• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmenliğime bir şey olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
şimdi buna egitim fakültelerinin dil bolumunden daha fazla puan oldugunu, ogretmenlerin aç kalmamak için bu işi yapacak kadar düşmediklerini, zira oyle bile olsa mezuniyetten sonra kaç tane sınavdan geçip, en ucra köşelerde zor şartlarda ogretmenlık yapmaya calıstıklarını ,, bunun yanında bir de karşısındakini hiç tanımadan bu şahsiyetin ''kendini bilmez '' '' '' bu bir erdemdir sen anlamazsın '' ( erdemin ne demek oldugunu bilmiyoruz , erdemli değiliz tabi ) diye ne hakla hakaret ettigini anlamaya calısarak cevap yazınca polemikten atılıyoruz. Mune Mune lutfen iş bize düşmeden geregi yapılsın.

ben sana ben öğretmen olmak istemedim diyorum sen bana eğitim fakültelerinin puanı dil bölümünden yüksek yazıyosun.okuduğunu anladığına emin misin.sen kafana göre milletin lafına atlayıp bi bitmediniz yazarken polemiğe girmiş olmuyosun zaten.ölüyodum ben de senle tartışmaya bye.

Son düzenleme:
Hanımlar,
kişisel tartışmaya girmeyiniz.

Çocuklara yaptığının yanlış olduğunu onlara hakaret ederek ve başka bir yol bulamadığı için kendini haklı çıkararak kendini aklamaya çalışan bir sistemde sizin gibi öğrrtmenler olduğu için çocuklarımız adına çok üzgünüm. Dilerim aklınızı başınıza getirecek bir şeyler olur. Az biraz doğan cüceloğlu okuyun, ögür bolar okuyun, eğitimciliğinize katkıda bulunun hiç olmazsa ki bir daha başınıza böyle şeyler gelmesin.
Onu aileler okusa hiç sorun olmayacak. Gerçekten psikolojisi bozuk, meslekten ihraç edilmesi gereken, öğrencilere psikolojik şiddet uygulayan öğretmenler var. Ama siz psikolojik şiddet gören bir öğretmene saldırdığınız sürece bu iki öğretmeni ayırt etmediğiniz sürece sistem böyle gider. Her davranışı bir tutmayın. Doğan cüceloğlu davranışı değil altında yatan sebebi irdeler. Ameller niyetlere göre değerlendirilir ya hani. Bakın bilimle din bu konuda aynı noktada buluşuyor. Sonsuz sabır bekliyorsanız bir insandan kul hakkına giriyorsunuz. Dikkat edin

Ben 4. ya da 5. sınıftayken sınıf öğretmenimiz matematik dersinde tembel, çalışmıyor, yapamiyor diye arkadaşlarıma kötü davranırdı. Sabredemezdi çünkü. Ama ben çok çalışkandır beni severdi kitap falan hediye ederdi çalışmam için. Tahtaya kaldırdı bir arkadaşımı problem sordu. Kız yapamadı, çalışmıyordu. Öğretmen kafasını tahtaya çarptı kızın alnından kanlar aktı. Öğretmen sabırlı olmalı bazı şeyleri umursamamali görmezden gelmeli. birinde davranış değişikliği yapmak zor ve önemli bir iştir. Öğrenmek zordur bu yüzden. O yaştaki çocuklar öyle davranabiliyor bu çok normal. Kimsenin edepsiz çocuğuna katlanmak zorunda olmadiğinizi düşünüyorsanız zaten bu bilinçteyseniz öğretmenliğiniz sorgulanmali bence hangi öğretmen böyle düşünüyorsa.

