- 6 Nisan 2017
- 119
- 31
- 98
Adaylığınız kaldırıldıysa çok bişey olmaz ama aday öğretmenseniz onlardan önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne gidip görüşün. Durumu açıkça anlatın birşey olmazMerhaba arkadaşlar.. Bugün yaşadığım ve canımı çok sıkan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Ben köy okulunda çalışan bir öğretmenim. sınıflarımdan bir tanesinde asla başa çıkamadığım iki tane çok problemli erkek öğrenci var.
Bugün ben bu sınıfı yazılı yaptım ve bu iki öğrencinin sınav boyunca yapmadığı kalmadı. Örnek vermem gerekirse; Bunlardan birisi tek oturuyor ayağını sıranın yanına uzatmak suretiyle oturuyor. 3 defa uyardım indir ayağını saygılı otur diye her seferinde indirip 2 dk sonra garezine yine koyuyor. Diğeri deseniz hiç bir halttan anlamadığı için sınavı erken bitti. Dışarı çıkardım ben de arkadaşlarının konsantresini bozmasın diye. En az iki üç kez sınıfa ahıra girer gibi girip( ne kapı çalma, ne özür dileme) yemeğimi, suyumu alıcam diye sınavı böldü.
Ee tabi ben de bir insanım patladım en sonunda uyar,uyar nereye kadar. '' Gerizekalı herifler, gerzekler çıkın dışarı müdürün kapısında beni bekleyin dedim'. Biz gerizekalı mıyız hocam dedi biri ben de evet bu hareketleri yapıyosanız aynen öylesiniz dedim.
Sonra gidip bunları müdürün yanına atıp sınava döndüm. (Müdürümüz pısırık, pasif adamın biri bunları iki azarlayıp bahçede çöp toplatmış ceza olarak.Okuldaki hiç bir öğrenci müdürden korkmuyor bu nedenlerden)
Şimdi asıl probleme geleyim. Benim okulda neredeyse kanlı bıçaklı düşman olduğum erkek bir öğretmen var. Aldığım duyumlara göre bu çocuklar beni ona şikayet etmişler kendi yaptıklarından hiç bahsetmeden hakaret etti bize gururumuzu kırdı demişler. ( bu arada bu hoca 5 yıldır aynı okulda çalışan herkes üzerinde müdürden bile daha fazla nüfüz sahibi biri. Benim de meslekte ilk yılım.. bana da sindirme politikası uyguladı başlarda ama boyun eğmediğim için şu an selam sabahımız bile yok.)
Her neyse ben son ders bu öğretmeni benim tartıştığım iki öğrenciyi yanına almış bir şeyler yazdırırken gördüm. Muhtemelen bugünkü olayla ilgili şikayet dilekçesi yazdırıyordu..
Meslekte ilk yılım olduğu için çok endişelendim, canım sıkıldı.. Bu öğretmen beni şikayet ettirirse en fazla ne olur.. Ne ceza alırım.. bunu sorarken bile canım yanıyor çünkü asıl onların yaptıkları saygısızlık için ceza alması gerekirken ben soruyorum ne ceza alırım diye.. Öğretmenlik ne hale gelmiş getirilmiş. Çocuklara hakaret etmeseydin sen de.. diyecek olanlar yorum yapmasın rica edicem.. Siz benim yerimde olsanız inanın çok daha başka şeyler yapabilirdiniz. Öyle yüzsüz cıvık pis çocuklar bunlar..( 7. sınıf öğrencisi bunlar bu arada )
Sonuç olarak öğretmenliğimi etkileyecek bir sonuç doğar mı bu olaydan?
Banlanmissin ama gelince okursun ,yazayım iki satır yoksa sinir katsayım yükseliyor. .
Sen hangi hakla ,sebep ne olursa olsun elalemin çocuğuna hakaret edersin ? Öğretmenlik mesleğini seçerken bunları göze alacaktin, aynı sıralardan sende geçtin ,biliyorsun! Etige, ahlaka aykırı, arkadaşlarının yanında rencide etmek ..yavrum bide "gururum kırıldı" demişçocuğun anne -babası konunun peşini bırakmaz umarım . Bide "müdürün kapısının önüne attım sadece azarladı ve bahçede çöp toplattı " diyorsun .bu nasıl pervasizliktir? Kafa göz dalsa miydi napsaydi? Biz bu çocukları siz dövün ,hakaret edin diye mi doguruyoruz? Evde bir tokat bile yemeyen çocuk okulda dayak arsızı oluyor !!! Çocuk dövülerek ,asagilanarak terbiye edilmez. .bunları yaparsan kin tutar ve daha da ileri gider . Yapacağın tek şey uyarıdan anlamayan çocuğu müdüre havale edip gerekirse ailesiyle işbirliği kurmak ....İnşallah ceza alırsın.
ne olursa olsun böyle davranan biri öğretmen olmasın.Merhaba arkadaşlar.. Bugün yaşadığım ve canımı çok sıkan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Ben köy okulunda çalışan bir öğretmenim. sınıflarımdan bir tanesinde asla başa çıkamadığım iki tane çok problemli erkek öğrenci var.
