öğretmenliğime bir şey olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Keşke bütün velilere tek tek 1 hafta boyunca sınıfta bulunmak zorunluluğu getirilse.. Hatta söyle herseyi görüp duyabilecekleri bir cam bölme yapılsa ve öğrencinin, velisinin izlediginden haberi bile olmasa..

Benim bir karı koca velim çocuğun doğum gününü okulda kutlamak istedi.
Erken gelip ders sırasında kapıda beklemişler.

Sınıfa bir girdiler. Aynen sözler böyle.

''Çocuklar öğretmeninizden çok sizin sesiniz geliyor.
Hep böyleyseniz nasıl öğreniyorsunuz.
Ben öğretmeninizin yerinde olsam şu masayı vura vura kırmıştım 3 güne.
Allah yardımcınız olsun valla hocam.''

:) :) 1 ders bile değildi şahit oldukları..

Yine uzaktan idealistlik/aşırı duyarlilik kasanlar gelmis.. Yok hakaret etmemelisin, yok ne olursa olsun, bla bla.. O "ne olursa olsun"lar sanıldığı gibi kolay olmuyo iste, su egitim sistemi icinde hele.. Kanunda bile var, ogretmenin otorite icin gerekli durumda sert/kotu konusma hakkı..
Elbette, bence de en guzeli tatli dil ama herkesin bi sınırı var ve simdiki neslin bi kısmı bu sınırları degil zorlamak hoplayarak aşıyor.. O yuzden tam icerigi, duygu durumunu, ruh halini bilmeden insanlarin iş/meslek ahlakina kadar saldirmak cok sacma.. Hele beylik cumlelerle akil vermek cok komik..

Bu arada yaklasik 7 senelik ve calistigi kurumlarin Allah'in izniyle en cok sevilen sayilan ogretmenlerinden biri olarak yazdim bunlari, sorun yaşadığım zamanlar da oldu kucuk çaplı da olsa, öğretmenler bazen tamamen hatali da oluyor amenna.. Ama şu gereksiz akıl vermeler gercekten cok sıktı artik..

Onların davranışları tabiki doğru değil, ama hakaret etmek yada bir öğretmenin bir öğrenci için "bir halttan anlamıyor" gibi bir düşünceye sahip olması da bir o kadar yanlış!
Bu duruma bir çözüm bulmanın birçok yolu vardır, bir öğretmene de bu yakışır

Simdiki ogrencileri masum birer yavru, adeta bir melek, gariban bir kuzu gibi görüyormuş demek bazilari, vay be
Geçen bi ogrenciden çakı alındı, biri bi kizin pesine adam takmış hoslandim yuz vermedi diye, baska biri uyusturucu madde kullaniyor ve ne yapacağı hic belli degil, yine bi tanesi hocasina tekme tokat girişmiş(ki suclu oldugu tescilli).. Hala bu mucadele icinde debelenen ogretmenlere hadsizce akil vermeler.. Esas biz sinirleniyoruz ya..
Cocugu kazanmak icin ne gerekiyosa yapilmali diyen, hep rencide etmemeye calisarak yaklaşan, tatli sert bi tavri olan ve Allah'a sukur cok sevilip sayilan bi ogretmen olarak ben bile hakaretin/azarin bazen gerektigini dusunuyorum.. Halen "her koşulda/durumda" ogretmeni suclayan zihniyeti gordukce de kahroluyorum..

Son düzenleme:
Bir iki örnek vermek istiyorum ben de.Ben sınıf öğretmeniyim.Köyde görev yapıyorum.ilkokul 3. Sınıf öğrencisi iki çocuk köydeki 70 yaşındaki nineye ahlaksız teklifte bulunuyor mesela.Aileyi çağırıyorsunuz.Duydum hocam pek kızdım ben de.Çocukla konuşmaya çalışıyorsun ağlayıp suç bastirma.Çünkü ilk vukuati değil.ilkokulda öyle bi yaptirimi da yok bu olaylarin.Başka okula göndermesiniz çünkü tek okul var köyde ki bence okul değiştirmek bir çözüm değil.Aileyi ikna ettik pedogoğa götürdüler.Arayıp konustum doktoruyla.Adam şöyle dedi.Hocanim söyle onlara bana getirmesinler, hiç ilerleme yok paralarına yazık. Başka bir öğrenci arkadaşının omzunu isirmiş.Oyle ki kan önlüğünün kolundan yere damlıyor.Aileyi çağırıyorum bizimki biraz haşaridir hocam.Isirilan çocuk sizin çocuğunuz olsa eminim burda ögretmenlere ağız dolusu öfke kusanlar soluğu okulda alırdı.Kim o çocuk döveceğim diye. Bunlar gerçek öyle hayal ürünü değil.Gelin buyrun siz sabırlı olun bakalım.Sizler herkes kendiniz gibi çocuğunu terbiye ediyor zannediyorsunuz.Hiçbir meslektaşımın psikopat değilse bir öğrencisine kizacagini düşünmüyorum.Egosunu öğrencisinde tatmin etmez.Istisnalar elbette vardir.Ama bazen gerçekten insanda sabir kalmıyor.Lütfen elestirirken rencide etmeyelim.Farkinda değilsiniz belki ama bu kutsal mesleği ayaklar altına alıyorsunuz.Sizler bize saygı duymazsaniz çocuklarımız hiç duymaz.

