öğretmenliğime bir şey olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ahso
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Malesef öğrenciler için böyle bir durumda uygulanan bir prosedür yok. En fazla uzaklaştırma alır ki bu tarz öğrenciler için bu bir ödüldür. 10 yıllık bir öğretmen olarak ben o durumda "aklı olan arkadaşlar lütfen sussun, olmayanlar konuşmaya devam edebilir." Gibi bi şeyle öğrenciye hakaret etmeden sustururum mesela. Ama bu arkadaşın daha ilk yılı. Bunlar tecrübe ile Böyle üzerine gidilmesi hoş bir şey değil bence. Yönetmeliğe göre gereken yapılır zaten de daha çok üzerine gitmeye gerek var mı?

kaç yıllık ogretmensiniz kelebekler? Kaç ogrenciyi gözlemlediniz bu sekılde? Sizin yönteminiz nedir?
Öğretmen değilim canım 25 yillik ögrenciyim hala universite okuyorum.
Bu konuda fikir beyan etmem için öğretmen olmam gerektiğini düşünmedim.
Kendi öğrencilik hayatimi da göz önüme alarak boyle bi yorum yaptim.
Kendimden biliyorum bazi seyleri en ufak hatamiz da hayir salak o öyle değil boyle diye bagirarak yıllarca ozguvenimizi zedelediler.Doğru da olsa bildiğimizi acaba soylesem yanlis olur mu diye fikrimizi beyan edemedik.
Ögretmeni tarafindan duygusalligiyla tüm sinifin önünde dalga geçilip rencide edilmiş bir öğrenciyim ben yillarca o öğretmen sayesinde o dersten nefret ettim.O dersi dinelemeyerek aklimca hocaya ceza verdim.Ne yazik ki şu an o dersin cokca önemli olduğu bi bolum okuyorum.
O hoca o gün beni o şekilde rencide etmeseydi belki de o dersim şu an çok iyiydi belki okulum uzamiyacakti.
Ne guzel hocalar gördüm otoritesini kendini sevdirerek sağlayan ve o hocanin dersinde en haylaz öğrencinin bile çiti cikmazdi.
İnsanlarin gururunu onurunu kirmak bu kadar basit olmamali hele ki bi çocuğun izi kalabilir ki bende kaldi hala o olay yüzünden nefretle hatirlarim o hocayi.

Ceza alır mısınız bilmiyorum ama her ne olursa olsun o çocuklara hakaret etmeye hakkınız yok. Öğretmenisiniz diye bu durum size bu şekilde bir üstünlük kurma hakkı vermez, annesi misiniz babası mısınız o çocukların?
Yapmanız gereken şey idareye bildirip çocukların ebeveynleri ile irtibata geçmekti.
7. Sınıf olabilirler evet,ama hala ÇOCUKlar. Benim ortaokuldayken sınıf arkadaşlarım da çok yaramazdı ama hiçbir öğretmen kendilerinde hakaret etme hakkı bulmuyorlardı.
Ileride,çocuklarıma okullarında hakaret eden bir öğretmenleri olursa eğer, haklarını sonuna kadar aramalarını öğretip, öğretmenden şikayetçi olacağım. Net.

öğretmen de sizi şikayet edebilecek mi? Zira eğitim okulda değil ailede başlar da.

Anlıyorum sizi, öğretmenin yaptırım gücü yok, ama hakaret de basit bir tepki değil. Bakın ben öğretmen değilim ama yıllarca öğrenciydim, ve kendi öğretmenlerimden hiç duymadım bu şekilde hakaret.

Bu arada iki kardeşim öğretmen, onlar da anlatıyorlar, son yönetmelik değişiklikleri ile öğretmenlerin saygınlıklarını korumalarınıb zorlaştığını. Allah kolaylık versin, çok zor bir meslek.

