Malesef öğrenciler için böyle bir durumda uygulanan bir prosedür yok. En fazla uzaklaştırma alır ki bu tarz öğrenciler için bu bir ödüldür. 10 yıllık bir öğretmen olarak ben o durumda "aklı olan arkadaşlar lütfen sussun, olmayanlar konuşmaya devam edebilir." Gibi bi şeyle öğrenciye hakaret etmeden sustururum mesela. Ama bu arkadaşın daha ilk yılı. Bunlar tecrübe ile Böyle üzerine gidilmesi hoş bir şey değil bence. Yönetmeliğe göre gereken yapılır zaten de daha çok üzerine gitmeye gerek var mı?Benim o, öğretmen değilim ve ceza almasının kendisi için faydalı olduğunu düşünüyorum.
Öğretmenlere inanılmaz saygım var, bir çok sebebi var bunun, ama en büyük sebebi 2 çocuk sahibi olmam, onları öğretmenmerin ellerine emanet etmem, ki bu sebeple çocukla birlikte ben de öğretmenle duygusal bir bağ kuruyorum ister istemez.
Elbette sinirleri zorlayan çocuklar var, buraya yazılmayan daha saygısız hareketler de yapıyorlardır. Herkesin sabrı da taşabilir bir yerde, bağırır, kızar, renk atar... Ama yapmayın lütfen, hakaret edilmez. Yani gerizekalı mısın dersin en kötü, gerizekalısın demezsin
Zaten ceza alıp öğretmenlikten men edilecek değil, anca uyarı alacak, ve evet hareket etmenin bedelini ödemiş olacak. Çocuk saygısızlık yaptığında o da bedelini ödeyecek, artık kural ne diyorsa o uygulanmalı tabi ki.
Öğretmen değilim canım 25 yillik ögrenciyim hala universite okuyorum.kaç yıllık ogretmensiniz kelebekler? Kaç ogrenciyi gözlemlediniz bu sekılde? Sizin yönteminiz nedir?
Ceza alır mısınız bilmiyorum ama her ne olursa olsun o çocuklara hakaret etmeye hakkınız yok. Öğretmenisiniz diye bu durum size bu şekilde bir üstünlük kurma hakkı vermez, annesi misiniz babası mısınız o çocukların?
Yapmanız gereken şey idareye bildirip çocukların ebeveynleri ile irtibata geçmekti.
7. Sınıf olabilirler evet,ama hala ÇOCUKlar. Benim ortaokuldayken sınıf arkadaşlarım da çok yaramazdı ama hiçbir öğretmen kendilerinde hakaret etme hakkı bulmuyorlardı.
Ileride,çocuklarıma okullarında hakaret eden bir öğretmenleri olursa eğer, haklarını sonuna kadar aramalarını öğretip, öğretmenden şikayetçi olacağım. Net.
Malesef öğrenciler için böyle bir durumda uygulanan bir prosedür yok. En fazla uzaklaştırma alır ki bu tarz öğrenciler için bu bir ödüldür. 10 yıllık bir öğretmen olarak ben o durumda "aklı olan arkadaşlar lütfen sussun, olmayanlar konuşmaya devam edebilir." Gibi bi şeyle öğrenciye hakaret etmeden sustururum mesela. Ama bu arkadaşın daha ilk yılı. Bunlar tecrübe ile Böyle üzerine gidilmesi hoş bir şey değil bence. Yönetmeliğe göre gereken yapılır zaten de daha çok üzerine gitmeye gerek var mı?
Acilen hem öğrenciyi hem öğretmeni eşit derecede koruyan bir düzenleme yapılmalı benceAnlıyorum sizi, öğretmenin yaptırım gücü yok, ama hakaret de basit bir tepki değil. Bakın ben öğretmen değilim ama yıllarca öğrenciydim, ve kendi öğretmenlerimden hiç duymadım bu şekilde hakaret.
Bu arada iki kardeşim öğretmen, onlar da anlatıyorlar, son yönetmelik değişiklikleri ile öğretmenlerin saygınlıklarını korumalarınıb zorlaştığını. Allah kolaylık versin, çok zor bir meslek.
+1Ne yapalim istersiniz yaz tatilinde bos tahtalara mi ders anlatalim ? Eve bir suru odev ve yazili getirdigimiz gercegi var bir de. Madem tatili cok cazip evet bu sacmasapan uzamis konuda kliseyi de yapayim madem siz de ogretmen olsaydiniz cok cazipse.
