öğretmenliğime bir şey olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tacizci öğretmenler elini kolunu sallaya sallaya geziyor siz gerizekalı lafından ceza almazsınız korkmayın. En fazla uyarı alırsınız ancak tutanak tutturan öğretmen can sıkıcı

Yalnız o zaman öğretmen otorite kuramıyor algısı oluşur çocukta.
Otorite kurmak hakaret etmekten mi geçiyor sizce? Hakaret edince otorite mi kurmuş oluyor? Yorumlarımın hepsinde tek bir anafikir üzerinde ilerliyorum : kimse kimseye hakaret edemez.
Eğer öğretmenin otorite kurma şekli hakaret etmekten geçiyorsa, vay halimize.

Hayır ama dediğiniz yöntem geçersiz. Müdür yardımcısı yokken yine aynı hareketi hatta fazlasını yapar çocuk zaten hoca bizimle başedemiyor diye.

Yalnız o zaman öğretmen otorite kuramıyor algısı oluşur çocukta.
Bende öğretmen olarak müdüre göndermesi yönünde yorum yaptım. Çünkü konu sahibi zaten başa çıkamadığını yazmış.
Dolayısıyla öncesinde öğrenciyle konuşup rehberlik servisine yönlendirdiğini veliyle de görüşüldüğünü düşünerek dedim.
İlköğretimde net bilgim olmamakla birlikte sanırım disiplin yok.
Onur kurulu var mı bilemiyorum

Eskiden annelerimiz babalarımız bizi sıkısıkıya tembihlerdi öğretmenimize saygısızlık yapmayalım, üzmeyelim diye.. Şimdiki kadar sorunlu, saygısız öğrenciler yoktu. Eğitim ailede başlar. Okula saygısız bir öğrenci geliyorsa siz bunu duzeltemiyorsunuz malesef. Hele de öğretmen olmayanların ütopyaları beni benden alıyor zaten.. Öğretmen veli farketmez herkes önce çocuğunu evde eğitsin bakın nasıl çözülecek disiplin sorunları...

Öğrencilerin yanlış tutumlarını belirtmek için velileri arayıp konuşursanız daha etkili oluyor yaramaz ogrencilerde. Sizin de tutanak tutmaniz iyi olur. Çocuklara gerizekalı demeyin bir daha. Unutamayacaklari ve benimseyecekleri bir söz olabilir. Korkmanıza da gerek yok, öğrencilerin yaptıkları da az değil yani.

Çocuk büyütmek kolay iş fakat hakkı ile insan yetiştirmek zor iş, emek ister, fedakarlık ister.

Ben ilköğretimde disiplin var diye biliyorum ama emin değilim ben de.

Keşke demeseymişşiniz. Sizi bir ögretmen olarak cok iyi anliyorum. Ben de branş ogretmeniydim yani lise cocuklari ogrencilerimdi. Cok sinirlendigim zamanlar oldu. Dilime geldi "gerizekali" kelimesi. Benimkiler ders anlatirken arkamdan kagitlari top yapip firlatmislardi. Lakin sabrettim hakaret etmedim. Ogretmenlik ayni zamanda sabir meslegi. Hele ki bransciysaniz cok daha sabirli olmaniz gerekir. Ben bransimi degistirdim. Simdi ozel cocuklarin ogretmeniyim. Cok daha mutluyum. Insallah sıkıntı yasamazsiniz mesleginizle alakali

Hanımefendi öğretmen değilim evet ama kimse bana hakaret etmenin belli şartlar altımda dahi olsa doğru olacağını kabul ettiremez. İşin içinde olmaya gerek yok. Kimse kimseye hakaret edemez. Ne olursa olsun.
Bi araba çok ama çok yavaş geliyor şöförün bi an dikkati dağılıyor ve size 10cm kala direksiyonu kırıyor ve hiç dokunmadan geçiyor yanınızdan. Gerçi o kadar yavaş ki çarpsa da burnunuz bile kanamıycak.ve şöför amma korktun bişey olmaz dese... o an "neyse ki vurmadı, şanslıyım (gibi bir söz) der miydiniz?? Yoksa nasıl olur da altındaki kilolarca ağırlıktaki metalle bu dikkatsizliği yaparsın hissiyle ses tonunuzu yükseltir miydiniz? Yoksa Haketmediğiniz bu davranış karşısında sağduyunuz ortama hakim mi olurdu???

