• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

öğretmenliğime bir şey olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Her zaman mutlak haklı ya da mutlak haksız olmaz, bu konuda mutlak haklı aranıyo, ben öğretmenim tarafından tacize uğramış bir öğrenciydim, ama feyz aldığım bana çok şey katan nice öğretmenim de oldu, paralel olarak şam şeytanı gibi öğrenci de çok kazanılması muhtemel sadece kendini nasıl ifade edeceğini bilemeyen öğrenci de çok

Sen aday öğretmen oldugun için ceza filan almazsın korkma bi uyarırlar cok cok çünkü konu öyle çok büyük bişey değil diğer öğretmen için yorumda dahi bulunamıorum böyle insanlardan uzak durmalı sadece

Hakareti savunuyorsunuz gibi geldi, bence acilen degistirin dusuncenizi.
Ben de doktorluk yapiyorum, henuz internum. 36 saat nobet tuttugum oluyor bazen de cok yorucu yerlerde.
Hastalari ve yakinlari gorseniz, bence az cok tahmin edersiniz bazilarinin sinirlari ne kadar zorladigini.
Ben de sinirlenip hakaretleri savurayim gelene gecene o zaman.
Yaptigim da cezasiz kalsin sonra.
Olur mi oyle sey?
Insanlar (ozellikle ogretmenlik gibi onemli bir meslekte) kendilerine hakim olamazsa nereye gider bu ulke, insanlik?
Sen de diyorsun ekmek calan her turlu cezasini alir. Ac olsun ya da zevk icin calsin. Yanlis yanlistir.
Son cümleniz için konuşuyorum; Kohlberg' in ahlak gelişim evrelerini incelemenizi öneririm.

Vallahi arkadaşlar boşuna tartisiyorsunuz
herkes kendi ogretmenligine göre yorum yapıyor
siz kendinizden ogretmenliginizden eminseniz sorun yok
ama konu sahibinin savunulacak bir yani yok daha ilk yıldan meslege verdiği değer belli
kadin okula sürekli uyuduğu için geç kalan mudur bu konuda uyardiginda da Müdüre kinlenmis
öğretmenlerle düşman olmuş
öğrencilerle yüz göz olmuş
önemlisi daha aday memur
hiçbir meslek bu kadar bosvermisligi fevriligi kaldırmaz
böyleyse bıraksın is hayatını daha iyi

hayatında 10 ergeni bir arada görmemiş kişiler gelip burda atıp tutuyor. evet o yaştaki bir insan saçma sapan hareketlerde bulunup sınıftaki otorite figürü olan öğretmeni takmıyorsa gerizekalidir. "binim çiçiğima iyli disi!!!" yapmadan önce o çok kıymetli çocuğunuza biraz terbiye ogretin. biz eskiden öğretmenimizin gözüne bakardık kızmasın diye. simdikiler kızdırmak için bakıyor. iki aydır özel bir dil kursunda çalışıyorum ve böyle veliler yüzünden çocuklar kendini dünyanın hakimi sanıyor. gerçek hayata atılıp hiçbir şeyin anneciklerinin söylediği gibi olmadığını gördükleri zaman da ruh sağlıkları bozuluyor. 40 tane ergeni karşısında görse kafayı yiyecek tipler gelip burda psikolog kesiliyor.
çok cahilsiniz.

