• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmenliğime bir şey olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sanırım anladım bu kk daş ve fikirdas kk daş lari sadece öğretmen olmak istiyor öğretmen olup ay başından ay başına maaşını alıp yaz tatilini üç ay yapan...
Çocuklarla ve eğitimle ilgili hiç bir "ideali "yok!
Küfür öğretmekde öğretim anlayislarindan biri olsa gerek öylemi?
Ayağını uzatma çocuğum onun yerine gerizekalı gerzek yaz defterine 100 kere!

Lise ögrencisinin telefonu ders esnasinda,ben konu anlatirken defalarca çalıyor,bütün ikazlarıma rağmen o telefonu sessize aldıramıyorum,önümde birbirlerine sudan sebepler yüzünden ana avrat küfrediyorlar sesimi çıkaramıyorum,ders esnasında birbirlerine meydan okuyup ,birbirlerinin üstlerine yürüyorlar,durun ne yapıyorsunuz???ayıp degilmi yavrum evladim,sorun neyse beraber konuşalim diyorum,sen karışma hoca diyorlar,tutanak tutacagim beni zorlamayın diyorum,onlarca tutanagımız var hiçbişey olmadi bir de sen tut nolacak ki hoca deyip gülüyorlar,adamı kopya çekerken yakalıyorum bana kağıdı buruşturup atıp gidiyor....Yavrum defterin kalemin nerde,tahtaya yazdiklarimi sende not al istersen diyorum,ben kalem defter getirmeyi sevmiyorum,not falanda almayacam bi sıkıntı mı var hoca diyolar!,ders sırasında yarın eşofmanlarınızı giyinde gelin maç yapacaz diyor birisi bağırarak,ordan digeri diyor ki ben pijamalarimi giyecem,digeri cevap veriyor sen üçgen külodunu giyde gel,o sana daha çok yakışıyor....Hayvan sesleri çıkarıyorlar,oglum siz eşşek veya köpek degilsiniz yapmayin diyorum,sen bize ne hakla hakaret edersin hoca diyorlar,tenefuste koştururken bana çarpıyorlar yere düşüyorum,hepsi benim iki katım,hamileyim bu arada,sinirle birer tane kafalarına yapıştırıyorum,nasıl bize el sürersin diye şikayete gidiyorlar.....parmak kaldırıp söz hakkı alarak konuşun diyorum yeni icat çıkarma diyorlar....Daha sayayim mi?????hicbir yaptirim gucumuz yok,sınıfta birakmayi resmen yasakladilar ögrenci agzınada tükürse geçireceksin,sistem tıkandı,sonumuz felaket....yarının edepsiz, ahlaksiz, terbiyesiz ,kural tanımaz,hak hukuk gözetmez,saygısız ve gerçekten zeka tutulmasi yaşıyan nesli geliyor ,hazır olun

Hakikat bu. Gerçekten çok doğru özetlediniz. Şimdiki nesil bizden çok farklı. Öğrenciler öğretmen dövüyor! Veliler toplanıp okul basıyor! Biz okulda azar işitmişsek bir de evde işitirdik. Çünkü öğretmen boşa kızmazdı, demek ki haketmişiz diye bir de annemiz babamız kızardı. Dağlar kadar fark var. Anne baba kendi çocuğuna tahammül edemiyor, öğretmen nereye kadar edebilir? Bu kadar tembel ve sürekli sınıfın huzurunu bozan bir öğrenciden bahsediyoruz, normal, akıllı, dersleri süper, terbiyeli bir çocuktan değil! Öğretmenin hiçbir sözünü takmayan, hiçbir surette üstüne alınmayan sorunlu bir öğrenci, gerizekalı lafını da üstüne almasaydı, takmasaydı. Çok mu gururuna dokunmuş da gidip şikayet etmiş? Hiç sanmam. Öğretmene gıcıklık olsun diye etmiştir, gurur falan değildir. Gurur olsa duramazdı!

Öğretmenliğinize birşey olur diye korkmayın. Çünkü ortada bir öğretmenlik zaten yok.
Öğretmenlik sabir, sevkat,özveri,sevgi,ve daha bir sürü şey barındırır içinde.
Eski öğretmenlerimi hala ararım,hal hatır sorarım,bir düşünün yillar sonra sizi arayan bir öğrenciniz olacak mı?
Sabır yoksa,sabırla bir şeyleri kırmadan ogretemiyorsaniz bu mesleğe layık değilsiniz.
Zaten problemli bir kişilik olduğunuz
Daha bir senedir çalıştığınız kurumda başka biriyle sizin tabirinizle kanlı bıçaklı duruma gelmenizden belli. Normal değil.

