• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmenliğime bir şey olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çocuk hakaret etmemiş, sadece sınav sırasında sürekli içeri girip durmuş. Öğretmen de "gerizekalı gerzek çık dışarı" diye hakaret etmiş. Çocuk hatasız değil ama ilk hakareti eden de değil.
Ya işte uzak olunca konuya böyle ezber savunma sözcükleri çıkıyor ortaya. Diyor ya işte kızcağız öneden de ayaklarını sıranıj üstüne uzatırdı beni çileden çıkarırdı falan diye. Çocuk takmış işte hoca. Dokunulmazlığının tatminini hocada yaşama azimlisi belli ki. Siz öğretmenine takan öğrenci diye bişey duydunuz mu hiç??? Duymazsınız

Üslubunuz üzücü, anneler elbette çocuklarına gereken eğitimi vermek durumundalar ama bu yükümlülüğün yarısını öğretmenler paylaşıyor. Annesi iyi eğitmemiş diye hakaret edilen çocuklar daha da hırçınlaşıp toplum tarafından dışlandıklarında sonuçlar daha ağır olabiliyor. Kaldı ki kimi zaman anneler-babalar çok iyi eğitim verse dahi çocuklar, sırf çocuk oldukları için saygısız davranabiliyorlar. O nedenle hiçbir öğretmenin bir öğrencisine hakaret etme hakkı yoktur. Bu edepsizliğe katlanmak istemiyorsanız öğretmen olmazsınız.
Ogretmen olmak demek bu edepsizliklere katlanmak demek mi ? Cok yazik.

24 yaşındaki öğretmenine Pantolonunu indiren bir öğrenciye öğretmen nasıl bir sabır göstermeli? Anlatın bunu bana lütfen.
Hanımefendi çok rahatsız oluyorsanız gider disipline verirsiniz, bu size hakaret etme, vurma hakkı asla vermez. Bu bir insanlık hakkıdır, daha bundan habersizseniz nasıl öğretmensiniz anlamıyorum? Cezası olmalı elbette ama bu asla kişilik haklarını aşacak bir ceza olamaz. Eğitim sistemimizin ne kadar kötü olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiniz, tebrik ederim.

Ogretmen olmak demek bu edepsizliklere katlanmak demek mi ? Cok yazik.
Öğretmen olmak demek öğrencilerine hakaret etmek demek mi? Asıl sizlere yazık. Cezası elbette olmalı, ama bunlar EĞİTİMSİZ ÇOCUKLAR. Eğitimini siz vereceksiniz. Çok üzülüyorum, ileride çocuğum olacak ve sizin gibi insanlık haklarından habersiz insanların elinde eğitim alacak. ACI.

Merhaba arkadaşlar.. Bugün yaşadığım ve canımı çok sıkan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Ben köy okulunda çalışan bir öğretmenim. sınıflarımdan bir tanesinde asla başa çıkamadığım iki tane çok problemli erkek öğrenci var.

Bugün ben bu sınıfı yazılı yaptım ve bu iki öğrencinin sınav boyunca yapmadığı kalmadı. Örnek vermem gerekirse; Bunlardan birisi tek oturuyor ayağını sıranın yanına uzatmak suretiyle oturuyor. 3 defa uyardım indir ayağını saygılı otur diye her seferinde indirip 2 dk sonra garezine yine koyuyor. Diğeri deseniz hiç bir halttan anlamadığı için sınavı erken bitti. Dışarı çıkardım ben de arkadaşlarının konsantresini bozmasın diye. En az iki üç kez sınıfa ahıra girer gibi girip( ne kapı çalma, ne özür dileme) yemeğimi, suyumu alıcam diye sınavı böldü.

Ee tabi ben de bir insanım patladım en sonunda uyar,uyar nereye kadar. '' Gerizekalı herifler, gerzekler çıkın dışarı müdürün kapısında beni bekleyin dedim'. Biz gerizekalı mıyız hocam dedi biri ben de evet bu hareketleri yapıyosanız aynen öylesiniz dedim.

