Merhaba arkadaşlar.. Bugün yaşadığım ve canımı çok sıkan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Ben köy okulunda çalışan bir öğretmenim. sınıflarımdan bir tanesinde asla başa çıkamadığım iki tane çok problemli erkek öğrenci var.
Bugün ben bu sınıfı yazılı yaptım ve bu iki öğrencinin sınav boyunca yapmadığı kalmadı. Örnek vermem gerekirse; Bunlardan birisi tek oturuyor ayağını sıranın yanına uzatmak suretiyle oturuyor. 3 defa uyardım indir ayağını saygılı otur diye her seferinde indirip 2 dk sonra garezine yine koyuyor. Diğeri deseniz hiç bir halttan anlamadığı için sınavı erken bitti. Dışarı çıkardım ben de arkadaşlarının konsantresini bozmasın diye. En az iki üç kez sınıfa ahıra girer gibi girip( ne kapı çalma, ne özür dileme) yemeğimi, suyumu alıcam diye sınavı böldü.
Ee tabi ben de bir insanım patladım en sonunda uyar,uyar nereye kadar. '' Gerizekalı herifler, gerzekler çıkın dışarı müdürün kapısında beni bekleyin dedim'. Biz gerizekalı mıyız hocam dedi biri ben de evet bu hareketleri yapıyosanız aynen öylesiniz dedim.
Sonra gidip bunları müdürün yanına atıp sınava döndüm. (Müdürümüz pısırık, pasif adamın biri bunları iki azarlayıp bahçede çöp toplatmış ceza olarak.Okuldaki hiç bir öğrenci müdürden korkmuyor bu nedenlerden)
Şimdi asıl probleme geleyim. Benim okulda neredeyse kanlı bıçaklı düşman olduğum erkek bir öğretmen var. Aldığım duyumlara göre bu çocuklar beni ona şikayet etmişler kendi yaptıklarından hiç bahsetmeden hakaret etti bize gururumuzu kırdı demişler. ( bu arada bu hoca 5 yıldır aynı okulda çalışan herkes üzerinde müdürden bile daha fazla nüfüz sahibi biri. Benim de meslekte ilk yılım.. bana da sindirme politikası uyguladı başlarda ama boyun eğmediğim için şu an selam sabahımız bile yok.)
Her neyse ben son ders bu öğretmeni benim tartıştığım iki öğrenciyi yanına almış bir şeyler yazdırırken gördüm. Muhtemelen bugünkü olayla ilgili şikayet dilekçesi yazdırıyordu..
Meslekte ilk yılım olduğu için çok endişelendim, canım sıkıldı.. Bu öğretmen beni şikayet ettirirse en fazla ne olur.. Ne ceza alırım.. bunu sorarken bile canım yanıyor çünkü asıl onların yaptıkları saygısızlık için ceza alması gerekirken ben soruyorum ne ceza alırım diye.. Öğretmenlik ne hale gelmiş getirilmiş. Çocuklara hakaret etmeseydin sen de.. diyecek olanlar yorum yapmasın rica edicem.. Siz benim yerimde olsanız inanın çok daha başka şeyler yapabilirdiniz. Öyle yüzsüz cıvık pis çocuklar bunlar..( 7. sınıf öğrencisi bunlar bu arada )
Sonuç olarak öğretmenliğimi etkileyecek bir sonuç doğar mı bu olaydan?