Öğretmen olmadan öğretmenleri eleştirmeyecekmişiz. O zaman doktor olmadan doktoru, cumburbaşkanı olmadan cumhurbaşkanını eleştirmeyelim. Ayrıca burası kadınlar kulübü. Yalnızca öğretmenlerden yorum istiyorsanız öğretmenlerkulübü.com a yazın.

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Olur böyle şeyler. Sabır gerektirir. O öğretmenle inadını kırarak bir konuş derim. Birde en fazla uyarı alırsın bizim okulda öğretmenin teki öğrenciye affedersinizde sen benimle daş**k mı geçiyosun demiş çantasını yere fırlatmış filan. Ama hâla okulda. Bu davranışa uyarı veriliyosa senin yaptığın hiç bişey . Uyarılırsın sadece . Meslek hayatında başarılar dilerim :)

böyle bi durumda tutanak tutup idareye vermelisiniz.

Hakareti savunuyorsunuz gibi geldi, bence acilen degistirin dusuncenizi.
Ben de doktorluk yapiyorum, henuz internum. 36 saat nobet tuttugum oluyor bazen de cok yorucu yerlerde.
Hastalari ve yakinlari gorseniz, bence az cok tahmin edersiniz bazilarinin sinirlari ne kadar zorladigini.
Ben de sinirlenip hakaretleri savurayim gelene gecene o zaman.
Yaptigim da cezasiz kalsin sonra.
Olur mi oyle sey?
Insanlar (ozellikle ogretmenlik gibi onemli bir meslekte) kendilerine hakim olamazsa nereye gider bu ulke, insanlik?
Sen de diyorsun ekmek calan her turlu cezasini alir. Ac olsun ya da zevk icin calsin. Yanlis yanlistir.
İnsan hayatı her şeyin üstünde olmalı. Bu herkeste olmayan bir erdemdir. Yani biri sizin paranızı hasta ve ölmek üzere olan bir evlat içşn çalsa verin bunun cezasını mı diyeceksiniz? Eğer cevabınız evetse mesajımın gerisini okumayın lütfen! Hayırsa devam ediyorum. Hakareti savunduğumu düşündürecek ne okudunuz daha doğrusu ne okuduğunuzu düşündünüz bilmiyorum ama bir çiçek koparmayalı bir sinek bile öldürmeyeli 20 sene oluyor. Hala mı hakareti savnduğumu düşüneceksiniz:) neden diye sormak bu ladar zor olmamalı yahu. Neden diye sorun diyorum sadece. Her şeye rağmen sabır mantığını her şeye rağmen kurallaı savunan zihniyetler değişir belki

Bundan ötürü ceza alınırsa ohooo. Bir şey olacağını sanmıyorum. Bazı öğrenciler çok zorluyor gerçekten, ancak milli egitimdekilerin de geçmişte buna benzer hikayeleri olmuştur. Ceza alacaginizi sanmam

Hemen her konuda aşırı bilinclisiniz ya hani, o kanunu da arastirin bulun bi zahmet.. Sirf muhalif olmak niyetiyle okuyacaginiz bi bilgiyi paylasmayacagim sizin icin..

Yazamazsınız zaten,öyle bir kanun yok .

Ama hakaret sucu ile ilgili maddeleri okumak istetseniz TCK'yi inceleyebilirsiniz,tavsiye ederim.

Boylece hakaret etmeye hakkiniz oldugu yanilgisindan da kurtulursunuz belki kimbilir.

En kötüsü de okumak nedir bilmeyen, bilgilerine baktığımızda lise mezunu, ilkokul mezunu çıkan kadınlar tarafından saçma sapan eleştirilmek olmalı herhalde. Öğretmen değilim olmayı da istemedim ama öğretmen olmak isteyen, okuyamamış çok fazla kadının gazabına uğramış konu sahibi, üzüldüm.