Offf bu konu bitmedi mi ya
Konu sahibi gitti geri gelmiyor
canı öğretmene ve öğretmenlik mesleğine atıp tutmak gelen soluğu burada alıyor

Birde yazmışlar öğretmen eğitim de vermek zorunda ben evde egitmesemde diye
Şaka mısınız siz ya?
Sen iki çocuğunla bütün gün beraberken egitmedigin çocuğu ben haftada iki saat beraberken nasıl eğiteyim?
Af edersiniz doğurup doğurup sokağa salarimi savunmussunuz resmen pes
Çocuğuna egitim vermek ilk anne babanın görevi değil midir

Yazım yanlışlari için özür dilerim telefondan giriyorum bazı kelimeler doğru çıkmıyor

Ben 4. ya da 5. sınıftayken sınıf öğretmenimiz matematik dersinde tembel, çalışmıyor, yapamiyor diye arkadaşlarıma kötü davranırdı. Sabredemezdi çünkü. Ama ben çok çalışkandır beni severdi kitap falan hediye ederdi çalışmam için. Tahtaya kaldırdı bir arkadaşımı problem sordu. Kız yapamadı, çalışmıyordu. Öğretmen kafasını tahtaya çarptı kızın alnından kanlar aktı. Öğretmen sabırlı olmalı bazı şeyleri umursamamali görmezden gelmeli. birinde davranış değişikliği yapmak zor ve önemli bir iştir. Öğrenmek zordur bu yüzden. O yaştaki çocuklar öyle davranabiliyor bu çok normal. Kimsenin edepsiz çocuğuna katlanmak zorunda olmadiğinizi düşünüyorsanız zaten bu bilinçteyseniz öğretmenliğiniz sorgulanmali bence hangi öğretmen böyle düşünüyorsa.
Benim çocuğum problem çözemedi diye hakarete maruz kalır tavrım değişir, hakaret etti diye hakarete uğrar tavrim değişir. Elma ile armut meselesi yine. Hakareti savunan tek bir yazı okumadım burada. Aksine hakaret ederek yanlış yapan bir öğretmenin aynı hatayı yapmaması için neler yapılabilir o atılmaya çalışılmış. Sorunlar sebepleriyle ele alınmalı . ve psikoloji sebebin sonuctan daha onemli oldugunu ortaya koymustur cozu icin.Öğrenci öğretmen ayırt etmeyelim. sebebi irdeleyelim

11-13 yaş çocuğun sosyal gelişimi; ailenin etkisi; Anne-babanın davranışı üzerindeki etkisi ev dışında gittikçe azalır.
Okul; Okuldaki otorite ve disiplin sorgulanmaya başlar ve genellikle karşı çıkılır.
Sebepleri irdelendiğinde bir öğretmenin yaş gelişim özelliklerini bilip ona göre yaklaşıyor mu bu da tartışılabilir bence. Neyse gerizekalı dedi diye öğretmenliğine bir şey olacağini düşünmüyorum.

Hiç bir şey çıkmaz.
Merhaba arkadaşlar.. Bugün yaşadığım ve canımı çok sıkan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Ben köy okulunda çalışan bir öğretmenim. sınıflarımdan bir tanesinde asla başa çıkamadığım iki tane çok problemli erkek öğrenci var.

Bugün ben bu sınıfı yazılı yaptım ve bu iki öğrencinin sınav boyunca yapmadığı kalmadı. Örnek vermem gerekirse; Bunlardan birisi tek oturuyor ayağını sıranın yanına uzatmak suretiyle oturuyor. 3 defa uyardım indir ayağını saygılı otur diye her seferinde indirip 2 dk sonra garezine yine koyuyor. Diğeri deseniz hiç bir halttan anlamadığı için sınavı erken bitti. Dışarı çıkardım ben de arkadaşlarının konsantresini bozmasın diye. En az iki üç kez sınıfa ahıra girer gibi girip( ne kapı çalma, ne özür dileme) yemeğimi, suyumu alıcam diye sınavı böldü.

Ee tabi ben de bir insanım patladım en sonunda uyar,uyar nereye kadar. '' Gerizekalı herifler, gerzekler çıkın dışarı müdürün kapısında beni bekleyin dedim'. Biz gerizekalı mıyız hocam dedi biri ben de evet bu hareketleri yapıyosanız aynen öylesiniz dedim.

