Ofise geçen iş yeri hamilelik ve işten çıkmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maalesef risk her zaman var ama mesleğiniz baki,illaki bulursunuz.
Öte yandan bebeğiniz doğunca o kadar masum ve savunmasız gelecek ki,emanet edeceğiniz kişiyi kafanızda bu kadar kolay oturtamayacaksınız belkide. 2 çocuğum var,anneme bile emanet ederken zorlandım zaman zaman,hele küçükken. Komşunuz bakar ama siz bırakabilecekmisiniz bakalım. Şu an ani kararlar vermeyin,iş vereniniz sen böyle devam et demiş zaten,doğum iznine çıkana kadar bu şekilde devam etseniz,sonrasında duruma göre hareket edersiniz. Hakkınızda hayırlısı,sağlıkla kucağınıza alın dilerim bebeğinizi.

Yok birikim vs maaşlarımız 1 senedir iyiydi geçen sene ben 35 alıyordum eşim 40 alıyordu terfi aldı borcumuz vardı üstüne arabaları yeniledik ama şükür halimize tabii ki. Bence çocuğa da öyle demeyin bilinçli yapılmıyor ve insanı üzüyor. Ben annemle 2 aydır konuşmuyorum senin hamileliğin çok zordu sadece elma yiyordum kusuyordum senin maşallahın var dedi diye. Ki ben de hep annemden ne kadar zor olduğumu dinleyerek büyüdüm. Şakası bile üzücü. Zaten ona hiç bakar mı demedim çalışıyor diye. Kaynana bile hamilesin zor olur diye buzluğuma bir şeyler yapıyor farklı şehirde yaşıyor. Ona hiçbir şey demediğim halde tripleniyor. Ki hatırladığım kadarıyla yorucu değildim. Kendi kendime oynar dururdum. Hatta baba diye ağlarmışım. İnsan doğuruyorsa çaresine bakacak yani. Henüz doğurmadım ama bakıcısı bile hazırdı. Kendi bilir evladına destek olmamayı seçiyor. Kindar olduğumu da biliyor

Evet bakalım eşim işiyle konuşmazsa mecburen sözleşmeyi kabul etmeyip çıkacağım işten. Umarım işe dönüşüm kolay olur

Eşiniz sadece kendine mi çalışıyor?
Ben ona toptan işi bırak demiyorum ki aynı şirketin farklı fabrikaları var kocaelinde de gebzede de istanbulda da var. Geçmeyi denesin pozisyon var mı diye baksın. Ki var gördüm. Olmuyorsa okey mecburen istifa edeceğim. Direkt silip atıyor. İşsiz kalma korkumu küçük görüyor ve beni anlamıyor.

Konu böyle ise haklısınız.

Konu böyle ise haklısınız.
Ben boluda işsiz kalacağıma eminim. O ise maaşını vs bırakmak istemiyor çünkü sıfırdan yükseldi. Evimiz arabamız var diye macera aramak istemiyor. Sonra ben işsiz kalsam amaan çalışmazsan çalışmaya dönecek. Örneği çok

Neyse yazan okuyan herkese teşekkür ederim. İstifa edeceğim sözleşme geldiğinde. Başka yolu yok gibi

Geçerli bir mesleğiniz olduğu için siz haklısınız.
O zaman işe gidip gelin bir kaç ay.
Sonrası 1 yıllık izin.

Eğer gidip gelmek zorunda kalacaksanız kalacaksınız.
Ondan sonrasını eşiniz düşünür…

Bu dediğiniz saha çalışanı gebeler için geçerli. 7.5 saat heryerde ve koşulda değil.
Ahahah çok komik. Kaç yıllık ik’cıyım burda ik dersi almadığım kalmıştı madem bilmiyosunuz bari yanlış bilgilerinizi etrafa fütursuzca saçmayın. Basit bir google aramasıyla bile doğru mu yanlış mı öğrenebilirsiniz. Merdiven altı saçma sapan yerlerin hukuk dışı davranışları uygulamayı yok saymaz.

Birebir yaşamış birisiyim. Merdiven altı saçma sapan biryerde de çalışmıyorum üstelik. 7.5 saat çalıştırdığınız gebeleri cumartesi de çalıştırıyor musunuz sayın her şeyi bildiğini iddia eden ve hayat sadece kendi bildiğinden ibaret sanan yılların über ikcısı?

