• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmenliğime bir şey olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hanımlar,
rica ederim üsluplara dikkat edin ve polemiğe girmeyin.

Hanımlar,
rica ederim üsluplara dikkat edin ve polemiğe girmeyin.
Mune abla yanlis anlamazsaniz konu sahibinin de uyeligi iptal edilmisken konu kapatilma olmuyor mu? Cunku bu konu daha cok su goturecege benziyor. Sirf tartisma uzerine ilerliyor.:bicak:

Mune abla yanlis anlamazsaniz konu sahibinin de uyeligi iptal edilmisken konu kapatilma olmuyor mu? Cunku bu konu daha cok su goturecege benziyor. Sirf tartisma uzerine ilerliyor.:bicak:
Bu soruyu sormanız iyi oldu AhlarAgaci, konu sahibesi üyelik iptali yaptırırken bdvde açtığı konuların kapatılmasını talep etmemişse, konu içeriği dini ve siyasi boyuta kaymamışsa, topikte çıkan küçük çaplı tartışmalar moderatör tarafından müdahaleyle toparlanabilecek durumdaysa konu kapatılmıyor.

Bu konuyu açan ahso isimli kullanıcı üyeliğini kendi iptal ettirmedi, dolayısıyla konuyu kapattırma adına da bir talebi olmadı, üyeliği iki kişi kullanıyor diye biz kapattık ama tek bir kişinin kullanacağına dair garanti verirlerse yeniden aktif edilebilir, bu sebeple çok başa çıkılamaz bir tartışma, konunun dine veya siyasete kayması gibi durumlar yaşanmadıkça konu aktif kalabilir.

Bu soruyu sormanız iyi oldu AhlarAgaci, konu sahibesi üyelik iptali yaptırırken bdvde açtığı konuların kapatılmasını talep etmemişse, konu içeriği dini ve siyasi boyuta kaymamışsa, topikte çıkan küçük çaplı tartışmalar moderatör tarafından müdahaleyle toparlanabilecek durumdaysa konu kapatılmıyor.

Bu konuyu açan ahso isimli kullanıcı üyeliğini kendi iptal ettirmedi, dolayısıyla konuyu kapattırma adına da bir talebi olmadı, üyeliği iki kişi kullanıyor diye biz kapattık ama tek bir kişinin kullanacağına dair garanti verirlerse yeniden aktif edilebilir, bu sebeple çok başa çıkılamaz bir tartışma, konunun dine veya siyasete kayması gibi durumlar yaşanmadıkça konu aktif kalabilir.
Aciklamaniz icin cok tesekkur ederim.
O halde konudaki sapma kontrol edilemez duruma geldiginde kapanabilir ancak.
Umarim oyle olmasin diyelim o zaman.:anne:

Aciklamaniz icin cok tesekkur ederim.
O halde konudaki sapma kontrol edilemez duruma geldiginde kapanabilir ancak.
Umarim oyle olmasin diyelim o zaman.:anne:
Umarım olmasın, maalesef çalışan kadın-evkadını konularıyla, doktorluk, öğretmenlik gibi meslek odaklı konularda hep bir kutuplaşma yaşanıyor, çoğunun sonu kapatılmayla bitiyor.

Rica ederim, asıl ben teşekkür ederim, üyelik iptal edilmesine rağmen konunun neden açık kaldığını açıklama fırsatım oldu.

Siz, konudan ziyade benim hakkimdaki negatif izlenimlerinizi vurguluyorsunuz satir aralarinda,

Benimse bildigim ve anlatmak istedigim tek sey hakaretin yanlis oldugu.

"Ogretmenin kotu soz soyleme hakki var " demistiniz ilk mesajinizda ama su anda "azar" hakki diyorsunuz. Beni kirmaya calismak yerine,kotu soz kelimesi kastı aşan bir kelimeydi bahsettigim uyarı-ceza mekanizmasiydi deseydiniz kendinizi daha iyi ifade etmis olurdunuz sanirim.

Neyse en azindan hakaret konusunda anlastigimizi dusunuyorum,bu da iyi bir sey.
Sizi nicin kirmak isteyim? Veya sizle ilgili negatifligim neden olsun? Bence olay cok baska sekilde algilanmaya başladı.. Her neyse

Bilip bilmeden yorum yapmayın bi köy okulunda öğretmenlik yapmak ne kadar zor biliyor musunuz kendi imkanlarınızla tek başınıza mücadele ediyordunuz. Onca çocukla uğraşıyorsunuz idareyle uğraşıyorsunuz. Size aynı saygısızlık yapılsaydı aferin oğlum mu diyecektiniz hayret bi şey
benim yorumuma değil de konuya yorum yapın rica ederim.
polemiğe gerek yok.
o sizin fikriniz, bu benim fikrim.
sizi bağlayan da benim yorumum ya da fikrim değil.
iyi günler.