Acilen hem öğrenciyi hem öğretmeni eşit derecede koruyan bir düzenleme yapılmalı bence

Yalnız şöyle gelişti sayfalar, öğretmenler hakareti savunuyor, öğretmen olmayanlar öğretmene savas acmıslar.dışardan okuyan bundan baska bısey anlamaz kızlar ben söyleyeyim..
Hakareti savunan öğretmen yok burda, savunulan; öğretmenlerin itibarsızlaştırıldıgı , öğrencinin kendınde her hakkı görmesi ve disiplin cezası dahil öğrenciye uygulanacak her hangi bir yaptırım olmaması.
ben çocugumun hakkını savunmasını ısterım elbette ama baskasının hakkını yemeyı kendınde hak gormeyip. Herkesin evladı bak pamuk, öğretmenler gökten indi sanki.

Komik olmayın lütfen,öğretmenin beni şikayet edebileceği bir durum yok. Ben bir veli olarak öğretmene saygısızlık yaparsam eğer,buyursun şikayet etsin.
Eğitim elbette ailede başlar, lakin çocuklar çok küçük yaşlarda okula başlıyorlar ve günlerinin büyük bölümünü okulda geçiriyorlar. O yüzden öğretmenlerinin iyi davranışları da kötü davranışları da gelişimlerine etki ediyor.
İki kişinin birbirine hakaret etmeye hakkı yokken ve bu bir suçken, bir yetişkin bir çocuğa hakaret edemez. Eğitim sevgiyle olmalı,bu şekilde değil.
Benim çok iyi öğretmenlerim oldu, Allah hepsinden razı olsun. Şu anda sahip olduğum özgüveni onlar sayesinde,okulda kazandım.
Ama çocuğun yaşı her ne olursa olsun hakaret kabul edilemez.

hakaret etmeden otorite sağlamanın bir yolunu bulmalısınız

zira öğretmenlik çocuklara örnek olmak demektir.

siz hakaret ederseniz çocuklar ne yapmaz!!

+1
Onlar öğretmenliği iş olarak görenler.
Gerçek öğretmenler sabah okula gidiyorum der işe gidiyorum demez.
Öğretmenlik yapıyorum demez öğretmenim der.

Bir arkadaşım bana ne güzel akbiliniz indirimli tarife demişti. İyi ki sen öğretmen olmamışsın dedim.

Cunku kk 'da ogretmen&veli , ogretmen&ogrenci konulari hep boyle gelisir.Bundan onceki 300 benzer konuda da ogretmen disinda birinin de haklisiniz dedigi gorulmedi cunku asla hak verilmez.Ilk 10 sayfa konu tartismasi 20 li sayfalar diger mesleklerle karsilastirma.. 30. Sayfadan sonra asil mesele.Maaşa ve yan gelip yatmamiz sonrada 40 li sayfalarda konu kilit.Beni hic sasirtmiyor bdv de ogretmen konulari :)

komik oldugumu dusunmuyorum. Asıl siz meslegin icinde olmadan, komik yorumlar yapıyorsunuz. Siz de veli olarak her hakkı kendınızde goremezsınız, işini öğretmene öğretmek sizin düşüncedeki velilerin hobisidir mesela. Sız saygısızlık yaparsanız elbette öğretmen sıkayet edebilir , ama burda benım kastettigim saygısız, doyumsuz, arsız bir çocuk yetiştirmeniz durumunda ogretmen de sizi şıkayet edebilir mi? idi....
ayrıca hemen karsı ataga gececegınıze keske yorumlarımı okusaydınız. Asla hakareti savunan biri değilim. Ne öğrencinin arkadasına, ne öğretmenine, ne öğretmenin öğrencisine , velisine ya da her hangi birine... Okuyun hanımefendi. İyi okuyun.

Hakaret kabul edilemez. Çok doğru. Öğretmen öğrencisine hakaret edemez. Öğrenci de öğretmene edemez.

yani diyorsunuz ki yetiskinlere bişey anlatamıyoruz ki , yetiştirdikleriyle napalım :)
( mizahsen yazdım bana da çullanmazlar umarım)
Alın teri döken, namusuyla calısan herkesin allah yardımcısı olsun.

