Amalarla başlayan cümleler gözümde ciddiyetini kaybediyor !! "Hatalı AMA ,öğrenci de böyle böyle "diyerek istemeden sanki meslektasini savunmussun. Herkes elinden geldiğince çocuğunu egitiyordur eminim ama arada kaçaklar olabiliyor ne yazik ki ..yalnız burda suç yine çocukta değil .aileyi çağırıp onlarla iletişime gecilirse daha kolay aşama kaydedilir. En azından aile içi bir sorunun ürünü mu bu çocuklar ,o anlaşılır, ona göre bir yol izlenir .çocuk kazanılır, "senden adam olmaz"diyerek eğitimi engellenmez yada buna çanak tutulmaz. Ben 5.sınıfta yediğim haksız bir tokat yüzünden eğitim hayatım boyunca almayı reddettiğim bir ders sebebiyle çok sorun yaşadım .hiç girmedim o derse .yani 5.sınıftan lise sona kadar. Üniversitede de bir şekilde atlatiyorum. Sallamasyon uydurmasyon. Öğretmene mi zarar verdim bu davranisimla? O zaman küçüktüm anlamadım ,gurur yaptım (hayatım boyunca yediğim ilk ve son tokat) okulu terket tim .kırk kere evime gelinmesine,özür dilemesine rağmen bir daha ne öğretmenimin yüzüne baktım ne de o derse girdim .hayatımdan çok şey çalmış bir adam(cik) ! yüzünden ...Çok zorluğunu gördüm .özel dersler bilmem nelerle toparlamaya çalıştım çok yıllar sonra .. şimdiki aklım olsa çok başka davranırdım, öğretmeni şikayet ettikten sonra başka bir öğretmenden ders alabilirdim ama çok kırıldığım için 2.söylediğimi yapamadım. Ben sadece bir ornegim. Benim zamanımda tekme tokat dayak yiyen öğrenciler vardı .bu çocuklar evde de dayak yiyordu .bu sefer ne eve ne okula gitmek istiyorlardı. Elalemin gözbebeğine sesini yükseltirken bile 2 kere düşüneceksin. Kendi çocuğun yerine koyup empati yapacaksın .ve sorunu her zaman aileyle çözmeye çalışacaksın. Yaşlar küçük olduğu için kin ,nefret ,öfke yanlış yaptırıyor .aile bilir çocuğun hassas noktasını ve yardım eder .ailemde çok öğretmen var ,ben seçmedim .bile isteye seçmedim .sabırlı biri değilim ve kimsenin yavrusunun başını öne eğmek istemedim. Hoş öğretmen olsam da yapmazdım, yapamazdım, vicdanim el vermezdi, kıyamazdım. Otorite hakaretle sağlanmaz, hakaretle yıkılır ...bende ortaya yazmış olayım .ne öç döktüm bee :)