Maval okuyan sadece siz ve sizin gibiler.. Millete guya iyi bisey anlatmaya calisirken bile ekrandan firlayacaksiniz, hosunuza gitmeyen bi hareketle bi ogrenci olsa karsisinizda ne yaparsiniz acaba?
Ha bu arada yine belirteyim, hakaret eden ve durduk yere/ego tatmini icin yapildiginda, bunu savunan bi ogretmen degilim.. Ama bazi oyle durumlar var ki( yasadigim veya sahit oldugum) insani insanligindan utandirip pes ettiriyor.. O zaman da kimsenin sizin verdiginiz akillar ve ögütlerle yaklasmasini bekleyemezsiniz, herkesin bi sınırı var, o sınır asildiktan sonra da tepkisi..
+1000

Yine uzaktan idealistlik/aşırı duyarlilik kasanlar gelmis.. Yok hakaret etmemelisin, yok ne olursa olsun, bla bla.. O "ne olursa olsun"lar sanıldığı gibi kolay olmuyo iste, su egitim sistemi icinde hele.. Kanunda bile var, ogretmenin otorite icin gerekli durumda sert/kotu konusma hakkı..
Elbette, bence de en guzeli tatli dil ama herkesin bi sınırı var ve simdiki neslin bi kısmı bu sınırları degil zorlamak hoplayarak aşıyor.. O yuzden tam icerigi, duygu durumunu, ruh halini bilmeden insanlarin iş/meslek ahlakina kadar saldirmak cok sacma.. Hele beylik cumlelerle akil vermek cok komik..

Bu arada yaklasik 7 senelik ve calistigi kurumlarin Allah'in izniyle en cok sevilen sayilan ogretmenlerinden biri olarak yazdim bunlari, sorun yaşadığım zamanlar da oldu kucuk çaplı da olsa, öğretmenler bazen tamamen hatali da oluyor amenna.. Ama şu gereksiz akıl vermeler gercekten cok sıktı artik..

Hangi kanunmuş ogretmene kötü konusma hakki veren ?

33 degil isterseniz 3333 sayfa boyunca
" ama o da insaaan,sinirlenebilir " yazin hakaret etmek suçtur,sizin hakareti onaylamaniz sonucu degistirmez.

Ha siz ,size hakaret edildiginde " ama ben de cok sinirlendirdim caniim ,n'apsin hakaret edecek tabi" diye empati kurup karsi tarafi hakli buluyorsaniz ,yapmayin. Kimse size de hakaret edemez.

Yok öğretmenin buna hakkı yok,şuna hakkı yok.Diğer meslek gruplarındaki arkadaşlar biz hakaret mi ediyoruz sinirlenince demişler.Pardon ama öğretmenlik dışında hiç bir meslek ortalama yaş grubunun dışındaki insanlarla çalışmıyor.Kendi yaş grubundaki insanlara kızarsın,konuşursun anlarlar ama ergen çocuklara bazen ne yaparsan yap anlamıyorlar.Ayağnı uzatmış ne var bunda diyen insanlar !Siz kendinizden yaşça büyük bir insanı dinlerken ayağınızı uzatıp mı dinliyorsunuz?Ben özel sektörde lise öğretmeniyim.Emin olun o çok kıyamadığınız çocukların çoğu sırf Yok yazılmamak için derse elini kolunu sallaya sallaya gelen,cafelerden çıkmayan,öğretmene her türlü saygısızlığı yapan tipler.Terbiye,ahlak önce ailede başlar.Ailesinde de aman çocuğum öğretmenin sana bunu yaparsa bilgim olsun,aman çocuğum böyle böyle diyen velilerin çok çocuğunu gördüm çok geleceğini gördüm.Öğretmene bir şey olmaz.Dersini anlatır işi biter.Ömür boyu onunla uğraşacak olan aileleridir.Öğretmeni ayaklar altına alan zihniyet de aman efendim ben ne yaptım demez umarım ilerde!

Hakareti savunuyorsunuz gibi geldi, bence acilen degistirin dusuncenizi.
Ben de doktorluk yapiyorum, henuz internum. 36 saat nobet tuttugum oluyor bazen de cok yorucu yerlerde.
Hastalari ve yakinlari gorseniz, bence az cok tahmin edersiniz bazilarinin sinirlari ne kadar zorladigini.
Ben de sinirlenip hakaretleri savurayim gelene gecene o zaman.
Yaptigim da cezasiz kalsin sonra.
Olur mi oyle sey?
Insanlar (ozellikle ogretmenlik gibi onemli bir meslekte) kendilerine hakim olamazsa nereye gider bu ulke, insanlik?
Sen de diyorsun ekmek calan her turlu cezasini alir. Ac olsun ya da zevk icin calsin. Yanlis yanlistir.