Sonra gidip bunları müdürün yanına atıp sınava döndüm. (Müdürümüz pısırık, pasif adamın biri bunları iki azarlayıp bahçede çöp toplatmış ceza olarak.Okuldaki hiç bir öğrenci müdürden korkmuyor bu nedenlerden)

Şimdi asıl probleme geleyim. Benim okulda neredeyse kanlı bıçaklı düşman olduğum erkek bir öğretmen var. Aldığım duyumlara göre bu çocuklar beni ona şikayet etmişler kendi yaptıklarından hiç bahsetmeden hakaret etti bize gururumuzu kırdı demişler. ( bu arada bu hoca 5 yıldır aynı okulda çalışan herkes üzerinde müdürden bile daha fazla nüfüz sahibi biri. Benim de meslekte ilk yılım.. bana da sindirme politikası uyguladı başlarda ama boyun eğmediğim için şu an selam sabahımız bile yok.)

Her neyse ben son ders bu öğretmeni benim tartıştığım iki öğrenciyi yanına almış bir şeyler yazdırırken gördüm. Muhtemelen bugünkü olayla ilgili şikayet dilekçesi yazdırıyordu..

Meslekte ilk yılım olduğu için çok endişelendim, canım sıkıldı.. Bu öğretmen beni şikayet ettirirse en fazla ne olur.. Ne ceza alırım.. bunu sorarken bile canım yanıyor çünkü asıl onların yaptıkları saygısızlık için ceza alması gerekirken ben soruyorum ne ceza alırım diye.. Öğretmenlik ne hale gelmiş getirilmiş. Çocuklara hakaret etmeseydin sen de.. diyecek olanlar yorum yapmasın rica edicem.. Siz benim yerimde olsanız inanın çok daha başka şeyler yapabilirdiniz. Öyle yüzsüz cıvık pis çocuklar bunlar..( 7. sınıf öğrencisi bunlar bu arada )

Sonuç olarak öğretmenliğimi etkileyecek bir sonuç doğar mı bu olaydan?
Hiç birşey olmaz. Sonuna kadar savun kendini. Küçük yerlerde ki egoist insanlardan nefret ediyorum.büyük şehire geç böyle sorunlar olmuyo...

Onu aileler okusa hiç sorun olmayacak. Gerçekten psikolojisi bozuk, meslekten ihraç edilmesi gereken, öğrencilere psikolojik şiddet uygulayan öğretmenler var. Ama siz psikolojik şiddet gören bir öğretmene saldırdığınız sürece bu iki öğretmeni ayırt etmediğiniz sürece sistem böyle gider. Her davranışı bir tutmayın. Doğan cüceloğlu davranışı değil altında yatan sebebi irdeler. Ameller niyetlere göre değerlendirilir ya hani. Bakın bilimle din bu konuda aynı noktada buluşuyor. Sonsuz sabır bekliyorsanız bir insandan kul hakkına giriyorsunuz. Dikkat edin
Psikolojik şiddet gören öğretmene mi saldırdım.öğretmenin bizzat kendisi şiddet gösteriyor çocuklara. Yetişkine yapılanı masum görmeyip çocuklara yapılanı mı masum göreceğiz , lütfen yapmayın. evet aileler de okusun itirazım yok. Ama diyelimki ilkokul mezunu aile, üniversitede eğitim almış, formasyon almış bir öğretmen de onlar gibi davranacaksa çocuğa, aradaki farkı ne belirleyecek söyler misiniz?
Burda düşünmemiz gereken çocuklar.