Bugün ben bu sınıfı yazılı yaptım ve bu iki öğrencinin sınav boyunca yapmadığı kalmadı. Örnek vermem gerekirse; Bunlardan birisi tek oturuyor ayağını sıranın yanına uzatmak suretiyle oturuyor. 3 defa uyardım indir ayağını saygılı otur diye her seferinde indirip 2 dk sonra garezine yine koyuyor. Diğeri deseniz hiç bir halttan anlamadığı için sınavı erken bitti. Dışarı çıkardım ben de arkadaşlarının konsantresini bozmasın diye. En az iki üç kez sınıfa ahıra girer gibi girip( ne kapı çalma, ne özür dileme) yemeğimi, suyumu alıcam diye sınavı böldü.
Ee tabi ben de bir insanım patladım en sonunda uyar,uyar nereye kadar. '' Gerizekalı herifler, gerzekler çıkın dışarı müdürün kapısında beni bekleyin dedim'. Biz gerizekalı mıyız hocam dedi biri ben de evet bu hareketleri yapıyosanız aynen öylesiniz dedim.
Sonra gidip bunları müdürün yanına atıp sınava döndüm. (Müdürümüz pısırık, pasif adamın biri bunları iki azarlayıp bahçede çöp toplatmış ceza olarak.Okuldaki hiç bir öğrenci müdürden korkmuyor bu nedenlerden)
Şimdi asıl probleme geleyim. Benim okulda neredeyse kanlı bıçaklı düşman olduğum erkek bir öğretmen var. Aldığım duyumlara göre bu çocuklar beni ona şikayet etmişler kendi yaptıklarından hiç bahsetmeden hakaret etti bize gururumuzu kırdı demişler. ( bu arada bu hoca 5 yıldır aynı okulda çalışan herkes üzerinde müdürden bile daha fazla nüfüz sahibi biri. Benim de meslekte ilk yılım.. bana da sindirme politikası uyguladı başlarda ama boyun eğmediğim için şu an selam sabahımız bile yok.)
Her neyse ben son ders bu öğretmeni benim tartıştığım iki öğrenciyi yanına almış bir şeyler yazdırırken gördüm. Muhtemelen bugünkü olayla ilgili şikayet dilekçesi yazdırıyordu..
Meslekte ilk yılım olduğu için çok endişelendim, canım sıkıldı.. Bu öğretmen beni şikayet ettirirse en fazla ne olur.. Ne ceza alırım.. bunu sorarken bile canım yanıyor çünkü asıl onların yaptıkları saygısızlık için ceza alması gerekirken ben soruyorum ne ceza alırım diye.. Öğretmenlik ne hale gelmiş getirilmiş. Çocuklara hakaret etmeseydin sen de.. diyecek olanlar yorum yapmasın rica edicem.. Siz benim yerimde olsanız inanın çok daha başka şeyler yapabilirdiniz. Öyle yüzsüz cıvık pis çocuklar bunlar..( 7. sınıf öğrencisi bunlar bu arada )
Daha söyleyeceklerim var da frenledim kendimi, değmeyecek kimseler için banlanmayayim. Potansiyel suçlu yetiştirmektir bunun adı ..dikkat edin hep bir köşeye itilmiş, susturulmus, asagilanmis, korkutulmus, dayak yemiş ,bastırılmış kişilerdir suça eğilimi olan yada işleyenler. .Hay agzina saglik ya valla tercuman oldun hislerime.
Hayatin gerçeklerine buyrun sayin veliler.
Oncelikle hic kimseye hakaret edilmez ogretmenimiz yanlis yapmis olabilir. Hanginiz yanlis yapmiyor. Agzinizdan eminim ki bircogunuzun sinirle hicbir sey cikmiyordur.
Evet gercekler demisken. Ogrenci ogretmene saygisizlik etme rahatini cesaretini nereden alıyor soruyorum size. Daha gecen gun bir brasn ogretmenine 4. Sinif ogrencisi ufff gelme cok sikicisin derste demis. Anne cocugunu saviniyor. Nerde basliyor yanlis acaba. Evde mi yoksa
Tabi bu gercegi herkes kolayyy kolayyy kabul edemez.
6 7 yil sizler yetiştiriyorsunuz egitiyorsunuz bize geldiklerinde islenmis durumdalar. Bir cogu piril piril bir kaci kufur dolu agziyla.
Sansimiz varsa aileyi dogru yomlendirip kurtarabildimizi kurtarirken sinifta çileden çıkan sinir harbi yaşayan birakin sakinlesmek icin 10 a kadar saymayi 100 e kadar sayan bizler oluyoruz.
