• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmenliğime bir şey olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Şiddet olayı olmadığı için mesleğinin tehlikeye gireceğini düşünmüyorum en fazla bir savunmanı isterler ve uyarı cezası verirler

Bunlar yönetmeliğe göre öğrenci davranışlarına yönelik disiplin cezası gerektiren durumlar,korkmayın haklıyken haksız duruma düşmeyin.
Yaptırım gerektiren davranışlar MADDE 55 – (1) Yaptırım gerektiren davranışlar aşağıda belirtilmiştir. a) Uyarma yaptırımını gerektiren davranışlar:
1) Derse ve diğer etkinliklere vaktinde gelmemek ve geçerli bir neden olmaksızın bu davranışı tekrar etmek, 2) Okula özürsüz devamsızlığını, özür bildirim formu ya da raporla belgelendirmemek, bunu alışkanlık hâline getirmek, okul yönetimi tarafından verilen izin süresini özürsüz uzatmak, 3) Yatılı bölge ortaokullarında öğrenci dolaplarını amacı dışında kullanmak, yasaklanmış malzemeyi dolapta bulundurmak ve yönetime bilgi vermeden dolabını başka arkadaşına devretmek, 4) Okula, yönetimce yasaklanmış malzeme getirmek ve bunları kullanmak, 5) Yalan söylemek, 6) Duvarları, sıraları ve okul çevresini kirletmek, 7) Görgü kurallarına uymamak, 8) Okul kütüphanesinden veya laboratuvarlardan aldığı kitap, araç, gereç ve malzemeyi zamanında teslim etmemek veya geri vermemek, 9) Derslerde cep telefonunu açık bulundurmak. b) Kınama yaptırımını gerektiren davranışlar: 1) Yöneticilere, öğretmenlere, görevlilere ve arkadaşlarına kaba ve saygısız davranmak, 2) Okulun kurallarını dikkate almayarak kuralları ve ders ortamını bozmak, ders ve ders dışı etkinliklerin yapılmasını engellemek, 3) Okul yönetimini yanlış bilgilendirmek, yalan söylemeyi alışkanlık hâline getirmek, 4) Okulda bulunduğu hâlde törenlere özürsüz olarak katılmamak ve törenlerde uygun olmayan davranışlarda bulunmak, 5) Okulda ya da okul dışında sigara içmek, 6) Resmî evrakta değişiklik yapmak, 7) Okulda kavga etmek, 8) Okul içinde izinsiz görüntü ve ses kaydetmek, 9) Başkasının malını haberi olmadan almak, 10) Okulun ve öğrencilerin eşya, araç ve gerecine kasıtlı olarak zarar vermek, 11) (Değişik:RG-25/6/2015-29397) Kılık kıyafetle ilgili kurallara uymamak. 12) Okul ile ilgili mekân ve malzemeyi izinsiz ve eğitimin amaçları dışında kullanmak, 13) Yatılı bölge ortaokullarında, izinsiz olarak okulu terk etmek ve gece dışarıda kalmak, 14) Sınavda kopya çekmek veya kopya vermek. c) Okul Değiştirme yaptırımını gerektiren davranışlar: 1) Anayasanın başlangıcında belirtilen temel ilkelere dayalı millî, demokratik, lâik, sosyal ve hukuk devleti niteliklerine aykırı davranışlarda bulunmak veya başkalarını da bu tür davranışlara zorlamak, 2) Sarkıntılık, hakaret, iftira, tehdit ve taciz etmek veya başkalarını bu gibi davranışlara kışkırtmak, 3) Okula yaralayıcı, öldürücü aletler getirmek ve bunları bulundurmak, 4) Okul ve çevresinde kasıtlı olarak yangın çıkarmak, 5) Okul ile ilgili mekân ve malzemeyi izinsiz ve eğitim amaçları dışında kullanmayı alışkanlık hâline getirmek, 6) Okul içinde ve dışında; siyasi parti ve sendikaların propagandasını yapmak ve bunlarla ilgili eylemlere katılmak, 7) Herhangi bir kurum ve örgüt adına yardım ve para toplamak, 8) Kişi veya grupları dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce ve inançlarına göre ayırmak, kınamak, kötülemek ve bu tür eylemlere katılmak, 9) Başkasının malına zarar vermek, haberi olmadan almayı alışkanlık hâline getirmek, 10) Okulun bina, eklenti ve donanımlarını, taşınır ve taşınmaz mallarını kasıtlı olarak tahrip etmeyi alışkanlık hâline getirmek, 11) Okula, derslere, sınavlara girilmesine, derslerin ve sınavların sağlıklı yapılmasına engel olmak, 12) Okul içinde ve dışında okul yöneticilerine, öğretmenlere ve diğer personele ve arkadaşlarına şiddet uygulamak ve saldırıda bulunmak, bu gibi hareketleri düzenlemek veya kışkırtmak, 13) Yatılı bölge ortaokullarında, gece izinsiz olarak dışarıda kalmayı alışkanlık hâline getirmek, 14) Okul ile ilişiği olmayan kişileri okulda veya okula ait yerlerde barındırmak, 15) Kendi yerine başkasının sınava girmesini sağlamak, başkasının yerine sınava girmek, 16) Alkol veya bağımlılık yapan maddeleri kullanmak veya başkalarını kullanmaya teşvik etmek, 17) Kılık ve kıyafetle ilgili kurallara uymamakta ısrar etmek.

