiniz sempatiksalakcinni
hey allahım ya, yok bankacıymış da formasyon alıp ingilizce öğretmeni olacakmış mış mış. laelaelaelaelae
öğretmen olmayı çok istedim ama başaramadım desene lülülülülülü
Öğretmenlik tabiki de zordur, insan yetiştiriyorsunuz sonuçta.
Emeğinizin maddi karşılığını alamıyorsunuz, kimi zaman manevi karşılığını da alamıyorsunuz. O kadar yıl okuduktan sonra KPSS adı altındaki soruları elde gezen sınavda ter döküyorsunuz vs.. vs..
cıksss...katılmıyorum hiç birine...kaçımızı öğretmenlerimiz yetiştirdi allasen...iyi öğreten öğretmenlerimiz vardı öğretemeyenler vardı...insanın karakterini etkileyen de vardır, ben de 1 taneydi mesela...canımdır benim o...ama 1 taneydi...
emeğinin maddi karşılıklarını alamamak derken, sen alıyor musun emeğinin karşılığını?? her gün otobüs tepelerinde kaç saat yol yapıp çalışıyorsun, karnın burnunda şekerin tavan gittin geldin kaç ay...çok mu tatmin ediyor maaşın...kim emeğinin karşılığını alıyor ki bu ülkede...onlar 9,5 ay çalışıp 12 ay maaş alıyorlar, özel ders veriyorlar...mesela öğretmenlerin özel ders verme hakkı var ama benim bir mühendis olarak dışarıya iş yapma hakkım yok...neden??? özel dersin saati 150 lira trabzonda, 150...
KPSSye devlet memuru olmak isteyen herkes gibi giriyorlar tabiki...çok çalışan yüksek puan alıp atanıyor, aynı diğer meslekler gibi...ben çok çalışıp Türkiye 2. olarak ilk tercihime yerleştim, dönem arkadaşlarım ya özelde ya da başka işler yapıyor, çünkü yeterince çalışmadılar...ama en büyük serzeniş öğretmenler konusunda geliyor kpssden...neden anlamam hiç...
cıksss...katılmıyorum hiç birine...kaçımızı öğretmenlerimiz yetiştirdi allasen...iyi öğreten öğretmenlerimiz vardı öğretemeyenler vardı...insanın karakterini etkileyen de vardır, ben de 1 taneydi mesela...canımdır benim o...ama 1 taneydi...
emeğinin maddi karşılıklarını alamamak derken, sen alıyor musun emeğinin karşılığını?? her gün otobüs tepelerinde kaç saat yol yapıp çalışıyorsun, karnın burnunda şekerin tavan gittin geldin kaç ay...çok mu tatmin ediyor maaşın...kim emeğinin karşılığını alıyor ki bu ülkede...onlar 9,5 ay çalışıp 12 ay maaş alıyorlar, özel ders veriyorlar...mesela öğretmenlerin özel ders verme hakkı var ama benim bir mühendis olarak dışarıya iş yapma hakkım yok...neden??? özel dersin saati 150 lira trabzonda, 150...
KPSSye devlet memuru olmak isteyen herkes gibi giriyorlar tabiki...çok çalışan yüksek puan alıp atanıyor, aynı diğer meslekler gibi...ben çok çalışıp Türkiye 2. olarak ilk tercihime yerleştim, dönem arkadaşlarım ya özelde ya da başka işler yapıyor, çünkü yeterince çalışmadılar...ama en büyük serzeniş öğretmenler konusunda geliyor kpssden...neden anlamam hiç...
Hep öğretmenlerdir zaten zor şartlarda çalışan..
Bir defa bile duymadım..
Bir doktorun bir mühendisin nelerle uğraşıyoruz bir bilseniz diye feryat ettiğini..
Hele ki ben teknikerim.. Eğer ki mesleğimi özel sektörde yapsaydım,bulduğum ve çalışacağım iş ya vardiyalı ya da günde 12 saat çoğu pazar günü dahil olmak üzere haftada 6 gün,asgari ücret verirlerse şükür deyip cebimize koyduğumuz..