hakareti savunan sözde öğretmenleri gördükçe bu ülkeden umudumu daha çok kesiyorum.

peki bir öğretmen öğrenciye hakaret ettiğinde öğrenci ona geri hakaret ederse o öğrenci terbiyesiz mi sayılacak?

psikiyatri koğuşunda saldırmaya kalkan bilinci yerinde olmayan hastalar oluyor dövelim mi?

benim köpek fobim var ama aynı zamanda seviyorum da. havlayarak üstüme koştuklarında ben de elime bişey alıp sallayayım mı suratlarına? aksine titreyerek "efendim canım efendim tatlım" diyorum sakinleşip kuyruk sallıyorlar.

kimse maval okumasın. eğer öğrenciye saygılı olamayacak öğretmen varsa mesleği bıraksın. zorla yaptırılmıyor bu meslek. binlerce mesleğini yapmak isteyen genç var.

daha okuldan hakaret gibi dayak gibi psikolojik ve fiziksel şiddeti biz çıkartamıyorsak bunu öğretmenler aracılığı ile çocuğa bir de ekstra hatmettiriyorsak ve bu da bir internet platformunda bazı öğretmenler tarafından savunuluyorsa yazıklar olsun diyorum sadece.

Meslektaşım yeni görevin hayırlı olsun.Bu yolda daha nelerle karşılaşacaksın ilk kuralın hakaret etmemek olsun hiç yakışmamış gurur kırmak ne kadar her halttan anlasalarda onlar çocuk unutmayın bana göre bir öğrencime gerizekalı demek vurmaktan daha zarar verici.Diğer öğretmende o nüfuzunu keşke size tatlı dille yardımcı olarak kullansaymış. Eğer şikayet alırsanız savunma yaparsınız durumu anlatıp yeni olduğunuzu cok ğzüldüğünüzü pişman olduğunuzu dile getirrsiniz uyarı alırsınız en fazla diye düşünüyorum. Ama keşke size verilecek cezadan korkmaktansa cocuklara öyle dediğiniz için üzüldüğünüzü hissetseydik Bir diğer tüyo ilk tanıdığınız sınıftaki en belalı tiplerle arkadaş olun sonra o sınıfta ders mükemmel geçiyor. Saygısızlıj yapan çocuklara olan uyarınızıda dışarıda uyarsanız arkadaşları içinde değilde o zaman daha anlayışlı oluyorlar

Hayatımda bir konuya bu kadar yanlış yaklaşan biri daha görmedim. Bir köpeğin saldırısıyla bir öğrencinin küstahlığını eşit tutmak... bu hayatta hakareti ; canın yanınca da edersin hakarete uğrayınca da edersin bir insamı küçük görünce de edersin, çok korktuğun bir an panikle de edersin, cahilsindir sorunları çözemeyince de edersin... neye göre yargılıyorsun kişiyi sen şimdi. Adam öldürene bile soruyorlar "neden" diye?? Bu şekilde düşünebilmen için kusursuz olman gerekiyor toplumsal ödevlerin konusunda. Öyle misin? çok sevdiğin birini kaybettiğin gün biri , sana durumu bildiği halde şaka yapsa bakalım saygından ödün veriyor musun vermiyor musun! Bi empati yahu. O öğretmeni bu hatayı yapmaya iten sebebin üzerinde hiç durma , vay niye yaptın! Öyle mi? Kusura bakma ama hayvanları yargıladığın bir mahkemede insanları yargıladığın bi adalet sistemin varken tek kelimeni bile ciddiye alamıycam. Bir hayvan saldırıyorsa her zaman haklıdır iç güdüsel davranıyor çünkü düşünsel değil yargılayamazsın onu. Ama bir insan ağaca bile saldırıyorsa "neden" diye soracaksın! İnsanlar Her zaman haklı değildir hayvanlar gibi.