tamam da o öğrencilerin dersi bozduğunu belgeleyen bir şey yok
adam sırada ayağını uzatmis bunun derse ne gibi zararı olabilir
ve öğretmenin hakarete dair belgelenebilir bir şikayet var öğretmen egosu na yenik düşmüş burada
sinirlerine hakim olamayan is hayatına atilmasin

Ayağını uzatarak dursun ne olacak? Beynine bir şey girmeyecek mi? Neden saygıyı rahat olmamakta arıyorsunuz? Diken üstünde mi dursun çocuklar akşama kadar? Belki bacağı ağrıyor belki öyle rahat ediyor. Size ne zararı var ayaklarını uzatmasının? Bana bu konuda çok zorba geldiniz.

Siz de işyerinde ayaklarınızı masaya koyup çalışın bari. Belki bacağınız ağrıyor, belki o şekilde daha iyi konsantre oluyorsunuz değil mi? Kayınvalidenizin karşısında ayaklarınızı sehpaya koyun, ne var bunda, saygısızlık için ölçü olamaz sonuçta? Genel adap kuralları vardır, bunlar ailede öğrenilir. Ne de olsa sadece okul sıralarında değil, bütün ömür boyunca lazım olacak değil mi?

aptal yerine koymakla ne ilgisi var.. ablaysam yardım edip kardeşiysem yorum yazmıcak mısın mesela ? Konu hakkında bir fikrin varsa yorum yazar geçersin ha kardeşine faydası olmuş ha ablasına sizin için ne farkediyor.. gerçekten çok merak etttiğim için soruyorum. Sizi neden bu kadar geriyor bu durum?
Sitenin kuralları var.
Kurallarımızdan biri de şudur: "Kullanıcılar kendi kullanıcı adı ve şifrelerini korumakla sorumludurlar; başkası kullanır ve kural dışı yazı olursa forumdan uzaklaştırılırlar."
2013 yılında üyeliği alan siz değilmişsiniz belli ki, açılan şu konular üyeliği asıl alan kişiye ait:
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/ferace.720601/#post35359769
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/gelinligime-bakin-lutfenn.742478/

Ve görüldüğü üzere gelinlik dahi alındığına göre bu kişi evlenmiş, sonrasında siz şöyle bir konu açmış ve üyeliği ortak kullandığınızı yazdığınız için bizden uyarı almışsınız:
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/cirkinlik.732097/page-2#post-35937318

Kusura bakmayın, ortak kullanım söz konusu dahi olamaz, ha kardeşi ha ablası gibi bir yorum bu sitenin kuralları varken mümkün değildir.

Üyelik iptal edilmiştir.

ben bir şey sorucam. siz ilkokuldayken öğretmeniniz hiç bağırmadı mı? hiç salak mısınız vs demedi mi? sınıftan atmadı mı? ben bunların hepsini yaşadım. bunları yaşamayınca düzgün durmazdı çünkü sınıf. her şeyden önce çenemiz durmazdı, dersi sabote ederdik. gerizekalı demek yanlış elbette ama, biraz otorite kurulmazsa da o yaşlardaki çocuklara asla ders dinletemezsiniz, dinlemedikleri gibi başkalarının da ders dinlemesine engel olurlar.

Otorite kurulamadığı için olay hakaret boyutuna ulaşmış zaten. Zira sözünü geçirebilen bir öğretmen bunlara ihtiyaç duymaz. Öğrenciler de kendilerine hakaret eden öğretmenlere saygı duymaz. O öğretmenden çocuk ne bir şey kazanır ne bir şey öğrenir.

Geçmişte öğretmenler çocuklara vurabiliyordu da. Bu yapılanın doğru olduğunu göstermiyor maalesef.