11-13 yaş çocuğun sosyal gelişimi; ailenin etkisi;
Psikolojik şiddet gören öğretmene mi saldırdım.öğretmenin bizzat kendisi şiddet gösteriyor çocuklara. Yetişkine yapılanı masum görmeyip çocuklara yapılanı mı masum göreceğiz , lütfen yapmayın. evet aileler de okusun itirazım yok. Ama diyelimki ilkokul mezunu aile, üniversitede eğitim almış, formasyon almış bir öğretmen de onlar gibi davranacaksa çocuğa, aradaki farkı ne belirleyecek söyler misiniz?
Burda düşünmemiz gereken çocuklar.
Koyun bir sınıfa 5 öğrenci. Verin öğretmene 6000 maaş. Günde 5 saat çalışma planı. O zaman taş gibi sağlam bi psikoloji bekleyin. Sabır Gösteremiyorsa o zaman eleştirelim. Hangi şartlar altında ne bekliyorsunuz ?
Bu sayfadaki bazı yorumcular en kötü şekilde ceza alması gerektiğini savunuyor ya konu sahibinin. Hata yapmıyor bu insanlar hiç? Yazsınlar buraya birini. Eleştirelim. Bakalım ne kadar sabredecekler? Açık yüreklilikle hata olduğunu bile bile taptığı bir şeyi paylaşmış konu sahibi. En ağır ceza mıdır anlattığı şeyin karşılığı? Nedir bu öğretmen düşmanlığı sizdeki??? Bugün aldatıldığını söyleyen bir cumhur başkanı varken , sürekli hatalar yapıldığı için sistem değiştiren eğitim bakanlığı varken çocuğunu döven anne-baba varken yaptığı yollar ilk yağmurda çöken belediye başkanları varken vs önümüzde, öğretmene hakarete maruz kalıp hakaret edince en ağır ceza öyle mi? Hatayı düzeltin lütfen cezalandırmayın. Dediğiniz sabra sahip olabilen insanlar peygamberlerdir. Bir de köleler var tabi. Bu durumda köle itaati mi bekleniyor öğretmenden acaba!

Yazdığım şeyleri anlayanlar cevap yazabilşr mi bana? Yazdıklarımdan hakareti savunmadığımı , aksine bu yanlışı yapan öğretmenin aynı hatayı yapmaması için gerekli imkanların( kuralsızlıklara karşı sıkı bir disiplin, sorunlu öğrencilere psikolojik destek vs) sağlanması gerektiğini anlayanlar kimler??? Yoksa bir daha yazmıycam buraya. Sorun bendeymiş pardon diyip konu takibini bırakıcam

Her ne olursa olsun kullandığınız kelime hoş değil ! Eğitim psikolojisinde olumsuz davranışları söndürmek için , olumsuz davranışları olumluya çevirmek için bir çok yöntem var . Bazen öğrenciler bizlerin sabrını çok zorlayabiliyor haklısınız ama o kelimeyi bu şekilde kullanmak bize pek yakışmaz . Ne farkımız kalıcak ? Gelelim soruna belki şikayet edecektir sizi en fazla soruşturma yersiniz kınama alırsınız ! Eğer sözleşmeli ve adaylığınız kalkmadıysa biraz başınız ağrır o kadar ! Ama hayat tecrube ve sendikanızla görüşün çevrenizi sizde genişletin . Çocuklarlada konuşun ! Şu bir gerçek problemli tüm öğrencilerin en büyük eksiği sevgidir ve problemleri onları severek ve kendinizi sevdirerek aşabilirsiniz . Geçmiş olsun

Ben öğretmen düşmanı değilim aksine benim hayatımı değiştiren öğretmenlerim oldu onları asla unutamam. Bana yaptıkları iyiliği, çabalarını hiç unutmam. Gerçekten sorunlu görülen öğrenciler için özel siniflarda eğitim veriliyor zaten. Sorunlu dediğiniz öğrenciye geri zekalı, gerzek denince ben geri zekalı miyim demiş. Gerçekten sorunlu olsaydı bu lafa alınır mıydı acaba diğer öğretmene bunu anlatırlar miydi? İnsanlığın peygamber sabrıyla ilgisi yok. Emeğinin karşılığını alamadığı için kötü davranıyor, asabi oluyora gelirsek o zaman hastaları azarlayan, suratsız diye toplum olarak küçümsenen hemşireleri de mazur görsün herkes. Çünkü gece gündüz çalışıp da emeği sömürülen, psikolojik, fiziksel şiddete, baskıya maruz kalan bir meslek grubu daha yoktur. Aldığı maaş asgari ücret.