Sonra gidip bunları müdürün yanına atıp sınava döndüm. (Müdürümüz pısırık, pasif adamın biri bunları iki azarlayıp bahçede çöp toplatmış ceza olarak.Okuldaki hiç bir öğrenci müdürden korkmuyor bu nedenlerden)

Şimdi asıl probleme geleyim. Benim okulda neredeyse kanlı bıçaklı düşman olduğum erkek bir öğretmen var. Aldığım duyumlara göre bu çocuklar beni ona şikayet etmişler kendi yaptıklarından hiç bahsetmeden hakaret etti bize gururumuzu kırdı demişler. ( bu arada bu hoca 5 yıldır aynı okulda çalışan herkes üzerinde müdürden bile daha fazla nüfüz sahibi biri. Benim de meslekte ilk yılım.. bana da sindirme politikası uyguladı başlarda ama boyun eğmediğim için şu an selam sabahımız bile yok.)

Her neyse ben son ders bu öğretmeni benim tartıştığım iki öğrenciyi yanına almış bir şeyler yazdırırken gördüm. Muhtemelen bugünkü olayla ilgili şikayet dilekçesi yazdırıyordu..

Meslekte ilk yılım olduğu için çok endişelendim, canım sıkıldı.. Bu öğretmen beni şikayet ettirirse en fazla ne olur.. Ne ceza alırım.. bunu sorarken bile canım yanıyor çünkü asıl onların yaptıkları saygısızlık için ceza alması gerekirken ben soruyorum ne ceza alırım diye.. Öğretmenlik ne hale gelmiş getirilmiş. Çocuklara hakaret etmeseydin sen de.. diyecek olanlar yorum yapmasın rica edicem.. Siz benim yerimde olsanız inanın çok daha başka şeyler yapabilirdiniz. Öyle yüzsüz cıvık pis çocuklar bunlar..( 7. sınıf öğrencisi bunlar bu arada )

Sonuç olarak öğretmenliğimi etkileyecek bir sonuç doğar mı bu olaydan?
Çocuklara yaptığının yanlış olduğunu onlara hakaret ederek ve başka bir yol bulamadığı için kendini haklı çıkararak kendini aklamaya çalışan bir sistemde sizin gibi öğrrtmenler olduğu için çocuklarımız adına çok üzgünüm. Dilerim aklınızı başınıza getirecek bir şeyler olur. Az biraz doğan cüceloğlu okuyun, ögür bolar okuyun, eğitimciliğinize katkıda bulunun hiç olmazsa ki bir daha başınıza böyle şeyler gelmesin.

Ya işte uzak olunca konuya böyle ezber savunma sözcükleri çıkıyor ortaya. Diyor ya işte kızcağız öneden de ayaklarını sıranıj üstüne uzatırdı beni çileden çıkarırdı falan diye. Çocuk takmış işte hoca. Dokunulmazlığının tatminini hocada yaşama azimlisi belli ki. Siz öğretmenine takan öğrenci diye bişey duydunuz mu hiç??? Duymazsınız

Tamam da hakaret mi etmesi lazım yahu illa? Öğrenciyi eğitmek "gerizekalı" diyerek olmuyor valla, hatta böyle ters tepiyor, kusura bakmayın.

Öğretmen olmak demek öğrencilerine hakaret etmek demek mi? Asıl sizlere yazık. Cezası elbette olmalı, ama bunlar EĞİTİMSİZ ÇOCUKLAR. Eğitimini siz vereceksiniz. Çok üzülüyorum, ileride çocuğum olacak ve sizin gibi insanlık haklarından habersiz insanların elinde eğitim alacak. ACI.
Öncelikle hiçbir mesajımda hakareti savunmadım ama siz alenen edepsizliklere katlanmak zorunda öğretmenler diyorsunuz. Evet sizi yetiştiremeyen öğretmene kızdım doğrusu daha okuduğunuzu anlamaktan acizsiniz. Nerede hakareti savunmuşum ben acaba?
İnsanlık haklarından elbet haberim var öğretmen öğrenciye hakaret edemez hiçbir öğretmen de edepsiz bir öğrencinin fiziksel hakaretini çekmek zorunda değil. Konudaki öğretmenin hatası zaten hakaret etmesi. Sizin düz mantığınızdan bakarsak doktorlar da zorbalık yapan hasta ve hasta yakınına tahammül etmek zorundadır bankacılar da saygısız müşteriye.

öğrenciye gerizekalı deme hakkı mı var mevzuatta acaba?
bir eğitimci yanlışı yanlışla düzeltmeyi savunamaz savunmamalıdır.

