KesinlikleO öğretmen otoritesi sandığınız şey ailelerimizin bize verdiği terbiyeydi,görgüydü...Bizim anne babalarımız da hakkını savun derlerdi ama bunu yaparken gerçekten haklı olmamızı isterlerdi...Büyüklerimize saygılı olmayı öğretti bize anne babalarımız,dünyanın bizim etrafında dönmediğini öğrettiler...Biz de güven sahibiyiz ancak bunu karşımızdakileri ezecek şekilde kullanmıyoruz...Ama şu an yetişen pek çok çocuk özgüven adı altında zorbalık yapıyor ve daha çocukken bu evlatlarımız büyüdüklerinde doğru yönlendirilmezlerse herkese her istediğini yapabilen çocuklara dönüşecekler...Öğrencilerin hepsi bomboş tertemiz bir kağıt ,ama o kağıtları okullardan önce aileler doğru doldurmalı...Mükemmel çocuk yetiştiren "gerçek ebeveynler"e de teşekkür ediyorum gerçekten...
Bakis aciniz cok guzel. Ger ne olursa olsun o kelimeler kullanilmamali. Ancak kullanildi diye de yillarca verilen emek hevesle gidilen koy okulu boyle muamele gormemeli.Kendim öğretmen değilim ama ailem öğretmen dolu. Hiçbir okulda hiçbir öğretmen saygı ve terbiye öğretmez. Bunlar evde aileden öğrenilir. Ayrıca konu sahibi diyor ki bu iki öğrenci hep böyleydiler. Demek ki yeni bir durum değil, bütün bir yıl boyunca ısrarla hem saygısızlık hem de tembellik yapmaya devam eden iki öğrenci söz konusu. Her insanın da bir dayanma sınırı vardır, aylardır uyarılmışlar ve sınır aşılmış artık. Gurur deniliyor, insan gururunu önce kendisi düşünür. Senin düşünmediğin şeyi karşındaki niye düşünsün? Ayrıca bu derece uyumsuz öğrencilerle öğretmen uğraşmak zorunda da değildir. Bir konuşur, iki uyarı verir, üç velisini çağırır, dördüncüde tasdiknamesini verir yollar. Gerisini aile düşünür.
Yazdiklarinzda haklisiniz. Kimsenin hele bi egitimcinin bu kelimeleri soylemeye hakki yok. Kaldi ki ornek oluyoruz ogretmen sinirlenince kullanırsa ogrencide kullanirim msj veriliyor.
Peki ya yeni jenerasyon cocuklarimiz nasil. Bunu dusundunuz mu? Aileden aldigi sonsuz guven ile ogretmeni sallamayan arkadaslarina ogretmeni hakkinda hakaret eden ne bileyim odev yapmayinca zaten annem gelir ogretmen bana kizamaz diyen ogrencilerde ki davranis bozuklugunu nasil giderebiliriz.
Bir de veli kismi var. Cocuguna sinifta sira beğenemeyen. Ogrermene bakici ya da özel ders ogretmeni muamelesi yapmaya kalkan
Karsisinda sakiz cigneyerek konusan. Cocugu okuldan almayi unutup gezmeye giden! Velilerimiz icin de bize oneriniz varsa sevinirim.
Daha bunlar neler ki ?Ayni boyle bir velim var.
Daha senenin basinda kadin bana geldi benim oglum bir tane ben ondan cok memnunun dedi. Yani bana ona iyi davran diyor.
Ama cocuk bildigin sorunlu.
Arkadaslarini dovuyor hemde iz birakacak kadar.
Gecen birini dovecekti kolundan tuttum bana birak beni LAN dedi.
Tuttum yazdim dilekceyi verdim okul idaresine.
Dovdugu cocuklarin ailelerini cagirdim sikayet dilekcesi yazdirdim.
Ayni o veli de gozunun icine bakarak buyutmus.
Sonuc ortada.
Simdi gelmis bize cocuguma iftira atiyorsunuz diyor.
Okul degisikligi yapilacak simdi.
O gozlerinin icine bakarak simarik buyuttukleri cocuklar baskasinin cocuguna zarar veriyor haberleri yok.
Sizinki cocukda diger cocuklar ney?
Senin simarik cocugun arladasinin dersi dinlemesine engel oluyor ama.
Tabi bunlarin hepsi o velilerin cocuklarina atilan iftira.
Hic yapar mi onlarin cocuklari oyle bir sey.
Daha bunlar neler ki ?
