• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmenliğime bir şey olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Allah bizleri sizin gibi kendini bi b... sanan velilerden korusun

Öğretmen değilim ama bu sözünüze katılıyorum. Çocuklarını edepli yetiştirmek yerine öğretmene dil uzatmak daha kolay geliyor bazı veli bozuntularına. O veliler unutmasın ki, kendi şımarttıkları, terbiye vermedikleri çocukların yol açtığı kargaşaya kimse katlanmak zorunda değil. Çocuğu eğitmede ilk görev anne babanındır. Ha hiçbir öğretmen de bu gerekçe ile bile olsa öğrencisine hakaret edemez bu da bir gerçek.

Şu cok dahice saptama ve cikarimlar yaptigini dusunup "o zaman cumhurbaskani degiliz diye onu da elestirmeyelim, doktor degiliz diye doktoru da elestirmeyelim" diyenler var ya; elestirin efendim elestirin, bunda bi problem yok.. Amma velakin, elestirirken de azıcık vicdan azıcık insaf.. Isin içeriği ve zorluğu hakkinda az cok bi bilginiz olmadan millete kalkip ahkam kesmeyin mesela.. Beylik cumleler kurup "ben olsam oyle yapmazdım" diye havaya konuşmayın.. Bi de milletin anlatmaya çalıştığı şeyi iyi anladiginiz halde "cok bilincliyim" ayagi yapacagim diye milleti gaza getirmek icin lafi oraya buraya cekmeyin.. Bunlar emir degil rica veya uyari (iyi anlamda) sayilabilir.. Zira komik gorunuyor yapilan/yapilmaya calisanlar..

Şu cok dahice saptama ve cikarimlar yaptigini dusunup "o zaman cumhurbaskani degiliz diye onu da elestirmeyelim, doktor degiliz diye doktoru da elestirmeyelim" diyenler var ya; elestirin efendim elestirin, bunda bi problem yok.. Amma velakin, elestirirken de azıcık vicdan azıcık insaf.. Isin içeriği ve zorluğu hakkinda az cok bi bilginiz olmadan millete kalkip ahkam kesmeyin mesela.. Beylik cumleler kurup "ben olsam oyle yapmazdım" diye havaya konuşmayın.. Bi de milletin anlatmaya çalıştığı şeyi iyi anladiginiz halde "cok bilincliyim" ayagi yapacagim diye milleti gaza getirmek icin lafi oraya buraya cekmeyin.. Bunlar emir degil rica veya uyari (iyi anlamda) sayilabilir.. Zira komik gorunuyor yapilan/yapilmaya calisanlar..
Bana sanırım bu lafınız. Kimsenin kimseye gerizekalı demesini mantıklı bir sebebe oturtamam. Her işi, yapabilenin yapması gerektiğine inanıyorum. İnsanla uğraşmayı sevmeyen kişiler de öğretmen olmamalılar. Ayrıca da mesleğimi de söyleyeyim. Amfide yüzün üzerinde öğrencinin karşısına çıkıyorum, hepsine de siz diye hitap ediyorum. Çünkü insana, insan olduğu için saygı duyulur. Yaşı, mesleği, konumu ne olursa olsun kimse kimseye hakaret edemez. Bunun; "ama onlar da sinirimizi bozdu", "ama biz de çok zorlanıyoruz" gibi yumuşatması olmaz.

Ekleme: Öğretmeni eleştirmek için öğretmen olmaya gerek yoktur yazmamın sebebi de buradaki birkaç kişinin öğretmen olmayanlar bizi eleştiremeze çıkan yazılarıydı.

Bana sanırım bu lafınız. Kimsenin kimseye gerizekalı demesini mantıklı bir sebebe oturtamam. Her işi, yapabilenin yapması gerektiğine inanıyorum. İnsanla uğraşmayı sevmeyen kişiler de öğretmen olmamalılar. Ayrıca da mesleğimi de söyleyeyim. Amfide yüzün üzerinde öğrencinin karşısına çıkıyorum, hepsine de siz diye hitap ediyorum. Çünkü insana, insan olduğu için saygı duyulur. Yaşı, mesleği, konumu ne olursa olsun kimse kimseye hakaret edemez. Bunun; "ama onlar da sinirimizi bozdu", "ama biz de çok zorlanıyoruz" gibi yumuşatması olmaz.