Yaptığınız davranış, küfür etmek elbette çok yanlıs. Yalnız çocuğa da bir yaptırım olmalı. Bu sekilde hiçbir ceza almadan kurtulmamalı cocuk da. Gerekirse size de çocuga da bir yaptırım uygulanmalı. Günümüz çocuklarının en büyük sıkıntısı bu yaptıkları hatalar karşısında asla bedel ödememeleri.

Lise ögrencisinin telefonu ders esnasinda,ben konu anlatirken defalarca çalıyor,bütün ikazlarıma rağmen o telefonu sessize aldıramıyorum,önümde birbirlerine sudan sebepler yüzünden ana avrat küfrediyorlar sesimi çıkaramıyorum,ders esnasında birbirlerine meydan okuyup ,birbirlerinin üstlerine yürüyorlar,durun ne yapıyorsunuz???ayıp degilmi yavrum evladim,sorun neyse beraber konuşalim diyorum,sen karışma hoca diyorlar,tutanak tutacagim beni zorlamayın diyorum,onlarca tutanagımız var hiçbişey olmadi bir de sen tut nolacak ki hoca deyip gülüyorlar,adamı kopya çekerken yakalıyorum bana kağıdı buruşturup atıp gidiyor....Yavrum defterin kalemin nerde,tahtaya yazdiklarimi sende not al istersen diyorum,ben kalem defter getirmeyi sevmiyorum,not falanda almayacam bi sıkıntı mı var hoca diyolar!,ders sırasında yarın eşofmanlarınızı giyinde gelin maç yapacaz diyor birisi bağırarak,ordan digeri diyor ki ben pijamalarimi giyecem,digeri cevap veriyor sen üçgen külodunu giyde gel,o sana daha çok yakışıyor....Hayvan sesleri çıkarıyorlar,oglum siz eşşek veya köpek degilsiniz yapmayin diyorum,sen bize ne hakla hakaret edersin hoca diyorlar,tenefuste koştururken bana çarpıyorlar yere düşüyorum,hepsi benim iki katım,hamileyim bu arada,sinirle birer tane kafalarına yapıştırıyorum,nasıl bize el sürersin diye şikayete gidiyorlar.....parmak kaldırıp söz hakkı alarak konuşun diyorum yeni icat çıkarma diyorlar....Daha sayayim mi?????hicbir yaptirim gucumuz yok,sınıfta birakmayi resmen yasakladilar ögrenci agzınada tükürse geçireceksin,sistem tıkandı,sonumuz felaket....yarının edepsiz, ahlaksiz, terbiyesiz ,kural tanımaz,hak hukuk gözetmez,saygısız ve gerçekten zeka tutulmasi yaşıyan nesli geliyor ,hazır olun

Sabırlı, cefakar,şefkatli, merhametli öğretmen şöyle yapmalı böyle yapmalı diye atıp tutan ,tuzu kuru olup laf olsun diye konuşan arkadaşlar neden yazdıklarımı okumuyorsunuz? Neden bana da bir çözüm üretmiyorsunuz?Nesil elden gidiyor diyorum, geleceğin hırsızı,suçlusu,katili olacak bunlar diyorum, sizlerin canınıza,evlatlarınıza, malınıza saldırdıklarında mı aklınız başınıza gelecek?

Birazcık bize, arkadaşlarına saygısı olan öğrenciyi baş tacı etmeye bizler zaten dünden hazırız... Çocuklarınızın düşmanı değiliz, böyle ilk okuldan, orta okuldan kural tanımaz oluyorlar, liseye geçince biz hiç birşey yapamıyoruz, kilitlenip kalıyoruz

Sabırlı, cefakar,şefkatli, merhametli öğretmen şöyle yapmalı böyle yapmalı diye atıp tutan ,tuzu kuru olup laf olsun diye konuşan arkadaşlar neden yazdıklarımı okumuyorsunuz? Neden bana da bir çözüm üretmiyorsunuz?Nesil elden gidiyor diyorum, geleceğin hırsızı,suçlusu,katili olacak bunlar diyorum, sizlerin canınıza,evlatlarınıza, malınıza saldırdıklarında mı aklınız başınıza gelecek?