Neler görmedik derste 31 çekme mi dersiniz
kız öğrencilerin bir taraflarını elleme mi dersiniz
Beden dersinde soyunma odasinda arkadaşının resmini çekip internete koymak mi dersiniz
Kiz arkadaşın diğerine zorla sigara içirtmesi mi dersiniz
O yüzden velilerin çocuk her zaman haklıdır psikolojisinden kurtulmasi gerek
Daha neler neler var. O yuzden boyle yuklenildiginde dayanamayip yaziyorum.Ayni boyle bir velim var.
Daha senenin basinda kadin bana geldi benim oglum bir tane ben ondan cok memnunun dedi. Yani bana ona iyi davran diyor.
Ama cocuk bildigin sorunlu.
Arkadaslarini dovuyor hemde iz birakacak kadar.
Gecen birini dovecekti kolundan tuttum bana birak beni LAN dedi.
Tuttum yazdim dilekceyi verdim okul idaresine.
Dovdugu cocuklarin ailelerini cagirdim sikayet dilekcesi yazdirdim.
Ayni o veli de gozunun icine bakarak buyutmus.
Sonuc ortada.
Simdi gelmis bize cocuguma iftira atiyorsunuz diyor.
Okul degisikligi yapilacak simdi.
O gozlerinin icine bakarak simarik buyuttukleri cocuklar baskasinin cocuguna zarar veriyor haberleri yok.
Sizinki cocukda diger cocuklar ney?
Senin simarik cocugun arladasinin dersi dinlemesine engel oluyor ama.
Tabi bunlarin hepsi o velilerin cocuklarina atilan iftira.
Hic yapar mi onlarin cocuklari oyle bir sey.
Daha neler neler var. O yuzden boyle yuklenildiginde dayanamayip yaziyorum.
Meslegime asik olmasam yapilacak us dehil. Velisi ayri egitim sistemi ayri idaresi ayri tek guzel yani cocuklar.
Bu yuzden once egitime eksik olan kisimdan baslanmali. Velilerden
Benim cocugum benim yavrum tek ozel kime ne olursa olsun ona dokunmayin diyen anlayistan
Yazik ki yazılan bircok yorumu okudukca ne kadar uzun ve yorucu bir yolda oldugumuzu birkez daha gördüm.
Kimsede cikip hem ogretmenin hem ogrencinin yaptini sorgulamiyor. Vurun abaliya
Amalarla başlayan cümleler gözümde ciddiyetini kaybediyor !! "Hatalı AMA ,öğrenci de böyle böyle "diyerek istemeden sanki meslektasini savunmussun. Herkes elinden geldiğince çocuğunu egitiyordur eminim ama arada kaçaklar olabiliyor ne yazik ki ..yalnız burda suç yine çocukta değil .aileyi çağırıp onlarla iletişime gecilirse daha kolay aşama kaydedilir. En azından aile içi bir sorunun ürünü mu bu çocuklar ,o anlaşılır, ona göre bir yol izlenir .çocuk kazanılır, "senden adam olmaz"diyerek eğitimi engellenmez yada buna çanak tutulmaz. Ben 5.sınıfta yediğim haksız bir tokat yüzünden eğitim hayatım boyunca almayı reddettiğim bir ders sebebiyle çok sorun yaşadım .hiç girmedim o derse .yani 5.sınıftan lise sona kadar. Üniversitede de bir şekilde atlatiyorum. Sallamasyon uydurmasyon. Öğretmene mi zarar verdim bu davranisimla? O zaman küçüktüm anlamadım ,gurur yaptım (hayatım boyunca yediğim ilk ve son tokat) okulu terket tim .kırk kere evime gelinmesine,özür dilemesine rağmen bir daha ne öğretmenimin yüzüne baktım ne de o derse girdim .hayatımdan çok şey çalmış bir adam(cik) ! yüzünden ...Çok zorluğunu gördüm .özel dersler bilmem nelerle toparlamaya çalıştım çok yıllar sonra .. şimdiki aklım olsa çok başka davranırdım, öğretmeni şikayet ettikten sonra başka bir öğretmenden ders alabilirdim ama çok kırıldığım için 2.söylediğimi yapamadım. Ben sadece bir ornegim. Benim zamanımda tekme tokat dayak yiyen öğrenciler vardı .bu çocuklar evde de dayak yiyordu .bu sefer ne eve ne okula gitmek istiyorlardı. Elalemin gözbebeğine sesini yükseltirken bile 2 kere düşüneceksin. Kendi çocuğun yerine koyup empati yapacaksın .ve sorunu her zaman aileyle çözmeye çalışacaksın. Yaşlar küçük olduğu için kin ,nefret ,öfke yanlış yaptırıyor .aile bilir çocuğun hassas noktasını ve yardım eder .ailemde çok öğretmen var ,ben seçmedim .bile isteye seçmedim .sabırlı biri değilim ve kimsenin yavrusunun başını öne eğmek istemedim. Hoş öğretmen olsam da yapmazdım, yapamazdım, vicdanim el vermezdi, kıyamazdım. Otorite hakaretle sağlanmaz, hakaretle yıkılır ...bende ortaya yazmış olayım .ne öç döktüm bee :)Hayatin gerçeklerine buyrun sayin veliler.
