• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmenliğime bir şey olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben ortaokul ogretmeniyim.

Inanin cocuklarda suc bulmuyorum.

Hatta onlara uzuluyorum.

Suc onlari boyle sorunlu bir birey olarak yetistiren velilerde.

Kalkip kimse yurtdisini ornek vermesin.

Yurtdisindaki bilincli veliler bizde olsa amenna.

Ama bizdeki veli potansiyeli ortada.
Bizdeki veliler sadece kendi cocugunu dusunuyor. Hayran oldugum velilerim de var. Oyle guzel cocuk yetistirmisler ki parmakla gosterilir

Dışarıdan bakınca atıp tutmak kolay. İşin içinde olmayan, falanca tanıdığı öğretmen olan herkes öğretmenlik hakkında bir şey bildiğini zannediyor:KK70: Benim de babam öğretmen, yıllarca gözlemledim, dinledim ama kendim öğretmen olunca yorumlarım-düşüncelerim çok başka oldu.
El yazısı kalktı çok güzel, bir de sınıfta kalma getirilse başka bir şey istemiyorum kendi adıma.

Ogretmen sabirli olmali hede olmali hödö olmali...Yok yaa.Hic te bile...Sinirlarini asmadigi takdirde sirtindan ter akittiririm valla benim sinifimda boyle terbiyesizlik yapacak cocugu.Iste ama ahso daha cok yeni..Ne yapmasi gerektigini bilmiyor.Yqvas yavas ogrenecek.Karsinda anasinin babasinin buzgulu cop poseti gibi okula saldigi cocugu yol gosteririm,dogruyu gosteririm ama adam edemem.Okulun misyonu,ogrenin gorevi bu degil cunku.Bunu anlayamiyolar uzaktan bakanlar.
Senin icin de hayirlisi olsun el yazisi kalkti :) Dedigin gibi bir de ilkokulda kalma gelse tam olucak.

Sabır ister öğretmenlik aziz meslektir, hem milli hem dini olarak kutsanmis dir;
Taze beyinlere kufr ogretesiniz hakaret edesiniz diyemi öğretmen oldunuz?yoksa insan yetiştirmek için mi?
Tasiyamayacaginiz yükü yuklenmeyeydiniz!

Bugün meslek sınavı yapılsa işinden olacak çok insan var, sadece öğretmenlik de değil.

30 tanesi de büyük nevroz/psikoz veya da davranış bozukluğu içerisindeyse demek
30 tane ergenle uğraşmak nevroz psikozla uğraşmaktan daha zordur
Şizofrenle yurt odasında kalmiş kişi konuşuyor
Ayrıca bu öğrencilerden hiç birisinin psikolojik sorunu olmadığını mı düşünüyorsunuz

Hakikaten bunları yazanlar öğretmen mi?diye sorarken çocuğum için korkar oldum.
Çocuk bu adı üstünde yaramazlıkda yapmayacaksa...

herkes her mesleği yapamaz, yapamıyor, burda da görüyoruz işte,
başka sektörlerde işinizi yapmaya engel olanlara, gerzek gerizekalı diyebilir miydiniz acaba?
mesela bir çağrı merkezi çalışanı olduğunuzu düşünün, günde 9 saat 100 den fazla kişiyle konuşacksınız, mola saatiniz gelmeden tuvalete bile gidemeyeceksiniz, vardiyalı çalışacaksınız, ve konuştuklarınızın yarısı sizi azarlayacak/hakaret edecek, ama siz birine bile sesini yükseltirseniz kendinizi kapının önünde bulursunuz.

sizin gibi öğretmenlerin gerçekten işini kaybetmesini istiyorum, atama bekleyen ve işini hakkıyla yapabilecek potansiyele sahip binlerce meslektaşınız işsizken sizin gibi uyuyakalıp okula gitmeyen, gidince de kafasını bozan öğrenciye hakaret eden öğretmenlerin mesleğini yapabiliyor olması kanıma dokunuyor.
keşke dünya daha adil bir yer olsaydı.