Birazcık bize, arkadaşlarına saygısı olan öğrenciyi baş tacı etmeye bizler zaten dünden hazırız... Çocuklarınızın düşmanı değiliz, böyle ilk okuldan, orta okuldan kural tanımaz oluyorlar, liseye geçince biz hiç birşey yapamıyoruz, kilitlenip kalıyoruz

Evet ama bu stil öğrencilere hakaret etseniz de ana bacı sövseniz de çözümü olmayacak. Ailede terbiye almamış, saygı kavramını bilmiyor, bunları kurtarmanın cidden bir yolu yok ama konu sahibi öğretmen gibi direkt hakaret etmek de bir çözüm değil. Ne olursa olsun öğretmen sanki o çocuk kendi akranıymış gibi onun seviyesine inmemeli. Ki zaten bu hocamızın eski konuları "Uyanamadım okula gitmedim müdür kızdı yaaa ufffff" tarzında, ne kadar ciddi ve sorumluluk sahibi bir öğretmen siz anlayın.

Sizin için de çok yıpratıcı oluyordur haklısınız. Ama sınıftaki her öğrenci mi böyle yani ders dinlemek isteyen başarılı öğrencileriniz yok mu? O öğrencilerin de hakkı yeniyordur. Bunlar bir grup öğrenciyse nasılsa devamsızlıktan falan bırakma şansınız yok, dersle ilgilenmiyorlarsa derse gelmemelerini söyleyin, ciddiyim. Size de yazık değil mi, dersinizi resmen sabote ediyorlar.

Aaaa deme öyle. Öğrenciler melektir melek. Aklı ermez öğrencilerin kötü şeyler yapmaya. Bunu göze almayan mesleği yapmasın canımmm. Öğretmenler ahh o öğretmenler ne iğrenç insanlar gitseler keşke.......cidden eğitim kalitesi niye kötü kk dan çok net belli oluyor. Öğretmenlere verilen değer eğitime verilen değerdir nokta

Evet ama bu stil öğrencilere hakaret etseniz de ana bacı sövseniz de çözümü olmayacak. Ailede terbiye almamış, saygı kavramını bilmiyor, bunları kurtarmanın cidden bir yolu yok ama konu sahibi öğretmen gibi direkt hakaret etmek de bir çözüm değil. Ne olursa olsun öğretmen sanki o çocuk kendi akranıymış gibi onun seviyesine inmemeli. Ki zaten bu hocamızın eski konuları "Uyanamadım okula gitmedim müdür kızdı yaaa ufffff" tarzında, ne kadar ciddi ve sorumluluk sahibi bir öğretmen siz anlayın.

Sizin için de çok yıpratıcı oluyordur haklısınız. Ama sınıftaki her öğrenci mi böyle yani ders dinlemek isteyen başarılı öğrencileriniz yok mu? O öğrencilerin de hakkı yeniyordur. Bunlar bir grup öğrenciyse nasılsa devamsızlıktan falan bırakma şansınız yok, dersle ilgilenmiyorlarsa derse gelmemelerini söyleyin, ciddiyim. Size de yazık değil mi, dersinizi resmen sabote ediyorlar.
Derse gelmemelerini söylerse yazıyı yazan soruşturma geçirir. Öğretmenin öyle bişey deme hakkı yok. Bırak okula gelmemeyi sınıftan atmak kapı önünde bekletmek bile yasak

Derse gelmemelerini söylerse yazıyı yazan soruşturma geçirir. Öğretmenin öyle bişey deme hakkı yok. Bırak okula gelmemeyi sınıftan atmak kapı önünde bekletmek bile yasak

Yapmayın ya. Hiçbir şekilde sınıfta bırakamadığı için konuşup gelmemelerini istese diye düşünmüştüm. Disiplin konusunda ciddi açık varmış okullarda meğer.

bisey olmaz korkma.hakaret etmeyen bi tek ogretmen gosterin bana.9 senelik ogretmenim ve bu cocuklara aileleri sabredemiyor.ogretmen nasil sabretsin.sistem oyle bi duruma geldiki ogretmenin ustune muduru ayri velisi ayri ogrencisi ayri geliyor.hic ugrasmayin hocam bu cocuklarla gonderin mudure o ilgilensin.ne caniniz sikilsin ne basiniz agrisin