Elbette tüm mesleklerde çok farklı zorluklar vardır buna kimse karşı çıkmaz. Burada bu açıdan bir karşılaştırma yapılmamalı bence. Yani iki farkli seyi karsılaştırmak anlamlı sonuç vermez. Ancak sizin odanıza 40 hasta aynı anda girdiginde siz de onlara ortak birsey anlatmaya calışsanız ve bu hastalardan birkaci, size ne deseniz rahatsızlık verse, sınıftan atmanız yasak olsa, hastane yönetimi hiçbir şey yapmasa ve bu insanların bir kısmı öğrenmek isterken diğerlerinin umrunda olmadığı için sürekli ağzınıza bir sekilde kelimeleri tıksa gürültü çıkarsa ve kendi sesinizi duyurmak icin bogaziniz patlasa , ayaklarını ayırarak karsinizda otursa.yeter doktor öfff kac dk var dese. Nebileyim diğer hastaya hakaret etse , yere tükürse...Hasta yakınları da niye anlatamadın, niye bagırdin diye sizden hesap sorsa bide günde 8 saat art arda yaparsaniz bunu.doktorlukla öğretmenliği kıyaslayabiliriz.
Yanlış anlaşılmasın doktorluk çok çok zor ve kutsal bir meslektir. Hastaların ya da yakınlarının tutumlarının kabul ediyemeyecegi durumlar vardır. Öğretmenliğe göre çok farklı zorlukları vardır ama kıyaslama böyle bir konuda yapılamaz. Çünkü iki farklı meslek farklı zorluklar içerir. Her meslek kendi icinde degerlendirilmeli.

13 14 yaşında masa başı işe başlıyorsa ayak uzatsın tabi, ben o yaşlardan bahsediyorum. O yaşlarda yanımızdaki arkadaşımız gelmediğinde hangimiz yan oturup da ayaklarımızı uzatmadık? Bu bizi terbiyesiz mi yaptı? Hatta benim o yıllardan bir arkadaşım vardı çok hiperaktifti, Sırayı yazardı, bacaklarını uzatırdı, bir gün müdür onu öyle dövdü ki sınıf içinde ama müdür 3 adım uzaklaştı tekrar yazdı.! Dövmekle, gerizekalı demekle olmuyor bu eğitim. Ha o arkadaşım şu an çok yüksek bir yerde ve o kadar edepli bir insan ki. Yani 13 14 yaşındaki çocuğun ayak uzatıp ses çıkarması geleceğinde saygısız olacağını ortaya çıkartmaz.
Yapmayın Allah aşkına. Verdiğiniz örnekler o kadar alakasız ki, okurken sadece güldüm yine de uzun uzun yazdım :)

Keşke hiç yazmasaymışsınız.

Hangi kanunmuş ogretmene kötü konusma hakki veren ?

33 degil isterseniz 3333 sayfa boyunca
" ama o da insaaan,sinirlenebilir " yazin hakaret etmek suçtur,sizin hakareti onaylamaniz sonucu degistirmez.

Ha siz ,size hakaret edildiginde " ama ben de cok sinirlendirdim caniim ,n'apsin hakaret edecek tabi" diye empati kurup karsi tarafi hakli buluyorsaniz ,yapmayin. Kimse size de hakaret edemez.
Hemen her konuda aşırı bilinclisiniz ya hani, o kanunu da arastirin bulun bi zahmet.. Sirf muhalif olmak niyetiyle okuyacaginiz bi bilgiyi paylasmayacagim sizin icin..