Gücünüz çocuklara yetti değil mi müdüre de gerizekalı diyebilir misiniz. Sizce bu çocuklar size bundan sonra saygı duyup sözünüzü dinleyecek mi. Tüm sınıfın önünde rezil eden öğretmene kimsenin saygısı kalmaz. Çocukların benliğini ne kadar derin etkilediğinizin farkında bile değilsiniz. Muhtemelen kendi çocukluğunuzda ailenizden ya da öğretmeninizden siz de pasif ya da aktif şiddet gördünüz . Adem güneş pedagoji okulu dinlemenizi tavsiye ederim

Öğretmen olurken insanların sinirleri alınmıyor. Hala çalışan yorulan yıpranan gerilen gevşeyen bir sinir sistemi mevcut bünyelerinde. Neden diye sormadan her suça aynı cezayı kesen beyinleri sorgulamak lazım. Sadistçe bir yaklaşım çünkü. Açlığı sebebiyle ekmek çalanla tatile gidebilmek için otobüse kaçak binen biri aynı suçu mu işliyor. İkisi de hırsız 5 yıl hapis yatsınlar yani???

Ögretmen olmayanlar ve o siniflara girip saygisiz ogrencilere maruz kalip gururu incinmeyenler malesef cok sert elestiriyorlar. Gercekten herkesin sabir gosterebilecegi bir durum degil bu. Elestiriyorlar ama bircok kisi kat be kat fazla sekilde tepki verebilirdi eminim. Tamam o cocuktur, ona gore davranmak gerekir ama burda hickimse ogretmenin yasadigi stresi dusunmuyor. Ogretmen insan degil mi? Ogrencilerin bazi davranislari gercekten onur ve gurur kirici. Biraz da bunlari elestirmek lazim. Sinifin duzenini bozan ogrenciye tolerans gosterdikce cocukta "ben ogretmeni alt edebiliyorum" dusuncesi olusuyor. Bu sefer olumsuz davranislarini arttirip hem ogretmenin hem diger ogrencilerin motivasyonunu bozup onlara da kotu ornek oluyor. Ve yine ogretmen elestiriliyor. "Sinifa hakimiyet saglayamiyor" peki veli sadece tek cocuguna ne kadar hakimiyet saglayabiliyor? Ogretmenlerin ustune bu kadar da gitmeyin lutfen.

Bir ogretmenin diger ogretmene dusman olmasi da cabasi.

Hakareti savunuyorsunuz gibi geldi, bence acilen degistirin dusuncenizi.
Ben de doktorluk yapiyorum, henuz internum. 36 saat nobet tuttugum oluyor bazen de cok yorucu yerlerde.
Hastalari ve yakinlari gorseniz, bence az cok tahmin edersiniz bazilarinin sinirlari ne kadar zorladigini.
Ben de sinirlenip hakaretleri savurayim gelene gecene o zaman.
Yaptigim da cezasiz kalsin sonra.
Olur mi oyle sey?
Insanlar (ozellikle ogretmenlik gibi onemli bir meslekte) kendilerine hakim olamazsa nereye gider bu ulke, insanlik?
Sen de diyorsun ekmek calan her turlu cezasini alir. Ac olsun ya da zevk icin calsin. Yanlis yanlistir.

Öngörun çok iyi gerçekten arkadaşım
Özellikle saptirmalar konusunda

Maval okuyan sadece siz ve sizin gibiler.. Millete guya iyi bisey anlatmaya calisirken bile ekrandan firlayacaksiniz, hosunuza gitmeyen bi hareketle bi ogrenci olsa karsisinizda ne yaparsiniz acaba?
Ha bu arada yine belirteyim, hakaret eden ve durduk yere/ego tatmini icin yapildiginda, bunu savunan bi ogretmen degilim.. Ama bazi oyle durumlar var ki( yasadigim veya sahit oldugum) insani insanligindan utandirip pes ettiriyor.. O zaman da kimsenin sizin verdiginiz akillar ve ögütlerle yaklasmasini bekleyemezsiniz, herkesin bi sınırı var, o sınır asildiktan sonra da tepkisi..

Biraz da müdüre ve çalıştığınız Milli egitime bağlı. Ben de bir sorun yaşadım yeni atandim.Milli egitim arkamda durduğu için sorun olmadı şikayet eden ettiğiyle kaldı. AMA öğrencilere gerizekalı demenizi doğru bulmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…