ne bu şiddet bu celal öğretmenim:110:
biraz sakin.gerçi banlanmissiniz ama gerginliğiniz bütün mesajlarinizdan o kadar hissediliyor ki umarım bunlari okuyana kadar biraz yatışmış olur öfkeniz..
o yaşlarda bizim sınıflarda da vardi öyle çocuklar.gerçekten uğraşması zordu öğrenci olarak biz bile rahatsiz olurduk bir çok davranışlarından.
çok tatlı sert bir müdürümüz vardi.
çok anlayışlı esprili güler yüzlü ama bu tür konularda bizleri bir uyarirdi ki adama saygimizdan bir anda ciddileşirdi herkes.
otoriteyi saygıyla kurmuştu.hakaretle şiddetle değil.
malesef biliyorum ki günümüzde bu oldukça zor.çok zor bir nesil yetişiyor.
bizde çocuk yetiştiriyoruz.şimdiden oğluma aşılamaya çalıştığım ilk sey öğretmenine ve arkadaslarina saygi.öğretmenine bakarken hayranlıkla bakıyor anlatırken gözleri parlayarak anlatıyor.1. sinif henüz
ana sinifi öğretmenini hatırlayınca ağlıyor.
beni ziyarete gelin demisti anne diyor..
bende ogretmenlerin yeri çok ayrıdır.
bu yaşta öğretmenim diyene saygı duyarım.
biz bu şekilde yetistik.ne değişti nasil bu hale gelindi bilmiyorum ama etkiye tepki diyerek sizde ilk yıldan otorite kuracağım yoksa önüne gecemem diyerek o öğretmen öğrenci arasındaki saygıyı yikmissiniz.
burda da günlük hayatta da öğretmenlere saygım sonsuz ancak sizin yazdıklarınizi okuyunca için sizladi.
zor bir nesil ve bu şekilde kendini ifade etmeye çalışan bir öğretmen.
iki taraflı yanlış giden bireyler var.
tek taraflı bu duruma gelmiş olamayız.
lütfen biraz ılımlı olun. 7.sınıf geçiş döneminin olduğu yaşlar.o bahsettiğiniz öğrencilerin ilerde toplumda düzgün olmalarinda sizin katkınız bu saaten sonra daha fazla olacak.
saygılar sunuyorum ve bir eğitimci olarak sizden saygi konusunda da öğrenmeleri gereken şeyleri olduklarını onlara farkettirmenizi diliyorum.

Ne zengin, ne itibarlı, ne devlet makamlarında oturanların çocuklarına tasdikname vermiş bir öğretmen babanın kızıyım. Hem de çok sevilen, şefkatli bir öğretmen. Babam bile başedememiş ki son çare okuldan atmış. Makam mevki dinlemez bu işler. Ha tam tersini de gördüm, öğretmenlerinin sürekli övdüğü, yazılı ve sözlü notları 90dan aşağı düşmeyen, son derece efendi, saygılı, terbiyeli bir cumhurbaşkanı çocuğu. Böylesi de vardı.

Babanıza saygılarımı iletin, benim de çok saygıdeğer öğretmenlerim oldu. Okuldan atmak prosedürün bir parçası, gerekirse tabi ki atılır öğrenci. Ama gerizekalı, gerzek, müdürün önüne attım vs. Konuya bakınca babanızdan ders alması gereken bir öğrtmen modeliyle karşı karşıyayız.

Merhaba arkadaşlar.. Bugün yaşadığım ve canımı çok sıkan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Ben köy okulunda çalışan bir öğretmenim. sınıflarımdan bir tanesinde asla başa çıkamadığım iki tane çok problemli erkek öğrenci var.