Ne diyosun yahu günlük 7,5 saat çalıştırılamaz ifadesiyle cumartesi çalışmanın alakası ne? Al aşağıda var link senin ne yaşadığın beni bağlamıyor yasa apaçık ortada insanlara yanlış bilgi verme

yahu daha ne yapacağı belli olmayan bir iş yeri için adam neden 90 bin lira maaş aldığı işini bırakıp başka şehirden iş baksın?
iş yerleri her zaman bişiler konuşur, planlar yapar. benim iş yerim de yıllardır sürekli plan yapar ama 10 planından 2 tanesini falan uyguladı şimdiye kadar
bebek doğacak, maaşı fena değil, adam da risk almak istemiyor çok doğal ve çok haklı değil mi
siz sallantıdasınız belki doğumdan uzun bir süre sonra çalışamayacaksınız adam garantiye oynuyor işte
öyle özel sektör işine güvenerek böyle riskler alınmaz tam bebek doğacağı zaman.
adam hem iş değiştirecek hem taşınma masrafı, yeni çevreye yeni eve yeni hayata adapte olmaya çalışacak falan saçma yani.

Yani şimdi eşiniz "ben işten çıkıyorum Gebze'de yeni iş bakıyorum" dese hepimiz bir sürü laf sayardık. Hamile karısını doğacak bebeği masrafları düşünmeden keyfine göre nasıl işten çıkar diye gömerdik. Siz kurallı planlı programlı çalışma sistemi olmayan bir yerde çalışıyorsunuz. Resmi yazılı bilgilendirme yok, ofise dönülecek ama sen yine de ev bakma diyen firma yarın sizi işten de çıkartabilir. Tazminatınızı yasal hakkınızı verir çıkartır. Bu iş bu firma size ömür boyu garanti mi veriyor? Eşiniz yükselmiş kıdemi artmış iyi maaş alıyor. Ona da haksızlık değil mi, ya aynı seviyede iş bulamazsa, açık pozisyonlar var görüyorum diyorsunuz da adamlar niye hali hazırda iyi performans gösteren elemanın yerini değiştirsinler? Sizin taşınma sürecinize, kendi faydanıza olacak planlamalara göre mi personel alsınlar? Bazen bazı kararlar almak gerekir, eşim beni manipüle ediyor diyorsunuz siz de yapıyorsunuz.

Ben kadınların çalışması taraftarıyım, eşlerin bu konuda söz hakkı olmamalı yani bir erkek karısına çalışamazsın çalıştırmam diyemez. Ama sizin durum böyle değil. Belirsizlikten korkuyorum diyorsunuz sadece size değil eşinize de belirsiz. Eşimin şirketinin keyfine göre hareket edemem, yarın bir gün ikimiz de işsiz kalmayalım demesi mantıklı.

Doğum yapacak biri kocasının işi bırakmasını nasıl istersen. Şu dönemde iş bulmak çok zor. Ya eşin iş bulamazsa ne olacak. Bence kurulu düzen bozulmaması,özellikle erkek işsiz bırakılmamalı

Hayır bilindik bir firma değil. İt değil pazarlama satış vs.

Kusura bakmayin ama 3-5 fazla maas veriyor diye bilindik olmayan bi patron sirketine guvenip kocaya iş biraktirip ev taşimak filan bana saçma geldi. Patronun sirf keyfinden bile ertesi gün öyle işsiz kalirsiniz. O zaman ne olacak? Bu kadar acele ortaligi birbirine vermeyin bence. Esinizi de dinleyin.

Zaten iş yeri ofise dönüyorsa her sabah 2 saat akşam 2 saat yol gitmek bebek olasa da olmasa da cok zor. Çocugunuz olunca hemen eve dönmek isteyeceksiniz zaten o yollar size cok gelecek. Ben 20 dklık yolu oflaya poflaya geliyorum kızıma kavusmak için. Benim iş yerim yakın ben doğum yapacagım zaman ofise dönmüşlerdi , ayrıldım kızımı 3.5 yasına getirdim okula baslattım sonra iş yerimde acık oldu aradılar gelir misin diye tekrar basladım işe. Ayrıca kolay gibi geliyor da gercekten evden bile olsa bir çocukla calısmak yardımcı yoksa cok zor. Bence işi bırakın cocugu büyütün sonra iş bakarsınız. Zaten ccok kurumsal bir yer de değilmiş

Kocaya iş bırak demiyorum benim işime yakın bir yerde iş bulabilir örneğin bankacı olsa şube değişikliği gibi. Bu şekilde giden/ gelen oldu. Direkt kestirip atıyor. Ayrıca 3-5 fazla dediğiniz maaş ülke şartları için iyi. O kötü maaşım olmasa ev araba alamazdık. Bu yaşadığım şehirde iş imkanı yok. Kocaeli istanbul vs olsa yenisini bulma imkanım var. İstifa edeceğim zaten mecbur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…