Koyun bir sınıfa 5 öğrenci. Verin öğretmene 6000 maaş. Günde 5 saat çalışma planı. O zaman taş gibi sağlam bi psikoloji bekleyin. Sabır Gösteremiyorsa o zaman eleştirelim. Hangi şartlar altında ne bekliyorsunuz ?
Bu sayfadaki bazı yorumcular en kötü şekilde ceza alması gerektiğini savunuyor ya konu sahibinin. Hata yapmıyor bu insanlar hiç? Yazsınlar buraya birini. Eleştirelim. Bakalım ne kadar sabredecekler? Açık yüreklilikle hata olduğunu bile bile taptığı bir şeyi paylaşmış konu sahibi. En ağır ceza mıdır anlattığı şeyin karşılığı? Nedir bu öğretmen düşmanlığı sizdeki??? Bugün aldatıldığını söyleyen bir cumhur başkanı varken , sürekli hatalar yapıldığı için sistem değiştiren eğitim bakanlığı varken çocuğunu döven anne-baba varken yaptığı yollar ilk yağmurda çöken belediye başkanları varken vs önümüzde, öğretmene hakarete maruz kalıp hakaret edince en ağır ceza öyle mi? Hatayı düzeltin lütfen cezalandırmayın. Dediğiniz sabra sahip olabilen insanlar peygamberlerdir. Bir de köleler var tabi. Bu durumda köle itaati mi bekleniyor öğretmenden acaba!
Siz de öğretmensiniz sanırım, bu yüzden tepkilisiniz. Ben de eğitimciyim. Karıştırdığınız husus şu. Kimse bu mesleği seçen öğretmenleri kandırmadı. Gül bahçesi de vaad etmedi. Ben biraz kendinizi geliştirin dedim diye , göstermediğiniz tepki kalmadı. Her şartta eğitimciye hak vermemizi beklemeyin. Aynı şartlarda çocuklara tek bir kez hakaret etmeyen, onların ellerinden tutan öğretmenler de varken, bu tarzı nasıl onaylayabiliriz. Onlar yapabiliyorsa bu hanımda yapar, siz de yaparsınız.demek ki sadece şartlar deyip kurtulamayız. Doğan cüceloğlunun savaşçı kitabını okuyun bari en azından şevklenirsiniz

Merhaba arkadaşlar.. Bugün yaşadığım ve canımı çok sıkan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Ben köy okulunda çalışan bir öğretmenim. sınıflarımdan bir tanesinde asla başa çıkamadığım iki tane çok problemli erkek öğrenci var.

Bugün ben bu sınıfı yazılı yaptım ve bu iki öğrencinin sınav boyunca yapmadığı kalmadı. Örnek vermem gerekirse; Bunlardan birisi tek oturuyor ayağını sıranın yanına uzatmak suretiyle oturuyor. 3 defa uyardım indir ayağını saygılı otur diye her seferinde indirip 2 dk sonra garezine yine koyuyor. Diğeri deseniz hiç bir halttan anlamadığı için sınavı erken bitti. Dışarı çıkardım ben de arkadaşlarının konsantresini bozmasın diye. En az iki üç kez sınıfa ahıra girer gibi girip( ne kapı çalma, ne özür dileme) yemeğimi, suyumu alıcam diye sınavı böldü.