Çocuğun resmini çekseydiniz bununlada şikayet etseydiniz. Ayrıca sadece bu çocuklar olmadığı için birsürüde şahit var . Onlarda anlatırdı neolduğunu.

Çocuk belliki öyle ayak uzatılan oturmayı kalkmayı bilmeyen bi aileden gelmiş gerizekalı derseniz tabi kırılır incinir . Ceza alsa ve bubun yanlış olduğunu anlatsanız yapmazdı .

Teneffüslerde öğrencilerinizle konuşabilirsiniz hemen odaya kaçmanıza gerek yok

Siz de işyerinde ayaklarınızı masaya koyup çalışın bari. Belki bacağınız ağrıyor, belki o şekilde daha iyi konsantre oluyorsunuz değil mi? Kayınvalidenizin karşısında ayaklarınızı sehpaya koyun, ne var bunda, saygısızlık için ölçü olamaz sonuçta? Genel adap kuralları vardır, bunlar ailede öğrenilir. Ne de olsa sadece okul sıralarında değil, bütün ömür boyunca lazım olacak değil mi?
Öğrenciler büyük saygısızlık yapmış ama bunun karşılığı gerizekalı gerzek diyerek onları rencide etmek olamaz. Bütün gün is ortamında nelerle karailasiyoruz herkese gerizekalı gerzek deyip kovalim mi? Umarim çocukların aileleri size karşı dava açmazlar. O yaşta bir çocuğun sinif içinde böylesi asagilanmasi büyük olay. Ya arkadaşları öğretmenimiz böyle dedi siz gerizekalisiniz diyerek onları dislasa? O yas grubu tek bir kelime için kafaya takip okulu bile birakabiliyor

haksızsınız.
bu lafları bir meslektaşınıza ya da üstünüze söyleyebiliyor musunuz? o zaman yaptırımı olacağını biliyorsunuz.
çocuk diye sizden alt statüde diye hakaret edemezsiniz. eğitin diye gönderiliyorlar okula. sadece öğretin diye değil.

Öğrenciler büyük saygısızlık yapmış ama bunun karşılığı gerizekalı gerzek diyerek onları rencide etmek olamaz. Bütün gün is ortamında nelerle karailasiyoruz herkese gerizekalı gerzek deyip kovalim mi? Umarim çocukların aileleri size karşı dava açmazlar. O yaşta bir çocuğun sinif içinde böylesi asagilanmasi büyük olay. Ya arkadaşları öğretmenimiz böyle dedi siz gerizekalisiniz diyerek onları dislasa? O yas grubu tek bir kelime için kafaya takip okulu bile birakabiliyor

Konu sahibi ben değilim. Ama kendisinin anlattığına göre 1 yılın birikmişi bir saygısızlık ve tembellik mevcut bu iki öğrencide. Bir insan bu kadar gururunu düşünüyorsa işini iyi yapar ve toplum içinde genel saygı kurallarına uyar. Aynı şey öğrenciler için de geçerli. Gururlu öğrenci olsalardı ne boş kağıt verirlerdi ne de kendilerini sınıftan attırırlardı.

Merhaba arkadaşlar.. Bugün yaşadığım ve canımı çok sıkan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Ben köy okulunda çalışan bir öğretmenim. sınıflarımdan bir tanesinde asla başa çıkamadığım iki tane çok problemli erkek öğrenci var.

Bugün ben bu sınıfı yazılı yaptım ve bu iki öğrencinin sınav boyunca yapmadığı kalmadı. Örnek vermem gerekirse; Bunlardan birisi tek oturuyor ayağını sıranın yanına uzatmak suretiyle oturuyor. 3 defa uyardım indir ayağını saygılı otur diye her seferinde indirip 2 dk sonra garezine yine koyuyor. Diğeri deseniz hiç bir halttan anlamadığı için sınavı erken bitti. Dışarı çıkardım ben de arkadaşlarının konsantresini bozmasın diye. En az iki üç kez sınıfa ahıra girer gibi girip( ne kapı çalma, ne özür dileme) yemeğimi, suyumu alıcam diye sınavı böldü.

Ee tabi ben de bir insanım patladım en sonunda uyar,uyar nereye kadar. '' Gerizekalı herifler, gerzekler çıkın dışarı müdürün kapısında beni bekleyin dedim'. Biz gerizekalı mıyız hocam dedi biri ben de evet bu hareketleri yapıyosanız aynen öylesiniz dedim.