Vallahi arkadaşlar boşuna tartisiyorsunuz
herkes kendi ogretmenligine göre yorum yapıyor
siz kendinizden ogretmenliginizden eminseniz sorun yok
ama konu sahibinin savunulacak bir yani yok daha ilk yıldan meslege verdiği değer belli
kadin okula sürekli uyuduğu için geç kalan mudur bu konuda uyardiginda da Müdüre kinlenmis
öğretmenlerle düşman olmuş
öğrencilerle yüz göz olmuş
önemlisi daha aday memur
hiçbir meslek bu kadar bosvermisligi fevriligi kaldırmaz
böyleyse bıraksın is hayatını daha iyi

Uykuda kalma vs konusunda çok çok haksız bence, sorumsuzluğu hiç bir iş hayatı kaldırmaz.
Hakaret etmesi de yanlış ne olursa olsun kendine hakim olmalıydı.

Ama öyle sabırla oynayan çocuklar var ki -bu işin içinde olup bu kadar yakından tanıdığım için-
duyunca böyle şeyleri ''Aaaaa öyle şey olur mu?!'' diye tepki verememe nedenim
şahsen budur.

Olur yani.. Olmamalı ama olabiliyor ne yazık ki..

Sırf beni dayakci, durduk yere azarlayan hoca kafasinda gormesinler diye de kaç kez belirtmişim sevilen sayilan ve yaklasimi begenilen bi ogretmenim diye :KK53: anlamak istedigi gibi anlayip lafi oraya buraya cekenlerle dolu oldugu icin ortalik.. Ogrencileriyle arasi fazlasiyla iyi olan biriyken bile ogretmenin sert davranisini onayladigim zamanlar oluyor.. Duyarlilik kastirmanin bunyemde uyandırdığı sinir cok fazla yine :KK53:

Bir iki örnek vermek istiyorum ben de.Ben sınıf öğretmeniyim.Köyde görev yapıyorum.ilkokul 3. Sınıf öğrencisi iki çocuk köydeki 70 yaşındaki nineye ahlaksız teklifte bulunuyor mesela.Aileyi çağırıyorsunuz.Duydum hocam pek kızdım ben de.Çocukla konuşmaya çalışıyorsun ağlayıp suç bastirma.Çünkü ilk vukuati değil.ilkokulda öyle bi yaptirimi da yok bu olaylarin.Başka okula göndermesiniz çünkü tek okul var köyde ki bence okul değiştirmek bir çözüm değil.Aileyi ikna ettik pedogoğa götürdüler.Arayıp konustum doktoruyla.Adam şöyle dedi.Hocanim söyle onlara bana getirmesinler, hiç ilerleme yok paralarına yazık. Başka bir öğrenci arkadaşının omzunu isirmiş.Oyle ki kan önlüğünün kolundan yere damlıyor.Aileyi çağırıyorum bizimki biraz haşaridir hocam.Isirilan çocuk sizin çocuğunuz olsa eminim burda ögretmenlere ağız dolusu öfke kusanlar soluğu okulda alırdı.Kim o çocuk döveceğim diye. Bunlar gerçek öyle hayal ürünü değil.Gelin buyrun siz sabırlı olun bakalım.Sizler herkes kendiniz gibi çocuğunu terbiye ediyor zannediyorsunuz.Hiçbir meslektaşımın psikopat değilse bir öğrencisine kizacagini düşünmüyorum.Egosunu öğrencisinde tatmin etmez.Istisnalar elbette vardir.Ama bazen gerçekten insanda sabir kalmıyor.Lütfen elestirirken rencide etmeyelim.Farkinda değilsiniz belki ama bu kutsal mesleği ayaklar altına alıyorsunuz.Sizler bize saygı duymazsaniz çocuklarımız hiç duymaz.

Bir öğrenciye, çocuğa pek tabi hakaret edilebilir, hatta dövülebilir.

Ne zaman mı?

O çocuk kendi bebesine zarar verdiği zaman mesela..