Öncelikle hiçbir mesajımda hakareti savunmadım ama siz alenen edepsizliklere katlanmak zorunda öğretmenler diyorsunuz. Evet sizi yetiştiremeyen öğretmene kızdım doğrusu daha okuduğunuzu anlamaktan acizsiniz. Nerede hakareti savunmuşum ben acaba?
İnsanlık haklarından elbet haberim var öğretmen öğrenciye hakaret edemez hiçbir öğretmen de edepsiz bir öğrencinin fiziksel hakaretini çekmek zorunda değil. Konudaki öğretmenin hatası zaten hakaret etmesi. Sizin düz mantığınızdan bakarsak doktorlar da zorbalık yapan hasta ve hasta yakınına tahammül etmek zorundadır bankacılar da saygısız müşteriye.

hemen doktor kozunu öne sürüyorsunuz maşşallah ama o zorba yakınlara tahammül ediyor doktorlar hiç ağzından hakaret çıkan doktor gördünüz mü?

geçen bi konu açıldı doktor çık dışarı dedi diye hakaret kabul etmişler çık dışarı lafını bile. bi ton şikayet et mesajı atılmış o konuya. değil gerizekalı çık dışarı dese bacağından asarlar adamı.

öğretmenler sınıfta otorite sağlıyor diye sınırları aşıp herşeye hakları olduğunu sanıyorlar galiba.

bir öğrenciye hakaret ve şiddet insan haklarına aykırıdır her şeyi geçtim. bu ülkede kanun var hala.

hemen doktor kozunu öne sürüyorsunuz maşşallah ama o zorba yakınlara tahammül ediyor doktorlar hiç ağzından hakaret çıkan doktor gördünüz mü?

geçen bi konu açıldı doktor çık dışarı dedi diye hakaret kabul etmişler çık dışarı lafını bile. bi ton şikayet et mesajı atılmış o konuya. değil gerizekalı çık dışarı dese bacağından asarlar adamı.

öğretmenler sınıfta otorite sağlıyor diye sınırları aşıp herşeye hakları olduğunu sanıyorlar galiba.

bir öğrenciye hakaret ve şiddet insan haklarına aykırıdır her şeyi geçtim. bu ülkede kanun var hala.
Ben hakaret etmiş oh iyi olmuş mu dedim ? Her yazdığım mesajda hakaret etmesinin doğru olmadığını onu haksız duruma düşürdüğünü yazdım. Alıntıladığım mesajda da öyle yazmışım. Okumadan mı yazıyorsunuz anlamadım ki. Doktor örneğini de veririm en çok zorbalığa maruz kalan iki meslek doktorluk ve öğretmenlik o yüzden verdim sizi rahatsız eden ne?

Ne çok uzadı bu konu..
Hakarete hiç gerek yok.
Sabredin en pis hareketlere karşı sabırlı olun öğretmen arkadaşlarım.

Bence herkes bebesini dilediği gibi yetiştirsin.
Öyle de yapıyorlar zaten dinleyen yok.

En edepsiz öğrenciyi öğretmen 3-5 sene çekecek.
Anası ve içinde yaşadığı toplum bir ömür çekecek.

İşte tam da o durumlarda edepsizliklerden rahatsız olup ahlayan vahlayan herkese,
tek cevabınız bıyık altı gülümsemeniz olsun.

Son kez yazacağım bu konuya, daha da yazmak istemiyorum.

Öğretmenler olarak sonsuz sabır göstermenizi beklemek fazla polyannacılık, siz de insansınız bunu biliyoruz. Ama çocuğun akranıymış gibi ona küfür etmek, hakaret etmek doğru değil. Son zamanlarda ellerinizden bazı haklarınız da alınmış, zor olduğuna eminim. Ama konu sahibi olan sorumsuz ve bilinçsiz öğretmeni savunmanızı size yakıştıramıyorum, özellikle bu işin eğitimini almış olanlara hiç yakıştıramıyorum. Öğrenciye hakaret etmeyi seçmek kolay yoldur ve hiçbir şeyi düzeltmez. Öğrenciyi daha saldırgan hale getirirsiniz, sizi sırf gıcık etmek için bile aynı hareketleri tekrarlayabilir.