Sonra gidip bunları müdürün yanına atıp sınava döndüm. (Müdürümüz pısırık, pasif adamın biri bunları iki azarlayıp bahçede çöp toplatmış ceza olarak.Okuldaki hiç bir öğrenci müdürden korkmuyor bu nedenlerden)

Şimdi asıl probleme geleyim. Benim okulda neredeyse kanlı bıçaklı düşman olduğum erkek bir öğretmen var. Aldığım duyumlara göre bu çocuklar beni ona şikayet etmişler kendi yaptıklarından hiç bahsetmeden hakaret etti bize gururumuzu kırdı demişler. ( bu arada bu hoca 5 yıldır aynı okulda çalışan herkes üzerinde müdürden bile daha fazla nüfüz sahibi biri. Benim de meslekte ilk yılım.. bana da sindirme politikası uyguladı başlarda ama boyun eğmediğim için şu an selam sabahımız bile yok.)

Her neyse ben son ders bu öğretmeni benim tartıştığım iki öğrenciyi yanına almış bir şeyler yazdırırken gördüm. Muhtemelen bugünkü olayla ilgili şikayet dilekçesi yazdırıyordu..

Meslekte ilk yılım olduğu için çok endişelendim, canım sıkıldı.. Bu öğretmen beni şikayet ettirirse en fazla ne olur.. Ne ceza alırım.. bunu sorarken bile canım yanıyor çünkü asıl onların yaptıkları saygısızlık için ceza alması gerekirken ben soruyorum ne ceza alırım diye.. Öğretmenlik ne hale gelmiş getirilmiş. Çocuklara hakaret etmeseydin sen de.. diyecek olanlar yorum yapmasın rica edicem.. Siz benim yerimde olsanız inanın çok daha başka şeyler yapabilirdiniz. Öyle yüzsüz cıvık pis çocuklar bunlar..( 7. sınıf öğrencisi bunlar bu arada )

Sonuç olarak öğretmenliğimi etkileyecek bir sonuç doğar mı bu olaydan?

Siz de öğrencilerin olumsuz tutumlarıyla ilgili tutanak tutun ki resmi yolları neden denemediniz demesinler.
Tabi ki öğrenciyle bu şekilde konuşulmaması gerekir ama öğrenciler bazen güzellikle konuşanı ciddiye almıyorlar.Sabrın taştığı zamanlar oluyor.o yüzden sizi anlıyorum.İnşallah kötü bi durum yaşamazsınız.

Siz ve sizin gibi şefkatten yoksun ögretmenler yuzunden benim kardeşim okumaktan soğudu 1.siniftan beri. Okulun yollarini asindirdik annemle hocam çocuga vurmayin bagirmayin diye diye. Ben abla olarak o hocaya ne ofkeler duydum birde annemi dusunun.
Ogretmenlik kutsal bi meslek olmakla birlikte siz ne hakla elin cocuguna gerizekali gerzek gibi yakistirmalarda bulunuyorsunuz aklim almiyor. Ve konuyu anlatirken hic bir halttan anlamayan gibi kelimelerde bulunmussunuz. Cok yazik o diplomayi almissiniz..
Hz Ali (r.a) dedigi gibi bana bir harf ogretenin kirk yil kolesi olurum. Ama eskidenmis o guzel ogretmenlerimiz..

Sizee tututanak tuutun burda siz haklisiniz tabi ama keske hakaret etmeseydiniz :-(

Dua et o çocukların anneleri ben değilim attırana kadar uğraşırdım nedemek gerzek gerizekalı birde ergen çocuklara tüm sınıf önünde onların belki sınıfta hoşlandığı bir kız vardı bu suç
Allah bizleri sizin gibi kendini bi b... sanan velilerden korusun

Merhaba arkadaşlar.. Bugün yaşadığım ve canımı çok sıkan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Ben köy okulunda çalışan bir öğretmenim. sınıflarımdan bir tanesinde asla başa çıkamadığım iki tane çok problemli erkek öğrenci var.

Bugün ben bu sınıfı yazılı yaptım ve bu iki öğrencinin sınav boyunca yapmadığı kalmadı. Örnek vermem gerekirse; Bunlardan birisi tek oturuyor ayağını sıranın yanına uzatmak suretiyle oturuyor. 3 defa uyardım indir ayağını saygılı otur diye her seferinde indirip 2 dk sonra garezine yine koyuyor. Diğeri deseniz hiç bir halttan anlamadığı için sınavı erken bitti. Dışarı çıkardım ben de arkadaşlarının konsantresini bozmasın diye. En az iki üç kez sınıfa ahıra girer gibi girip( ne kapı çalma, ne özür dileme) yemeğimi, suyumu alıcam diye sınavı böldü.