Ben çok gördüm çocuğunu dövmüş, bir tarafına zarar vermiş diye ''Kim yaptı kim? Hangi geri zekalı! Hangisi yaptı geberteceğim onu!!!'' diyenleri..

Kim diye bir başka çocuğu değil de 40 yaşında dosyası kabarık sabıkalıyı arıyor sanırsınız.

Kendi kuyruklarına basılmadan anlamıyorlar, anlamayacaklar.
Kendimizi yormayalım.

Herkes herkesi eleştirebilir elbet ama detaylarını bilmediğimiz bir konuda ahkam kesmek eleştirmek değildir. Eleştirmek ve yargılamak farklı şeyler buradaki bazı arkadaşlar eleştirmiyor bilgi sahibi olmadığı konu hakkında bir meslek grubunu yargılıyor.Konu nerden nereye :halay:

Merhaba arkadaşlar.. Bugün yaşadığım ve canımı çok sıkan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Ben köy okulunda çalışan bir öğretmenim. sınıflarımdan bir tanesinde asla başa çıkamadığım iki tane çok problemli erkek öğrenci var.

Bugün ben bu sınıfı yazılı yaptım ve bu iki öğrencinin sınav boyunca yapmadığı kalmadı. Örnek vermem gerekirse; Bunlardan birisi tek oturuyor ayağını sıranın yanına uzatmak suretiyle oturuyor. 3 defa uyardım indir ayağını saygılı otur diye her seferinde indirip 2 dk sonra garezine yine koyuyor. Diğeri deseniz hiç bir halttan anlamadığı için sınavı erken bitti. Dışarı çıkardım ben de arkadaşlarının konsantresini bozmasın diye. En az iki üç kez sınıfa ahıra girer gibi girip( ne kapı çalma, ne özür dileme) yemeğimi, suyumu alıcam diye sınavı böldü.

Ee tabi ben de bir insanım patladım en sonunda uyar,uyar nereye kadar. '' Gerizekalı herifler, gerzekler çıkın dışarı müdürün kapısında beni bekleyin dedim'. Biz gerizekalı mıyız hocam dedi biri ben de evet bu hareketleri yapıyosanız aynen öylesiniz dedim.

Sonra gidip bunları müdürün yanına atıp sınava döndüm. (Müdürümüz pısırık, pasif adamın biri bunları iki azarlayıp bahçede çöp toplatmış ceza olarak.Okuldaki hiç bir öğrenci müdürden korkmuyor bu nedenlerden)

Şimdi asıl probleme geleyim. Benim okulda neredeyse kanlı bıçaklı düşman olduğum erkek bir öğretmen var. Aldığım duyumlara göre bu çocuklar beni ona şikayet etmişler kendi yaptıklarından hiç bahsetmeden hakaret etti bize gururumuzu kırdı demişler. ( bu arada bu hoca 5 yıldır aynı okulda çalışan herkes üzerinde müdürden bile daha fazla nüfüz sahibi biri. Benim de meslekte ilk yılım.. bana da sindirme politikası uyguladı başlarda ama boyun eğmediğim için şu an selam sabahımız bile yok.)

Her neyse ben son ders bu öğretmeni benim tartıştığım iki öğrenciyi yanına almış bir şeyler yazdırırken gördüm. Muhtemelen bugünkü olayla ilgili şikayet dilekçesi yazdırıyordu..

