öğretmenliğime bir şey olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kesinlikle
Ayrıca eskiden eğitime daha cok değer veriliyordu
Anne babamız öğretmenini uzme dersi iyi dinle arkadaşlarınla kavga etme gibi uyarılarla gönderiyordu okullara bizi
Şimdikiler gibi arkadaşına vur öğretmen ne yaptıysa gel anlat diyen tiplerle ilgilileri yoktu

Öğretmen değilim ama olmayı çok isterdim. Ve sizin yerinizde olsam aynı şeyleri söylerdim. Allah aşkına çok konuşan insanlar bir gidip liselerin ortaokulların önlerinde beklesinler de yeni nesilin ne boş bir nesil olduğuna baksınlar. Daha dün bir arkadşımın oğlu sınıfta olanları anlattı hayretle dinledim çocuk 7. sınıfta. Sınıftan bir arkadaşı derste gülüp gülüp duruyomuş meğer kıza üst sınıftan biri şekwr diye hap vermiş. Çocuğumu bu ülkeye faydalı bir insan olarak yetiştirmek en büyük hedefim ve eğer benim çocuğum böyle bir saygısızlık yapsın öğretmeninden şikayet alayım yerin dibine girerim. Ama maalesef şimdiki veliler çok acayip. Çocuktan önce aileyi eğitmek lazım. Dövsün demiyorum ama şikayet edildiğinde de sana ne yaparsa yapar anası mısın babası mısın tavrında vazgeçin.... Öğretmenlik mesleklerin en kutsalıdır. Saygısızlıklarını örtbas edenlere hayretle bakıyorum.

Bakis aciniz cok guzel. Ger ne olursa olsun o kelimeler kullanilmamali. Ancak kullanildi diye de yillarca verilen emek hevesle gidilen koy okulu boyle muamele gormemeli.

Bir de isin diger ogrenciler icin boyutu var. O ogrencilerin yaotiklari yuzunden rahatsiz olup sinavi kotu geçen cocuk bu elestrileri yapanlardan birinin cocugu olsaydi ne olurdu acaba

Ayni boyle bir velim var.

Daha senenin basinda kadin bana geldi benim oglum bir tane ben ondan cok memnunun dedi. Yani bana ona iyi davran diyor.

Ama cocuk bildigin sorunlu.

Arkadaslarini dovuyor hemde iz birakacak kadar.

Gecen birini dovecekti kolundan tuttum bana birak beni LAN dedi.

Tuttum yazdim dilekceyi verdim okul idaresine.

Dovdugu cocuklarin ailelerini cagirdim sikayet dilekcesi yazdirdim.

Ayni o veli de gozunun icine bakarak buyutmus.

Sonuc ortada.

Simdi gelmis bize cocuguma iftira atiyorsunuz diyor.

Okul degisikligi yapilacak simdi.

O gozlerinin icine bakarak simarik buyuttukleri cocuklar baskasinin cocuguna zarar veriyor haberleri yok.

Sizinki cocukda diger cocuklar ney?

Senin simarik cocugun arladasinin dersi dinlemesine engel oluyor ama.

Tabi bunlarin hepsi o velilerin cocuklarina atilan iftira.

Hic yapar mi onlarin cocuklari oyle bir sey.

Konu sahibi bir diğer öğretmeni sevmeyebilirsin çocuklar seni çileden çıkarıyor olabilir ( ki şimdiki çocuklar öyle saygısız öyle akla hayale gelmeyecek şeyler yapıyorlar ki bazen eve geldikten sonra bir saat sinirden titriyorum ) ama kimseye hakaret edemez ve vuramazsiniz
Hele ilk yılında senin su an memuriyetin deneniyor basın derde girebilir

Daha bunlar neler ki ?
Neler görmedik derste 31 çekme mi dersiniz
kız öğrencilerin bir taraflarını elleme mi dersiniz
Beden dersinde soyunma odasinda arkadaşının resmini çekip internete koymak mi dersiniz
Kiz arkadaşın diğerine zorla sigara içirtmesi mi dersiniz

O yüzden velilerin çocuk her zaman haklıdır psikolojisinden kurtulmasi gerek

Bu annesinin goz bebegi ogrenci de bir sorunun cevabi 31 ciksin pis pis siritiyor. Hemde sesli sesli.

Daha 5. Sinif ogrencisi birde.

Annesine desen olur mu hic oyle sey onun bebesi yapmaz bizim icimiz fesat

Daha neler neler var. O yuzden boyle yuklenildiginde dayanamayip yaziyorum.

Meslegime asik olmasam yapilacak us dehil. Velisi ayri egitim sistemi ayri idaresi ayri tek guzel yani cocuklar.

kaygılanma sende savunmanı yaparsın snucta dayak yok kufur yok olmasında zaten

Biz de is hayatinda birsuru gerizekaliyla karsilasiyoruz ama profesyonellik ne demek bilen insanlar olarak kimseye hakaret etmiyoruz. Bu cocuklar senin isin. Profesyonel olmak zorundasin.

