- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.302
- 598
Son cümleniz için konuşuyorum; Kohlberg' in ahlak gelişim evrelerini incelemenizi öneririm.Hakareti savunuyorsunuz gibi geldi, bence acilen degistirin dusuncenizi.
Ben de doktorluk yapiyorum, henuz internum. 36 saat nobet tuttugum oluyor bazen de cok yorucu yerlerde.
Hastalari ve yakinlari gorseniz, bence az cok tahmin edersiniz bazilarinin sinirlari ne kadar zorladigini.
Ben de sinirlenip hakaretleri savurayim gelene gecene o zaman.
Yaptigim da cezasiz kalsin sonra.
Olur mi oyle sey?
Insanlar (ozellikle ogretmenlik gibi onemli bir meslekte) kendilerine hakim olamazsa nereye gider bu ulke, insanlik?
Sen de diyorsun ekmek calan her turlu cezasini alir. Ac olsun ya da zevk icin calsin. Yanlis yanlistir.
+1000Maval okuyan sadece siz ve sizin gibiler.. Millete guya iyi bisey anlatmaya calisirken bile ekrandan firlayacaksiniz, hosunuza gitmeyen bi hareketle bi ogrenci olsa karsisinizda ne yaparsiniz acaba?
Ha bu arada yine belirteyim, hakaret eden ve durduk yere/ego tatmini icin yapildiginda, bunu savunan bi ogretmen degilim.. Ama bazi oyle durumlar var ki( yasadigim veya sahit oldugum) insani insanligindan utandirip pes ettiriyor.. O zaman da kimsenin sizin verdiginiz akillar ve ögütlerle yaklasmasini bekleyemezsiniz, herkesin bi sınırı var, o sınır asildiktan sonra da tepkisi..
Yine uzaktan idealistlik/aşırı duyarlilik kasanlar gelmis.. Yok hakaret etmemelisin, yok ne olursa olsun, bla bla.. O "ne olursa olsun"lar sanıldığı gibi kolay olmuyo iste, su egitim sistemi icinde hele.. Kanunda bile var, ogretmenin otorite icin gerekli durumda sert/kotu konusma hakkı..
Elbette, bence de en guzeli tatli dil ama herkesin bi sınırı var ve simdiki neslin bi kısmı bu sınırları degil zorlamak hoplayarak aşıyor.. O yuzden tam icerigi, duygu durumunu, ruh halini bilmeden insanlarin iş/meslek ahlakina kadar saldirmak cok sacma.. Hele beylik cumlelerle akil vermek cok komik..
Bu arada yaklasik 7 senelik ve calistigi kurumlarin Allah'in izniyle en cok sevilen sayilan ogretmenlerinden biri olarak yazdim bunlari, sorun yaşadığım zamanlar da oldu kucuk çaplı da olsa, öğretmenler bazen tamamen hatali da oluyor amenna.. Ama şu gereksiz akıl vermeler gercekten cok sıktı artik..
Hakareti savunuyorsunuz gibi geldi, bence acilen degistirin dusuncenizi.
Ben de doktorluk yapiyorum, henuz internum. 36 saat nobet tuttugum oluyor bazen de cok yorucu yerlerde.
Hastalari ve yakinlari gorseniz, bence az cok tahmin edersiniz bazilarinin sinirlari ne kadar zorladigini.
Ben de sinirlenip hakaretleri savurayim gelene gecene o zaman.
Yaptigim da cezasiz kalsin sonra.
Olur mi oyle sey?
Insanlar (ozellikle ogretmenlik gibi onemli bir meslekte) kendilerine hakim olamazsa nereye gider bu ulke, insanlik?
Sen de diyorsun ekmek calan her turlu cezasini alir. Ac olsun ya da zevk icin calsin. Yanlis yanlistir.
13 14 yaşında masa başı işe başlıyorsa ayak uzatsın tabi, ben o yaşlardan bahsediyorum. O yaşlarda yanımızdaki arkadaşımız gelmediğinde hangimiz yan oturup da ayaklarımızı uzatmadık? Bu bizi terbiyesiz mi yaptı? Hatta benim o yıllardan bir arkadaşım vardı çok hiperaktifti, Sırayı yazardı, bacaklarını uzatırdı, bir gün müdür onu öyle dövdü ki sınıf içinde ama müdür 3 adım uzaklaştı tekrar yazdı.! Dövmekle, gerizekalı demekle olmuyor bu eğitim. Ha o arkadaşım şu an çok yüksek bir yerde ve o kadar edepli bir insan ki. Yani 13 14 yaşındaki çocuğun ayak uzatıp ses çıkarması geleceğinde saygısız olacağını ortaya çıkartmaz.