Ama iste sirf bu sebeplerle ogretmen olunca da konudaki gibi tatsizliklar yasaniyor.
Yalnız şöyle gelişti sayfalar, öğretmenler hakareti savunuyor, öğretmen olmayanlar öğretmene savas acmıslar.dışardan okuyan bundan baska bısey anlamaz kızlar ben söyleyeyim..
Hakareti savunan öğretmen yok burda, savunulan; öğretmenlerin itibarsızlaştırıldıgı , öğrencinin kendınde her hakkı görmesi ve disiplin cezası dahil öğrenciye uygulanacak her hangi bir yaptırım olmaması.
ben çocugumun hakkını savunmasını ısterım elbette ama baskasının hakkını yemeyı kendınde hak gormeyip. Herkesin evladı bak pamuk, öğretmenler gökten indi sanki.
Komik olmayın lütfen,öğretmenin beni şikayet edebileceği bir durum yok. Ben bir veli olarak öğretmene saygısızlık yaparsam eğer,buyursun şikayet etsin.
Eğitim elbette ailede başlar, lakin çocuklar çok küçük yaşlarda okula başlıyorlar ve günlerinin büyük bölümünü okulda geçiriyorlar. O yüzden öğretmenlerinin iyi davranışları da kötü davranışları da gelişimlerine etki ediyor.
İki kişinin birbirine hakaret etmeye hakkı yokken ve bu bir suçken, bir yetişkin bir çocuğa hakaret edemez. Eğitim sevgiyle olmalı,bu şekilde değil.
Benim çok iyi öğretmenlerim oldu, Allah hepsinden razı olsun. Şu anda sahip olduğum özgüveni onlar sayesinde,okulda kazandım.
Ama çocuğun yaşı her ne olursa olsun hakaret kabul edilemez.
Hakaret kabul edilemez. Çok doğru. Öğretmen öğrencisine hakaret edemez. Öğrenci de öğretmene edemez.Komik olmayın lütfen,öğretmenin beni şikayet edebileceği bir durum yok. Ben bir veli olarak öğretmene saygısızlık yaparsam eğer,buyursun şikayet etsin.
Eğitim elbette ailede başlar, lakin çocuklar çok küçük yaşlarda okula başlıyorlar ve günlerinin büyük bölümünü okulda geçiriyorlar. O yüzden öğretmenlerinin iyi davranışları da kötü davranışları da gelişimlerine etki ediyor.
İki kişinin birbirine hakaret etmeye hakkı yokken ve bu bir suçken, bir yetişkin bir çocuğa hakaret edemez. Eğitim sevgiyle olmalı,bu şekilde değil.
Benim çok iyi öğretmenlerim oldu, Allah hepsinden razı olsun. Şu anda sahip olduğum özgüveni onlar sayesinde,okulda kazandım.
Ama çocuğun yaşı her ne olursa olsun hakaret kabul edilemez.
Cunku kk 'da ogretmen&veli , ogretmen&ogrenci konulari hep boyle gelisir.Bundan onceki 300 benzer konuda da ogretmen disinda birinin de haklisiniz dedigi gorulmedi cunku asla hak verilmez.Ilk 10 sayfa konu tartismasi 20 li sayfalar diger mesleklerle karsilastirma.. 30. Sayfadan sonra asil mesele.Maaşa ve yan gelip yatmamiz sonrada 40 li sayfalarda konu kilit.Beni hic sasirtmiyor bdv de ogretmen konulari :)
Sayfalarca yorum var açıkçası aralarından özellikle sizinkini seçip okuyamam hanımefendi kusura bakmayın. Ben öğretmene istediğimi Söylerim bana bir şey diyemez gibi bir şey yazmadım hanımefendi ,lütfen siz de okuyun. Kimse kimseye hakaret edemez dedim. Kimsenin işini kimseye öğrettiğim de yok. Öğretmen şöyle ders anlatmalı böyle yapmalı gibi " işinizle" alakalı bir şey yazdığımı hiç hatırlamıyorum. Hakaret etmek ya da etmemek bir iş değildir. Nasıl bir doktor hastasına ters bir şey söyleyip azarlayamıyorsa - hasta onunla ne kadar saygısızca konuşursa konuşsun- öğretmen de öğrenciye hakaret edemez. Parmak bastığım nokta burası. Saygısız öğrenciye karşı çeşitli yaptırımlar elbette uyglanmalı ama bu asla şahsına hakaret etme şeklinde olmamalı.komik oldugumu dusunmuyorum. Asıl siz meslegin icinde olmadan, komik yorumlar yapıyorsunuz. Siz de veli olarak her hakkı kendınızde goremezsınız, işini öğretmene öğretmek sizin düşüncedeki velilerin hobisidir mesela. Sız saygısızlık yaparsanız elbette öğretmen sıkayet edebilir , ama burda benım kastettigim saygısız, doyumsuz, arsız bir çocuk yetiştirmeniz durumunda ogretmen de sizi şıkayet edebilir mi? idi....