Sayfalarca yorum var açıkçası aralarından özellikle sizinkini seçip okuyamam hanımefendi kusura bakmayın. Ben öğretmene istediğimi Söylerim bana bir şey diyemez gibi bir şey yazmadım hanımefendi ,lütfen siz de okuyun. Kimse kimseye hakaret edemez dedim. Kimsenin işini kimseye öğrettiğim de yok. Öğretmen şöyle ders anlatmalı böyle yapmalı gibi " işinizle" alakalı bir şey yazdığımı hiç hatırlamıyorum. Hakaret etmek ya da etmemek bir iş değildir. Nasıl bir doktor hastasına ters bir şey söyleyip azarlayamıyorsa - hasta onunla ne kadar saygısızca konuşursa konuşsun- öğretmen de öğrenciye hakaret edemez. Parmak bastığım nokta burası. Saygısız öğrenciye karşı çeşitli yaptırımlar elbette uyglanmalı ama bu asla şahsına hakaret etme şeklinde olmamalı.
Öğrenci öğrermenine sesini dahi yükseltemez,saygı duymak zorunda.
Eğer benim çocuğum saygısızlık yaparsa, cezasını ben veririm,onunla ben konuşurum, ya da idare çocuğa gerekli prosedürü uygular. Ama öğretmeni ona asla hakaret edemez.

ama bana komik olmayın diye atıfta bulunuyorsanız okumalısınız.
yarım iş yaparsanız aynı fikirde oldugumuzu görmeyip sadece benim malesef yok yere sinirlerimi bozarsınız.
Son olarak ben ogretmenım demedım :)

Hakaret kabul edilemez. Çok doğru. Öğretmen öğrencisine hakaret edemez. Öğrenci de öğretmene edemez.
Öğrencinin öğretmenine istediğini söyleyebileceğine dair bir şey yazmadım?
Sadece öğretmenin öğrenciye " hakaret etme hakkı" olduğunu düşünmediğimi söyledim.

Öğrencinin öğretmenine istediğini söyleyebileceğine dair bir şey yazmadım?
Sadece öğretmenin öğrenciye " hakaret etme hakkı" olduğunu düşünmediğimi söyledim.
Çocuğun da ayaklarını sıraya uzatıp, sonra dalga geçip sınıfın kapısını açıp insanlara oyalama hakkı yok. Öğretmenin yaptırımı yok. Çocuk sınıfta sana böyle uyarsan da ne yaparsan yap terbiyesizlik yapıyor. Otoriten eksilerde konu anlatamaz haldesin sen ne yaparsın cidden cevap ver. "İmi idi hikirit itmisin" hümanistliginiz çok hoş görünmüyor haberiniz olsun

Yorum alıntılayan ben değilim,sizin yorumlarınıza ya da fikirlerinize dair bir görüş de bildirmedim, siz gelip benim ortaya yazdığım yorumu alıntıladınız. O yüzden size herhangi bir laf söylemediğim için yorumlarınızı okumak mecburiyetinde olduğumu düşünmüyorum . Bu durumda sizinle herhangi bir iletişim içinde olmamama rağmen bana karşı eleştirel bir dilde yorum yazıp yok yere benim sinirlerimi bozan da siz oluyorsunuz :)

sizin yazdıgınız yorumu alıntılayıp, yazdıgınız yorumun DIŞINA ÇIKMADAN yorum yaptım. komik olma sacmalama falan da yazmadım , görüş bildirdim. Sizin ilk mesajınız geneleydi , dogru . Ama diğeri alıntılayıp BANAydı. dolayısıyla BANA yazıyorsanız ustelık komık oldugumu da soyluyorsanız üzgünüm ama okuyacaksınız. Yoksa yazdıklarınızın yazdıklarımla alakası olmayınca siz komik duruma düşüyorsunuz.
Aman her neyse.. ben komigim, siz haklı. Mükemmel çocuk da yetiştirirsiniz siz, süper anne de olursunuz. saygılar efendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…