Oncelikle hic kimseye hakaret edilmez ogretmenimiz yanlis yapmis olabilir. Hanginiz yanlis yapmiyor. Agzinizdan eminim ki bircogunuzun sinirle hicbir sey cikmiyordur.
Evet gercekler demisken. Ogrenci ogretmene saygisizlik etme rahatini cesaretini nereden alıyor soruyorum size. Daha gecen gun bir brasn ogretmenine 4. Sinif ogrencisi ufff gelme cok sikicisin derste demis. Anne cocugunu saviniyor. Nerde basliyor yanlis acaba. Evde mi yoksa
Tabi bu gercegi herkes kolayyy kolayyy kabul edemez.
6 7 yil sizler yetiştiriyorsunuz egitiyorsunuz bize geldiklerinde islenmis durumdalar. Bir cogu piril piril bir kaci kufur dolu agziyla.
Sansimiz varsa aileyi dogru yomlendirip kurtarabildimizi kurtarirken sinifta çileden çıkan sinir harbi yaşayan birakin sakinlesmek icin 10 a kadar saymayi 100 e kadar sayan bizler oluyoruz.
Tel eline alip yazmak ne kolay iyyy denir mi oyle evet DENMEZ peki niye birinzde bunu soylerken ogrencinin yaptiklarida yanlis hocam keske hemen haklarinda tutanak tutsaydiniz demiyor. Niye tek tarafli yaklaşıyorsunuz vicdan mi bu
Okullarda disiplin namina tek hir sey kalmadi. Ogrenciyi taciz eden ogrenciye bir sey yapilamiyor ve biz ogretmenler gelecegimize sapik adaylarini katil adaylarini dayakcilari gonderdigimizi gorsekte yapabilecegimiz seyleri yapip kenara cekilip uzuluyoruz.
Keske isin icinde ne kadar ciddi olaylarin dondugunu olayin bir gerikali lafindan cok daha fazla derinlikte oldugunu kayip 2 ogrenciyi gorebilseydiniz.
Kimseyi ne kirmak ne de uzmek istedim.genel yazilmis bir yazıdır
O cocugun anne babasi zengin, itibarli insanlar olsa agzini acamazdin.
Hayatin gerçeklerine buyrun sayin veliler.
Oncelikle hic kimseye hakaret edilmez ogretmenimiz yanlis yapmis olabilir. Hanginiz yanlis yapmiyor. Agzinizdan eminim ki bircogunuzun sinirle hicbir sey cikmiyordur.
Evet gercekler demisken. Ogrenci ogretmene saygisizlik etme rahatini cesaretini nereden alıyor soruyorum size. Daha gecen gun bir brasn ogretmenine 4. Sinif ogrencisi ufff gelme cok sikicisin derste demis. Anne cocugunu saviniyor. Nerde basliyor yanlis acaba. Evde mi yoksa
Tabi bu gercegi herkes kolayyy kolayyy kabul edemez.
6 7 yil sizler yetiştiriyorsunuz egitiyorsunuz bize geldiklerinde islenmis durumdalar. Bir cogu piril piril bir kaci kufur dolu agziyla.
Sansimiz varsa aileyi dogru yomlendirip kurtarabildimizi kurtarirken sinifta çileden çıkan sinir harbi yaşayan birakin sakinlesmek icin 10 a kadar saymayi 100 e kadar sayan bizler oluyoruz.
Tel eline alip yazmak ne kolay iyyy denir mi oyle evet DENMEZ peki niye birinzde bunu soylerken ogrencinin yaptiklarida yanlis hocam keske hemen haklarinda tutanak tutsaydiniz demiyor. Niye tek tarafli yaklaşıyorsunuz vicdan mi bu
Okullarda disiplin namina tek hir sey kalmadi. Ogrenciyi taciz eden ogrenciye bir sey yapilamiyor ve biz ogretmenler gelecegimize sapik adaylarini katil adaylarini dayakcilari gonderdigimizi gorsekte yapabilecegimiz seyleri yapip kenara cekilip uzuluyoruz.
Keske isin icinde ne kadar ciddi olaylarin dondugunu olayin bir gerikali lafindan cok daha fazla derinlikte oldugunu kayip 2 ogrenciyi gorebilseydiniz.
Kimseyi ne kirmak ne de uzmek istedim.genel yazilmis bir yazıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?