Ben hakaret etmiş oh iyi olmuş mu dedim ? Her yazdığım mesajda hakaret etmesinin doğru olmadığını onu haksız duruma düşürdüğünü yazdım. Alıntıladığım mesajda da öyle yazmışım. Okumadan mı yazıyorsunuz anlamadım ki. Doktor örneğini de veririm en çok zorbalığa maruz kalan iki meslek doktorluk ve öğretmenlik o yüzden verdim sizi rahatsız eden ne?

hakarete karşıysanız sizin de konu sahibini eleştirmeniz gerekir ama onu savunan bi tavrınız var bunun sebebini çözemedik bence.

doktor örneğini vermeniz alakasız bence. doktorlar öğretmenler kadar geniş hareket alanına sahip değil bu konularda.

bir öğretmen öğrencisine gerizekalı dese üstü kapatılır, doktor dese soruşturma açılır.

bu konu sahibinin daha önceki konusundaki gibi ben uyuyakaldım bugün gelmeyeceğim diyip başhekime gıcık olmaya hakkı yoktur.

şu konuda bile biri beni kast ederek bu konuda haksız demiş ama doktor azarlayınca savunuyor diyen öğretmen çıkmıştı. ki burada hakaret var.

elma ile armutu bir tutup işinize gelen kısımları kendi mesleğinize yontuyor olmanız genel olarak antipatik gösteriyor dışarıdan bakınca.

öyle yani neyse. ben de daha fazla yazmayacağım işim gücüm var.

pardon da 1 senede ne bu sabırsızlık ne bu nefret...
çocuklarla uğraşmak kolay mı biz neden öğretmen olmadık?
katlanamayacaktıysanız hiç girmeyecektiniz bu işlere.
1 senede bu hale gelmiş olmanıza çok şaşırdım şahsen.

pardon da 1 senede ne bu sabırsızlık ne bu nefret...
çocuklarla uğraşmak kolay mı biz neden öğretmen olmadık?
katlanamayacaktıysanız hiç girmeyecektiniz bu işlere.
1 senede bu hale gelmiş olmanıza çok şaşırdım şahsen.

ayy bi bitmediniz.. ogretmen olmasaydınız olmasaydınız..
ogretmen size diyor mu düzgün yetiştirseydiniz ya da dogurmasaydınız..
ayy valla velileri boyleyse allah ogretmenlere gani gani sabırlar versin..

hakarete karşıysanız sizin de konu sahibini eleştirmeniz gerekir ama onu savunan bi tavrınız var bunun sebebini çözemedik bence.

doktor örneğini vermeniz alakasız bence. doktorlar öğretmenler kadar geniş hareket alanına sahip değil bu konularda.

bir öğretmen öğrencisine gerizekalı dese üstü kapatılır, doktor dese soruşturma açılır.

bu konu sahibinin daha önceki konusundaki gibi ben uyuyakaldım bugün gelmeyeceğim diyip başhekime gıcık olmaya hakkı yoktur.

şu konuda bile biri beni kast ederek bu konuda haksız demiş ama doktor azarlayınca savunuyor diyen öğretmen çıkmıştı. ki burada hakaret var.

elma ile armutu bir tutup işinize gelen kısımları kendi mesleğinize yontuyor olmanız genel olarak antipatik gösteriyor dışarıdan bakınca.

öyle yani neyse.
Önceki mesajlarımı okursanız konu sahibini eleştirdiğimi görürsünüz uyuma konusuna değinmiyorum bile baştan falso. Benim tavrım fırsatını bulunca sizin gibi insanların öğretmenlerin geneline yaptığı saldırı.
Edepsiz çocuğa katlanmak zorunda olduğumuzun iddia edilmesi. Ben severek isteyerek öğretmen oldum kimsenin edepsiz çocuğuna da tahammül etmeye mecbur değilim ha hakaret de edemem bu yanlıştır bakın 47363. Defa söyleyişim umarım anlamışsınızdır. Doktor konusu da yapılan saçma bir iddianın saçma kıstasıydı zaten. Gözümün önünde hastasına defol kes sesini diyen doktora da hiçbir şey olmadı mesela örnek vereceksek burdan uzaya yol olur konuyu saptırmayın. Başkalarının söylediği hakaret savunucu sözler üzerinden şahsımla polemiğe girmeyin.

ayy bi bitmediniz.. ogretmen olmasaydınız olmasaydınız..
ogretmen size diyor mu düzgün yetiştirseydiniz ya da dogurmasaydınız..
ayy valla velileri boyleyse allah ogretmenlere gani gani sabırlar versin..

valla asıl bi senin gibi kendini bilmeyenler ve avukatları bitmedi.
dil bölümü mezunuyum, bölümümde derecem var istesem formasyon alıp öğretmen olurdum kolayca.
ama sabırsız,agresif ve çocuk sevmeyen biri olduğum için bu işe hiç kalkışmadım bu bi erdemdir sen anlamazsın.
sırf aç kalmayım bi işim olsun diye ben de öğretmen olup böyle bi model olabilirdim devlete sırtı dayamak güzel ama insanların hakkına girmeye yapamayacağın işlere kalkışmaya gerek yok.zaten pedagoji bu yüzden veriliyor, böyle olaylar olduğunda öğretmen çocuklara küfür etmesin diye ama konu sahibine faydası olmamış.herkes keşke benim gibi olsa ve kendini bilse ama sizin bunu anlamanız çok zor tabi.