Tel eline alip yazmak ne kolay iyyy denir mi oyle evet DENMEZ peki niye birinzde bunu soylerken ogrencinin yaptiklarida yanlis hocam keske hemen haklarinda tutanak tutsaydiniz demiyor. Niye tek tarafli yaklaşıyorsunuz vicdan mi bu
Okullarda disiplin namina tek hir sey kalmadi. Ogrenciyi taciz eden ogrenciye bir sey yapilamiyor ve biz ogretmenler gelecegimize sapik adaylarini katil adaylarini dayakcilari gonderdigimizi gorsekte yapabilecegimiz seyleri yapip kenara cekilip uzuluyoruz.
Keske isin icinde ne kadar ciddi olaylarin dondugunu olayin bir gerikali lafindan cok daha fazla derinlikte oldugunu kayip 2 ogrenciyi gorebilseydiniz.
Kimseyi ne kirmak ne de uzmek istedim.genel yazilmis bir yazıdır
pek birşey olmaz.Merhaba arkadaşlar.. Bugün yaşadığım ve canımı çok sıkan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Ben köy okulunda çalışan bir öğretmenim. sınıflarımdan bir tanesinde asla başa çıkamadığım iki tane çok problemli erkek öğrenci var.
Bu yuzden once egitime eksik olan kisimdan baslanmali. VelilerdenKimse şunu anlamak istemiyor o kayıp çocuklara anne babalarından daha çok üzülüyoruz buna emin olsunlar...Annesi yüzüne karşı" Ölsen de kurtulsam" diyen bir çocuk düşünün bunun tek sorunu okulda ders mi??Biz öğretmenler olarak elimizden geleni yapıyoruz ama hep söylüyorum elimizin yettiği yer okul ve ailenin izin verdiği yere kadar,unutmasınlar ki bu çocuklarımızla biz en fazla dört sene görüşüyoruz ama bu çocuklar büyüyor,topluma karışıyor...
Hayatin gerçeklerine buyrun sayin veliler.
Oncelikle hic kimseye hakaret edilmez ogretmenimiz yanlis yapmis olabilir. Hanginiz yanlis yapmiyor. Agzinizdan eminim ki bircogunuzun sinirle hicbir sey cikmiyordur.
Evet gercekler demisken. Ogrenci ogretmene saygisizlik etme rahatini cesaretini nereden alıyor soruyorum size. Daha gecen gun bir brasn ogretmenine 4. Sinif ogrencisi ufff gelme cok sikicisin derste demis. Anne cocugunu saviniyor. Nerde basliyor yanlis acaba. Evde mi yoksa
Tabi bu gercegi herkes kolayyy kolayyy kabul edemez.
6 7 yil sizler yetiştiriyorsunuz egitiyorsunuz bize geldiklerinde islenmis durumdalar. Bir cogu piril piril bir kaci kufur dolu agziyla.
Sansimiz varsa aileyi dogru yomlendirip kurtarabildimizi kurtarirken sinifta çileden çıkan sinir harbi yaşayan birakin sakinlesmek icin 10 a kadar saymayi 100 e kadar sayan bizler oluyoruz.
Tel eline alip yazmak ne kolay iyyy denir mi oyle evet DENMEZ peki niye birinzde bunu soylerken ogrencinin yaptiklarida yanlis hocam keske hemen haklarinda tutanak tutsaydiniz demiyor. Niye tek tarafli yaklaşıyorsunuz vicdan mi bu
Okullarda disiplin namina tek hir sey kalmadi. Ogrenciyi taciz eden ogrenciye bir sey yapilamiyor ve biz ogretmenler gelecegimize sapik adaylarini katil adaylarini dayakcilari gonderdigimizi gorsekte yapabilecegimiz seyleri yapip kenara cekilip uzuluyoruz.
Keske isin icinde ne kadar ciddi olaylarin dondugunu olayin bir gerikali lafindan cok daha fazla derinlikte oldugunu kayip 2 ogrenciyi gorebilseydiniz.
Kimseyi ne kirmak ne de uzmek istedim.genel yazilmis bir yazıdır
Yazdiklarinzda haklisiniz. Kimsenin hele bi egitimcinin bu kelimeleri soylemeye hakki yok. Kaldi ki ornek oluyoruz ogretmen sinirlenince kullanırsa ogrencide kullanirim msj veriliyor.Ögrenci dersi sabote etti diye gerizekali gerzek kelimelerini uyuz pis kelimelerini kafasi basmiyo kelimelerini haketmiyor !!!!
Eğitimci degil krali gelse gozunun icine bakarak buyuttugumuz daha rahmimize dustukleri anda koruyup kolladigimiz evlatlarimiza gerizekali falan diyemez oyle bir dunya yok.
Cocuk sevgisinden yoksun bi insan ögretmen olmasin.
Ya ben ilk okul ogretmenimi sirtimda hacca gotursem hakkini odeyemezdim kendisi rahmetli olmus. Duydugum an perisan oldum. Bu yeni jenerasyon ogretmenlerdeki ustteki arkadasinda bahsettigi gibi saygi sorunu var. Saygi bekliyorsan sevgi gostereceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?