İlk mesaj aşırı abartılı.Benim öyle görevlerim yok.
Öğretmenlik kutsaldır, eti senin kemiği benim laflarından nefret ediyorum.Maaşımdan memnunum, kimsenin takdirine, onaylamasına,vah vah işin zor demesine ihitiyacım yok. Ben böyle düşünmüyorum çünkü.Ben işimi yapamıyorum ki!
Benim sorunum bunlar değil. Burada bazı arkadaşlar demiş ki çocuğumu ben eğitirim. Tamamen katılıyorum. Ve sırf buna destek olmak için yazıyorum. Keşke tüm veliler böyle zekice düşünse. Türkiye'de bir kampanya yapılsa ""Ey Türk halkı çocuğunun terbiyesinden sen sorumlusun önce eğit sonra okula gönder. " Eğitim sorunları biter. Tüm öğrenciler dersi öğrenir. Öğretmenler daha şevkli çalışır. Türkiye bilimde ilerler.
16 yaşındaki çocuklara dersin ilk on dakikası sınıftaki çöpleri toplatmak, arka sırada oturup sınıfta ma....yon yapan erkek öğrencilere bunun ahlaksızlık olduğunu anlatmak, ön sıradaki kız arkadaşının südyenini çekiştiren erkek öğrenciye bu yaptığın sarkıntılıktır demek, tuvaletteki sabunluğa i...rını yapmak terbiyesizliktir demek, sınıfa tükürülmez demek, sınıfta balgamlar arasında ders anlatmak, duvarda ayak izleri görmek istemiyorum.
Biz yere çöp atmazsak , hademeler ne işe yarayacak diyen öğrencilerle tartışmak istemiyorum.
İstanbulun göbeğinde fena sayılmayan bir semtteyim. Bunlar sık olmuyor demeyin. 8 yılım bunlarla geçti. Valla ben hergün bunlarla meşgulüm. Çok oluyor ama size söylenmiyor.
Çocuğunuzu okullara kaydederken şu okul iyi, bu okul kötü diye sınıflandırma yapıyorsunuz ya! İyi okul öğrencisi kaliteli olduğu için iyidir. Öğretmeni iyi olduğu için değil. Demek ki okulun iyi olması sizin de elinizde.
Türkiyenin en iyi ünv. birinden mezunum , yüksek lisans yaptım. Araştırma görevlisi olacaktım, öğretmenlik mesleğini sevdiğim için tercih ettim . Pişmanım. Okulum berbat.Tayin isteyeceğim. Çevremdeki tüm okullar böyle. Bunlar istanbul için geçerli anadolu böyle değilmiş sanırım.
Hele genç öğretmensen hep kötü okula girersin. Genç, idealist öğretmenler hep kötü okula düşer. Çünkü puanı düşüktür. Böyle öğrenciler ve cahil veliler yüzünden mesleğinden nefret eder,ders bile anlatmak istemez. Yaşlanınca puanı artar iyi okula gider ama nafile ne şevk kalmıştır,ne de istek. Ben böyle olacağım sanırım.
Herkes çocuğunu kendisi eğitsin, ben kimsenin hayatında iz falan bırakmak istemiyorum. 7 yaşına kadar bir çocuğun karakteri oluşmuştur zaten. 16 yaşında Fatih İstanbul' u fethetmiş. Eğitim beşikte başlar okulda değil.
Branşımı anlatmak, onların da öğrendiğini görmek istiyorum. Bildiklerimi unutmamak için oturup kendi kendime test çözüyorum. Çünkü davranışlarıyla uğraşmaktan, gürültüyü kesmeye çalışmaktan ders anlatamıyorum.
Afedersiniz ama sınıf sessizleştiğinde gaz çıkaran, geğiren öğrencilerim oldu. Bir yıl boyunca her hafta 4 saat derslerine girdim. Anlamıyorlar, anlamıyorlar...
Disiplinden bahsetmeyin lütfen, tinerci çocuğu bile atamazsın okuldan.
Keşke seçmeseydim bu mesleği, durumum olsa ticaret yaparım. Meslek değiştir diyenlere sorarım kolay mı . Benim tahsilim bu.
Evde eşime çocuğuma bağırıyorum. Gürültüye tahammülüm yok. Maaşıma zam istemiyorum. Kutsal olmak istemiyorum. İnsanların çocuklarını eğitmelerini istiyorum ki, ben de işimi yapayım onlara branşımı anlatayım, soru çözeyim. İster hatırlasınlar beni ister hatırlamasınlar. Tek istediğim huzurla işimi yapmak.