Meslekte ilk yılım olduğu için çok endişelendim, canım sıkıldı.. Bu öğretmen beni şikayet ettirirse en fazla ne olur.. Ne ceza alırım.. bunu sorarken bile canım yanıyor çünkü asıl onların yaptıkları saygısızlık için ceza alması gerekirken ben soruyorum ne ceza alırım diye.. Öğretmenlik ne hale gelmiş getirilmiş. Çocuklara hakaret etmeseydin sen de.. diyecek olanlar yorum yapmasın rica edicem.. Siz benim yerimde olsanız inanın çok daha başka şeyler yapabilirdiniz. Öyle yüzsüz cıvık pis çocuklar bunlar..( 7. sınıf öğrencisi bunlar bu arada )

Sonuç olarak öğretmenliğimi etkileyecek bir sonuç doğar mı bu olaydan?
savunma hazirlayin
sorusturma (disiplin-adli ) gececireblirsiniz:KK51:

Lise ögrencisinin telefonu ders esnasinda,ben konu anlatirken defalarca çalıyor,bütün ikazlarıma rağmen o telefonu sessize aldıramıyorum,önümde birbirlerine sudan sebepler yüzünden ana avrat küfrediyorlar sesimi çıkaramıyorum,ders esnasında birbirlerine meydan okuyup ,birbirlerinin üstlerine yürüyorlar,durun ne yapıyorsunuz???ayıp degilmi yavrum evladim,sorun neyse beraber konuşalim diyorum,sen karışma hoca diyorlar,tutanak tutacagim beni zorlamayın diyorum,onlarca tutanagımız var hiçbişey olmadi bir de sen tut nolacak ki hoca deyip gülüyorlar,adamı kopya çekerken yakalıyorum bana kağıdı buruşturup atıp gidiyor....Yavrum defterin kalemin nerde,tahtaya yazdiklarimi sende not al istersen diyorum,ben kalem defter getirmeyi sevmiyorum,not falanda almayacam bi sıkıntı mı var hoca diyolar!,ders sırasında yarın eşofmanlarınızı giyinde gelin maç yapacaz diyor birisi bağırarak,ordan digeri diyor ki ben pijamalarimi giyecem,digeri cevap veriyor sen üçgen külodunu giyde gel,o sana daha çok yakışıyor....Hayvan sesleri çıkarıyorlar,oglum siz eşşek veya köpek degilsiniz yapmayin diyorum,sen bize ne hakla hakaret edersin hoca diyorlar,tenefuste koştururken bana çarpıyorlar yere düşüyorum,hepsi benim iki katım,hamileyim bu arada,sinirle birer tane kafalarına yapıştırıyorum,nasıl bize el sürersin diye şikayete gidiyorlar.....parmak kaldırıp söz hakkı alarak konuşun diyorum yeni icat çıkarma diyorlar....Daha sayayim mi?????hicbir yaptirim gucumuz yok,sınıfta birakmayi resmen yasakladilar ögrenci agzınada tükürse geçireceksin,sistem tıkandı,sonumuz felaket....yarının edepsiz, ahlaksiz, terbiyesiz ,kural tanımaz,hak hukuk gözetmez,saygısız ve gerçekten zeka tutulmasi yaşıyan nesli geliyor ,hazır olun

hayatında 10 ergeni bir arada görmemiş kişiler gelip burda atıp tutuyor. evet o yaştaki bir insan saçma sapan hareketlerde bulunup sınıftaki otorite figürü olan öğretmeni takmıyorsa gerizekalidir. "binim çiçiğima iyli disi!!!" yapmadan önce o çok kıymetli çocuğunuza biraz terbiye ogretin. biz eskiden öğretmenimizin gözüne bakardık kızmasın diye. simdikiler kızdırmak için bakıyor. iki aydır özel bir dil kursunda çalışıyorum ve böyle veliler yüzünden çocuklar kendini dünyanın hakimi sanıyor. gerçek hayata atılıp hiçbir şeyin anneciklerinin söylediği gibi olmadığını gördükleri zaman da ruh sağlıkları bozuluyor. 40 tane ergeni karşısında görse kafayı yiyecek tipler gelip burda psikolog kesiliyor.
çok cahilsiniz.
Çalıştığınız kursu bilsem cevremdekilerin size gelmemesi için herşeyi yapardım. Şu üslup karşısında dehşete düştüm çok yazık.

Back