Ay bu öğretmen olmayıp da sürekli akıl verenler de bitmedi arkadas. Kendilerini sadece 1 ay koyacaksın bu tip öğrencilerle bir araya sonra izleyeceksin. Hakaret etmen tabiki kötü olmuş ama bu da sinir, gercekten sabır çekip eli ayağı titreyecek duruma geliyor artık insan evde cocuga bu terbiyeyi vermeyenler yüzünden. sinirini kontrol etmeyi zamanla öğreniyorsun. Öncelikle öğrencilerin davranışlarını açıkça belirten bir tutanak tutup müdüre işleme aldırın ya da en azından yazılı dursun. Çocukların velilerinin numarasını bulup siz önceden görüşüp yaptıkları davranışı anlatın. Sizin hakaret etmeniz kötü olmuş hakkınızda sorusturma acilirsa savunma yazarsınız.Ben lise, ortaokul, meslek lisesi hepsinde çalıştım. Velisi saygılı olan öğretmenle işbirliği yapan öğrenci yaptığı hatalı davranışlardan kurtulup topluma kazandırılabiliyor. Ama çokbilmiş gelip bik bik konuşup öğretmeni dikkate almayan velinin çocuğu çok zor.Geleceğin muhtemel sorunlu bireyidir. Ben kendi çocuğunu düşünmeyeni hiç düşünmem bunu öğrendim. Mesleki açıdan içimde hic bir şüphe kalmadan yapmam gerekeni yaparim. Asla eşitsizlik yaratmam ama fazladan parmagimi oynatmam. Sen de böyle yapmasaydin keske direk bir dilekçe yazıp dersten çıkarıp müdüre işleme aldırsaydın. Kendini yıpratıp iyice sinirlenip sonra istenmeyen kelimeler kullanmak yerine. Ben üç yıl, beş yıl öğretmeniyim. Yani anne babası ömür boyu uğraşsın, madem çok biliyorlar, bize güvenmiyolar derim gecerim.

Harika özetlemişsiniz. Ne bir eksik ne bir fazla.

Öğretmen arkadaşlar üniversite de öğrenci öğretmen ilişkisi üzerine ders alıyor musunuz? Merak ettiğim icin soruyorum

Evet alıyoruz.

Hiç unutmuyorum.
Üniversite son sene staj okulunda bir sınıfta gözlem yapıyoruz.
Sınıf öğretmenini gözlemleyerek rapor yazıyoruz.
Kendisi muhtemelen 15-20 yıllık öğretmendi.

Bir öğrenci ''Öğretmenim tahtayı göremiyorum.'' dedi.
Öğretmen bana göre ters bir şekilde söylendi.
''O annene 40 kere söyledim göz doktoruna götürün şu çocuğu diye.''

Mesela o zaman çok yadırgamıştım.
Neden böyle söylendi ki diye.

Tabi daha öğrenciyiz teoride bilgilerle pembe pembe bakıyoruz hayata.
İşin içine girmeden atıp tutması kolay.

Raporda bu eleştirilerimizi de yaptık.
Sınıf öğretmeni '' Okumak isterim, eleştiriye açığım.'' deyince bir donduk ama mecbur :)
Okudu ve bize dönerek şöyle dedi: ''Sizleri de göreceğiz. Velisi, bebesi birlik olup serçe parmağında
oynatmaya kalkacaklar sizi.''

O zaman anlayamamıştım.

Meslekte 7. yılım..
Artık çok farklı düşünüyorum ve evet gayet iyi anlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…