Ha
Hanımefendi çok rahatsız oluyorsanız gider disipline verirsiniz, bu size hakaret etme, vurma hakkı asla vermez. Bu bir insanlık hakkıdır, daha bundan habersizseniz nasıl öğretmensiniz anlamıyorum? Cezası olmalı elbette ama bu asla kişilik haklarını aşacak bir ceza olamaz. Eğitim sistemimizin ne kadar kötü olduğunu bir kez daha gözler önüne serdiniz, tebrik ederim.
Hanımefendi 15 yıllık eğitimciyim ve hiçbir zaman hiçbir koşulda kimseye hakaret etmedim. Hakareti savunmadığımı anlayın artık lütfen. Bu noktayı geçelim müsade ederseniz. Bunu açıkladım çünkü burada takıldı kaldı konu.
Şimdi benle hakareti savunmayan biri old
Nasıl anlatsam bilemedim.
Diyelim ki komşunuzun çocuğu canımınızı eğlence olsun diye kırıyor. Siz çocuğa tatlı dille anlattınız kötü bişey olduğunu. Sonra o ertesi gün yine kırdı. Siz yine anlattınız ve o ertesi... bu böyle devam edecekti ki baktınız evde cam kalmayacak. Ya da onun bıkması lazım bırakması için ki uzun süreli bi çözüm okacak bu. Aileye şikayet ettiniz. Onlarda dedi ki o çocuk daha kırıversin elbet akıllanacak sabredin. Burdan sonrası size kalmış hikayenin. Ben yazmıycam da uzatmıycam da. Bir örnek daha vermiycem de.

Şimdiki cocuklar cok şımarık ve arsız...siz anlattıkça ben sinirlendim burdan..kalkıp agızlarına çarpasım geldi valla:işsiz:

Bunların bir de ogretmene cevap verenleri varki kaç kaç..daha ilkokul bebeleri boyle..ileri sıniflari düşünemiyorum.

Siz sakinliginizi koruyun her zaman. Birsey çıkmaz gibi geliyor bana. Diger ogretmenide kınadım ne ucuz yaptıgıo_O

valla asıl bi senin gibi kendini bilmeyenler ve avukatları bitmedi.
dil bölümü mezunuyum, bölümümde derecem var istesem formasyon alıp öğretmen olurdum kolayca.
ama sabırsız,agresif ve çocuk sevmeyen biri olduğum için bu işe hiç kalkışmadım bu bi erdemdir sen anlamazsın.
sırf aç kalmayım bi işim olsun diye ben de öğretmen olup böyle bi model olabilirdim devlete sırtı dayamak güzel ama insanların hakkına girmeye yapamayacağın işlere kalkışmaya gerek yok.zaten pedagoji bu yüzden veriliyor, böyle olaylar olduğunda öğretmen çocuklara küfür etmesin diye ama konu sahibine faydası olmamış.herkes keşke benim gibi olsa ve kendini bilse ama sizin bunu anlamanız çok zor tabi.

şimdi buna egitim fakültelerinin dil bolumunden daha fazla puan oldugunu, ogretmenlerin aç kalmamak için bu işi yapacak kadar düşmediklerini, zira oyle bile olsa mezuniyetten sonra kaç tane sınavdan geçip, en ucra köşelerde zor şartlarda ogretmenlık yapmaya calıstıklarını ,, bunun yanında bir de karşısındakini hiç tanımadan bu şahsiyetin ''kendini bilmez '' '' '' bu bir erdemdir sen anlamazsın '' ( erdemin ne demek oldugunu bilmiyoruz , erdemli değiliz tabi ) diye ne hakla hakaret ettigini anlamaya calısarak cevap yazınca polemikten atılıyoruz. Mune Mune lutfen iş bize düşmeden geregi yapılsın.

Back