Sizin yaptiginiz kendinizden zayif gordugunuz bireyleri ezip ego tatmini yapmak. Bu kadar. O cocuklarin bin beteri patronlar, mudurler var. Gec de bakalim karsisina gerizekali diye ne oluyor.

Herkes gucunun yettigine saldiriyor. O cocugun anne babasi zengin, itibarli insanlar olsa agzini acamazdin. Kesin gariban cocuklardir. Bir sor kendine, senin gucun cocuga mi yetiyor?

Son düzenleme:
Daha neler neler var. O yuzden boyle yuklenildiginde dayanamayip yaziyorum.

Meslegime asik olmasam yapilacak us dehil. Velisi ayri egitim sistemi ayri idaresi ayri tek guzel yani cocuklar.

Ben ortaokul ogretmeniyim.

Inanin cocuklarda suc bulmuyorum.

Hatta onlara uzuluyorum.

Suc onlari boyle sorunlu bir birey olarak yetistiren velilerde.

Kalkip kimse yurtdisini ornek vermesin.

Yurtdisindaki bilincli veliler bizde olsa amenna.

Ama bizdeki veli potansiyeli ortada.

Veliye laf söyleyen yok. Gerçi veli de ne yapsın, belki o da zaptedemiyor. Ama iyi de sen kendi çocuğuna başgelemiyorsun, öğretmen ne yapsın? Hele bazı kadınlar var, kocasına arabayı durdurtup camdan pet şişe atıyor kaldırıma, sonra gazlıyorlar. Yanında da çocukları var, öğrendiler annelerinden yola nasıl çöp atılır! Kadın yürüyor, yanında 9-10 yaşında kız çocuğu. Kız durdu kaldırımda bir ağacın yanında, anne de durdu. Napıyor bu demeye kalmadan kız saçlarını eliyle arkaya toplayıp birkaç kez ağacın dibine tükürdü! Annesi de saygıyla kızını bekledi. İşte, anne bu, yetiştirdiği çocuk bu. Sonra da vay efendim sinirlerine hakim olamayan iş hayatına atılmasınmış yok efendim öğretmen kızamazmış. Aile çocuğuna terbiye verememiş demiyorlar da öğretmene yükleniyorlar. Sanki terbiye vermek öğretmenin boynuna borçmuş gibi!

sizi anlıyorum ama hakaret etmek ve dövmek suçtur. okullarda gidişat çok kötü. bakanlığın kalıcı ve net çözümler bulması lazım.böyle gitmez. herkesin en önemlisi de atıp tutan velilerin birkaç ay sınıfa girmesi manzarayı görmesi lazım.bakanlığın disiplin cezası, sınıfta kalma, okuldan atılma vs. gibi kuralları koyması ve de net bir şekilde uygulaması gerek.

Amalarla başlayan cümleler gözümde ciddiyetini kaybediyor !! "Hatalı AMA ,öğrenci de böyle böyle "diyerek istemeden sanki meslektasini savunmussun. Herkes elinden geldiğince çocuğunu egitiyordur eminim ama arada kaçaklar olabiliyor ne yazik ki ..yalnız burda suç yine çocukta değil .aileyi çağırıp onlarla iletişime gecilirse daha kolay aşama kaydedilir. En azından aile içi bir sorunun ürünü mu bu çocuklar ,o anlaşılır, ona göre bir yol izlenir .çocuk kazanılır, "senden adam olmaz"diyerek eğitimi engellenmez yada buna çanak tutulmaz. Ben 5.sınıfta yediğim haksız bir tokat yüzünden eğitim hayatım boyunca almayı reddettiğim bir ders sebebiyle çok sorun yaşadım .hiç girmedim o derse .yani 5.sınıftan lise sona kadar. Üniversitede de bir şekilde atlatiyorum. Sallamasyon uydurmasyon. Öğretmene mi zarar verdim bu davranisimla? O zaman küçüktüm anlamadım ,gurur yaptım (hayatım boyunca yediğim ilk ve son tokat) okulu terket tim .kırk kere evime gelinmesine,özür dilemesine rağmen bir daha ne öğretmenimin yüzüne baktım ne de o derse girdim .hayatımdan çok şey çalmış bir adam(cik) ! yüzünden ...Çok zorluğunu gördüm .özel dersler bilmem nelerle toparlamaya çalıştım çok yıllar sonra .. şimdiki aklım olsa çok başka davranırdım, öğretmeni şikayet ettikten sonra başka bir öğretmenden ders alabilirdim ama çok kırıldığım için 2.söylediğimi yapamadım. Ben sadece bir ornegim. Benim zamanımda tekme tokat dayak yiyen öğrenciler vardı .bu çocuklar evde de dayak yiyordu .bu sefer ne eve ne okula gitmek istiyorlardı. Elalemin gözbebeğine sesini yükseltirken bile 2 kere düşüneceksin. Kendi çocuğun yerine koyup empati yapacaksın .ve sorunu her zaman aileyle çözmeye çalışacaksın. Yaşlar küçük olduğu için kin ,nefret ,öfke yanlış yaptırıyor .aile bilir çocuğun hassas noktasını ve yardım eder .ailemde çok öğretmen var ,ben seçmedim .bile isteye seçmedim .sabırlı biri değilim ve kimsenin yavrusunun başını öne eğmek istemedim. Hoş öğretmen olsam da yapmazdım, yapamazdım, vicdanim el vermezdi, kıyamazdım. Otorite hakaretle sağlanmaz, hakaretle yıkılır ...bende ortaya yazmış olayım .ne öç döktüm bee :)