Hakikat bu. Gerçekten çok doğru özetlediniz. Şimdiki nesil bizden çok farklı. Öğrenciler öğretmen dövüyor! Veliler toplanıp okul basıyor! Biz okulda azar işitmişsek bir de evde işitirdik. Çünkü öğretmen boşa kızmazdı, demek ki haketmişiz diye bir de annemiz babamız kızardı. Dağlar kadar fark var. Anne baba kendi çocuğuna tahammül edemiyor, öğretmen nereye kadar edebilir? Bu kadar tembel ve sürekli sınıfın huzurunu bozan bir öğrenciden bahsediyoruz, normal, akıllı, dersleri süper, terbiyeli bir çocuktan değil! Öğretmenin hiçbir sözünü takmayan, hiçbir surette üstüne alınmayan sorunlu bir öğrenci, gerizekalı lafını da üstüne almasaydı, takmasaydı. Çok mu gururuna dokunmuş da gidip şikayet etmiş? Hiç sanmam. Öğretmene gıcıklık olsun diye etmiştir, gurur falan değildir. Gurur olsa duramazdı!
Nöbetimde öğrenciye sınıfına gir zil çaldı dedim bana yumruğunu kaldırdı hadi bidaha uyarsana beni dedi. Bikere de veli arkadaşlarını toplamış okulu basmıştı dövmek için. Beni değil zümremi. Okullar sizin gençliğinizdeki gibi değil kk ailesi haberiniz olsun

Ha bide ben birine sordum burdan bunları yapan çocuğa sen ne yapardın dedim. Mdr yrd yollardım dedi. İdareye giden çocuklar da biranda düzeliyor asla aynı hareketi yapmıyor zaten :)

Ögretmen olmayanlar ve o siniflara girip saygisiz ogrencilere maruz kalip gururu incinmeyenler malesef cok sert elestiriyorlar. Gercekten herkesin sabir gosterebilecegi bir durum degil bu. Elestiriyorlar ama bircok kisi kat be kat fazla sekilde tepki verebilirdi eminim. Tamam o cocuktur, ona gore davranmak gerekir ama burda hickimse ogretmenin yasadigi stresi dusunmuyor. Ogretmen insan degil mi? Ogrencilerin bazi davranislari gercekten onur ve gurur kirici. Biraz da bunlari elestirmek lazim. Sinifin duzenini bozan ogrenciye tolerans gosterdikce cocukta "ben ogretmeni alt edebiliyorum" dusuncesi olusuyor. Bu sefer olumsuz davranislarini arttirip hem ogretmenin hem diger ogrencilerin motivasyonunu bozup onlara da kotu ornek oluyor. Ve yine ogretmen elestiriliyor. "Sinifa hakimiyet saglayamiyor" peki veli sadece tek cocuguna ne kadar hakimiyet saglayabiliyor? Ogretmenlerin ustune bu kadar da gitmeyin lutfen.

Bir ogretmenin diger ogretmene dusman olmasi da cabasi.
Öğretmenmiş görevi oymuş. Yapamayacaksa bıraksınmış... beton zannediyorlar öğretmeni. Hakareti eden kişi zaten pişman oluyor. Kendisi bile tasvip etmez bunu. Hakareti savunuyor muamelesi yapan arkadaşlar algılarınızı biraz açon bir daha okuyun lütfen yazdıklarımızı.O an öyle bir kan beynine sıçrıyor ki hakaretle sımırlanması bile büyük mucize. 12 yaşındaki bir çocuk senle alay eder ve sınavını sabote ederse o an sınavını bırakıp dışarı çıkmak zorunda kalıyorsan ve hala öğretmen suçlanıyorsa ... el insaf vicdanınızı bi yoklayın var mı hala duruyor mu derim.
Not: gerçekten çok büyük erdem gerektirir bir çocuğu topluma kazandırırken harcancak sabrı bünyede bulundurmak. Ve öğretmenin kesinlikle erdemli olması lazım hakaret etmemesi hatta kaşını bile karartmaması lazım.eiğitim bunu gerektirir çünkü. Amaaaaa bunu saçma bi sınav sistemiyle seçtiğin, malesef karın tokluğuna çalışmaya mahkum edilmiş, ezici güçlerle etrafı çevrelenmiş bir bireyden bekleyemezsin. Ver 15 bin maaş ve de ki kendinden tamamen vazgeç tek görevin bu... bak o zaman bu pürüzler çıkıyor mu. 3000 lirayla sadece karınları doyuyor bu insanların. Bu şartlar altında O Erdeme ulaşmak biraz zor.

Back