Öğretmenliğinize bir şey olmaz.Sizden savunma isterler. Bu yüzden uyarı alırsınız en fazla o da belki. Bu arada onların yaptıklarını tutanakla kayıt altına alın ve idareye bildirin. Zaten olay sınavda geçtiği için özellikle tutanak tutmanız da gerekirdi. Bir de ders/sınav esnasında sınıftan kimseyi hiçbir surette çıkartmayın.Çünkü ne yapacakları belli olmaz. Başına bir iş gelir insandan sayıp sizi mesul tutarlar. Ailesinin terbiye edemediği serseri veletlerle siz 1-2 yıl daha uğraşıp def edeceksiniz başınızdan. Çok da takmayın yani. Ailesi düşünsün.

Öğretmenliğinize bir şey olmaz.Sizden savunma isterler. Bu yüzden uyarı alırsınız en fazla o da belki. Bu arada onların yaptıklarını tutanakla kayıt altına alın ve idareye bildirin. Zaten olay sınavda geçtiği için özellikle tutanak tutmanız da gerekirdi. Bir de ders/sınav esnasında sınıftan kimseyi hiçbir surette çıkartmayın.Çünkü ne yapacakları belli olmaz. Başına bir iş gelir insandan sayıp sizi mesul tutarlar. Ailesinin terbiye edemediği serseri veletlerle siz 1-2 yıl daha uğraşıp def edeceksiniz başınızdan. Çok da takmayın yani. Ailesi düşünsün.
Rehberligi ile ilgilendigim, cidden cok problemli bi ogrenci hakkinda annesiyle sık sık konusurduk.. Hem uzulurdum hem de problemin kokenini bulmaya cabalardim, etkin cozum icin.. Neyse, bu kadin oyle bi kadindi ki, kizinin hatasıyla/yanlisiyla alakali olarak birine suçu atsin yeterliydi onun icin.. Paçaları kurtulsun yeter ki, o cocugun ahlaki kisiligi vs hic onemli degil.. En sonunda tartisma cikmisti aramizda ve kadina demistim ki "ben sizin cocugunuzu en fazla 1-2sene gorecegim ama siz ömür boyu bu durumlarla ugrasacaksiniz, ben sizin iyiliginize cabaliyorum".. Gercekten de oyleydi.. Dusunuyorum da, ne bencil ne kavgaci ne iftiraci insanlar var, Allah uzak etsin, bunlarin hem kendisiyle hem cocuguyla mucadele ediyorsun, yine de yaranamiyorsun.. Ustune bir de suclu oluyorsun..
Ne denir ki, Allah yardimcimiz olsun..

benim yorumuma değil de konuya yorum yapın rica ederim.
polemiğe gerek yok.
o sizin fikriniz, bu benim fikrim.
sizi bağlayan da benim yorumum ya da fikrim değil.
iyi günler.
O zaman siz de rica edecem bu konuya bi daha yorum yapmayın karşıdakini anlamadan yorum yapılmaz. İyi günler

Haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz.
Haklısınız saygısız cocuklarmış,otoritenizi kabul etmiyorlarmış ama hakaret girince işin içine haksız duruma geliyorsunuz.
Kolay bir meslek değil yaptığınız,ben ki sakin,sabırlı biri olarak tanınırım çevremde ama bu mesleği yapamam derim hep. Öfke kontrolü olmayan insanlar yapmamalı.
O hakaretleri sıralamadan götürseydiniz müdürün odasına,doğru olanı yapmış olurdunuz
Öğretmenliğinize birşey olurmu,olmazmı kısmına birşey diyemiyorum,ama çocukların velisi dişliyse uğraşırlar bence bu konu ile ilgili. Şahsen benim çocuğuma edilse sorun ederdim.