Öğretmenlerin de dersi tasası bitmiyor. Atanalım diye twitter hashtagleri kasıyorlar. Atanınca da 1 yılda tecrübeli öğretmenle kanlı bıçaklı olmalar, çocuklara gerizekalı demeler... Öğretmen olurken 20 yaş üstü insanlarla muhatap olmayacaklarını bilmiyorlar sanırım. Bunlar çocuk, daha da fenası ergen. Tahammül edemiyorsanız yapmayın öğretmenlik. Sanki zorunlu askerlik gibi her Türk vatandaşı öğretmenlik yapmak zorunda. Bir de öğrencilere hakaret ederken karşımdaki milletvekili çocuğu olsa bunu söyleyebilir miydim diye bir düşünün...

Ekleme: Ayrıca şu konuda bile küfür eden, sokak ağzıyla konuşan öğretmenler var. Eğiticilerin eğitimi şart öncelikle.

O cocugun anne babasi zengin, itibarli insanlar olsa agzini acamazdin.

Ne zengin, ne itibarlı, ne devlet makamlarında oturanların çocuklarına tasdikname vermiş bir öğretmen babanın kızıyım. Hem de çok sevilen, şefkatli bir öğretmen. Babam bile başedememiş ki son çare okuldan atmış. Makam mevki dinlemez bu işler. Ha tam tersini de gördüm, öğretmenlerinin sürekli övdüğü, yazılı ve sözlü notları 90dan aşağı düşmeyen, son derece efendi, saygılı, terbiyeli bir cumhurbaşkanı çocuğu. Böylesi de vardı.

Bizde öğrenci olduk. Lisedeyken birçok öğretmenin bıktığı sınıflardan biriydik. Çok bağıran, hakaret eden, kendini üstün görerek yaklaşan öğretmenlerin hiçbirine saygı duyulmadı, dersi dinlenmedi, öğretmen canından bezdirildi, daha çok sinir edildi.. Ha bu durumda zararlı çıkan kim öğrenci... Dersi dinlemeyip sonradan öğrenmek durumunda kalıyorduk o ayrı.
Ama kendini sevdirmiş aynı zamanda otorite kurmuş bikaç öğretmenimizde vardı onların dersindeyken, derse en ilgisiz olan, birçok öğretmenin nefret ettiği öğrenciler dahi ses çıkartmazdı.

Hiç bir şey olmuyor, bizde dayak attığı hakaret ettiği bariz bilinen 2 öğretmen var. Yıllardır görevdeler.
Bence eğitim sistemi tam bir çöp, 12 yıl okuma kapasitesi herkeste yok, sınıfta kalma olup şu insanı sinir hastası eden-sınıf ortamını bozan öğrenciler elenmeli.

O igneleyerek " telefonu eline alip kolayca iyy denmez " yazanlar diye bahsettiginiz uyelerden biriyim,

Aksine cok zor yazdim yorumumu,kolay kolay sinirlenmem hele boyle platformlarda sinirlenmem daha zordur ama konuyu okuyunca ciddi anlamda sinirlendim.

Bir ogretmen hicbir bahanenin arkasina siginip kucucuk cocuklara hakaret edemez . Gunde kac ogrenciyle kac veliyle ugrastiklari ,mesleki problemleri falan umrumda bile degil.

Her uygunsuz davranisa bahane bulup " ama o da insan,hata yapabilir " dersek evin yolunu bulamayiz. Ve farkindaysaniz konu sahibi hata yaptigini dusunmuyor olacak ki hakaretlerini burda da siraladi.

Ben de soyle genel bir yorumla bitireyim yorumumu,

Uc ay tatili var,haftasonu tatil,maasi iyi,garanti meslek diye ogretmenlik meslegini lutfen secmeyin , ogretmenligi kutsal meslek tanimlamasindan cikaran,kucucuk cocuklar uzerinden ego savasi yapan ogretmenlerden olmayin ogretmen hanimlar/beyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…