ayrıca hemen karsı ataga gececegınıze keske yorumlarımı okusaydınız. Asla hakareti savunan biri değilim. Ne öğrencinin arkadasına, ne öğretmenine, ne öğretmenin öğrencisine , velisine ya da her hangi birine... Okuyun hanımefendi. İyi okuyun.
Sayfalarca yorum var açıkçası aralarından özellikle sizinkini seçip okuyamam hanımefendi kusura bakmayın. Ben öğretmene istediğimi Söylerim bana bir şey diyemez gibi bir şey yazmadım hanımefendi ,lütfen siz de okuyun. Kimse kimseye hakaret edemez dedim. Kimsenin işini kimseye öğrettiğim de yok. Öğretmen şöyle ders anlatmalı böyle yapmalı gibi " işinizle" alakalı bir şey yazdığımı hiç hatırlamıyorum. Hakaret etmek ya da etmemek bir iş değildir. Nasıl bir doktor hastasına ters bir şey söyleyip azarlayamıyorsa - hasta onunla ne kadar saygısızca konuşursa konuşsun- öğretmen de öğrenciye hakaret edemez. Parmak bastığım nokta burası. Saygısız öğrenciye karşı çeşitli yaptırımlar elbette uyglanmalı ama bu asla şahsına hakaret etme şeklinde olmamalı.
Öğrenci öğrermenine sesini dahi yükseltemez,saygı duymak zorunda.
Eğer benim çocuğum saygısızlık yaparsa, cezasını ben veririm,onunla ben konuşurum, ya da idare çocuğa gerekli prosedürü uygular. Ama öğretmeni ona asla hakaret edemez.
Öğrencinin öğretmenine istediğini söyleyebileceğine dair bir şey yazmadım?Hakaret kabul edilemez. Çok doğru. Öğretmen öğrencisine hakaret edemez. Öğrenci de öğretmene edemez.
Çocuğun da ayaklarını sıraya uzatıp, sonra dalga geçip sınıfın kapısını açıp insanlara oyalama hakkı yok. Öğretmenin yaptırımı yok. Çocuk sınıfta sana böyle uyarsan da ne yaparsan yap terbiyesizlik yapıyor. Otoriten eksilerde konu anlatamaz haldesin sen ne yaparsın cidden cevap ver. "İmi idi hikirit itmisin" hümanistliginiz çok hoş görünmüyor haberiniz olsunÖğrencinin öğretmenine istediğini söyleyebileceğine dair bir şey yazmadım?
Sadece öğretmenin öğrenciye " hakaret etme hakkı" olduğunu düşünmediğimi söyledim.
Yorum alıntılayan ben değilim,sizin yorumlarınıza ya da fikirlerinize dair bir görüş de bildirmedim, siz gelip benim ortaya yazdığım yorumu alıntıladınız. O yüzden size herhangi bir laf söylemediğim için yorumlarınızı okumak mecburiyetinde olduğumu düşünmüyorum . Bu durumda sizinle herhangi bir iletişim içinde olmamama rağmen bana karşı eleştirel bir dilde yorum yazıp yok yere benim sinirlerimi bozan da siz oluyorsunuz :)ama bana komik olmayın diye atıfta bulunuyorsanız okumalısınız.
yarım iş yaparsanız aynı fikirde oldugumuzu görmeyip sadece benim malesef yok yere sinirlerimi bozarsınız.
Son olarak ben ogretmenım demedım :)
Yorum alıntılayan ben değilim,sizin yorumlarınıza ya da fikirlerinize dair bir görüş de bildirmedim, siz gelip benim ortaya yazdığım yorumu alıntıladınız. O yüzden size herhangi bir laf söylemediğim için yorumlarınızı okumak mecburiyetinde olduğumu düşünmüyorum . Bu durumda sizinle herhangi bir iletişim içinde olmamama rağmen bana karşı eleştirel bir dilde yorum yazıp yok yere benim sinirlerimi bozan da siz oluyorsunuz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?