Bilip bilmeden yorum yapmayın bi köy okulunda öğretmenlik yapmak ne kadar zor biliyor musunuz kendi imkanlarınızla tek başınıza mücadele ediyordunuz. Onca çocukla uğraşıyorsunuz idareyle uğraşıyorsunuz. Size aynı saygısızlık yapılsaydı aferin oğlum mu diyecektiniz hayret bi şey
Zorla mı seçtiriyorlar bu mesleği cidden bazen merak ediyorum.
Öyle yorumlar görüyorum ki bazen sanki herşeyden bi haber,iş olsun diye öğretmen olmuşçasına yazılıyor.
Bakın okulla ilişkim sadece kendi okul hayatım ve 2 dönemdir kızımın anaokulu hayatı ve sakin bir insanım ,kolay kolay sinirlenmem,ben bile biliyorum çocuklarla uğraşmak,velilerle uğraşmak kolay değil ve bu sebeple öğretmenlik benim tercihim olmadı,siz kendinizi yada neler yaşayabileceğinizi bilmiyormusunuz?
Şöyle zor,böyle zor deyip duruyorsunuz,şurada 100 kişiye sorsak mesleğinizin zorlukları nelerdir diye,binlerce veri çıkar. Kimse kolay şartlarda armut piş ağzıma düş sisteminde çalışmıyor. Ama nedense belirli meslek gruplarinda bu kendine acıma durumu fazlaca var.
Ee biz ne yapalım? Sevmeyen memnun olmayanı zorla mı tutuyorlar?
Ne öğretmenler var,en azılı öğrenciyi bile kazanan. Hadi kazanmasın ama hakaret etmemesi gerektiğini bilsin yeter.
Ailesi terbiye veremediyse bu kimseye hakaret etme hakkını vermiyor. Size bu gibi durumlarda yapabileceğiniz haklar tanınmış sonuna kadar kullanırsinız ama gerizekalı,gerzek vs diyemezsiniz kimsenin çocuğuna. Derseniz haklıyken haksız duruma düşersiniz.
Zor vs demekten artık bir vazgecin ,bu bahane olamaz yani. O zaman bankadaki veznedarda yapsın bunu,hastanede yüzlerce kişiyle yüz göz olan,yeri gelince şiddet gören doktorda yapsın. Bu o kapıya çıkıyor.

choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah hay ağzına sağlık KK'daşım ya...
Canım inan emekliliğime yarı zamanını doldurmuş bir insan olarak yazdım. Holdingdede çalıştım,başka yerlerdede ama burada anlatsam neler yaşadım gördüm,ağzınız açık kalır.
Ne yapsaydım,kimi suclasaydım?
Anlamıyorum cidden bu kendine acıma durumunu.
Sorsak kim mutlu işinde,kimin şartları muhteşem,ayakları yerden kesilmiş mutlulukla işe gidiyor?inan şu forumda 10 kişi çıkmaz.
Kimsede ben böyle olacağını bilmiyordum,siz yaşamadınız bilemezsiniz demesin,gelsin bir gün özel sektörde çalışsın mesai saati belli olmayan şekilde,5 ay maaş almadan çalışsın benim gibi,sonra desin benim işim zor ,siz bilemezsiniz diye.
Tabiki zor ama her meslek gibi zor. Bu denli abartmaya gerek yok.

Canım inan emekliliğime yarı zamanını doldurmuş bir insan olarak yazdım. Holdingdede çalıştım,başka yerlerdede ama burada anlatsam neler yaşadım gördüm,ağzınız açık kalır.
Ne yapsaydım,kimi suclasaydım?
Anlamıyorum cidden bu kendine acıma durumunu.
Sorsak kim mutlu işinde,kimin şartları muhteşem,ayakları yerden kesilmiş mutlulukla işe gidiyor?inan şu forumda 10 kişi çıkmaz.
Kimsede ben böyle olacağını bilmiyordum,siz yaşamadınız bilemezsiniz demesin,gelsin bir gün özel sektörde çalışsın mesai saati belli olmayan şekilde,5 ay maaş almadan çalışsın benim gibi,sonra desin benim işim zor ,siz bilemezsiniz diye.
Tabiki zor ama her meslek gibi zor. Bu denli abartmaya gerek yok.

"tabi ki zor, ama her meslek gibi zor" resmen özetlemişsin bu cümleyle herşeyi canım. ama anlayana...

hemen gidip milli eğitimle görüşün. siz sözleşmeli öğretmensin baya sorun yaşayabilirsiniz.

çok saçma eskiden bizm anne babalarımız ÖĞRETMENLERİMİZE eti de senin kemiği de senin derlerdi. biz mi insan deildik acaba ? bi bayan olarak öğretmenimden azar da işitmişimdir ergenlik dönemimde yani zip zop dönemlerde :KK49: hakarette yemişimdir ama haketmişimdir. noldu kişiliğmimi etkiledi psikolojim mi bozuldu Allah a şükür gayet sağlıklı saygılı bi birey oldum. öğretmen arkadaşınız siz haksız bile olsanız sizin yanınızda olması lazım o onun karakteri ile ilgili bi sıkıntı zaten. bence moralinizi bozmayın hiç de bişi olmaz. artık ailelerin evlerinde başlamaları gereken ğitimi de malesef okulda ÖĞRETMEN arkadaşlar vermeye çalışıyor.kimse kimsenin çocuguna katlanmak zorunda diil. eğitim evde başlar. iki azar la kimsenin çocuğunun incileri dökülmez. bi anne olarak bunları söylüyorum. saygısız bi nesil istemeyerek....:mad::mad::mad::mad:

öğretmenimiz bize kızdığı zaman evde ana babamız da sus haketmişsindir derdi. şimdi çocuğum niye sınavdan zayıf almış diye öğretmenlere hesap soruyor veliler.

Back