Ekleme: Öğretmeni eleştirmek için öğretmen olmaya gerek yoktur yazmamın sebebi de buradaki birkaç kişinin öğretmen olmayanlar bizi eleştiremeze çıkan yazılarıydı.
Üniversite öğrencisiyle ( derste bırakma hakkın var), ergen öğrencileri ( öğretmen dövseler bile yanlarına kalıyor) karşılaştırmak :KK53:

Meslek lisesinde bir hafta dayanamazlar burda bilmedikleri şeyler hakkında konuşurlar. Umarım bilmiyorlardır yani bilip hala öğretmenlerin üzerine geliyorlarsa ona yapacak yorum bile kalmıyor

Siz şikayet edin bir dahakine ve bunu yazılı olarak yapın. Sımıftan öğrencileri de şahit olarak gösterin..

keşke olay direkt bu noktaya gelmeden gidip müdürün önüne atsaydınız (!) öğrencilerinizi...
ve evet, keşke hakaret etmeseydiniz diyeceğim ve bu şekilde yorum da yapacağım...
inşallah bir daha öğrencilerinize hakaret edemeyeceğiniz şekilde ceza alırsınız..
Bilip bilmeden yorum yapmayın bi köy okulunda öğretmenlik yapmak ne kadar zor biliyor musunuz kendi imkanlarınızla tek başınıza mücadele ediyordunuz. Onca çocukla uğraşıyorsunuz idareyle uğraşıyorsunuz. Size aynı saygısızlık yapılsaydı aferin oğlum mu diyecektiniz hayret bi şey

Üniversite öğrencisiyle ( derste bırakma hakkın var), ergen öğrencileri ( öğretmen dövseler bile yanlarına kalıyor) karşılaştırmak :KK53:
İşin içeriği hakkında az çok bilgimin olmasından bahsedildiği için belirttim üniversite meselesini. Ne yapayım konu sahibi öğrenciye iyiki gerizekalı demiş mi diyeyim? Tekrar tekrar insana hakaret edilmemesi gerektiğini anlatmaktan yoruldum artık. Konuyu da takipten çıkartıyorum. Lütfen beni alıntılamayın.

Bu konuda ogretmenin de ogrencilerin de disiplin cezasina ihtiyaci var diye dusunuyorum. Iki taraf da haddini bilecek. Terbiyesizlik karsilikli yapilmis cunku. Egitimde siki disipline inanirim, gerekirse okuldan uzaklastirma gibi sert cezalardan yanayim hatta. Bunun yanisira bir ogretmen de ogrenciye sozlu veya fiziksel siddette bulunamaz, bulunana da sorusturma acilmali. Tabii bu bizim egitim sistemimize bayagi uzak bir gorus. Herkesin yaptigi yanina kaliyor, ogretmenin de ogrencinin de.

Üyelik iptal olmuş ama şu uyuyakalıp gelemicem diye müdüre mesaj atan, rapor alma hakkım var (raporu özlük hakkı sanmak:KK53:) 'raporu kabul etmeyip napcak' diyen eğitim fakültesi mezunu hanımkızımız aklımda yer etti:KK45:

Benim babam emekli öğretmen, meslek hayatının çoğunda da idarecilik yaptı. Yine sizin gibi gençten eğitim fakültesi mezunları (ay napim herkese eğitimci diyesim gelmiyor) vardı babamın kasabadaki okulunda, zırt pırt rapor alan, sürekli birbirleriyle liseli kavgaları eden falan. Kar yağınca hocam arabayı çıkaramadık bu havada gelemeyeceğiz derlerdi babam da iki saatiniz var neyle gelirseniz gelin yoksa bunun sonu soruşturmadır derdi, kızlar da tırım tırım gelirdi. Babam sert bi idareciydi bazen bu kadarına gerek yok diye düşünürdüm ama varmış yahu. Öyle amirine mesaj atıp gelemeyeceğim diyeceksin, herşey karşılıklı sen benim işimi kolaylaştır ben de senin işini falan diyeceksin öttürürdü valla beybaba. Haklıymış ama anlattıklarında. Zaten beybaba love or hate adamlardandı meslek hayatında, öğretmenler ya çok sever ya da hiç sevmezdi.

İnsanlık hali bazen uyanamazsın geç kalırsın falan ama bu genişliğe inanın çok şaşırdım. İnsan görevini suistimal etmemeli hele ki kamu görevlileri, özel sektörde olsan patronunla helalleşir geçersin ama devletten alınan parada milyonlarca insanın hakkı var.