Ee tabi ben de bir insanım patladım en sonunda uyar,uyar nereye kadar. '' Gerizekalı herifler, gerzekler çıkın dışarı müdürün kapısında beni bekleyin dedim'. Biz gerizekalı mıyız hocam dedi biri ben de evet bu hareketleri yapıyosanız aynen öylesiniz dedim.

Sonra gidip bunları müdürün yanına atıp sınava döndüm. (Müdürümüz pısırık, pasif adamın biri bunları iki azarlayıp bahçede çöp toplatmış ceza olarak.Okuldaki hiç bir öğrenci müdürden korkmuyor bu nedenlerden)

Şimdi asıl probleme geleyim. Benim okulda neredeyse kanlı bıçaklı düşman olduğum erkek bir öğretmen var. Aldığım duyumlara göre bu çocuklar beni ona şikayet etmişler kendi yaptıklarından hiç bahsetmeden hakaret etti bize gururumuzu kırdı demişler. ( bu arada bu hoca 5 yıldır aynı okulda çalışan herkes üzerinde müdürden bile daha fazla nüfüz sahibi biri. Benim de meslekte ilk yılım.. bana da sindirme politikası uyguladı başlarda ama boyun eğmediğim için şu an selam sabahımız bile yok.)

Her neyse ben son ders bu öğretmeni benim tartıştığım iki öğrenciyi yanına almış bir şeyler yazdırırken gördüm. Muhtemelen bugünkü olayla ilgili şikayet dilekçesi yazdırıyordu..

Meslekte ilk yılım olduğu için çok endişelendim, canım sıkıldı.. Bu öğretmen beni şikayet ettirirse en fazla ne olur.. Ne ceza alırım.. bunu sorarken bile canım yanıyor çünkü asıl onların yaptıkları saygısızlık için ceza alması gerekirken ben soruyorum ne ceza alırım diye.. Öğretmenlik ne hale gelmiş getirilmiş. Çocuklara hakaret etmeseydin sen de.. diyecek olanlar yorum yapmasın rica edicem.. Siz benim yerimde olsanız inanın çok daha başka şeyler yapabilirdiniz. Öyle yüzsüz cıvık pis çocuklar bunlar..( 7. sınıf öğrencisi bunlar bu arada )

Hayir mesleginize bir sey olmaz. Kacinci sinif bu ogrenciler. Ilce Milli egitim gerek görürse soruşturma acar. Bir muakkik gelir okulunuza sizin ve öğrencilerin ifadesini alir. Daha sonra değerlendirmeye alinir. Bu süreçte hic bir sıkıntı yazamazsin. Bu hic bir sey degil 6 yildir neler yasadim. Dik durup ezdirmeyince kendini gorevini layıkıyla yaomaya calistikca ustune gelirler. Sen yılma kimseyede pabuc birakma.

Birde hemen tutanak tut olayla ilgili. Mudure imzalat. Bak bu cok onemli isine yarayacak en önemli sey seni sikayet ettilerse. Yaptiklari davranislari ve onlari mudure gonderdiginin tutanagi olmali elinde. Bugun hazırla pazartesi mudure imzalat.( bugun mudure ulasip imzaltsan iyi olur

Hocam çocukların davranışları kesinlikle yanlış ama bu kadar zaman bi rehberlik hocasıyla falan ya da ailesiyle görüştünüz mü.Çocuklar isteyerek bu hale gelmiyor mutlaka bi sıkıntıları vardır.

Banlanmissin ama gelince okursun ,yazayım iki satır yoksa sinir katsayım yükseliyor. .
Sen hangi hakla ,sebep ne olursa olsun elalemin çocuğuna hakaret edersin ? Öğretmenlik mesleğini seçerken bunları göze alacaktin, aynı sıralardan sende geçtin ,biliyorsun! Etige, ahlaka aykırı, arkadaşlarının yanında rencide etmek ..yavrum bide "gururum kırıldı" demiş :( çocuğun anne -babası konunun peşini bırakmaz umarım . Bide "müdürün kapısının önüne attım sadece azarladı ve bahçede çöp toplattı " diyorsun .bu nasıl pervasizliktir? Kafa göz dalsa miydi napsaydi? Biz bu çocukları siz dövün ,hakaret edin diye mi doguruyoruz? Evde bir tokat bile yemeyen çocuk okulda dayak arsızı oluyor !!! Çocuk dövülerek ,asagilanarak terbiye edilmez. .bunları yaparsan kin tutar ve daha da ileri gider . Yapacağın tek şey uyarıdan anlamayan çocuğu müdüre havale edip gerekirse ailesiyle işbirliği kurmak ....İnşallah ceza alırsın.

Back