Ee tabi ben de bir insanım patladım en sonunda uyar,uyar nereye kadar. '' Gerizekalı herifler, gerzekler çıkın dışarı müdürün kapısında beni bekleyin dedim'. Biz gerizekalı mıyız hocam dedi biri ben de evet bu hareketleri yapıyosanız aynen öylesiniz dedim.

Sonra gidip bunları müdürün yanına atıp sınava döndüm. (Müdürümüz pısırık, pasif adamın biri bunları iki azarlayıp bahçede çöp toplatmış ceza olarak.Okuldaki hiç bir öğrenci müdürden korkmuyor bu nedenlerden)

Şimdi asıl probleme geleyim. Benim okulda neredeyse kanlı bıçaklı düşman olduğum erkek bir öğretmen var. Aldığım duyumlara göre bu çocuklar beni ona şikayet etmişler kendi yaptıklarından hiç bahsetmeden hakaret etti bize gururumuzu kırdı demişler. ( bu arada bu hoca 5 yıldır aynı okulda çalışan herkes üzerinde müdürden bile daha fazla nüfüz sahibi biri. Benim de meslekte ilk yılım.. bana da sindirme politikası uyguladı başlarda ama boyun eğmediğim için şu an selam sabahımız bile yok.)

Her neyse ben son ders bu öğretmeni benim tartıştığım iki öğrenciyi yanına almış bir şeyler yazdırırken gördüm. Muhtemelen bugünkü olayla ilgili şikayet dilekçesi yazdırıyordu..

Meslekte ilk yılım olduğu için çok endişelendim, canım sıkıldı.. Bu öğretmen beni şikayet ettirirse en fazla ne olur.. Ne ceza alırım.. bunu sorarken bile canım yanıyor çünkü asıl onların yaptıkları saygısızlık için ceza alması gerekirken ben soruyorum ne ceza alırım diye.. Öğretmenlik ne hale gelmiş getirilmiş. Çocuklara hakaret etmeseydin sen de.. diyecek olanlar yorum yapmasın rica edicem.. Siz benim yerimde olsanız inanın çok daha başka şeyler yapabilirdiniz. Öyle yüzsüz cıvık pis çocuklar bunlar..( 7. sınıf öğrencisi bunlar bu arada )

Sonuç olarak öğretmenliğimi etkileyecek bir sonuç doğar mı bu olaydan?
Bence siz simdiden ogretmenligi birakin. Bence de ogretmenlik nasil bir meslek olmus. Cocuklara saygiyi ogretip ornek olacaginiza hakaret ediyorsaniz bence de cocuklar sizi sikayet etmeli. Ayrica bence ayak uzatmak saygisizlik degil. Cocuk basarili da olmayabilir bu onlara civik gerizekali gibi seyler demenizi gerektirmez. Umarim siz ve sizin gibi tum ogretmenler icin idari islem baslatirlar ve bunun cezasini gorursunuz.

Bence siz simdiden ogretmenligi birakin. Bence de ogretmenlik nasil bir meslek olmus. Cocuklara saygiyi ogretip ornek olacaginiza hakaret ediyorsaniz bence de cocuklar sizi sikayet etmeli. Ayrica bence ayak uzatmak saygisizlik degil. Cocuk basarili da olmayabilir bu onlara civik gerizekali gibi seyler demenizi gerektirmez. Umarim siz ve sizin gibi tum ogretmenler icin idari islem baslatirlar ve bunun cezasini gorursunuz.
Cidden ayağını yan sıraya uzatmakta ne sakınca var ben de anlamadım. Benim arkadaşım sınıfta ders işlenirken elma soyup yiyordu hiçbir hoca da bir şey demiyordu. Hadi kizilir da gerzek, geri zekalı denir mi ki? Ya da kapıyı çalmadan sınavı bölüyorsa ne var bunda bu kadar sinirlenecek. Müdür yardımcısı da söz dinletemiyor diye pısırik olmuş. Öğrencilerin pısırik olması isteniyor ama. Garip.