Bu konuda ogretmenin de ogrencilerin de disiplin cezasina ihtiyaci var diye dusunuyorum. Iki taraf da haddini bilecek. Terbiyesizlik karsilikli yapilmis cunku. Egitimde siki disipline inanirim, gerekirse okuldan uzaklastirma gibi sert cezalardan yanayim hatta. Bunun yanisira bir ogretmen de ogrenciye sozlu veya fiziksel siddette bulunamaz, bulunana da sorusturma acilmali. Tabii bu bizim egitim sistemimize bayagi uzak bir gorus. Herkesin yaptigi yanina kaliyor, ogretmenin de ogrencinin de.
Valla bence de, yaptırım olmayınca hem çocuklar hem veliler hem eğitimciler geniş davranmaya başlıyor konunun ilk mesajında ve de konu sahibinin eski konularında da gördüğümüz gibi.

Valla bence de, yaptırım olmayınca hem çocuklar hem veliler hem eğitimciler geniş davranmaya başlıyor konunun ilk mesajında ve de konu sahibinin eski konularında da gördüğümüz gibi.
Evet. Onceki sayfalarda ogretmen arkadaslar kendi yasadiklarini, sahit olduklarini yazmis. Saskinlikla okuyorum ulkemizde egitim/ogretimin geldigi hali. Ahira cevirmisler okullari. Kimin kime gucu yeterse... Siki yaptirimlar olmali. Adam gibi disiplin olmali. Yoksa okullar egitim yuvasi olmaktan coktan cikmis. Iyi ki bu zamanda Turkiye'de ilk, orta okul veya lisede degilim. Sukrediyorum okudukca.

bu öğretmene bu kadar yüklenilmesinin sebebi ne? aaa pardon yeni modamız konu sahiplerine hunharca saldırmaktı değil mi unutmuşum.

ben öğretmen falan değilim, ama zamanında öğrenciydim, lisede sınıfımda öyle ahlaksız yetiştirilmiş, öyle terbiyesiz, öyle nefret edilesi erkekler vardı ki gidip üstlerine kusasım gelirdi.

erkek öğretmenlerden biraz çekinirlerdi yine, ama kadın öğretmene yapmadıkları eziyet yapmadıkları saygısızlık kalmazdı pisliklerin.

hele bi öğretmenimiz vardı çok güzel bi kadındı baya da şık giyinirdi, o kadın sınıfa girdiği anda bu bahsettiğim en arkada oturan insanımsı yaratıklar, bildiğiniz sevişme sesleri çıkarırlardı. bunu tüm ders boyunca yaparlardı.

ayaklarını uzatıp oturan mı dersiniz, hocanın her lafını her sözünü dalga konusu yapıp karşısında kahkaha atanlar mı dersiniz, hoca bi öğrencinin sorusunu çözmek için sıraya doğru eğilince hocanın arkasına geçip temas etmeden ama temas ediyormuş gibi pis pis pozisyonlar alan mı dersiniz, daha neler neler....

bu öğretmen bunlara hakettikleri o hakaretleri söylese suçlu olurdu ama değil mi?

ama suç o veletlerde de değil, onları doğurup doğurup düzgün yetiştirmeyen anne babalarda!
çocukları akşama kadar sokakta mahallede pis ağızlı esnafın içinde vakit geçiriyorlar, anne baba da "oğlum sen akşama kadar napıyosun kimlerle nerde geziyosun" deyip eve çağırmıyor. e işlerine geliyor tabi, çocuk dışarda kendileri rahat ediyolar.

çocuklara 0-6 yaş aralığında verebilirsiniz ne verecekseniz! okula başladıkları dönemlerde çoktan kişiliklerini kazanmış oluyorlar... ya da kaybetmiş mi demeliydim?

bu öğretmene bu kadar yüklenilmesinin sebebi ne? aaa pardon yeni modamız konu sahiplerine hunharca saldırmaktı değil mi unutmuşum.

ben öğretmen falan değilim, ama zamanında öğrenciydim, lisede sınıfımda öyle ahlaksız yetiştirilmiş, öyle terbiyesiz, öyle nefret edilesi erkekler vardı ki gidip üstlerine kusasım gelirdi.

erkek öğretmenlerden biraz çekinirlerdi yine, ama kadın öğretmene yapmadıkları eziyet yapmadıkları saygısızlık kalmazdı pisliklerin.

hele bi öğretmenimiz vardı çok güzel bi kadındı baya da şık giyinirdi, o kadın sınıfa girdiği anda bu bahsettiğim en arkada oturan insanımsı yaratıklar, bildiğiniz sevişme sesleri çıkarırlardı. bunu tüm ders boyunca yaparlardı.