Bir teknikerin bile burada başlık açtığını gördünüz mü?
Öğretmen tanıdığım çok var,hepsinin de yüzlerine söylerim hiç bir kutsallığına inanmıyorum.. Doktor,hemşire mi canım bunlar hayat mı kurtarıyorsunuz?
He vatana millete evlat yetiştiriyoruz derler ki bence ana babadır çocukları yetiştiren..
Baktım da bazı arkadaşlar ki kendileri yakın arkadaşlarım olur kıymetli öğretmenlerinden bahsetmiş bende o da yok.. Öğretmenlerimle aram her zaman çok iyidi,veli toplantısı vs. gibi görüşmelerde ailemin göğsünü kabartmışımdır daima.. Ancak hiç bir öğretmen hayatımı değiştirmedi..
Doktorların mühendislerin de çok zerzenişte bulunduğuna şahit olmuşumdur çevremde ve ailemde çok tanıdıklarım olduğu için o ayrı.Fakat eminim onların üstüne de bu kadar çok gidilseydi siz de eminim çok duyardınızHa ben şimdi yazdıklarınıza bakarak sizin mesleğinizi küçümsemeliyim o zaman,bilerek seçtiniz ne yapalım yani demeliyim.Ama yapmam.Yakışmaz...Ama biliyor musunuz hoşuma gidiyor bu yazılanlar Bu kadar dert olmuş insanların içinde diyorum.Bir kez daha gurur duyuyorum mesleğimle...Madem çocukları yetiştiren sadece anne babalardır arkadaşım, çocuğunuzu okula göndermeyin ne olur.Evde siz yetiştirin ) Eğer gönderirseniz kendinizle çelişmiş olursunuz...Eminim siz daha iyi becerirsiniz ) Allahım ya gerçekten gülüyorum,Allah akıl fikir versin diyorum başka birşey demiyorum...
Doktorların mühendislerin de çok zerzenişte bulunduğuna şahit olmuşumdur çevremde ve ailemde çok tanıdıklarım olduğu için o ayrı.Fakat eminim onların üstüne de bu kadar çok gidilseydi siz de eminim çok duyardınızHa ben şimdi yazdıklarınıza bakarak sizin mesleğinizi küçümsemeliyim o zaman,bilerek seçtiniz ne yapalım yani demeliyim.Ama yapmam.Yakışmaz...Ama biliyor musunuz hoşuma gidiyor bu yazılanlar Bu kadar dert olmuş insanların içinde diyorum.Bir kez daha gurur duyuyorum mesleğimle...Madem çocukları yetiştiren sadece anne babalardır arkadaşım, çocuğunuzu okula göndermeyin ne olur.Evde siz yetiştirin ) Eğer gönderirseniz kendinizle çelişmiş olursunuz...Eminim siz daha iyi becerirsiniz ) Allahım ya gerçekten gülüyorum,Allah akıl fikir versin diyorum başka birşey demiyorum...
Bu kadar kin ve nefret dolu olmanızı yaşadığınız bazı olaylara bağlıyorum başka açıklaması olamazİlginç geliyor, çevremde basit bir iş gördüğüm yerlerde çalışanları bile asla küçümsemezken,insanlara bu kadar değer verirken,bazı insanların bu kadar dolu olması ilginç.Nedir acaba bu kadar çekilemeyen şey??Dünyaya at gözlüğü ile bakanlara birşey anlatmak zor.O yüzden hiiiç kendimi yormaya değmez.Büyüklük yine bende kalsın.Herkes "ailesinden" aldığı görgü çerçevesinde yazsın birşeyler...Bu da yine benim mesleğimin ve ailemin bana kattığı bir incelik olsun...Buyrun meydan sizin... Tek kelime cevap vermeyeceğim artık ) Herkes kussun içindekileri...Ben okuyup oturduğum yerden katıla katıla güleyim ))