Yapmayın Allah aşkına. Verdiğiniz örnekler o kadar alakasız ki, okurken sadece güldüm yine de uzun uzun yazdım :)
Hemen her konuda aşırı bilinclisiniz ya hani, o kanunu da arastirin bulun bi zahmet.. Sirf muhalif olmak niyetiyle okuyacaginiz bi bilgiyi paylasmayacagim sizin icin..Hangi kanunmuş ogretmene kötü konusma hakki veren ?
33 degil isterseniz 3333 sayfa boyunca
" ama o da insaaan,sinirlenebilir " yazin hakaret etmek suçtur,sizin hakareti onaylamaniz sonucu degistirmez.
Ha siz ,size hakaret edildiginde " ama ben de cok sinirlendirdim caniim ,n'apsin hakaret edecek tabi" diye empati kurup karsi tarafi hakli buluyorsaniz ,yapmayin. Kimse size de hakaret edemez.
Vallahi arkadaşlar boşuna tartisiyorsunuz
herkes kendi ogretmenligine göre yorum yapıyor
siz kendinizden ogretmenliginizden eminseniz sorun yok
ama konu sahibinin savunulacak bir yani yok daha ilk yıldan meslege verdiği değer belli
kadin okula sürekli uyuduğu için geç kalan mudur bu konuda uyardiginda da Müdüre kinlenmis
öğretmenlerle düşman olmuş
öğrencilerle yüz göz olmuş
önemlisi daha aday memur
hiçbir meslek bu kadar bosvermisligi fevriligi kaldırmaz
böyleyse bıraksın is hayatını daha iyi
Sırf beni dayakci, durduk yere azarlayan hoca kafasinda gormesinler diye de kaç kez belirtmişim sevilen sayilan ve yaklasimi begenilen bi ogretmenim diye
Öngörun çok iyi gerçekten arkadaşım
Özellikle saptirmalar konusunda
Bir iki örnek vermek istiyorum ben de.Ben sınıf öğretmeniyim.Köyde görev yapıyorum.ilkokul 3. Sınıf öğrencisi iki çocuk köydeki 70 yaşındaki nineye ahlaksız teklifte bulunuyor mesela.Aileyi çağırıyorsunuz.Duydum hocam pek kızdım ben de.Çocukla konuşmaya çalışıyorsun ağlayıp suç bastirma.Çünkü ilk vukuati değil.ilkokulda öyle bi yaptirimi da yok bu olaylarin.Başka okula göndermesiniz çünkü tek okul var köyde ki bence okul değiştirmek bir çözüm değil.Aileyi ikna ettik pedogoğa götürdüler.Arayıp konustum doktoruyla.Adam şöyle dedi.Hocanim söyle onlara bana getirmesinler, hiç ilerleme yok paralarına yazık. Başka bir öğrenci arkadaşının omzunu isirmiş.Oyle ki kan önlüğünün kolundan yere damlıyor.Aileyi çağırıyorum bizimki biraz haşaridir hocam.Isirilan çocuk sizin çocuğunuz olsa eminim burda ögretmenlere ağız dolusu öfke kusanlar soluğu okulda alırdı.Kim o çocuk döveceğim diye. Bunlar gerçek öyle hayal ürünü değil.Gelin buyrun siz sabırlı olun bakalım.Sizler herkes kendiniz gibi çocuğunu terbiye ediyor zannediyorsunuz.Hiçbir meslektaşımın psikopat değilse bir öğrencisine kizacagini düşünmüyorum.Egosunu öğrencisinde tatmin etmez.Istisnalar elbette vardir.Ama bazen gerçekten insanda sabir kalmıyor.Lütfen elestirirken rencide etmeyelim.Farkinda değilsiniz belki ama bu kutsal mesleği ayaklar altına alıyorsunuz.Sizler bize saygı duymazsaniz çocuklarımız hiç duymaz.
savunma hazirlayinMerhaba arkadaşlar.. Bugün yaşadığım ve canımı çok sıkan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Ben köy okulunda çalışan bir öğretmenim. sınıflarımdan bir tanesinde asla başa çıkamadığım iki tane çok problemli erkek öğrenci var.