ayaklarını uzatıp oturan mı dersiniz, hocanın her lafını her sözünü dalga konusu yapıp karşısında kahkaha atanlar mı dersiniz, hoca bi öğrencinin sorusunu çözmek için sıraya doğru eğilince hocanın arkasına geçip temas etmeden ama temas ediyormuş gibi pis pis pozisyonlar alan mı dersiniz, daha neler neler....

bu öğretmen bunlara hakettikleri o hakaretleri söylese suçlu olurdu ama değil mi?

ama suç o veletlerde de değil, onları doğurup doğurup düzgün yetiştirmeyen anne babalarda!
çocukları akşama kadar sokakta mahallede pis ağızlı esnafın içinde vakit geçiriyorlar, anne baba da "oğlum sen akşama kadar napıyosun kimlerle nerde geziyosun" deyip eve çağırmıyor. e işlerine geliyor tabi, çocuk dışarda kendileri rahat ediyolar.

çocuklara 0-6 yaş aralığında verebilirsiniz ne verecekseniz! okula başladıkları dönemlerde çoktan kişiliklerini kazanmış oluyorlar... ya da kaybetmiş mi demeliydim?

Bu konuya yazarken banlandıgım ıcın soz vermıstım kendıme , bu konuya tek kelime etmicem diye fakat yazınızı okuyunca dayanamadım.
Hanımefendi BRAVO!!!:sampiyon:

Merhaba arkadaşlar.. Bugün yaşadığım ve canımı çok sıkan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Ben köy okulunda çalışan bir öğretmenim. sınıflarımdan bir tanesinde asla başa çıkamadığım iki tane çok problemli erkek öğrenci var.

Bugün ben bu sınıfı yazılı yaptım ve bu iki öğrencinin sınav boyunca yapmadığı kalmadı. Örnek vermem gerekirse; Bunlardan birisi tek oturuyor ayağını sıranın yanına uzatmak suretiyle oturuyor. 3 defa uyardım indir ayağını saygılı otur diye her seferinde indirip 2 dk sonra garezine yine koyuyor. Diğeri deseniz hiç bir halttan anlamadığı için sınavı erken bitti. Dışarı çıkardım ben de arkadaşlarının konsantresini bozmasın diye. En az iki üç kez sınıfa ahıra girer gibi girip( ne kapı çalma, ne özür dileme) yemeğimi, suyumu alıcam diye sınavı böldü.

Ee tabi ben de bir insanım patladım en sonunda uyar,uyar nereye kadar. '' Gerizekalı herifler, gerzekler çıkın dışarı müdürün kapısında beni bekleyin dedim'. Biz gerizekalı mıyız hocam dedi biri ben de evet bu hareketleri yapıyosanız aynen öylesiniz dedim.

Sonra gidip bunları müdürün yanına atıp sınava döndüm. (Müdürümüz pısırık, pasif adamın biri bunları iki azarlayıp bahçede çöp toplatmış ceza olarak.Okuldaki hiç bir öğrenci müdürden korkmuyor bu nedenlerden)

Şimdi asıl probleme geleyim. Benim okulda neredeyse kanlı bıçaklı düşman olduğum erkek bir öğretmen var. Aldığım duyumlara göre bu çocuklar beni ona şikayet etmişler kendi yaptıklarından hiç bahsetmeden hakaret etti bize gururumuzu kırdı demişler. ( bu arada bu hoca 5 yıldır aynı okulda çalışan herkes üzerinde müdürden bile daha fazla nüfüz sahibi biri. Benim de meslekte ilk yılım.. bana da sindirme politikası uyguladı başlarda ama boyun eğmediğim için şu an selam sabahımız bile yok.)

Her neyse ben son ders bu öğretmeni benim tartıştığım iki öğrenciyi yanına almış bir şeyler yazdırırken gördüm. Muhtemelen bugünkü olayla ilgili şikayet dilekçesi yazdırıyordu..

Meslekte ilk yılım olduğu için çok endişelendim, canım sıkıldı.. Bu öğretmen beni şikayet ettirirse en fazla ne olur.. Ne ceza alırım.. bunu sorarken bile canım yanıyor çünkü asıl onların yaptıkları saygısızlık için ceza alması gerekirken ben soruyorum ne ceza alırım diye.. Öğretmenlik ne hale gelmiş getirilmiş. Çocuklara hakaret etmeseydin sen de.. diyecek olanlar yorum yapmasın rica edicem.. Siz benim yerimde olsanız inanın çok daha başka şeyler yapabilirdiniz. Öyle yüzsüz cıvık pis çocuklar bunlar..( 7. sınıf öğrencisi bunlar bu arada )

Sonuç olarak öğretmenliğimi etkileyecek bir sonuç doğar mı bu olaydan?
Sizde tutanak tutturun.