Bugün ben bu sınıfı yazılı yaptım ve bu iki öğrencinin sınav boyunca yapmadığı kalmadı. Örnek vermem gerekirse; Bunlardan birisi tek oturuyor ayağını sıranın yanına uzatmak suretiyle oturuyor. 3 defa uyardım indir ayağını saygılı otur diye her seferinde indirip 2 dk sonra garezine yine koyuyor. Diğeri deseniz hiç bir halttan anlamadığı için sınavı erken bitti. Dışarı çıkardım ben de arkadaşlarının konsantresini bozmasın diye. En az iki üç kez sınıfa ahıra girer gibi girip( ne kapı çalma, ne özür dileme) yemeğimi, suyumu alıcam diye sınavı böldü.

Ee tabi ben de bir insanım patladım en sonunda uyar,uyar nereye kadar. '' Gerizekalı herifler, gerzekler çıkın dışarı müdürün kapısında beni bekleyin dedim'. Biz gerizekalı mıyız hocam dedi biri ben de evet bu hareketleri yapıyosanız aynen öylesiniz dedim.

Sonra gidip bunları müdürün yanına atıp sınava döndüm. (Müdürümüz pısırık, pasif adamın biri bunları iki azarlayıp bahçede çöp toplatmış ceza olarak.Okuldaki hiç bir öğrenci müdürden korkmuyor bu nedenlerden)

Şimdi asıl probleme geleyim. Benim okulda neredeyse kanlı bıçaklı düşman olduğum erkek bir öğretmen var. Aldığım duyumlara göre bu çocuklar beni ona şikayet etmişler kendi yaptıklarından hiç bahsetmeden hakaret etti bize gururumuzu kırdı demişler. ( bu arada bu hoca 5 yıldır aynı okulda çalışan herkes üzerinde müdürden bile daha fazla nüfüz sahibi biri. Benim de meslekte ilk yılım.. bana da sindirme politikası uyguladı başlarda ama boyun eğmediğim için şu an selam sabahımız bile yok.)

Her neyse ben son ders bu öğretmeni benim tartıştığım iki öğrenciyi yanına almış bir şeyler yazdırırken gördüm. Muhtemelen bugünkü olayla ilgili şikayet dilekçesi yazdırıyordu..

Meslekte ilk yılım olduğu için çok endişelendim, canım sıkıldı.. Bu öğretmen beni şikayet ettirirse en fazla ne olur.. Ne ceza alırım.. bunu sorarken bile canım yanıyor çünkü asıl onların yaptıkları saygısızlık için ceza alması gerekirken ben soruyorum ne ceza alırım diye.. Öğretmenlik ne hale gelmiş getirilmiş. Çocuklara hakaret etmeseydin sen de.. diyecek olanlar yorum yapmasın rica edicem.. Siz benim yerimde olsanız inanın çok daha başka şeyler yapabilirdiniz. Öyle yüzsüz cıvık pis çocuklar bunlar..( 7. sınıf öğrencisi bunlar bu arada )

Sonuç olarak öğretmenliğimi etkileyecek bir sonuç doğar mı bu olaydan?
Siz mesleğini seven bir öğretmene benzemiyorsunuz.Daha ilk yılınız ve ne öğrencilerinizle ne de meslektaşlarınizla iletişiminiz iyi.Bir önceki konunuza istinaden yaziyorum hafta da bir de mazeretsiz, keyfi ( uyanamama) gibi sebeplerden okula gitmeyen bir öğretmen olmanızdan sebep bu olumsuzlukları hep yaşayacaksınız.O zamanda böyle düşünmüştüm. Allah öğrencilerinize yardım etsin.

Yani bir de bizim ülkemizdeki öğretmenlerin bu "aşırı" saygıcı tutumlarını yanlış buluyorum.

Oturmak saygı göstergesi, kıyafetin saygı göstergesi, tuvalette "çişe gitmemek" saygı göstergesi.

Saygıyı bu kadar ikincil şeylerde aramaktan ziyade, size olan tutumlarda arasanız.

Bana hep ilginç gelmiştir, üniversitelerimizde bile "dersi bölmek" yasaktır mesela.

Ama yurtdışında böyle bir şey yok.