Bugün ben bu sınıfı yazılı yaptım ve bu iki öğrencinin sınav boyunca yapmadığı kalmadı. Örnek vermem gerekirse; Bunlardan birisi tek oturuyor ayağını sıranın yanına uzatmak suretiyle oturuyor. 3 defa uyardım indir ayağını saygılı otur diye her seferinde indirip 2 dk sonra garezine yine koyuyor. Diğeri deseniz hiç bir halttan anlamadığı için sınavı erken bitti. Dışarı çıkardım ben de arkadaşlarının konsantresini bozmasın diye. En az iki üç kez sınıfa ahıra girer gibi girip( ne kapı çalma, ne özür dileme) yemeğimi, suyumu alıcam diye sınavı böldü.
Ee tabi ben de bir insanım patladım en sonunda uyar,uyar nereye kadar. '' Gerizekalı herifler, gerzekler çıkın dışarı müdürün kapısında beni bekleyin dedim'. Biz gerizekalı mıyız hocam dedi biri ben de evet bu hareketleri yapıyosanız aynen öylesiniz dedim.
Sonra gidip bunları müdürün yanına atıp sınava döndüm. (Müdürümüz pısırık, pasif adamın biri bunları iki azarlayıp bahçede çöp toplatmış ceza olarak.Okuldaki hiç bir öğrenci müdürden korkmuyor bu nedenlerden)
Şimdi asıl probleme geleyim. Benim okulda neredeyse kanlı bıçaklı düşman olduğum erkek bir öğretmen var. Aldığım duyumlara göre bu çocuklar beni ona şikayet etmişler kendi yaptıklarından hiç bahsetmeden hakaret etti bize gururumuzu kırdı demişler. ( bu arada bu hoca 5 yıldır aynı okulda çalışan herkes üzerinde müdürden bile daha fazla nüfüz sahibi biri. Benim de meslekte ilk yılım.. bana da sindirme politikası uyguladı başlarda ama boyun eğmediğim için şu an selam sabahımız bile yok.)
Her neyse ben son ders bu öğretmeni benim tartıştığım iki öğrenciyi yanına almış bir şeyler yazdırırken gördüm. Muhtemelen bugünkü olayla ilgili şikayet dilekçesi yazdırıyordu..
Meslekte ilk yılım olduğu için çok endişelendim, canım sıkıldı.. Bu öğretmen beni şikayet ettirirse en fazla ne olur.. Ne ceza alırım.. bunu sorarken bile canım yanıyor çünkü asıl onların yaptıkları saygısızlık için ceza alması gerekirken ben soruyorum ne ceza alırım diye.. Öğretmenlik ne hale gelmiş getirilmiş. Çocuklara hakaret etmeseydin sen de.. diyecek olanlar yorum yapmasın rica edicem.. Siz benim yerimde olsanız inanın çok daha başka şeyler yapabilirdiniz. Öyle yüzsüz cıvık pis çocuklar bunlar..( 7. sınıf öğrencisi bunlar bu arada )
Sonuç olarak öğretmenliğimi etkileyecek bir sonuç doğar mı bu olaydan?
Çalıştığınız kursu bilsem cevremdekilerin size gelmemesi için herşeyi yapardım. Şu üslup karşısında dehşete düştüm çok yazık.hayatında 10 ergeni bir arada görmemiş kişiler gelip burda atıp tutuyor. evet o yaştaki bir insan saçma sapan hareketlerde bulunup sınıftaki otorite figürü olan öğretmeni takmıyorsa gerizekalidir. "binim çiçiğima iyli disi!!!" yapmadan önce o çok kıymetli çocuğunuza biraz terbiye ogretin. biz eskiden öğretmenimizin gözüne bakardık kızmasın diye. simdikiler kızdırmak için bakıyor. iki aydır özel bir dil kursunda çalışıyorum ve böyle veliler yüzünden çocuklar kendini dünyanın hakimi sanıyor. gerçek hayata atılıp hiçbir şeyin anneciklerinin söylediği gibi olmadığını gördükleri zaman da ruh sağlıkları bozuluyor. 40 tane ergeni karşısında görse kafayı yiyecek tipler gelip burda psikolog kesiliyor.
çok cahilsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?