Haklısınız çok kötü öğrenciler var, şimdinin çocukları da kıymetli üstelik arsızlığın adı hiperaktivite oldu, ne sınıfta bırakma var ne terbiyesizliğin yaptırımı var, öğretmenleri parayla tutulmuş uşak sanan veliler var vs vs. Tabi örnek öğrenciler, çocuklarını güzel yetiştiren, iletişim kurulabilen, benim bebişim en bi kıymetli toz bile konduramam demeyen normal veliler var.

Öte yandan mesleğini hakkıyla yapan, sadece bilgi yüklemeyip insan yetiştiren eğitimciler de var, insanı insanlığından utandıran bu nasıl öğretmen olacak dedirten eğitim fakültesi öğrencileri/mezunları da var. Tek bir doğru yok olamaz yani, her konuyu kendi özelinde değerlendiririz. Konu sahibinin verilerine baktığımızda daha yeni mezun olmuş ama ben müdürü de herkesi de cebimden çıkarırım tavırları olan (eli maşalı insanların arasına bi düşsün birkaç seneye söndürürler o tavırları), iş disiplini zayıf olan, üslup problemi buradaki yorumlarından bile belli olan biri var karşımızda, benim konularından aldığım his bu. Konu sahibinin verilerine göre kendi penceremizden yorum yapacağız başka neye yapalım, konumuz konu sahibi benim ilkokuldaki varol öğretmenim değil ki (kulakları çınlasın ne iyi bir öğretmendi, üstümüzde hakkı çoktu).

Haklısınız, kimse bunun aksini iddia etmedi zaten en azından ben etmedim. Ama öğretmenin de 7. sınıf öğrencisinin akranıymış gibi "gerizekalı, gerzek" sözlerini kullanması çok da doğru değil. Ki bu öğretmen arkadaşın eski konularına hiç baktınız mı bilmiyorum. Daha göreve başlayalı 1 sene olmuş, uyanamadığı için okula kafasına göre gitmeyen, müdür uyarınca kinlenen ve "Uff giderim gitmem müdür bana kızamaz yaa" diye çemkiren, okulda hiçbir meslektaşıyla anlaşamayan biri. Bu öğretmenin ne kadar sorumluluk sahibi olduğu tartışılır.

İşini hakkıyla yapıp öğrencilerinden saygısızlık gören öğretmenlerin yazılarını da burada okudum, öğrencilerin yüzsüzlüğünden dehşete düştüm, öğretmenlerin sabrına hayran kaldım. Ancak konu sahibi için böyle bir durum bence söz konusu değil, kendisi de en az öğrencileri kadar sorumsuz ve disiplinsiz biri.

Mağazada kasiyer istediği ürünün bedenini iki dakika geç getirdi diye ortalığı birbirine katacak tipler burada öğretmenlere "kriz yönetimi" dersi veriyor.
Cahil cesareti ne güzel bir şey.

Yok oyle mi :KK53:
Siz o kanunu "ohh hakaret etmeye gün dogdu" diye algiladigimizi filan mi sandiniz pardon? Şu hirsiniza bakinca oyle anlamis olmaniz cok muhtemel..
Bazen oyle ogrenciler oyle tipler var ki, otorite icin ogretmenin gerekli durumda azarlama hakki bile girmis maddelere.. Bi sakinlesip yeniden bakin merak ediyorsaniz..

Siz, konudan ziyade benim hakkimdaki negatif izlenimlerinizi vurguluyorsunuz satir aralarinda,

Benimse bildigim ve anlatmak istedigim tek sey hakaretin yanlis oldugu.

"Ogretmenin kotu soz soyleme hakki var " demistiniz ilk mesajinizda ama su anda "azar" hakki diyorsunuz. Beni kirmaya calismak yerine,kotu soz kelimesi kastı aşan bir kelimeydi bahsettigim uyarı-ceza mekanizmasiydi deseydiniz kendinizi daha iyi ifade etmis olurdunuz sanirim.

Neyse en azindan hakaret konusunda anlastigimizi dusunuyorum,bu da iyi bir sey.

Back