Geç de gelsen kapıyı açıp giriyorsun veya da dersten gitmek istiyorsan kapıyı açıp çıkabiliyorsun.

Kimse de bunu saygısızlık olarak algılamıyor.

Yurtdışında bir öğrenci ayağını sıraya koyarak da otursa hoca bunu takmıyor.

Bizde bir deyim var ya "oturmasını kalkmasını bilen"

Hay ya, o da ne demek oturmayı kalkmayı bilmek.

Böyle absürd şeylerle saygıyı bağdaştırmayı anlayamıyorum.
30 ogrencinin de ayagini siraya koydugu masanin üstüne oturdugu sinifta istedigi gibi gezdigi derse cani istedigi gibi girip ciktigi bir ortamda kardesinizin ya da cocugunuzun ders görmesini ister miydiniz?

Ne kadar verimli olurdu o ders sizce?

Sorun acaba sadece ayagini uzatmasi mi yoksa o cocuklar bizim kayip gelecegimiz mi?

Yurt disinda 15 kisilik siniflar ama bizim gibi sira sistemi bile yok . bizim gerceklerimiz bunlar fiziki anlamda cocuk ayagini uzatamaz. Uzatirsa arkadaşıni rahatsiz eder. Diger ogrencilerin haklari ne olacak?

Birde öğretmen olmayan anlamaz v.s demeyin Allah aşkına 4 yıl yuvada gönüllü eğitmenlikyaptım sertifikali 3 6 yaş gurubuna iletişim problemi olan bir ogrencim oldu, hiperaktiv ogrencim,psikolojik nedenlerden ötürü arkadaşlarına zarar verip yeri geldi üzerimizde parçalayan ogrencim ama ayağını çek demeye kiyamadim hiç birine

Bit tane veli de çıkıp dememiş ki saygısızlık yapamaz diye hepsi hebelehubele falan filan... Yaa arkadaşım çocuk saygısızca ayağını masaya uzatmışşş masaya uyarılmasına rağmen falan yani.. Evet o çocuklar gerizekalı imiş söyleneni 3 kerede anlamadıkları için.. Ya biz liesedeyken öğretmenlerimiz tırnaklarımıza etek boylarımıza ne bilim kaşımı almış mıyım almamış mıyım saçımda boya var mı yok mu göleğimin etekle dışarda mı içerde mi daha neler neler..şimdikiler öyle mi ağızda sakız cak cak öğretmenin karşısında geviş getirmeler üst baş bi tarafta ağızda küfür saygısızlık diz boyu heosinş görüyorum.. Artık insanlar bşraz da yetiştirdiği varlığın bir insanolduğunun bir bitki yeştirmedinlerinin farkına varsalar ne hoş olur.. Anne baba sırtını sıvazlarsa o çocuk anca büyür o kadar başka da bişe olmaz.

Dışarıdan bakınca atıp tutmak kolay. İşin içinde olmayan, falanca tanıdığı öğretmen olan herkes öğretmenlik hakkında bir şey bildiğini zannediyor:KK70: Benim de babam öğretmen, yıllarca gözlemledim, dinledim ama kendim öğretmen olunca yorumlarım-düşüncelerim çok başka oldu.
El yazısı kalktı çok güzel, bir de sınıfta kalma getirilse başka bir şey istemiyorum kendi adıma.
Ne olmuş burada ya. :olamaz: Öğretmen adayıyım ben de, burada açılan her konuda yeriliyoruz sinirlerim bozuluyor okumamaya çalışıyorum artık.
El yazısı ikinci kademeye kaydırılacak diye de bir şey dolaşıyordu ortalıkta.
Bu arada bütün öğretmen adaylarının ve öğretmenlerin kötü eğitim aldığını nereden çıkarıyorlar anlamıyorum. Geçenlerde bir konuda ilkokul mezunu birinin kendini geliştireceğine inanıyorlardı. E niye öğretmen adayı bunu yapamasın? Okul çok şey ama her şey değil, bir yerden sonra iş sana bakıyor.

bu arada hakaret eden öğretmen bu kadar haklıysa kendinizi parçalamanıza gerek yok
süreç işler aynen burada savunduğunuz gibi konu sahibi yetkililere savunmasını yapar
gerçi oralarda da bir şeyler döndüğü belli bişey olmaz demenize bakılırsa

Öğrenci okulda ayağını uzatarak oturmamalı öğretmen de öğrenciye gerizekalı gerzek diyerek aşağılamamalı.