Cidden ayağını yan sıraya uzatmakta ne sakınca var ben de anlamadım. Benim arkadaşım sınıfta ders işlenirken elma soyup yiyordu hiçbir hoca da bir şey demiyordu. Hadi kizilir da gerzek, geri zekalı denir mi ki? Ya da kapıyı çalmadan sınavı bölüyorsa ne var bunda bu kadar sinirlenecek. Müdür yardımcısı da söz dinletemiyor diye pısırik olmuş. Öğrencilerin pısırik olması isteniyor ama. Garip.
Savunduğunuz şeyler öyle saçma ki.. Yorumunuzdan öğretmen olmadığınız belli o yüzden size doğal geliyor. Asla bir öğrenciye "gerizekalı" denmeyeceği gibi, asla bir öğrencinin ders dışı tutumlarına da sizin tabirinizle "ne sakıncası var ki" denmez. Bir öğrenci hem öğretmene, hem arkadaşlarına saygısından o ayağını sıranın üstüne çıkaramaz, yemek yiyemez, kapı çalmadan içeri giremez.. Meslekte belli disiplinler vardır. Öğretmenimiz ilk yılı olmasına veriyorum. Umarım bundan sonra öğrencinin hatasını bir kaç ikazdan sonra direk tutanak tutup işlem başlatır.

Savunduğunuz şeyler öyle saçma ki.. Yorumunuzdan öğretmen olmadığınız belli o yüzden size doğal geliyor. Asla bir öğrenciye "gerizekalı" denmeyeceği gibi, asla bir öğrencinin ders dışı tutumlarına da sizin tabirinizle "ne sakıncası var ki" denmez. Bir öğrenci hem öğretmene, hem arkadaşlarına saygısından o ayağını sıranın üstüne çıkaramaz, yemek yiyemez, kapı çalmadan içeri giremez.. Meslekte belli disiplinler vardır. Öğretmenimiz ilk yılı olmasına veriyorum. Umarım bundan sonra öğrencinin hatasını bir kaç ikazdan sonra direk tutanak tutup işlem başlatır.
Geri zekalı diye sinirlenmesinden iyidir görmezden gelmesi o kadar ikazdan sonra diye düşündüm. Neyse saçma düşüncelerimi de alıp gidiyorum bu saçma konudan çok uzattım. O zaman banane.

Hangi meslekte bir çocuğun alaylı tavrına maruz kalınıyor? Öğretmenle alay eden çocuğu doktora götürelim bakalım alay edecek mi? Kavga etmek başka bişey yahu. Sorunlar yaşamak başka. Hakarete uğramak başka. Ama küçük bir çocuğun küçğmsemesine maruz kalmak başka. Anlayıverin artık. Ben hiç kimse görmedim ki başkasının şimarık çocuğunu sevsin. Değil katlanmak yüzüne bile bakmazlar. Konu sahibinin tek hatası bu aptal sistemi bildiği halde kendini yakması. Çocuk buna tokat da atsa bu çocuğa hakaret ederse suçlu öğretmendir. Bu sisteme tahammül edemeyecekler öğretmen olmamalı haklısınız.
Kesinlikle katılıyorum kardeşim ama bizi anlamayan insan böyle saçma yorum yapınca ister istemez sinirleniyprsun. Öğretmenlik kutsal bir meslek yeri geliyor öğrencinin ailesine bile anlatamadığı şeyi bize anlatıyor ortak oluyorsun sıkıntısına. Ama malesef artık öğretmenli ik mesleğine gereken önem verilmiyor

Ögretmenlik ne hale gelmis yazik ki ne yazik. Dersten cikart ailesini cagar konus muhattap olmadan git mudure soyle. Ne demek hakaret allah bilir herkesin icinde hakaret etmissindir.
Sizin gibiler eğitiyor bu gencligi cok uzuluyorum..ins bi ceza alirsinda belki aklin basina gelir.

Back