Ogretmen sabirli olmali hede olmali hödö olmali...Yok yaa.Hic te bile...Sinirlarini asmadigi takdirde sirtindan ter akittiririm valla benim sinifimda boyle terbiyesizlik yapacak cocugu.Iste ama ahso daha cok yeni..Ne yapmasi gerektigini bilmiyor.Yqvas yavas ogrenecek.Karsinda anasinin babasinin buzgulu cop poseti gibi okula saldigi cocugu yol gosteririm,dogruyu gosteririm ama adam edemem.Okulun misyonu,ogrenin gorevi bu degil cunku.Bunu anlayamiyolar uzaktan bakanlar.
Senin icin de hayirlisi olsun el yazisi kalkti :) Dedigin gibi bir de ilkokulda kalma gelse tam olucak.
Ben daha sabırlıyım tabi henüz minik olduklarından ama kazık kadar olmuş hala gıcıklığına düzen bozuyorsa benim de sinirlerim bozulur.
Geçen dönem bir çocuk nasıl bitki gibi yetiştirilirmiş gördüm. Tamam sayı öğretme, renk öğretme ama hiç kural-adap da mı öğretmez bir insan? Hiç mi dur sus denmemiş, her istediğini elde edemeyeceği gösterilmemiş? Öyle yedirip içirip oyuna salıp büyütmüşler boş boş. Sonra da öğretmenden sabır, ilgi ve eğitim bekliyorlar.

Öncelikle geçmiş olsun sevgili meslektaşım.. 11 yıllık öğretmenim. Yaşanılan herşey tecrübe sahibi yapıyor herkes gibi bizleri de. CAn sıkıcı bir durum yaşanmış. Yaşanmasa iyiydi ama sizi en iyi ben anlarım. Keza endüstri meslek lisesinde çalışıyorum. Ortaokulların en yaramaz ve başarısızları bize geliyor.Sabır çekerek geçiyor ömrüm.
Yasal olarak 1 yıllık öğretmenseniz sözleşmeli sayılıyorsunuz sanırım. Adaylığınız kalktı mı bilmiyorum keşke olmasaydı böyle bir durum. Şikayet varsa müfettiş gelir ifadenizi alır. Anlatırsınız durumu ilk ceza olacağı için kınama verilir hakaret var. Siz de çocuklar için disiplin dilekçesi yazabilirsiniz. En azından müfettiş geldiğinde benim de şikayetim var şeklinde yasal bir belge gösterirsiniz. Dilekçenizi müdüre vermeden önce dilekçe sayısını almayı da unutmayın. Kınama cezanız belli bir süre ceza almazsanız sicilinizden silinir zaten.
Sıkmayın canınızı biz de insanız size bol sabırlı çalışmalar diliyorum.

Konu sahibi ben değilim. Ama kendisinin anlattığına göre 1 yılın birikmişi bir saygısızlık ve tembellik mevcut bu iki öğrencide. Bir insan bu kadar gururunu düşünüyorsa işini iyi yapar ve toplum içinde genel saygı kurallarına uyar. Aynı şey öğrenciler için de geçerli. Gururlu öğrenci olsalardı ne boş kağıt verirlerdi ne de kendilerini sınıftan attırırlardı.
Hanımefendi 7.sinif öğrencisi çocuklardan bahsediyoruz farkında mısınız? Öğretmenlik sadece ders ödev başarı değil sorunlu çocukları da kazanmaktir.

Back